Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


iCUE LINK LX120 RGB 120mm PWM Fans Starter Kit

Af Mut_one | 06-09-2024 | 523 visninger | 0 kommentarer


Producent: Corsair
Sponsor: Corsair
iCUE LINK LX120 RGB 120mm PWM Fans Starter Kit

Jeg har fået tilsendt et sæt fans fra Corsair, nemlig iCUE LINK LX120 RGB 120mm PWM Fans, og dem vil jeg sætte op mod nogle af de andre fans, vi tidligere har testet, nemlig QX120 RGB og RX120 RGB. Hvis du er nysgerrig på, hvordan disse nye fans klarer sig i forhold til deres forgængere, kan du læse mine erfaringer her på siden. Jeg kan dog allerede nu røbe, at der ikke er den helt store forskel mellem dem.

Jeg har desværre ikke kunne finde en pris på LX120 RGB startkittet, men hvis jeg kigger på de to andre kit's, så kan de på PriceRunner findes til:

  • QX120 RGB: 1099 kr.

  • RX120 RGB:  718 kr.


I pakken får du det samme som du får med de andre to, QX120 og RX120 startkits. Dette inkluderer selve fansene, kabler, skruer og de nødvendige controllere til RGB-lysstyring og PWM-kontrol. Corsair har sørget for, at alt det nødvendige udstyr er inkluderet, så du hurtigt og nemt kan installere og konfigurere dine fans, uanset hvilket kit du vælger. Så selvom der måske ikke er den store forskel på de tre sæt, får du stadig alt, hvad du har brug for, direkte i pakken.



 

Når jeg ser nærmere på de tre forskellige fans—QX120, LX120, og RX120—er det tydeligt, at kvaliteten er, som man forventer fra Corsair, nemlig i toppen af skalaen. Alle tre fans er bygget med solide materialer og leverer pålidelig ydeevne, som er kendetegnende for Corsairs produkter.

En af fordelene ved Corsair Link-systemet er, at du kan forbinde flere fans og enheder sammen i en enkelt hub, som har to kanaler, hvor hver kanal kan understøtte op til 7 enheder. Det betyder, at du med en enkelt hub kan have op til 14 enheder tilsluttet, hvilket gør det utroligt fleksibelt og nemt at styre en større mængde RGB-belysning og køling.

På billedet nedenfor kan du se de tre sæt samlet og sat til styringsmodulet:

  • Fra venstre: RX120

  • I midten: LX120

  • Til højre: QX120

Denne opsætning giver et godt visuelt sammenligningsgrundlag og viser, hvordan de forskellige fans ser ud og fungerer sammen.

 

Det er meget nemt at sætte Corsair iCUE LINK-fans sammen takket være de medfølgende stik og kabler. Du har mulighed for at justere længden mellem dem afhængigt af din opsætning, hvilket gør installationen både fleksibel og brugervenlig. Du kan tilpasse kablerne præcis efter behov, hvilket både gør kabelstyringen nemmere og opsætningen mere ryddelig. Dette er især nyttigt, hvis du har en kompleks opsætning med flere fans og enheder, der skal tilsluttes til din hub.
 


 

Når jeg kigger på specifikationerne for de tre Corsair-fans—Qx120, Lx120, og Rx120—kan jeg se, at der er små forskelle, både hvad angår lyseffekter og ydeevne. Lx120-fansene ligger midt imellem de to andre modeller med 18 LED'er, hvilket giver dem en vis lysstyrke og farvepræcision. Selvom de ikke har lige så mange LED'er som nogle af de andre modeller, leverer Lx120 stadig et imponerende lysshow, der kan konkurrere med de bedste.

Når det kommer til luftgennemstrømning, gør Lx120 også en god figur. De er designet til at give et effektivt airflow, der hjælper med at holde temperaturen i kabinettet nede, selv under krævende forhold. Dette gør dem til et godt valg for dem, der ønsker både god belysning og ydeevne uden at gå på kompromis.

 
  Lx120 RGB Rx120 RGB Qx120 RGB
Rated current(12V) 0.40A 0.66A 1.02A
Dimensions 120mm x 25mm 120mm x 25mm 120mm x 25mm
Connection Cable Icue Link Icue Link Icue Link
speed 400 - 2400 RPM+-10% 400 - 2100 RPM+-10% 400 - 2400 RPM+-10%
Airflow 9.75 - 69.9 CFM 10.5 - 74.2 CFM 16.44 - 63.1 CFM
Static Pressure 0.13-5.22 mm - H2O 0.12-4.38 mm - H2O 0.17-3.80 mm - H2O
Sound Level 10-36 dBa 10-36 dBa 10-37 dBa
Antal Led (lys) 18 stk. 8 stk. 32 stk.
 

Hvis vi omsætter specifikationerne for de tre fans til en graf, vil den vise, hvordan luftgennemstrømning (flow) og statisk tryk varierer afhængigt af RPM (omdrejninger pr. minut).

  • Blå kurve: Denne kurve vil repræsentere luftgennemstrømning og tryk ved minimum RPM. Den vil typisk vise lavere værdier for både flow og tryk, da ventilatorerne kører ved lavere hastighed.

  • Rød kurve: Denne kurve vil vise luftgennemstrømning og tryk ved maksimum RPM. Her vil du typisk se højere værdier, da ventilatorerne kører med fuld kapacitet.

Grafen vil tydeligt illustrere, hvordan de tre modeller—Qx120, Lx120, og Rx120—præsterer under forskellige belastninger, med Lx120 liggende mellem de to andre modeller.


 

Når vi ser på de tre Corsair-fans—Qx120, Lx120, og Rx120—viser de nogle interessante forskelle i deres ydeevne afhængigt af omdrejningerne pr. minut (RPM):

  • Qx120: Denne model leverer det største flow og tryk ved lave RPM, hvilket gør den effektiv i situationer, hvor ventilatorerne kører ved lav hastighed. Det er dog sjældent, at man har brug for maksimal hastighed, og når Qx120 når højere RPM, falder dens præstation en smule bagud sammenlignet med de andre modeller.

  • Rx120: Ved højere RPM får Rx120 et lille forspring i luftgennemstrømning, men den mister lidt på det statiske tryk. Det betyder, at mens den kan flytte en stor mængde luft, er den måske ikke lige så effektiv til at opretholde trykket, hvilket er vigtigt for visse køleopgaver.

  • Lx120: Denne model balancerer mellem de to andre. Ved højere RPM tager den føringen i forhold til tryk, hvilket kan være en fordel i systemer, hvor det er nødvendigt at opretholde en stærk luftstrøm gennem tætte kølelegemer eller radiatorer.

Lys Show

Ud over deres kølepræstation leverer alle tre modeller et imponerende lysshow takket være deres indbyggede LED'er. Lx120 ligger midt imellem de to andre modeller med 18 LED'er, hvilket giver et klart og levende lys, uden at gå på kompromis med ydeevnen.

Uanset om du går efter en køleventilator, der giver maksimal ydeevne eller den bedste lysoplevelse, tilbyder Corsairs udvalg af fans en løsning, der kan matche dine behov. Hvis du er til visuelle effekter, vil du virkelig sætte pris på de avancerede lysfunktioner, som hver af disse modeller tilbyder.



 

Programmet, man bruger til at styre de Corsair-fans, som Qx120, Lx120, og Rx120, er det velkendte iCUE LINK. Dette software er kendt for sin brugervenlighed og omfattende tilpasningsmuligheder, der giver dig fuld kontrol over både blæserhastigheder og RGB-lyseffekter.

Med iCUE LINK kan du nemt synkronisere lys- og ydeevneindstillinger på tværs af alle tilsluttede Corsair-enheder. Det giver dig mulighed for at skabe komplekse lysscenarier og optimere kølingen i dit system, alt sammen via et enkelt interface, som vi kender fra tidligere Corsair-produkter. Dette gør det let at tilpasse de nye fans i dit eksisterende setup.


 

I iCUE LINK-programmet kan du ikke kun kontrollere lyseffekterne, men også justere køleydelsen for hver enkelt blæser. Når det kommer til RGB-belysningen, kan du vælge en af de forudindstillede lyseffekter og lade dem køre, eller du kan skræddersy opsætningen ved at vælge, om alle blæsere skal have samme farve, eller om du vil tilpasse farven på hver enkelt LED.

Når det gælder styringen af blæserne, giver programmet dig mulighed for at tilpasse hastigheden på hver blæser individuelt. For eksempel kan du vælge at lade de blæsere, der trækker varmen ud af kabinettet, køre med 1000 RPM, mens de andre kun kører med 400 RPM, hvis det passer til dit behov. Alternativt kan du lade programmet selv justere hastigheden automatisk, baseret på systemets aktuelle temperatur og behov. Dette giver dig fuld fleksibilitet til at optimere både køling og belysning efter dine præferencer og systemets krav.
 

Se priserne hos PriceRunner på Corsair-iCUE-LINK-RX120-RGB Her
Se priserne hos PriceRunner på Corsair-iCUE-LINK-QX120-RGB Her

 Dette giver os en idé om, hvad vi kan forvente af prissætningen for LX120 RGB, når den bliver tilgængelig.

Konklusion


Med LX120 RGB får du et sæt blæsere, der giver et solidt lufttryk inde i kabinettet. Samtidig må du dog forvente en lille reduktion i lysstyrken sammenlignet med Rx120 og Qx120. Selvom LX120 har 8 flere LEDs end Rx120, kommer de ikke helt til deres ret under vores test, men det betyder ikke, at lysstyrken er dårlig—alle blæserne giver et flot lys.

Hvis du prioriterer både god belysning og effektiv køling, vil Qx120 sandsynligvis være det bedste valg, selvom du vil skulle acceptere en lidt lavere luftgennemstrømning sammenlignet med LX120. Hvis maksimal luftbevægelse er vigtig for dig, er LX120 også et fremragende valg.

Her er en opsummering af fordelene og ulemperne ved LX120 RGB:

Fordele:

  • Leverer et godt flow: LX120 RGB skaber effektiv luftbevægelse inde i kabinettet, hvilket hjælper med at holde systemet køligt.

  • Nem opsætning: Installationen er enkel med de medfølgende stik og kabler, hvilket gør det hurtigt at sætte blæserne op.

Ulemper:

  • Lys kunne være lidt bedre: Selvom LX120 RGB har 18 LEDs, leverer den ikke helt samme lysstyrke og visuelle effekt som Rx120 som kun har 8 Led.