Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Hakkebøf i ovn?Af Gæst knir | 07-12-2018 15:07 | 7686 visninger | 37 svar, hop til seneste
Kan man smide en hakkebøf i oven? hvis ja hvor længe skal den så have?
Tak --
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
Ja, indtil den er færdig. Det kommer an på tykkelsen, fedt% og hvor rød du vil have den.
Men den får ikke en sprød stegeskorpe så det kan ikke anbefales. -- Det kommer helt an på om du kan ramme ;-)
https://www.google.dk[...] -- Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs # 2
Haha dagens bedste farjoke -- Jeg gør det nogen gange.. Ved sku ikke hvad det hedder! Vi har altid kaldt det staniol bøf.. Tag en bøf og smid på noget sølvpapir.. (nok så den kan lukkes i toppen..) så smid bacon, løg, peberfrugt, cocktail pølser osv osv... Ovenpå.. Måske noget BBQ sauce.. Salt og peber eller hvad man vil.. Så skal det ca have en halv times tid igen afhængig af størrelse osv! Smager sku fint ?? -- i5-2500K @4.7Ghz, Antec Kühler 920, Corsair Vengeance DDR3 1600MHz, Asus 1070 Strix , Corsair TX V2 750W, Crucial m4 128GB 3-4 minutter på panden - 10-12 min i ovnen på 200g :-) -- #4 Takker :-) -- Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs Tak for det, nu har jeg virkelig lyst til pariserbøf. -- . du kan også koge den. eller smide den i microovnen i 10 min. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Hvorfor ikke bare stege den på en pande, går så meget hurtigere. -- i7 4790K|Noctua NH-D15|ASUS Z97-WS|16GB Kingston 1866mhz|2x970 ASUS STRIX|160GB Intel SSD|240GB Corsair SSD|500GB EVO SSD|3TB Seagate|750W CM #10 Det er nemt at stege dem tør på panden. Det er meget nemmere at brune dem på panden og så i ovnen bagefter. -- Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs Nå så prøvede jeg at give hakkebøffen 20 min i ovn ved 200grader og det blev et ganske fint resultat
Dog tror jeg den ville være saftigere hvis man stegte den. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #12 Så gør du det forkert. Kortere tid i ovn. -- Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs Man kan lave næsten alting i en ovn. der er kun få "nogos":
Pizza i mikroovn
Pommes frites i ovn.
Ellers alt -- Ryzen. Jeg får udslæt at slanger. og hader Apple. Citat fra Amalie : Tissemis ! Hvorfor Ryzen? Fordi Cyrix gik konkurs ! #12 Brug mere smør, eller baconfedt! -- Hmm - man må vel ku` grille de hakkedrenge i ovnen, hvis man selvf. har en gril? Det vil give den gode skorpe, men hvor meget gril samt afstand der er bedst i forhold til hvor rød den skal være, skal nok lige testes :)
Det vil jeg selv prøve, når jeg lige har guffet andebryst og tykstegsbøf jeg allerede har taget op/frem.. -- Ovn er for nybegyndere!
-> 4 cm tykke mester-hakkedrenge i sous viden på 54 grader i 2 timer, og så ud på en syygt varm grill 1 minut på hver side. -- Det bliver måske ikke toplækkert men:
Gør bøfferne mere flade end du normalt gør på en pande.
Høj temperatur. f.eks 250 grader.
Ovnen og bagepladen skal være varmet helt op.
Brug bagepapir.
Vend bøffen halvvejs (gætter på 5-6 minutter på hver side).
Slut evt. af med lidt grill på, eller grill hele tiden. -- Sidst redigeret 10-12-2018 13:54 I gør det helt forkert. Nej du kan ikke lave den i en ovn .. Ikke uden at det bliver hamrende utiltalende. Føj.
Bøfferne skal gerne være ca 180-200g og 18-20% fedt.
Tag det ud af køleskabet en times tid og bland derefter 1 æg i pr 400g kød.
Masser det sammen men så det stadig beholder sin struktur. Når det samler sig i en klump og ikke går i stykker er den klar.
Form bøfferne og hak først den ene side og giv rigeligt salt og peber.. Når du tror du er færdig giver du dem dobbelt så meget.
Vend dem og gentag.
Tag en pande (gerne støbejern) og sæt den på fuld skrue. Når panden begynder at ryge lægger du bøfferne på .. Rør dem ikke før du kan se farven trække ca halvvejs op på siden af bøffen.
Gentag på den anden side til den har fået skorpe.
Tag panden af blusset og skru ned til 50%
Tag en stor klat smør pr bøf og smid på panden.
Når det er bruset af sætter du panden tilbage på blusset.
Tag en ske og hæld smøren øver bøfferne gentagne gange.
Bøffen skal kunne give efter på midten når du tager den af panden.
Lad bøfferne hvile før spisning.
Stegetid ca 10 min
Hviletid 8 min
-- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Hmm - og hvad er vi så nået til..
Som udgangspunkt fra #0 kan man kun sige, at hakkebøffer godt kan laves i ovnen - også på forskellige måder.
Vil man bruge lang tid på nogle hakkebøffer, kan man så bruge metoden som #17 skriver. Forventningens glæde aktiverer nok også smagsløgene lidt ekstra :)
Tykke bøffer på en knaldvarm pande kræver meget høj fedtprocent, da de ellers vil tørre ud og blive - øv agtige..
Selv ville jeg aldrig lave bøffer med 20% fedtindhold og ekstra meget smør, hvis spørgsmålet gik på, hvad der smager bedst V/S metoder/sundhed - men hvis det kun er en sjælden gang man bruger denne metode, kan man jo lige så godt gå linen helt ud, og lave bearnaise sauce til med masser af smør :)
Selv har jeg grundet sygdom/medicin mistet en del af min smagssans - eller rettere sagt lugtesans, der jo udgør ca. 90% af den "samlede" smagssans. Hvis i holder jer for næsen - kan i nærmest ikke smage maden :) Så jeg har kilovis af krydderier - for noget skal det sku smage af haha.. -- Hold så op med at sig at hakkebøffer bliver tørre, hvis de bliver tørre, så er det jeres gastronomiske egenskaber I skal arbejde med, og ikke købe federe kød.
Tvivler fandens meget på at #19 er kok, og hvis det er tilfældes, er det vidst på Jensens Røvhus.
Du kan sagtens lave din hakkebøffer i ovn, det bliver bare ikke det samme da du ikke opnår samme temperatur - desuden er det nærmere et farsbrød så :p
Og sous vide til hakkebøf? What the actual fuck? Køb noget ordentlig kød i stedet. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #21 - well det er lidt selvmodsigende, og allerede skrevet om, at man ved stor fedtprocent har mindre risiko for, at tørre en stor bøf ud før den bliver kedelig, i forhold til, at man smider en bøf i samme størrelse på panden med lav fedtprocent. Selvf. er der forskel på tilberedningsmetoderne, og dèt er så op til "kokkens" formåen at få det bedste resultat til den/de - der nu skal sætte tænderne i resultatet..
Selvf. skal alle typer kød justeres/koges/steges/grilles alt efter kødtype/fast eller hakket/tykkelse, samt ikke mindst hvor længe det evt. har hængt - eller om det er vildkød der er ekstremt magert i forhold til dèt man som regel køber fra supermarkedets disk :)
Med hensyn til betegnelsen "kok" kan jeg kun give dig ret i, at det ikke er synonymt med, at disse er eksperter udi madkunsten..
Bare se Gordon Ramsay`s udsendelser - hvor den ene kok efter den anden får tørt på i forhold til deres kulinariske evner!
Hvilke evner ovenstående "kok" så har, vil jeg bestemt ikke udtale mig om, men jeg er ret sikker på, at han ER kok - Hvordan vi øvrige så individuelt kan lide/har tænkt os til, at lave vores hakkedrenge, er jo helt vores egen sag, da smag og behag via opvækst (som mor lavede dem) også spiller ind i den overordnede oplevelse..
Og når alt dette er plapret ud, vil jeg absolut anbefale tyk fed brun løgsovs til bøfferne.. ha! -- #21
Og sous vide til hakkebøf? What the actual fuck? Køb noget ordentlig kød i stedet.
Sous vide handler langt fra kun om at gøre "dårligt kød bedre". Det er en udbredt misforståelse.
Hakkedrenge sous vide er genialt, fordi du kan lave bøffen lige så tyk du vil, og få den stegt helt jævnt igennem uden at stå i lang tid ved komfuret. Jeg har selv lavet 4 cm tykke hakkedrenge på komfur, og det kunne kun lade sig gøre ved at stege ved meget lav temperatur ret længe, så varmen kunne trænge igennem uden at overstege den yderst. Når man er oppe på stegetider over 15 minutter, så mister man komplet overblikket over, hvor stegt i midten bøffen mon er. Sous viden klarer derimod gennemstegningen uden risiko, og så skal der bare lige brunes af.
Fordelen er så også, at man er sikker på kernetemperaturen inden man overhovedet smider den på panden. Så har man 8 gæster, så er det bare 8 stk bøffer i baljen, og såsnart det er tid til hovedret, så bare banke dem på grillen eller på 2 store pander, og så får alle en helt perfekt stegt hakkebøf serveret rygende varm.
Og nævnte jeg, at sous vide er genialt til at lave bearnaise-sauce også? Igen et genialt tip. Helt jævn bearnaise som ikke skiller og holder sin stive form længe. Nammenam! :-) -- Sidst redigeret 10-12-2018 19:16 #23 - Udemærket foreslag :)
Så mangler vi bare en betegnelse for selve processen for kødet, da udtrykket sous vide ikke rigtig (efter min mening) giver en rigtig betegnelse for kødets proces, men mere en overall betegnelse.
Kødet koger ikke. Det steger heller ikke. Det bager heller ikke. Det bliver blot opvarmet til de nævnte 50-75 grader - som efter min mening burde ha`et specifikt dansk udtryk, for sammenligningernes skyld!
Men mon ikke det manglende danske navn for processen skyldes manglende "fantasi/vilje" ?
Bare en tanke..
Fortsat god aften
/Kim -- #24 Du har helt ret!
En sous vide hedder fremover en "lummerbalje"
At "sous vide en steg" hedder fremover "Jeg har lummerbaljedyppet min ko"
Så er der styr på det!
Edit: Efter at have googlet "lummerbalje", står det klart, at ordet "lummerbalje" er en af de ufatteligt få ord, man kan google, og få NUL søgeresultater!
Nu kan vi bare vente på, at google har været forbi den her tråd. Så har vi tilføjet et dugfrisk ord til googles ordforråd :D -- Sidst redigeret 10-12-2018 19:35 Nej, den udbredte misforståelse er, at man er nødt til at bruge en sous vide, til at tilberede HAKKET KØD! Det kan ikke være sejt. Køb noget ordentlig kød, og brug noget ordentligt udstyr, så behøver man ikke putte hakkekød i sous vide. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #26 Nej, den udbredte misforståelse er, at man er nødt til at bruge en sous vide, til at tilberede HAKKET KØD!
Hvem siger, at man er nødt til det? Dig?
Det kan ikke være sejt. Køb noget ordentlig kød, og brug noget ordentligt udstyr, så behøver man ikke putte hakkekød i sous vide.
Hvem siger, hakket kød er sejt? Dig?
Prøv at læs og forstå (hvis du kan) det her:
http://denstoredanske.dk[...]
Så kan det være nogen tager dig seriøst i debatten. -- Sidst redigeret 10-12-2018 20:40 #25 - Yes godt udtryk. Jeg har dog hørt udtrykket før, vistnok i forbindelse med jagt/fiskeri men husker det ikke lige.
Et Svedekar - Et sydekar (findes allerede) - Simrekar/balje - hmm nej knolden/øjnene er for trætte lige nu, og slowkooger (hvilket jo heller ikke er helt dansk) er jo allerede taget, så mulighederne er stærkt skrumpet ind. Alle de køkkenmaskiner der er kommet til indenfor de sidste få år, har jo hapset de mest fængende navne, men måske jeg kan fiske et nyt frem på et senere tidspunkt. I så tilfælde vil der nok hurtigt komme en ny maskine på markedet med det navn :)
Måske man i søgen på et dansk navn bare skulle kalde den for "Sløverikken" haha.. Øèt har da et nordisk islet..
Nå men øjne er trætte, og kan ikke se, så dèt må jeg vist lige gør`noget ve` :)
Natti natti
/Kim -- #34 Det, der adskiller sous viden, er vakuumpakningen af madvaren før tilberedning. Det er nok derfor man har nappet ordene fra fransk. Jeg har ingen ide om, hvad man skulle kalde det på dansk. Men ok vi har også nappet så mange ord fra engelsk, så det ville måske være fint med lidt luftforandring ;) -- Nogle navne på div køkkenredskaber giver slet ikke mening. Fx en stege-so?
Hvis jeg ikke vidste hvad det var, så ville jeg tro at det er ens kæreste der laver bøffer eller bacon på panden ;)
Eller piskeris. Det ligner overhovedet ikke en pisk, og har intet med ris at gøre. -- Ryzen. Jeg får udslæt at slanger. og hader Apple. Citat fra Amalie : Tissemis ! Hvorfor Ryzen? Fordi Cyrix gik konkurs ! --
Sidst redigeret 11-12-2018 07:40 #36 No clue angående stegeso.
Men piskeris hedder piskeris, fordi det er et ris til at piske med. Du ved - lige som fastelavnsris. Et ris er sådan et bundt pinde el.lign. -- Jeg svarer kun til nøds på indlæg fra gæster... wow folkens i gør det her til en videnskab/religion..
-- jeg er ik så dum som jeg ser ud !!!
I7 - 3820 - 16gb 16xx mhz ram
x79 sabertooth - gtx 580 3gb
Lummerbalje er sgu alligevel et ret godt navn, haha! -- Ha - jeg havde helt glemt denne tråd - og ja - lummerbalje er bestemt super.
Tænkte lidt - Kokasse - men andet end lige kød fra køer kommer jo ned i kalorius :)
Hva andet og langt mere aktuelt/alvorligt er, har vi jo haft en hel del tilfælde af salmonellaforgiftning der sandsynligt skulle komme fra svinekød!
Da jeg aldrig helt har/vil føle mig sikker overfor noget som helst, der kun får måske 50-60 grader i et uvis antal timer, vil det nok ikke se så godt ud for "sous wide" producent/Forhandlere osv. his det viser sig, at alle de inficerede har fået salmonellaen via f.eks. "trukket flæsk" (pulled pork) der jo helst skal ha`- meget lang tid for, at blive mørt nok til aktuelle ret.
Om lige salmonellaen bliver helt nedbrudt/udryddet i kødet ved de lave grader, har jeg ingen beviselig byrde på, men HVIS det er tilfældet, står der efterfølgende erstatningskrav i milliardklassen - samt 1000 vis af fyringer..
Kunne tænke mig, at problemet kunne opstå, hvis folk evt. afbrød tilberedningen for tidligt - eller hvis en steg var teoretisk for stor til en given beholder? Bare tanker som i sidste ende kan redde liv :) -- Jeg kender sku ingen der gider spise en Hakkebøf i en ovn.
En hakke bøf og andet kød skal sku på en pande.
Og kan sku heller ikke se hvorfor det tar ikke langtid at stede en god bøf -- Imac 27 5K-Iphone 6x og ipad air.
#41 En hakkedreng skal i fritøsen! -- Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs #42 nej. Tak. Evt kan man give den grill hele vejen. En pande eller grill er dog bedst. Medmindre man er ude er tre r tartar. --
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|