Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Nytårs Menu, hva ska i ha?Af Giga Nørd Dety | 26-12-2019 20:23 | 2224 visninger | 34 svar, hop til seneste
som overskriften siger, hvad skal i have til nytårs aften
søger lidt inspiration
vi er 5 til spisning, alle år ender vi med reje cocktail eller tunmousse til forret , bøf + ovnbagte kartofler til hovedret og is til dessert, , så der skal ske noget nyt --
Intel Core i5-2500K, Noctua Nh-D14, MSI Z77A-G45 Gaming, Define S, Samung 850EVO 250gb, GTX970 G.Skill Ripjaws 8Gb 1866
Aner det ikke. Har ikke set menuen endnu. Den ser jeg på dagen :P
(spiser ude)
Arh det er jo 2020. Afslutningen af, samt begyndelsen på, et nyt årti! Jeg tager en big tasty, stor menu! -- - Indsæt signatur - --
Sidst redigeret 26-12-2019 20:32 1
Det bliver en kold fornøjelse, prøv at tjekke vejrudsigten. -- Random dude on a random forum Skal være sammen med en kammerat. Har bestilt den store sushi pakke til os.. 110 stk :D
Regner med vi med lethed kan klare det! Sidste år gjorde vi samme nr med "kun" 90 stk ..
Kæft jeg glæder mig :P -- Kl. 18
Champagne og snacks til dronningens nytårstale i Søjlesalen
Kl. 18.30
6-retters festmenu i The Brasserie
Menu
Pocheret østers gratineret med hollandaise og pernod
2010 Champagne Blanc de Blancs, Michel Gonet
Terrin af torsk serveret med syrnet fløde, purløgsolie samt Baerii caviar
2018 Sauvignon Blanc, La Petite Perrière
Helleflynder med champagne sauce, smørglaceret vinterkål samt kørvel
2015 Bourgogne Blanc, Etienne Sauzet
Beef Wellington serveret med rødvinssauce, persillepure, trøffel samt ristet skorzonerrødder
2013 Barolo, Pelassa
Mont d´or serveret med lys portvin og abrikos kompot (serveres i lokalet af kokkene)
2013 Pinot Gris, Hospices de Colmar
Is Surprise (vanilleis og hindbærsorbet)
2016 Semillon, Château du Mont
Kl. 23
Kaffe og petit fours i The Brasserie
Herefter åbner cocktailbaren i The Lobby, hvor en pianist underholder.
Kl. 24
Champagne og kransekage samt festfyrværkeri -- i7 9700k, Asus RTX 2080 Dual, Z390 Tuf Gaming, 16 GB Ram, 1TB NMVe SSD Steger en 400grams bøf med en blandet salat til. -- Vi bliver 3 par i sommerhus, (vi er alle små børns familier) så samme stadie :P
Bliver en klassisk 3-retters med en let forret og en lækker stor steg til hovedret. + Wiskey sovs. Og en masse god vin. -- [I7 [email protected]|RTX 2080|ASUS Z270P|16GB 3200MHz] --
Sidst redigeret 26-12-2019 21:07 Ovnbagte torskefileter, masser af salat og frisklavet fuldkornspasta. Så åbner vi nok bare en flaske hvidvin fra skabet.
Det er bare fruen og jeg den aften. Vi har ingen planer så det bliver nok enten en film på fjerneren eller næserne i et par godr bøger med lidt ambient downtempo på netradioen. -- Lasciate ogne speranza, voi ch'intrate Noget rejecocktail til forret, og noget mørbrad til hovedret også noget ishalløj til dessert.
Vi er blot 2 voksne, samt en knejt på 4 og 11, og en pige på 12.
Yderst begrænset hvad vi gider gøre ud af det :) -- Jeg skal fejre nytår med en af min bedste kammi i et forsamlingshus i Albertslund. Han er lige blevet løsladt så det bliver den helt store fest har han lovet. Til forret skal vi have rejecoctail, hovedret store bøffer med bearnaise og dessert trefarvet is! Der skal selvfølgelig også hældes en masse asti der skal skåles med kl00, mokai og dansk pilsner. Bliver fandme konge! Hvis jeg kender ham ret kommer der nok også en stripper eller to og så skal vi måske også på hus bagefter -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Bliver sku bare nogle steaks herfra. Skal bare sidde med en enkelt gut der lige er kommet hjem efter halvt år i Thailand -- Forret/Appetizers:
Laver 3 slags Blinis
1; med røget laks på avocado creme og citron
2; med røget laks, creme fraiche, stenbiderrogn, dild og citron
3; med ovnbagt zucchini skive på en mild hvidløgs oste creme
Hovedret:
Culotte steg med hasselback kartofler og rødvinssauce
Dessert:
Churros med is -- Vi bliver 15 personer der skal have
Tunmousse
Oksemørbrad med diverse grønsager, 2 slags kartofler og 3 sovse. (folk er kræsne)
Creme brulee
Så der købt ind til 100 forskellige drinks. :)
-- +31/-0 Benjiii (#37, #243, #438, #452, #456, #766, #767, #973, #984, #998, #999, #1010, #1064) (plus flere) Nogle store bøffer.
Vi har et par vi holder nytår med, og har gjort i en del år - og det bliver bare hygge, brætspil og godt samvær. Og forhåbentlig nogle unger der sover. Jo mindre arbejde, og jo mere tid til hygge, jo bedre. Sidste år bestilte vi noget vildt udefra, men det er nemmere bare at koge nogle bøffer, så nu gør vi det. Og så åbner vi noget vin, og noget rom.
Synes altid de her "OMG det bliver så vildt"-nytårsfester endte med at blive røvsyge, fordi alle lissom "forventede" at det skulle være vildt, mens det oftest var de her spontane aftener der endte med de bedste fester.
De sidste par år har vi også haft det markant sjovere den 30. fordi vi liiige skulle prøvesmage rommen mens vi komponerede festsangene (dem skriver man jo selv!) mens den 31. mere gik op i logistik og have-tingene-klar-og-nytårstale-og-sætte-på-bordet osv osv. -- "ORK SATME!" #14
Hvilke rom kan du anbefale på en nytårsaften ? -- [I7 [email protected]|RTX 2080|ASUS Z270P|16GB 3200MHz] Har 2,25 kg flæskesteg i køleskabet, mon ikke det bliver den.
Er så heldig at have telefonvagt i nytårs-ugen for 8. år i streg så det bliver endnu et nytår derhjemme uden krudt og diverse. Næste år har jeg heldigvis ikke vagt til nytår - så tager vi lige 8 år med vagt henover julen i stedet.. -- Klik her for evig lykke: http://chipsguiden.dk[...]
Klik her for HOL Bladet: http://chipsguiden.dk[...] #14 "koge nogle bøffer" LOL :D
Det bliver en trist nytårs middag for mig, mit komfur er gået I udu, er der nogen der har nogle gode forslag til kold middag ?
Tænkte rejecocktail, røget og gravad laks, oste, muligvis prøve at tilberede nogle vinbjergsnegle I mikroovnen, måske kold kartoffelsalat, men hvilket kød skulle man tage til ?
Åhh, og bliver et problem med flutes :(
Gode forslag ønskes :/ -- Activate Windows
Go to Settings to activate Windows --
Sidst redigeret 27-12-2019 13:36 det sædvanlige.
advocado, rejer, asparges, rogn, dressing
mørbrad, bearnaise, bagekartofler, haricot verts i bacon
hansens regnbueis, vafler, chokolade sauce. -- Sidst redigeret 27-12-2019 13:43 #15 - det er meget smag og behag.
Jeg er selv en sucker for rom fra Barbados. Det var en af de få engelske kolonier "back in the day" og de har (kort forklaret) en anden tradition end de mange "spanske" kolonier.
Smag noget forskelligt (og hvis det er til at blande i drinks til en flok teenagere, så fuck det, og køb noget Capt. Morgan eller noget :) - men jeg kan anbefale at finde noget Barbados rom.
Ellers synes jeg at Riise's "Non Plus Ultra" er fuldstændigt hjernedødt lækker, men den koster også 800-900 flasken. Det er sådan en forkælelses-ting.
Igen, "en god rom" er den du bedst kan li' - ski'e med prisen. Det samme med rødvinen :) -- "ORK SATME!" #19 Okay tak ;-) har købt noget foursquare, som jeg endnu ikke har prøvesmagt. Generelt er jeg til de søde, men er begyndt så småt at bevæge mig over i de lidt stærkere (uden sukker) -- [I7 [email protected]|RTX 2080|ASUS Z270P|16GB 3200MHz] jeg skal og vil have lammekød. -- i7 8700k 4,9 ghz
GTX 1080TI
16 gb ram
Måske sushi eller buffet, ingen alkohol til mig, det dræber hjerneceller. -- Er for et par år siden investeret i et par Sous Vide systemer og er vild med de resultater jeg får.
Forretten er Kammuslinger, 20 minutter i karret, på en bund af kogt spinat samt et lille pift af revet citron.
Hovedretten er Confit de Canard, som snart skal 24 timer i karret, med pommes de Sarladaises samt en god kraftfuld salat.
Dessert er Daim-is med jordbær på en mandelmarengs bund.
-- #18 Advocado? - det lyder dyrt!
Vi skal have pommes Anna, morsbrød, salat og til dessert; brownie. -- Back in my days the video games were more about the game than the video #25
pommes Anna, husk for guds skyld ikke at købe små kartofler!
-- #26 Så der er mindre der skal skrælles eller hvad tænker du på? -- Back in my days the video games were more about the game than the video Begik fejlen, pommes Anna skal snittes i meget tynde skiver (helst under en 1mm.) for derefter at lægges i et fad eet lag af gangen hvor eneste hvert lag pensles med en olie/krydderi blanding. Det er godt med ca. 7 til 10 lag eller mere, forestil dig det, med kartofler med en diameter på 1cm. Det er ret meget hurtigere med kartofler med en diameter på 5cm eller mere. -- Sidst redigeret 27-12-2019 17:35 Vi afvikler nytår med et vennepar og samlet 4 børn under 7 år. Så forretten står på tapas udefra mens ungerne får fiskefilet og fritter. Når ungerne så er drattet om kl 21 cirka... forhåbentlig... så hiver jeg en klump muhko op af sous viden (lummerbaljen) og rister det af på grillen og skærer ud i skiver. Dertil broccoli/bacon salat og flødestuvede kartøfler, tilsat uanstændigt meget røvvin.
Dessert? Tjah et eller andet der er godt at drikke portvin til. Ost f.eks.
Og så' der drinks.
Tricket er at lave så meget som muligt i forvejen så der ingen stress bliver :-) -- Ignorér de største tågehorn på hol.dk: https://www.hardwareonline.dk[...] #22
Du skulle lige nævne sushi... Orh må ud og købe en dag :D -- FORRET: Hummerbisque
Cremet hummerbisque serveret med bagt torsk,
basquaise på tomat og fennikel, grøn olie og karse.
Hertil skibets lækre hjemmebagte surdejsbrød.
MELLEMRET: And
Terrin af andelår serveret med syrlig creme og bedebånd.
HOVEDRET: Oksemørbrad
Rosastegt oksemørbrad serveret med selleripuré, bagte jordskokker,
puffet ris samt råmarineret tyttebær.
Hertil grov kartoffelmos og okseglace.
DESSERT: Panna Cotta
Panna cotta serveret med solbærcreme,
krystalliseret mørk chokolade og blød karamel.
HJEMMEBRAGT -- #16 Ronson: Hvordan kan det være at I kører i ... 8 års rul? :D
#17 mindbuster: Ang. din ovn som er i stykker: Har du ikke en grill eller et Trangia kogegrejssæt? Man kan virkelig lave mange ting med sådan nogle. Trangiaet kan sagtens bruges indendørs.. Grillen næppe. :)
En brødrister kan også riste et flute i en snæver vending. Man kan også stege en bøf i et toastjern, jeg ville dog beklæde den med staniol så der ikke ryger kødsaft ned i den. :)
Alternativt kan du købe et fritstående kogeplade, kan fåes fra ca. 149kr for en enkelt, 199 for dobbelt (I HaraldNyborg) og du kan få induktion i IKEA for 369kr ( https://www.ikea.com[...] -- Mvh Anders vi bliver over 20 i år til nytår og vi skal kun stå for desserten. Men den kommer til at består at en en del forskellige småting. Hoved temaet er champagne og marcipan.
1: Flødebolle på marcipan bund med et stykke pære som er pocheret i champagne og med et tykt lag mørk chokolade.
2. jordbær parfait med en hint af champagne.
3. kraftrig chokolade kage med citronkaramel
4. lille appelsin tærte med mandel crem.
5. cheese cake på bund at digestive, nødder, marcipan. Cremen er lavet på hjemme lavet mascarpone og champagne.
6. også en sidste ting jeg ikke lige kan huske lige nu :)
men godt nydt år til jer alle -- Surface Pro 3 I7 8 Gb ram og 512 Gb ssd
Ærte & Hvidvin
Let cremet ærtesuppe, legeret med hvidvin og tilsmagt med hvid trøffel og krydderurtepesto.
Der medfølger friskbagt flutes fra bageriet.
Laks & Rosmarin
Letsaltet laks, Krydderurte mayonaisse, sukkerærter, krydderurter og rugbrødscrumble.
(Leveres færdiganrettet i portionsglas klar til servering).
Okse & Estragon
Tournedos skåret af dansk oksemørbrad. Hertil rødbede- og kirsebærpure, smørbagt hvidløg med estragon, portvinssyltede blommer, kartoffel duchesse med purløg og ristede valnødder, kraftig rødvinssauce.
Desserttallerken skovbær
Skovbærmousse og red velvet bund, macarons med skovbærganash, brownies med bærstøv,
skovbær marshmallow, skovbær- og vaniljesirup. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. For én gangs skyld er jeg sammen med nogle der kan lide en af egnsretterne hjemmefra, (er fra Sønderjylland, men bor på Fyn nu) så den står på følgende:
Forret
Noget fyldt avocado. Nok noget fyld med krebsehaler og en anden version m. laks.
Hovedret
Hamburgerryg, brunede kartofler, grønlangkål, kålpølser
Dessert
Hvad end min kæreste beslutter sig for :)
Normalt ville jeg smide noget oksekød i sous vide karet, men i år bliver det back to basics :D -- R5 1600, Aorus X370 Gaming 5, Vengeance LPX 16 gb ddr4 - 3000 MHz, GTX 980Ti (Asus Strix)
500 GB Samsung Evo 860 + 4 TB WD HDD, Corsair Rm850x
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|