Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


Anmeldelse af Creative - Pebble X Plus

Af Asbjørn | 10-10-2024 | 246 visninger | 0 kommentarer


Producent: Creative
Sponsor: Creative
Creative - Pebble X Plus

Overhaling til din laptop eller blot en pause fra dit gamingheadset

Vi kender det alle sammen: Selvom laptoppen er fyldt med klistermærker, der fastslår, at din nyindkøbte computer er proppet med god lyd, er det sjældent sandheden. Højtalerne kan til nøds bruges til en enkelt kattevideo på YouTube eller lidt radio i baggrunden. Det vil Creative dog gøre noget ved. For en ret fornuftig pris på ca. 1.200 kr. kan du give din laptop en voldsom overhaling med Creative - Pebble X Plus. Med et flot design, kraftig bas og overraskende dyb lyd er Pebble X Plus således et godt bud, hvis du vil opgradere lyden.
 


Design:

Creative Pebble X Plus skiller sig ud designmæssigt. Sættet består af to sorte kugler, men med en klassisk subwoofer i firkantet design. Højtalerne er designet med en flad bund, så de står ganske robust på bordet. Den højre højtaler er udstyret med en volumendrejeknap samt to knapper – den ene til at skifte mellem inputs, og den anden til at styre RGB-lyset. Den venstre højtaler er identisk, dog uden knapper.

Alle tilslutninger sker gennem den højre højtaler. Her finder du et USB-C-kabel til strøm, et fastgjort AUX-kabel til den venstre højtaler og et AUX-kabel til subwooferen. De mange kabler gør det svært at holde et ”rent” skrivebord, og det kan hurtigt blive et rodet setup – især hvis du tilslutter strømmen (USB-C) direkte til din bærbar. Creative Pebble Plus giver dog også mulighed for at tilslutte strømmen direkte via USB-C PD (Power Delivery), men det kræver, at du tilkøber en adapter, der kan levere 30W.
 

 



Opsætning:

Creative Pebble X Plus har måske nogle udviklingspunkter i forhold til kabelstyringen, men man kan derimod ikke sætte en finger på, hvor let det er at komme i gang med højtalerne.

I kassen finder du de to højtalere og en subwoofer. Disse tilsluttes nemt via de medfølgende kabler, og hvis man ikke har en PD-adapter, tilslutter man blot højtalerne med det medfølgende USB-C-kabel til laptoppen – og voila, så er man i gang. Som nævnt tidligere er der tre forskellige tilstande, som vises via en LED-indikator på den højre højtaler: En lyserød farve viser, at højtalerne er tilsluttet via USB, en grøn farve indikerer tilslutning via AUX-kabel (som også følger med), et blåt lys indikerer, at højtalerne er i Bluetooth-tilstand. Når højtalerne er tilsluttet via Bluetooth, opretter de automatisk forbindelse utrolig hurtigt hver gang denne tilstand vælges.


Performance:

Som skrevet i indledningen, er jeg ret overrasket over, hvor godt disse små højtalere lyder.
Begge højtalere er udstyret med 2,75-tommers dynamiske drivere. Designet gør, at højtalerne er vinklet 45° opad, så lyden rettes bedre mod lytterens ører. Subwooferen har en 3,5-tommers driver og udleder lyden fra begge sider af kabinettet. Samlet set leverer systemet 15W RMS-akustisk effekt og en spidseffekt på 30W, og det dækker et frekvensområde fra 45Hz til 20kHz. Dette giver en bred vifte af lydfrekvenser, fra dyb bas til klare høje toner.

Hvis man tilkøber en 30W-adapter, giver det mulighed for 30W RMS-effekt og en spidseffekt på 60W. Subwooferen er en "dealbreaker" i dette setup – uden den er man næsten lige så godt stillet med højtalerne fra laptoppen (overdrivelse fremmer forståelsen). Til prisen har Creative Pebble X virkelig overrasket mig positivt og leverer imponerende lyd med dyb bas og klare detaljer, selv i de højere frekvenser. Det eneste negative ved højtalerne er, at designet giver den bedste lyd, når man sidder direkte foran dem. Du skal derfor ikke forvente, at højtalerne vil kunne spille hele stuen op. Faktisk bliver lyden væsentligt dårligere, hvis man blot bevæger sig en halv meter væk fra dem. Selvom højtalerne spiller godt, når de blot er tilsluttet via USB-C, vil jeg anbefale, at man investerer i en adapter. Dette giver ikke kun bedre ydeevne, men også bedre muligheder for at gemme kablerne væk, især hvis man bruger en laptop.

Creative Pebble X Plus tilbyder Bluetooth 5.3 og understøtter kun SBC-codec, hvilket dækker de basale behov for Bluetooth-tilslutning. Det kunne dog have været rart med en bredere understøttelse af flere codecs. Alligevel vil de fleste nok ikke købe Pebble X Plus, hvis afspilning via Bluetooth er det primære formål.

 




RGB-belysning og App:

Creative Pebble X Plus er udstyret med flot RGB-belysning, som kan styres via højre højtaler eller The Creative App, der findes til Android, iOS og Windows. Man skal dog ikke forvente det helt store af appen, da den udelukkende styrer belysningen på iOS og Android. Dette gør den dog rigtig godt, og appen giver en række muligheder for at ændre tempo, farver osv. Opsætningen er, ligesom med højtalerne, utrolig let, og appen registrerer højtalerne med det samme.

Jeg har senere i testen fundet ud af, at man via Windows-appen burde kunne skifte mellem forskellige lydindstillinger. Dog har det i testperioden ikke været muligt at hente appen, da hjemmesiden fejler.


Konklusion:

Det er første gang, jeg anmelder et højtalersæt i Pebble-serien, så jeg har desværre ikke meget at sammenligne med. Jeg vil derfor anbefale, at man kigger på Creatives hjemmeside, hvor du finder en glimrende mulighed for at sammenligne de mange modeller i serien.

Jeg må indrømme, at jeg er ret begejstret for Pebble X Plus og havde på forhånd ikke forventet at få den lydoplevelse, de har givet mig. De er stilfulde, utrolig nemme at sætte op, og så spiller de ganske forrygende i forhold til både størrelse og pris. Creative Pebble X Plus kommer dog med en del kabler, især hvis man tilslutter PD-adapteren og samtidig kobler sin laptop til med et USB-C-kabel. Et ønske til næste generation er, at kablet mellem de to højtalere og subwooferen bliver længere, så man får lidt flere muligheder. Og at man husker de mange Mac-brugere, og laver en app som også understøtter Macs.

Samlet set har jeg kun positive ting at sige om Pebble X Plus, og de er helt klart anbefalelsesværdige til prisen.

Kan købes HER på Creatives egen Hjemmeside