Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


Creative zen hybryd 2

Af Mut_one | 17-09-2024 | 140 visninger | 0 kommentarer


Producent: Creative
Sponsor: Creative
Creative zen hybryd 2

Jeg har fået tilsendt dette fine headset fra Creative, og her vil jeg dele mine førstehåndsindtryk samt hvordan det er at bruge i hverdagen. Jeg vil også komme ind på, hvad det kan bruges til i det daglige, og give min vurdering af lydkvaliteten.
Først og fremmest er headsettet solidt bygget og virker til at være lavet af kvalitetsmaterialer. Det er nemt at håndtere og kan foldes sammen, hvilket gør det praktisk at tage med på farten. Når jeg ser på det online, kan jeg se, at Bilka har det listet til en pris på 599 kr.
Jeg vil dykke dybere ned i lydkvaliteten og funktionaliteten i min fulde anmeldelse, men mit indtryk indtil nu er, at det har potentiale til at være en stærk konkurrent i sin prisklasse.


 

I pakken med Creative Zen Hybrid 2 finder du følgende:

  • 1 x Creative Zen Hybrid 2 headset
  • 1 x 3,5 mm stereo-kabel (til trådet forbindelse)
  • 1 x USB-C til USB-A-kabel (til opladning)
  • 1 x Quick Start Guide (hurtig opstartsguide)
  • 2 års garanti



Første indtryk

Når jeg tager fat i headsettet, føles det som et produkt af høj kvalitet, der er bygget til at holde. Det virker robust og solidt, og ikke som noget, der vil gå i stykker efter få ganges brug. En praktisk funktion er, at det kan foldes sammen, hvilket gør det nemt at tage med på farten. Inde ved højttalerne er der mærkninger for "H" (højre) og "V" (venstre), så du nemt kan placere det korrekt.
 Ørepuderne er lavet af tyndt kunstlæder, som føles behageligt mod huden, men de kan dog blive lidt varme efter længere tids brug. Dette skyldes, at headsettet lukker tæt omkring ørerne, hvilket begrænser luftstrømmen og kan skabe varme. Puden, der sidder i toppen af headsettet, føles lidt hård i starten, men det er dog ikke noget, der generer.
 En stor fordel ved headsettet er dets ANC-funktion (Active Noise Cancellation), som effektivt lukker næsten al baggrundsstøj ude. Dette er ideelt, når du ønsker at lytte til en lydbog eller musik uden forstyrrelser. Du kan nyde din lydoplevelse i fred, hvilket er en fantastisk funktion, især hvis du vil have ro fra omgivelserne.
 Hvis du har brug for at være opmærksom på, hvad der sker omkring dig, kan du aktivere Ambient Mode, der lader omgivende lyde slippe igennem. Dette gør det muligt at føre en samtale uden at skulle tage headsettet af, næsten som om du slet ikke har det på.

 

Her kommer en lille gennemgang af, hvad de forskellige knapper på headsettet gør:

Øverste knap (ANC-knap): Denne knap styrer Active Noise Cancellation (ANC) og kan bruges til at aktivere eller deaktivere støjreduktion. Det er også her, du styrer Ambient Mode, som lader dig høre omgivelserne uden at tage headsettet af. Med et enkelt tryk kan du nemt skifte mellem de to funktioner.

  
 
Den næste knap fra oven er volumenkontrollen, som du kan bruge til at skrue op og ned for lyden. Denne knap er let at finde og betjene, hvilket gør det nemt at justere lydstyrken, uden at du behøver at tage headsettet af eller kigge på dine enheder. Det er praktisk både til hurtige justeringer under opkald, når du lytter til musik, eller ser film.



Sidst men ikke mindst har du den nederste knap, som bruges til at tænde og slukke for headsettet. Denne knap har dog også flere funktioner. Udover at tænde og slukke, kan du med et kort tryk aktivere eller deaktivere ANC (Active Noise Cancellation), skifte mellem forskellige lydprofiler, eller i nogle tilfælde besvare og afslutte opkald, afhængigt af hvilken enhed du har forbundet til headsettet. Det gør den til en meget alsidig knap, som er nem at bruge i mange forskellige situationer.



Som du kan se på billedet nedenfor har hver knap flere funktioner


Når det kommer til batterilevetiden på Creative-headsettet, er jeg virkelig imponeret over, hvor tæt det ligger på de angivne specifikationer. Creative hævder, at batteriet kan holde i omkring 67 timer, og i min test, hvor jeg skiftede mellem min computer, mobiltelefon og fjernsyn, holdt det strøm i hele 66 timer og 49 minutter. Jeg mistede først forbindelsen til mit fjernsyn, da headsettet løb tør for strøm, hvilket er ret imponerende, især fordi jeg testede det under flere forskellige forhold.

 Jeg lavede også en test for at se, hvor langt jeg kunne bevæge mig væk fra min mobil, før forbindelsen begyndte at blive ustabil. I åben linje kunne jeg gå næsten 15 meter væk, før der opstod støj – hvilket er det bedste resultat, jeg har oplevet med et headset indtil nu. Indendørs kunne jeg bevæge mig rundt i hele huset, selv gennem 2-3 mure, mens mobilen lå på sofabordet. Dog bemærkede jeg, at min stemme blev en smule lav og robotagtig, når jeg var længst væk fra mobilen, men forbindelsen forblev stabil, hvilket jeg finder imponerende.


 En anden funktion, jeg vil fremhæve, er headsettets multipoint connectivity. Denne funktion gør det muligt at have flere enheder tilsluttet samtidig, så jeg for eksempel kan se fjernsyn med lyden igennem headsettet, men stadig modtage opkald fra min mobiltelefon. Når der kommer et opkald, skruer headsettet ned for lyden fra fjernsynet, eller pauser automatisk filmen, hvis man ser noget på en tjeneste som YouTube.

 Endelig har headsettet hele 5 mikrofoner, hvilket sikrer, at din stemme bliver opfanget klart og tydeligt under opkald. Det er en rigtig praktisk feature, som jeg har haft stor glæde af under testen.

Herunder ser du en lille guide til, hvordan man kobler flere enheder på headsettet samtidig.


For at connecte dit Creative Zen Hybrid 2 headset til en enhed (som mobil, computer eller TV) følger du disse enkle trin:

1. Tænd for headsettet

  • Tryk og hold tænd/sluk-knappen (den nederste knap) i et par sekunder, indtil du hører en lyd, eller LED-lyset begynder at blinke, hvilket indikerer, at headsettet er tændt.

2. Aktiver Bluetooth-parringstilstand

  • Hvis headsettet ikke automatisk går i parringstilstand, skal du holde tænd/sluk-knappen nede i yderligere nogle sekunder, indtil LED-lyset blinker hurtigt, og du hører en lyd, der bekræfter, at det er i parringstilstand.

3. Find headsettet på din enhed

  • På din mobil: Gå til Indstillinger > Bluetooth, og sørg for, at Bluetooth er tændt. Se efter "Creative Zen Hybrid 2" på listen over tilgængelige enheder.
  • På din computer: Gå til Bluetooth-indstillingerne, og søg efter nye enheder. Vælg "Creative Zen Hybrid 2", når det dukker op.
  • På dit TV (hvis det har Bluetooth): Åbn TV'ets Bluetooth-menu, og søg efter nye enheder. Vælg headsettet fra listen.

4. Par enhederne

  • Når du ser "Creative Zen Hybrid 2" på listen over tilgængelige enheder, trykker du på det for at oprette forbindelse.
  • Du vil høre en bekræftelseslyd i headsettet, når enhederne er parret.

5. Test forbindelsen

  • Afspil noget musik eller en video for at sikre, at lyden nu kommer igennem dit Creative Zen Hybrid 2-headset.

Hvis du vil oprette forbindelse til flere enheder samtidigt (via Multipoint connectivity), skal du parre headsettet med hver enhed, som beskrevet ovenfor.

Tip: Hvis headsettet ikke forbinder, kan du prøve at slukke det og gentage processen, eller nulstil Bluetooth-forbindelsen på din enhed.


Nu kommer jeg til de enheder, jeg har testet Creative-headsettet på:

Fjernsynet:
Parringen med fjernsynet gik helt uden problemer. Når du har forbundet headsettet med fjernsynet, får du lyden i rigtig god kvalitet, med en dyb og fyldig bas, der virkelig kommer til sin ret.  hvilket gør det ideelt til film og serier. Forbindelsen er både stabil og uden forsinkelser, mellem billedet og lyden hvilket gør oplevelsen rigtig god.

Mobilen:
Her gik opsætningen lige så glat. Headsettets ANC (active noise cancellation) gør, at du nemt kan blokere for baggrundsstøj, hvilket er en stor fordel, når du befinder dig i støjende omgivelser. Lyden fra opkald er så klar og tydelig, at du vil nyde samtaler uden at blive forstyrret af omgivelserne. Når det kommer til musik, leverer headsettet også en imponerende lydkvalitet, med en fyldig bas og en klar diskant, der gør, at man får lyst til at bruge headsettet til både opkald og musik. Det er næsten så godt, at du ikke længere vil savne dit stereoanlæg til daglig musiklytning.

Computeren:
Ligesom med fjernsynet og mobilen var parringen med computeren let. Dog vil jeg sige, at headsettet her ikke helt lever op til forventningerne, hvis du er en dedikeret gamer. Lyden bliver lidt flad, og jeg har ikke kunnet få lyden til at være lige så imponerende som på de andre enheder. Desværre lykkedes det mig ikke at forbedre lydkvaliteten til gaming-brug, hvilket er en skuffelse, da headsettet ellers er virkelig godt på andre områder. Hvis du primært bruger det til at se film eller lytte til musik, fungerer det fint, ja faktisk rigtigt godt,  men for gaming-entusiaster vil det måske ikke være det bedste valg.

Du kan finde flere af Creatives produkter på deres hjemmeside Her

Fordele:
  • God lydkvalitet (dog ikke på min pc)
  • Rækkevide i top
  • Brugervenligt
Ulemper:
  • Lyd ku være bedre ved opkobling til pc
  • Ørepuder ku godt være mere luftigt