Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Bedste pander?Af Semi Supporter Vandkanden | 14-06-2020 12:22 | 3558 visninger | 48 svar, hop til seneste
Jeg har formået at ødelægge min gamle 20kg tunge pande som åbenbart skulle være ihh og ååhhhh så fantastisk.. :|
Hvad mærke af pander kan I anbefale jeg skal gå efter? Tefal? Jamie Oliver pande? Eller noget helt trejde?
Jeg bruger nu en crappy en fra Ikea af og vil gerne have nyt udstyr til køkkenet :P
Findes der en pande som man ikke skal gøre rent efter brug andet end at skylle den under hanen og that's it? En pande som er fantastisk til bøffer og som IKKE vejer 20kg?!
På forhånd tak. --
Det kommer lift an på hvad du går efter... Men Skal det være slip let... Så vil jeg mene scan pan er det man bør gå efter. Det er god kvalitet og dansk produceret. -- Tja... Ved bøffer vil du gerne have høj varme og det er sliplet ikke glade for. Dertil skal du have stål og det giver en masse opvask.
Ellers er scanpan ctx serien ret lækker. Max 260 grader dog og nem at rengøre. -- Er ikke selv en mester i køkkenet, men jeg har også hørt godt om Scanpan som de andre to.
Nu kan jeg godt regne ud at du overdriver lidt når du skriver 20 kg. Men jeg er bare nysgerrig på at pander kan være så tunge at det bliver et
problem. Hvad er det for en du har ødelagt? -- A clean house is a sign of a broken computer #3: Jeg sværger.. måske ikke 20kg men i hvert fald 10kg har den vejet, hvis ikke mere.. :O Den var virkelig tung.
Min eks gav strenge instrukser på, at rengøre panden efter brug og derefter smøre den med madlavnings olie. Det har jeg også gjort, men jeg må ha' gjort et eller andet galt, for da min veninde skulle bruge den anden dag, ja der brændte alt kødet på og der blev en masse brok over, hvor dårlig pande det var hehe. Jeg synes også selv, at jeg tit brænder mit kød på ved brug af panden, så det er smidt ud nu. -- #4
Hvordan kan det være pandens skyld at hun brænder maden på?
Hvordann er den defekt? -- Ryzen 3700X, Rog Strix 2070 Super, Rog Strix B450-f gaming, 16gb TridentZ 3200C16, Corsair RM750X Gold. #4
Det lyder da som støbejern. Det skal du i hvert fald stege noget anderledes med end hvis du bruger slip-let. -- #4 som #6 er inde på, lyder det rigtig meget som en af støbejern - som netop kræver lidt vedligehold, men tilgengæld kan leve længere end én selv hvis den behandles rigtigt.
Som #3 er lidt inde på kan den klare rigtig høj varme og er altså perfekt til bøffer, hvorimod en slip-let får ødelagt belægningen hvis man giver den samme behandling.
Personligt har jeg gerne én af støbejern til bøffer og lidt forskelligt med slib-let til alt andet - alternativt skal man bare nøjes med slib-let, men være forberedt på at skifte hver 2./3. år (og derfor ikke kaste alt for mange penge efter dem, da selv ikke de dyre kan holde til høj varme) :)
Det var i hvert fald en lille opsummering af min holdning og erfaring ;) -- i5 8600k @ 5.0 // KFA RTX 2070 // 2x8 GB Vengeance 3000 MHz // 1240 GB blandet ssd // FD Celsius 360 AiO // Acer XB240H // #4 Det lyder 100% som en støbejernspande du har dig. Jeg elsker dem personligt, men de kræver noget vedligeholdelse i starten. Eller det vil sige, de vil for det meste udvikle non-stick egenskaber med tiden hvis de bruges rigtigt. I starten er det en god idé at give panden et lag olie regelmæssigt og smide den i ovnen ved meget høje temperaturer, hvis den altså ikke er keramisk og ikke har et træhåndtag. Fordelen ved støbejern er, at de holder på varmen ekstremt godt i forhold til næsten alle andre slags pander, og derudover kan de klare meget høje temperaturer uden, at man beskadiger belægningen som ved non-stick pander. Det gør dem velegnede til at stege kød eller andet der kræver konsistente, høje temperaturer, og giver mulighed for at smide panden i ovnen. Varmefordelingen er imidlertid mere ujævn end ved aluminiumspander fx.
Hvilken slags komfur skal panden bruges på? Hvis det er gas, så er en pande i rustfrit stål en rigtig god og billig løsning til kød. Til keramisk komfur ville jeg gå efter en tykbundet aluminiumspande. Hvis kvaliteten er god holder de godt på varmen, og så er varmefordelingen utroligt jævn. Stål og aluminium dur til gengæld ikke til induktion, medmindre de har en magnetisk bund. Personligt undgår jeg non-stick som pesten. Der findes sikkert nogle udemærkede nogen derude, men forbered dig på at skulle give mere end hvad der ville være nødvendigt for at få en tilsvarende eller bedre aluminiums- eller stålpande uden non-stick belægning, og så kan de for det meste ikke engang gå i ovnen.
Uanset hvad du køber, så kommer du til at brænde kødet på hvis du ikke bruger tilstrækkeligt med fedtstof. -- jeg har en jamie oliver pande
det er simpelthen fordi jeg:
gider ikke bøvle med rengøringen
den var billig (200 kr på tilbud i føtex, og det er den ofte)
teflonbelægningen går i stykker LIGE MEGET hvilket brand du køber. så du kan lige så godt bare købe en som du kan lide. jeg synes håndtaget på den pande er glimrende. Så lever den nogen år. og så ud med den og køb en ny, når belægningen er ved at blive slidt. (det ryger jo ind i din mad... )
Hvis det ikk var mig selv som skulle gøre rent, så havde jeg selvfølgelig en i støbejern. men jeg gider simpelthen ikk bøvle med det.
jeg har også haft adskillige andre pander. bl.a. keramiske og lign og de går også i stykker
dog skal man huske at også ha en i ren stål (eller støbejern) da teflon (eller "nonstick" som det oftest kaldes) ikke kan tåle høj varme. så Reverse searing af en ribeye, er ikke anbefalelsesværdigt, på en teflon pande.
så du skal vel ha 2 pander. kort sagt. det er ihvertfald min mening.
jeg har altid bare de store 28-32 cm pander -- Sidst redigeret 14-06-2020 14:15 Vi har scanpan ctx serien herhjemme i alle størrelser der er nødvendige, og de er bare fantastiske. Inden jeg mødte hende havde jeg selv Kitchenaid købt i Bilka, som også var ganske udemærket, dog er scanpan ctx serien bare lækker. Slip-let funktionen fungere også helt fin, og uanset hvad vi har lavet er den NEM at rengøre.
En huskeregel med pander er, at man ikke bare skal fyre den op på 9/9 på komfuret, varm dem gerne stille og roligt op, eller kan belægningen ødelægges og panden kan bøje.
Jeg varmer dem gerne op til 4/9 og derefter højere op. -- Jeg sværger til Cook & Baker pander (fra Imerco). Har en der nærmer sig 20 år gammel. Slip let belægningen holder stadigt. Bruger kun træværktøj i panden (og plastskeer) . Vaskes med almindeligt opvaskemiddel og den bløde side af en svamp. Koger dem af med vand hvis noget sidder for godt fast. -- Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate
(Lad alt Haab fare, I, som indtræder [i Helvede] (Dantes Divina commedia I, 3,9).) -- Sidst redigeret 14-06-2020 14:38 Køb en kulstålpande. F.eks. De Buyer.
Med den rigtige seasoning så er den så god som sliplet og holder til utroligt mange tæv. Og langt højere temperaturer end teflon. Det er en pande for livet.
I øvrigt er teflon rigtigt giftigt hvis man får det varmer for meget op. :-/ -- Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...] Har også De Buyer, og det er den bedste pande jeg har.
Har haft flere jamie oliver og andre slip-let pander, og de holder ganske enkelt ikke. -- #10
Er ikke imponeret af scanpand, blægningen mister hurtigt sin slip let belægning (se link), har dog en lille titanium (2 sortering) med nubret (for her pleasure) belægning som er god
Fiskars All steel har jeg, den er ok men slip let belægning er der ikke så meget af men kan sagtens stege en bøf, man skal bare først vende den når den har fået en stege skorpe
https://gastromand.dk[...]
Derfor overvejer den her pga prisen (de pander er altid et eller andet sted på tilbud, derfor er nypris altid for høj at betale for den pande når man ofte kan få den på tilbud til 299kr) https://www.kop-kande.dk[...]
Den kan dog ikke tåle alle typer plastik uden at få ridser, den er dog billig og har god sliplet belægning hvor man bagefter tørre den ren med køkkenrulle og så varmt vandt og sæbe, det er nemt, den kan tåle 260 grader i ovnen (husk at undersøge det hvis du bruge en pande meget i en ovn)
En panden skal ikke gå fra varm komfur til koldt vand og den skal ikke have fuld power med det samme, den skal have mellenvarme før man skruer op, ellers kan de miste sliplet belægningen.
Man skal heller ikke fylde for meget fedtstof og f.eks kød på en kold pande da temperatueren ikke er så høj og dermed steger kødet ikke ordenligt, fuld power kan hurtigt for at få temperaturen hurtigt op, kan hurtigt gi kød der bliver sort eller en ødelagt pande pga for høj varme.
Hvis der nogen der kender et sted der sælger en kødtang af træ som ikke gir efter når man skal vende kødet og trykker på købet, som samtidig er en kødtang som holder godt på kødet, må de gerne linke til det.
-- Jeg har en Fiskars All Steel. Den er fortrinlig og virker til alle de ting, jeg har brug for. Den kan klart anbefales :) -- AMD FX-8350 4GHz - GTX 970 - 240GB + 120GB SSD - 2x1000GB HDD - GA-990FXA-UD3 - Corsair Vengeance 16GB RAM #17 Det er ikke min erfaring. Min kone har arbejdet i Kop og Kande, så vi har testet en hel del, og dem vi personligt syntes er bedst er Scanpan.
Mange andre syntes jeg har for nemt ved at bøje hvis de bliver udsat for hurtig varme, det gør de her ikke på samme måde :) -- #19
Så lad være med at gi den for hurtig varme -- #20 Det gør jeg heller ikke. Der er bare flere reklamationer på netop det område med mange andre end scanpan ctx, i den butik min kone arbejdede i. -- Jeg har 3 De Buyer pander. Jeg bruger dem til alt. Som wok, i ovn, på grill osv. De skal behandles kærligt, så de får et minimalt lag olie efter brug for, at bibeholde en slip let belægning. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Jeg var også rigtig glad for mine scanpan ctx I starten, men de er dog ikke så gode længere, belægningen er noget ringere og har kun brugt plast/silikon redskaber derpå.. Så ja..
Men ønskede mig i julegave Fiskars Norden Steel ... Kæft jeg er forelsket! Det virker ikke som en normal "belægning" der er på som jeg ofte syntes hurtigt bliver ridset emog brun og se på, det virker til at være noget helt sndet! .. Min ser ud som ny og jeg steger steaks, kylling osv ved 8-9 ud af 9 og den klarer hele pisset, scramblet eggs sætter sig ikke fast osv osv.. Bliver noget "fastbrændt" har jeg aldrig haft en nemmere pande at gøre ren!! ??
Jeg skal klart have mig nogle flere så mine ctx kan blive skiftet ud! ??
Sagde faktisk så sent som igår til min kone at jeg er vanvittigt imponeret over den pande Haha så den kan jeg helhjertet anbefale!
Og så syntes jeg ærligt det er en skide flot pande! Der hurtigt bliver varm også op af siderne!
https://www.fiskars.dk[...] -- i5-2500K @4.9Ghz, Antec Kühler 920, Corsair Vengeance DDR3 1600MHz, Asus 1070 Strix , Corsair TX V2 750W, Crucial m4 128GB Jeg har haft flere stegepander med teflon, som alle er blevet ødelagt over et par år. De blev smidt ud, og så købte jeg en keramisk pande fra Tefal. Her et år fungerer den stadig godt. Dog kan jeg bemærke at den keramiske pande begynder at lave en bule op ad, fra midten. Når smørret smelter, løber de ud i siden. Det er selvfølgelig praktisk, hvis man der er meget fedt i bøfferne, eller man har isoleret sine bøffer i bacon :)
Dog vil jeg også købe keramisk fremover, da jeg ser teflon på en pande, som big issue, især over tid. Jaja, vi får dagligt mikroplast i vores fødevarer, men så giver jeg ihvertfald ikke mine penge på pander til telfon producenten Dupont i USA.
PS. man kan også bare droppe pander, og købe en gas/kulgrill :D God sommer. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Prøv at undersøge Zwillings pander med keramisk belægning.
Det bedste fra alle verdener! -og kan bruges på alle komfurtyper.
De er lækre og jeg har ikke ødelagt min pande eller dens belægning efter flere års brug.
Men jeg holder stadig meget af min gamle morsø støbejernspande :-) -- ..og skal det være Scanpan, skal det som #17 siger, være med deres titanium belægning (den tåler metal-redskaber). De billigere belægninger er IKKE værd at skrive hjem om.
Har et par bradepander til ovnen med titanium belægning og er yderst tilfreds :-) -- Sidst redigeret 15-06-2020 02:48 Må indrømme jeg ikke føler jeg er blevet klogere på, hvad pande jeg skal ha :O
Det jeg skal bruge den til er:
- Hakkebøffer :P
- Evt. andre slags bøf også, men primært hakkebøffer :D
- Æg, scramble eggs (men der kan en ikea pande vel gå an?)
Jeg vil gerne ha en pande som er let at rengøre og ikke en jeg skal smøre i olie, eller smide i en ovn og alt det der.. noget som er ganske enkelt og lige til-- til mig behov. Er det Greenpan, Fiskal eller De Buyer vi er ude i?
På forhånd tak! :) -- Sidst redigeret 15-06-2020 20:28 Jeg købte den fra kop og kande så længe man bruger de rigtig redskaber, ikke varmer panden for hurtigt og for høj varme, så den fin.
Ved ikke hvad man ellers kan få til 299kr som er lige så godt, alm scanpan pander er jeg ikke vild med, heller ikke til 299kr
Stort stykke køkkenrulle på den varme pande (bruger aldrig meget fedtstof) og så lidt efter varmt vand og lidt sæbe -- Sidst redigeret 15-06-2020 20:37 kød hvor du vil ha en god stegeskorp ved høj varme, støbejern!
ting du ikke bruger fedt og lavere varme spejlæg osv. teflon!
støbejern skal plejes så holder den hele livet.
teflon tåler ikke opvask !
til dit behov køb du dig denne pande https://www.kop-kande.dk[...]
lyder til dit behov ik er det vildeste. men lad være smid pander i opvaskemaskinen, eller rengør med opvaskemiddel. varm vand slut . -- jep jep #29
Har ikke haft problemer med de pander jeg har haft at få en god stegeskorpe, kun når de var slidte, trængte til at blive skiftet ud.
Hvis ikke man bruger lidt sæbe kan der stadig risikere at sidde lidt fedt stof på panden, som ikke er optimalt hvis man vi stege på en næsten tør, meget varm pande, for kan det brænde sig fast på panden. -- Sidst redigeret 15-06-2020 20:43 #31
Max 200 grader i ovnen, jeg har nogen gange min ovn over 200 grader når jeg skal have gjort f.eks kartoflebåde brune og sprøde i løbet af få min -- Arbejder pt i imerco og le crueset er overlegent for hele resten af banden -- |vision midi, sf450 gold, I5-4590, shadow rock lp, 2x4 gb 1600 mhz hyperx, rtx 2070 super, 512 gb plextor ssd, x34, k70/dark core/mm1000| #33
Det også meget dyrt
-- #33 Ja, men #12's pande har nok været totalt ødelagt i ihvertfald 15 år, og når man læser om afvaskning og og afkogning, har den nok været ødelagt i nærmere 18-19 år :). Man kan finde dem på tilbud for ca. 600 og op i en ordentlig størrelse på minimum 28 eller 32 hvis man har familie
Ellers køb en scanpan ctx wok hvis du kan eller billigere og en silicone pallet, der kan du stege meget mere god mad, den er jo flad i midten og så slipper du for olie på komfuret, det gør jeg
"fantastisk til bøffer" ved ikke om en grillpande er noget -- |vision midi, sf450 gold, I5-4590, shadow rock lp, 2x4 gb 1600 mhz hyperx, rtx 2070 super, 512 gb plextor ssd, x34, k70/dark core/mm1000| --
Sidst redigeret 15-06-2020 23:37 #33
Scanpan's alm gril pande er noget lort, madrester sidder sig fast imellem rillerne forhøjningerne og kan ikke gøres rent,fjernes
Gider ikke en pande der ligner noget med en ekstra belægning af madrester man ikke kan fjerne selv med brun sæber og salmiakspiritus, er man nået dertil er der kun en løsning, køb en ny pande
For mig skal en grillpande kunne komme op på en høj temperatur og stege uden andet fedet end det der i kødet samt holde en konstant høj temperatur.
Rillerne skal være så høje at en bøf med meget fedt i ikke ligger på grillpanden og steger på panden i fedtet som er smeltet, man kan godt fjerne det imens man steger men de fleste fortrækker at stege bøfferne så de for jævn høj varme hele tiden og f.eks vende den hver min 1 (nogen bøffer skal kun have ialt 2 min på hver side)
Ofte på tilbud som eva trio og solo til under 500kr
https://www.scanpan.dk[...]
Nå jeg steger bruger jeg meget en kød tang men vil gerne have noget der bedre,mere skånsom mod belægningen så jeg undgår ridser, men det skal også tage fat, så man ikke trykke og trykker og den tager bare ikke fat om kødet så man kan vende kødet
(bruger den her som er ok) https://westmark.de[...] -- Sidst redigeret 16-06-2020 00:10 #36 Jeg tvivler på scanpan har lavet noget lort, men derimod tror jeg du anvender den forkert, du kan netop stege bøffer med lette mængder olier, og hvis man er kreativ kan grillpander anvendes med de høje kanter til andre ting, den er rigtig god. Jeg synes derimod scanpan er lidt tungt og jeg ville hellere have en eva trio pande, selvom den må nøjes med 3. pladsen under crueset og scanpan -- |vision midi, sf450 gold, I5-4590, shadow rock lp, 2x4 gb 1600 mhz hyperx, rtx 2070 super, 512 gb plextor ssd, x34, k70/dark core/mm1000| --
Sidst redigeret 16-06-2020 00:14 #37
Personligt mangler jeg en god pande med sliplet belægning og som kan tåle høje varme, i starten 4 eller 5 ud af 6 mulige på komfuret (ingen induktion der kan gøre en pande super varm,super hurtigt), som holder uden at få ridser med alm plast køkkenredskaber og som er let at gøre rent
Altså jeg har 2 nye eva trio panden, men det jeg savner er en der holder sin sliplet belægning uden ridser og er nem at gøre rent, selv om den eve trio jeg har købt til 299kr er billig, koster den normalt 799kr, så det ikke noget diskount pande (kan undre mig over hvordan de kan sælge den så billigt i forhold til normal prisen, kunstig høj normal pris ?) -- Må erklære mig enig med de der beretter om begrænset glæde ved Scanpan.
Vi har haft Scanpan gryder, pander og bradepander og fælles for dem alle er de med tiden (2-3 år) bliver dårlige i belægningen og endda begynder at chippe. Og nej, vi bruger ikke stålredskaber i dem..
Har fået byttet to gryder og een pande på den konto. Men nu gider vi ikke mere og er ved at udfase dem. -- #39
Metalredskaber er scanpander nogen af de eneste der skulle kunne klare (så men kan glemme om hvilken type redskaber man skal købe(træ,bakelit,plastik,metal), men kun skal bekymre sig om at købe det som man gerne vil have), men sliplet belægning, den der gør at f.eks lidt våde kartofler ikke sætter sig fast i panden, den holder bare ikke så længe OGSÅ selv om man ikke steger ved for høj temperatur. -- https://www.onyxcookware.dk[...]
find orginalen af denne den overlever alt du udsætter den for
jeg der har sliplet pander belægningen ryger af. så snart det begynder chippe skal de smides ud, det er møg giftigt lave mad med.. -- jep jep Hvis en pande begynder at chippe. hvad vil det så sig ? -- at belægningen skaller af, -- jep jep #40 Hvis du brænder på kan du ødelægge en fuldbelagt scanpan på 1 dag og reducere stege egegenskaberne til under halvdelen -- |vision midi, sf450 gold, I5-4590, shadow rock lp, 2x4 gb 1600 mhz hyperx, rtx 2070 super, 512 gb plextor ssd, x34, k70/dark core/mm1000| Jeg vil gerne lige gentage mit forslag fra længere oppe: Køb en pande uden sliplet-belægning, som f.eks. en kulstålspande. Så kan man riste krydderier, nuke bøffer, smide den på grillens sidebrænder, proppe den i ovnen under grill osv osv som man lyster uden at beskadige den.
Dertil kan man så købe nogle gode sliplet-pander til alle de andre formål, som ikke kræver så høje temperaturer.
Jeg har selv kværket en del telfon/whatever-pander, fordi jeg er kommet til at køre dem op i for høj temperatur. Så begynder overfladen at blive ru, og ting brænder fast og den er umulig at gøre ren.
Det er i øvrigt på ingen måde mere besværligt at vedligeholde en kulstålspande. Den skal bare under den varme hane og skrubbes (uden sæbe), og så tøres af. Et lille dryp olie som lige fordeles med et stykke køkkenrulle og så er den klar igen. Det tager præcist lige så lang tid som at skulle skrubbe en pande med sæbe og vand og skylle efter :-) -- Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...] #46: Tak for svaret :P Tro mig, har læst hver og en kommentar igennem.
"Nuke bøffer" Hahahaha :D -- har du købt ny pande og hvilken? --
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|