Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


Logitech G Astro A50 Gen5

Af Heini Nielsen | 30-09-2024 | 50 visninger | 0 kommentarer


Producent: Logitech
Sponsor: Logitech
Logitech G Astro A50 Gen 5

Anmeldelse: Logitech G Astro A50 Gen 5

I en verden, hvor gaming er blevet en uundgåelig del af vores kultur, har behovet for kvalitetsudstyr aldrig været større. Logitech G Astro A50 Gen 5 træder ind på scenen som en seriøs spiller, der henvender sig til både PC- og konsolspillere med et væld af imponerende funktioner. Med sin innovative PLAYSYNC AUDIO-teknologi tilbyder dette headset en problemfri skift mellem platforme som Xbox, PS5 og PC, hvilket giver gamere friheden til at vælge den enhed, der passer bedst til deres spiloplevelse.

Det nye design, der kombinerer stil med funktionalitet, sikrer, at headsettet ikke kun ser godt ud, men også er bygget til at holde. Med opgraderede lydkomponenter og funktioner er A50 Gen 5 klar til at levere en lydoplevelse, der kan tilfredsstille selv de mest kræsne spillere. Uanset om du er dybt inde i en intens multiplayer-kamp, nyder en episk fortælling i en enkeltspillertitel eller slapper af med din yndlingsmusik, har A50 Gen 5 det, der skal til for at levere en fordybende og engagerende oplevelse.

Med et fokus på både kvalitet og komfort sigter Logitech G mod at gøre A50 Gen 5 til det foretrukne valg for multiplatform-gamere. I denne anmeldelse vil jeg dykke dybere ned i, hvad dette headset har at byde på, fra lydkvalitet og komfort til dets innovative funktioner og dets præstation i forskellige spilsituationer. Læs videre for at finde ud af, om Logitech G Astro A50 Gen 5 lever op til forventningerne og kan blive din nye go-to gaming-løsning.

Tekniske specifikationer

USB-lyd:

  • 1x op til 24-bit / 48 kHz (PC)

  • 2x op til 16-bit / 48 kHz (konsol)

Headset:

  • Vægt: 363 gram

  • Driverstørrelse: 40 mm PRO-G GRAPHENE

  • Frekvensgang: 20 Hz - 20,000 Hz

  • Kompatibel med Dolby Atmos og Windows Sonic™ Spatial Audio

Mikrofon:

  • Opsamlingsmønster: Omnidirectional

  • Frekvensgang: 60 Hz - 20,000 Hz

  • Prøveudtagningshastighed: Op til 16-bit / 48 kHz

Trådløs teknologi:

  • LIGHTSPEED Wireless @ 24-bit / 48 kHz

  • Rækkevidde: Op til 12 meter via LIGHTSPEED

Batteri (genopladeligt):

  • Op til 24 timers spilletid ved 78 dB (batterilevetid kan variere afhængigt af brug)

  • Opladning via opladningsdock eller USB-C-opladningsport

Garantioplysninger:

  • 2 års begrænset hardwaregaranti




Kassens indhold for Logitech G Astro A50 Gen 5:

  • A50 Trådløst headset

  • A50 HDMI-basestation

  • USB-A til USB-C kabel

  • USB-C/strømkombikabel

  • AC-adapter + stikdåsehoveder

  • Dolby Atmos-aktiveringskort

Dette er alt det, der følger med i pakken, når du køber Logitech G Astro A50 Gen 5, hvilket inkluderer både kabler og aktiveringskort til Dolby Atmos, så du får mest muligt ud af dit headset.





Design og byggekvalitet

A50 Gen 5 følger samme æstetik som sine forgængere, med et slankt og moderne design. Headsettet føles robust og velbygget med memory foam-ørepuder, der sikrer en høj komfort, selv under lange gaming-sessioner. Det er let at justere headsettet til ens hoved, og jeg har aldrig følt, at det blev ubehageligt at have på, selv efter længere tids brug. Basestationen er også godt designet, hvilket gør det nemt at opbevare og oplade headsettet, når det ikke er i brug.

Et af de største plusser er, at du med PLAYSYNC AUDIO kan tilslutte op til tre enheder – Xbox, PS5 og PC – via USB og skifte imellem dem med et enkelt tryk. Dette eliminerer behovet for at have separate headsets til forskellige platforme og gør det hele mere brugervenligt.

 




Ørepuderne på Logitech G Astro A50 Gen 5 er monteret med magneter, hvilket gør dem utrolig nemme at tage af og skifte. Det er en praktisk og gennemtænkt løsning, som gør rengøring og udskiftning af puderne meget bekvemt. Dog kan man undre sig over, hvorfor Logitech ikke har inkluderet et sæt læderørepuder med i pakken. Læderpuder kunne have været et ekstra plus for dem, der foretrækker en anden type komfort eller ønsker bedre støjisolering under længere gaming-sessioner. Dette kunne have været en kærkommen tilføjelse, især i et premium headset som dette.



Software og opsætning

Logitech G Hub-softwaren fortsætter med at være en af de bedste på markedet. Den er enkel at bruge og tilbyder mange tilpasningsmuligheder, herunder EQ-forudindstillinger og mulighed for at justere mikrofonens niveauer. Du kan endda gemme dine brugerdefinerede indstillinger direkte på headsettet, hvilket gør det nemt at skifte mellem platforme uden at miste dine præferencer.







På siden af Logitech G Astro A50 Gen 5 headsettet finder du knapper, der giver dig mulighed for at justere både voice-chat-volumen og selve spillets lydniveau. Denne funktion gør det nemt at balancere lyden, så du kan høre dine medspillere tydeligt, samtidig med at du får den optimale lydoplevelse fra spillet. Det er især nyttigt under intense spilsituationer, hvor præcis lydkontrol kan gøre en stor forskel.



Derudover har du på Logitech G Astro A50 Gen 5 også en tænd/sluk-knap, en Bluetooth-knap samt en switch-knap. Tænd/sluk-knappen gør det nemt at aktivere eller deaktivere headsettet, mens Bluetooth-knappen giver mulighed for hurtigt at skifte mellem trådløs forbindelse og Bluetooth-forbindelse. Switch-knappen giver dig mulighed for at skifte mellem forskellige enheder, hvilket er praktisk, når du bruger flere platforme som konsol, PC eller mobilenheder

Lydkvalitet

Lydmæssigt leverer A50 Gen 5 en imponerende oplevelse takket være de nye PRO-G GRAPHENE-drivere, som giver utrolig klarhed og dybde. Lyden er detaljeret, og man kan nemt høre, hvor modstandere befinder sig i spillet, hvilket er essentielt i spil som Counter-Strike 2. Under test af netop dette spil var lyden skarp og præcis, og man kunne tydeligt høre skud, skridt og endda glasskår, der brækkede tæt på.

Når det kommer til musik, er lydbilledet bredt og velbalanceret med en god gengivelse af både dybe basfrekvenser og høje vokaler. Filmlyd står heller ikke tilbage – med Dolby Atmos-understøttelse leverer A50 en stærk lydoplevelse, som virkelig gør en forskel i film, der drager nytte af denne teknologi.

Mikrofonens kvalitet

Mikrofonen i A50 Gen 5 imponerer også, især når den bruges til kommunikation via tjenester som Discord og Messenger. Under mine tests har dem, jeg har talt med, givet positiv feedback om lydkvaliteten. De kunne tydeligt høre mig, hvilket gør det til et fremragende valg for dem, der spiller team-baserede spil og kræver klar kommunikation.

Trådløs ydeevne og batteri

A50 Gen 5’s LIGHTSPEED Wireless leverer 24-bit lyd i høj kvalitet uden forsinkelse. Det gør en stor forskel, når du spiller, da det giver en flydende oplevelse uden afbrydelser. Batterilevetiden er også solid, og det smarte design med basestationen gør, at du sjældent vil opleve, at headsettet løber tør for strøm. Når du er færdig med at spille, kan du blot sætte headsettet i docken, og det begynder straks at lade op.

En anden praktisk funktion på docken er, at det er nemt at se, hvilke enheder der er tilsluttet, og samtidig holde styr på, hvor meget batteri der er tilbage på selve headsettet. Alt i alt er opladnings- og batterihåndteringen en stor fordel ved A50 Gen 5.


Jeg har også testet, at headsettet skulle kunne holde strøm i cirka 24 timers brug, og det kan jeg bekræfte – det holder faktisk lidt længere. For de fleste vil der slet ikke være problemer med batterilevetiden, så længe man husker at sætte headsettet i docken. Hvis jeg skal nævne en lille forbedring, kunne det være, at de havde gjort det lidt nemmere for headsettet at falde på plads i docken.

Ulemper

Selvom headsettet har mange styrker, er der nogle få punkter, der trækker ned. Først og fremmest er rækkevidden på Bluetooth-signalet skuffende. Headsettet havde svært ved at opretholde en stabil forbindelse, når jeg bevægede mig fra mit gaming-setup og ud i køkkenet, hvilket jeg normalt kan med andre headsets, der også benytter Bluetooth ud over den trådløse del. Det er lidt skuffende, især for dem, der kan lide at bevæge sig rundt i hjemmet under samtaler. Det skal også siges, at man skal bruge docken som Bluetooth-base, så det er ikke muligt at forbinde headsettet direkte til ens telefon, hvad jeg kunne finde ud af – og det er for mig et minus. Jeg ved godt, det er et gaming-headset, men hvorfor?

Desuden oplevede jeg, at Bluetooth-lyden var meget lav, når jeg brugte headsettet til at tale i telefon via min Samsung S24 Ultra. Selvom lyden var høj, når jeg afspillede musik via f.eks. Spotify, forblev telefonlyden lav, uanset hvilke indstillinger jeg ændrede. Dette er forhåbentlig noget, der kan rettes med en firmware-opdatering, da tidligere Logitech-headsets ikke har haft dette problem.

 


Pris og Værdi

Med en pris på omkring 2.500 DKK er Logitech G Astro A50 Gen 5 bestemt i den højere ende af skalaen for gaming-headsets. Det er en betydelig investering, men man får også meget for pengene. Lydkvaliteten, komforten og de mange funktioner gør dette headset til et solidt valg for seriøse gamere. Dog er det svært ikke at tænke på, at Bluetooth kunne have været bedre integreret – især til denne pris. Fokuset ligger klart på lydsiden og multiplatform-funktionaliteten, men for brugere, der ønsker det hele i én pakke, kan det føles som en mangel.


Konklusion

Logitech G Astro A50 Gen 5 er et imponerende headset, der kombinerer en række avancerede funktioner med en stilfuld og holdbar konstruktion. Det er skræddersyet til multiplatform-gamere, der skifter mellem PC, konsoller som Xbox og PS5, og endda en Nintendo Switch. Headsettets PLAYSYNC AUDIO-teknologi gør det nemt at skifte lyd mellem flere systemer via USB, hvilket er en unik og brugervenlig funktion for gamere, der ønsker en problemfri lydoplevelse uden behov for flere headsets eller komplicerede opsætninger.

Lyden i Astro A50 Gen 5 er uden tvivl en af dens stærkeste sider. Med de avancerede PRO-G GRAPHENE-drivere leverer headsettet en utrolig klar og præcis lyd, der gør det muligt at høre selv de mindste detaljer i spil som Counter-Strike 2, hvor positionslyde, skud og fodtrin kan gøre forskellen mellem sejr og nederlag. Understøttelsen af Dolby Atmos sikrer også en fantastisk oplevelse, når du ser film eller lytter til musik, med en dyb og detaljeret lyd, der forstærker indlevelsen.

Logitech G Hub-softwaren gør opsætningen enkel og brugervenlig, hvilket giver dig mulighed for at tilpasse lydprofiler og gemme præferencer på tværs af platformene. Batterilevetiden er også en styrke ved headsettet, da det kan holde op til 24 timers spilletid på en enkelt opladning. Den medfølgende opladningsbase gør det nemt at oplade headsettet, så du sjældent løber tør for strøm.

En af de mest imponerende funktioner er headsettets trådløse forbindelse via LIGHTSPEED. Signalstyrken var stabil og pålidelig selv ved længere afstande, hvilket giver dig frihed til at bevæge dig væk fra dit gaming-setup uden at miste forbindelsen. Det trådløse signal var konstant og stærkt, hvilket gør det perfekt til gaming-sessioner uden afbrydelser.

Derimod er Bluetooth-forbindelsen skuffende. Ved brug af Bluetooth oplevede jeg, at lyden var lav under telefonsamtaler, selvom den fungerede fint, når jeg skiftede til musikapps som Spotify. Det er et irritationsmoment, der forhåbentlig kan løses med en fremtidig firmwareopdatering. Derudover er det ærgerligt, at headsettet ikke kan forbindes direkte til telefonen via Bluetooth uden donglen, hvilket trækker ned på headsettets alsidighed.

Komforten ved A50 Gen 5 er en klar styrke. Det er let at justere og behageligt at bære i længere perioder, selv under maraton-gaming-sessioner. De magnetiske ørepuder gør det nemt at skifte dem ud, men det havde været en ekstra bonus, hvis Logitech havde inkluderet et sæt læderpuder som standard.

Samlet set er Logitech G Astro A50 Gen 5 et headset, der leverer på mange fronter. Med en fantastisk lydkvalitet, solid trådløs forbindelse og nem opsætning via G Hub-softwaren er det et oplagt valg for multiplatform-gamere, der søger en alsidig og højtydende lydløsning. Selvom Bluetooth-funktionen kunne være bedre, og der er plads til forbedring i kompatibiliteten med mobile enheder, vil du finde et headset, der leverer en gaming- og lydoplevelse i topklasse.

Se priserne hos PriceRunner

Fordele:

  • Fremragende lydkvalitet med PRO-G GRAPHENE-drivere

  • Nem at skifte mellem platforme med PLAYSYNC AUDIO

  • Høj komfort med memory foam-ørepuder

  • G Hub-software er nem at bruge

  • Rigtig go mikrofon 

  • Lade station lige ved sig

Ulemper:

  • Begrænset Bluetooth rækkevidde

  • Lav lyd ved telefonopkald via Bluetooth

  • Mangel på extra ørepuder