Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger


Test af Logitech G515 Lightspeed TKL

Af Asbjørn | 29-08-2024 | 1062 visninger | 2 kommentarer


Producent: Logitech G
Sponsor: Logitech G
Test af Logitech G515 Lightspeed TKL

Når det kommer til gaming-tastaturer, er Logitech kendt for at levere produkter, der balancerer mellem ydeevne og æstetik. Med G515 TKL Wireless har de endnu en gang formået at skabe et tastatur, der appellerer til gamere på jagt efter et kompakt, lavprofil design uden at gå på kompromis med funktionalitet.

Tastaturet findes i sort og hvid, og med Linear og Tactile taster. Det testede er hvidt og med Tactile taster.

Prisen er overkommelig og lander på 1000 kr.

Design og byggekvalitet:

Logitech G515 har taget udgangspunkt i G915 keyboardet, hvilket for mig er en god ting. G515 har et slankt og minimalistisk look. Som mange andre gaming-tastaturer, så er der tale om et TKL-keyboard, så kan du ikke leve uden et numpad, så skal du ikke gå med G515.

Tastaturet har lavprofiltaster, som minder om dem på den tidligere model, Logitech G915 Lightspeed. Kombinationen af lavprofiltaster og taktile switches giver en god oplevelse både til skrivning og gaming med et aktiveringspunkt på kun 1,3 mm.

Selvom G515 er et glimrende tastatur at skrive på, så vil det dog stadigvæk ikke være mit go-to tastatur til hvis man skal skrive en længere tekst. Men igen, det kan være en tilvænning. G515 er dog desuden relativt stille at slå på.

Som det meste fra Logitech, så føles G515 som et premium produkt, og der er ikke noget der sidder løst, som ikke skal sidde løst.

På bagsiden finder du dongle, som er placeret i en lille smart holder. Du finder samtidig højjustering. Der er 3 forskellige højder. Flad (0°), 4° og 8°. Keyboardet står desuden utrolig stabilt på bordet. 



Funktioner:

Som alle andre G produkter, så understøtter G515 selvfølgelig også Logitech G Hub-softwaren. Her har du masser af muligheder for tilpasning af RGB-belysning og tasternes funktioner. RGB-belysningen står flot, og alle tasterne er bagbelyste.

Med G515 får man ingen dedikerede makrotaster, men via G-Hub kan hver tast programmeres op til 15 funktioner, hvilket er nyttigt for gamere, der skifter mellem forskellige spil.

Ydeevne:

Logitech G515 TKL er udstyret med Logitech's GL mekaniske switches, som fås i både taktile og lineære varianter. De taktile switches giver en god feedback og er relativt stille, hvilket gør dem ideelle til både spil og skrivning.

Lavt profileret aktiveringspunkt for nøglekontakt er 1,3 mm, aktiveringskraft på Taktil (45 g), og trykafstand, i alt: 3,2 mm,

Dette gør tasterne hurtige og responsive. Logitech har også tilføjet lyddæmpende skum inde i tastaturet, hvilket forbedrer skriveoplevelsen yderligere ved at reducere lyden af tastetryk. Jeg synes generelt at gaming-tastaturer de seneste år er blevet utrolig stille, hvilket gør dem brugbar i andre situationer end gaming. Der er dog alligevel fortsat noget vej, før jeg vil sætte min lid til et enkelt keyboard. Men med Logitech G515 går man  ikke fejl, hvis man blot ønsker et tastatur til det hele. 


Batterilevetid og Forbindelse:

Batterilevetiden på G515 TKL Wireless er op til 36 timer med fuld RGB-belysning. Tastaturet kan oplades via USB-C, og der er en lille LED-indikator i øverste højre hjørne, der viser, hvornår batteriet er ved at være lavt. Logitech’s LIGHTSPEED teknologi sikrer en pålidelig trådløs forbindelse uden mærkbar latency. Batteritiden fylder ikke længere så meget hos mig, da levetiden er blevet så god. Dette er også tilfældet ved G515, som efter adskellige timer endnu ikke er gået død. 

G515 tilsluttes enten via ledning, de medfølgende USB dongle eller via Bluetooth. Alle forbindelse virker upåklageligt, og jeg har ikke oplevet nogle former for lag, ej heller via Bluetooth. 

Konklusion:

Logitech G515 TKL Wireless er et fremragende lavprofiltastatur, der kombinerer stilfuldt design med høj ydeevne. Det er ideelt for gamere, der ønsker et kompakt og tilpasningsvenligt tastatur uden at gå på kompromis med funktioner. Det flade og tynde design gør det komfortabelt at bruge i længere perioder, selvom manglen på en håndledsstøtte kan føre til ubehag ved længere brug. Men man kan ikke få det hele. 

Jeg synes bestemt, at G515 er et solidt valg til prisen på cirka 1000 kr. også selv nogle måske vil mangle dedikerede makrotaster. Der er dog gode muligheder for at programmere de enkelte knapper via G-Hub softwaren. 

Alt i alt er det et tastatur, der skiller sig ud på grund af sin balance mellem stil, funktionalitet og pris. Klart en anbefaling herfra. 

Se priserne hos PriceRunner.