Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


Unboxing af Elegoo Mercury v3.0 Plus

Af Heini Nielsen | 22-10-2024 | 74 visninger | 0 kommentarer


Producent: Elegoo
Sponsor: Elegoo
ELEGOO Mercury V3.0 Plus

Introduktion

Efter mere end en måneds ventetid har vi endelig fået lov til at vise jer Elegoo Mercury v3.0 Plus her på Hardwareonline.dk. Denne nye og forbedrede version af Elegoos populære vask- og hærdningsstation er skabt til efterbehandling af større resin 3D-prints, og den henvender sig til entusiaster og professionelle, der arbejder med printere fra Saturn-serien. Vi har tidligere testet Elegoo Mercury v2 kan læses HER, som var designet til den mindre Mars 5 resin-printer, men Mercury v3.0 Plus er væsentligt større og kraftigere, skræddersyet til efterbehandling af store modeller som dem, der printes med Saturn 4 Ultra, som vi også tidligere har haft til test her på siden.

Med en pris på omkring 130 euro (ca. 970 kr.), ligger Mercury v3.0 Plus en del højere end Mercury v2, der koster cirka 96 euro (ca. 720 kr.). Den højere pris afspejler de ekstra funktioner og den øgede kapacitet, hvilket gør den til et oplagt valg for dem, der har brug for en større og mere effektiv efterbehandlingsstation.

I vores unboxing-video, som du kan finde længere nede i artiklen, viser vi indholdet af kassen og de forskellige dele, der følger med i pakken. Vi dykker ned i, hvad du kan forvente af tilbehør og ser nærmere på de nye funktioner, som gør denne maskine til en spændende opgradering for dem, der arbejder med større resin-modeller.

Lad os nu dykke ned i selve unboxingen og se, hvad Elegoo Mercury v3.0 Plus har at byde på!
 

Førstehåndsindtryk

Lige når du åbner kassen, bliver du mødt af et stilrent og moderne design. Elegoo Mercury v3.0 Plus ser markant større ud end den tidligere Mercury v2, som vi tidligere har vist her på siden, og som var rettet mod Mars 5 resin-printeren. Den nye version er dog målrettet de større printere i Saturn-serien, som eksempelvis Saturn 4 Ultra, som vi også har haft under luppen.

Den større kapacitet er tydelig, og byggekvaliteten virker solid. Det gennemsigtige UV-resistente låg og det robuste plastchassis gør det klart, at denne maskine er designet til at klare store 3D-printprojekter med høj effektivitet.

Hvad er der i kassen?

Når du åbner æsken, er indholdet omhyggeligt pakket og organiseret:

  1. Hovedenheden – Vask- og hærdningsstationen, som inkluderer en indbygget drejeskive til 360-graders hærdning og en stor vaskebeholder.
  2. Vaskekurv – En rustfri stålkurv til at sikre dine prints under vasken, så selv sarte dele beskyttes.
  3. Drejeskive – Platformen, der roterer dine prints under hærdning, så de får jævn eksponering for UV-lyset.
  4. Tilbehør –  strømforsyning og en brugervenlig quick-start-guide.


Opsætning og Første Brug

Opsætningen er meget ligetil. Når drejeskiven er placeret i hærdningskammeret, og vaskebeholderen er fyldt med isopropylalkohol eller rengøringsvæske, er du næsten klar til at gå i gang. Quick-start-guiden er nem at følge, og inden for få minutter er maskinen i gang. Interface-knapperne er enkle og gør det let at skifte mellem vaske- og hærdningsfunktionerne.

En stor fordel ved Mercury v3.0 Plus er dens dual-purpose design. I stedet for at have separate maskiner til vask og hærdning, kan denne model klare begge dele i én enhed. Det sparer både plads og gør efterbehandlingen af dine resin-prints hurtigere og nemmere.



Vask- og Hærdningsfunktioner

Vask: Den store vaskebeholder i Mercury v3.0 Plus gør det muligt at vaske større prints grundigt. Den kraftige motor cirkulerer rengøringsvæsken effektivt rundt om modellen, hvilket sikrer, at selv komplekse designs med mange detaljer bliver renset for overskydende resin.

Hærdning: Hærdningsprocessen er lige så imponerende. Drejeskiven roterer 360 grader, mens UV-lyset sørger for jævn og ensartet hærdning af hele modellen. Dette er særligt vigtigt for større modeller, hvor ujævn hærdning kan føre til problemer som deformationer eller svagere områder i printet.

Afsluttende tanker

Elegoo Mercury v3.0 Plus ser ud til at være en stærk løsning til efterbehandling af resin-prints, især for dem, der bruger større 3D-printere som Saturn-serien. Den øgede kapacitet og kombinationen af både vask og hærdning i én maskine gør den ideel til dem, der ønsker at optimere deres workflow.

Se prisen HER