Samme måde her uden de brænder på..
Når de koger skruer jeg ned på 2½ på mit induktionskomfur og de bliver perfekte...
--
I may be crazy But I'm not stupid....
Købe en riskoger? Koster fra omkring 200 kr.
--
Riskoger. Set and forget. Er for doven til andet :)
--
ASUS STRIX 1080TI | i7-8700K | 16GB 3200MHz | ASUS STRIX Z370-F | Samsung EVO 960 250GB | Corsair K70RGB | 2x ASUS VS248HR 1x ASUS PG279Q
Riskoger - Ligesom alle asiater
--
+44/-0 Benjiii (#37, #243, #438, #452, #456, #766, #767, #973, #984, #998, #999, #1010, #1064) (plus flere)
..smider en af de der poser i kogende vand, og kommer tilbage 18 minutter senere :)
--
"ORK SATME!"
Jeg bruger da Uncle Rogers metode!
https://www.youtube.com[...]
--
Desktop: i5 9600K | 16GB RAM | z370 | 2x512GB M.2 SSD | geForce RTX 2060 6GB | Corsair TX550M | SHP9500 headphones | SoundblasterX G6 | ModMic Uni 2 glas vand til 1 glas ris .... kog vandet op, hæld ris i og fuld skrald på varmen til vanden koger ud til niveau hvor du næsten kun ser ris ... du skal holde øje med det ... og så skal du slukke og lade eftervarmen klare resten i 12-15 min ... kan ikke fuckes op ... velbekomme ;-)
--
Signatur
Laver det i en riskoger.
Lægger risene i blød minimum 2 timer før brug, skyller og sier dem efterfølgende. Derefter skal de blot dækkes i riskogeren, lidt salt i, og så evt. grøntsager i dampskålen.
--
Veni, Vidi, Vici.
dimidium facti qui coepit habet
faber est quisque fortunae suae
Jeg smider 1 glas ris i en gryde, samt 2 glas vand.
Så fyr jeg op for varmen, helt i top med låg på gryden. Når det koger, slukker jeg helt for varmen og lader det hygge sig i 10 min, normalt til den øvrige mad jeg laver er færdig.
--
Jeg bruger risposer. Der kan man også få basmati/yasmin i nogle butikker.
Varme op. Pose i. Varme ned, låg på, simre.
--
fakta har ris i kogeposer, koster like 5kr for 4 poser hvor der er nok til 1.5 m/k (alt efter hvor meget du spiser).. vi plejer 2 voksne og en på 5 at koge 2 poser, så er der nok..
kogende vand, salt i, pop poserne i, låget på, 15 min senere er der ris
--
:)
Bringer vand i kog - ca. 50% mere vand end ris. Hælder ris i og rører rundt, og skruer ned på 1-2 på komfuret med låg på. Så passer de sig selv i 15-20 min, og der er ris.
Det har virket på efterhånden 4 forskellige komfurer, de forskellige steder jeg har boet.
--
R7 5800X | Asus B450-F STRIX | G.skill 16 gb 3600 mhz cl. 15 | Geforce MSI 3060TI | Corsair 750W | 2.25 TB Samsung SSD | Asus 27" 1440p 144 mhz |
--
Sidst redigeret 25-01-2022 11:52
Jeg hælder ris i gryden og fylder vand på til ca. 1 cm over risene. Når de koger tilsætter jeg salt. Lader dem koge ca 10 minutter til der ikke er mere vand tilbage. Slukker varmen og lader dem trække i gryden 10 minutter.
det har virket på alle komfurer jeg har forsøgt det på indtil videre
--
Det er dælme ikke ret svært og kræver ikke ekstra grej!
1 krus løse basmatiris + 2 krus vand i en gryde og lidt salt
Tænd for fuld drøn
Når vandet koger godt så skru ned på lavt blus* og smid låg på
hold øje med den ikke koger over i starten og dernæst hold øje med, hvornår vandet er opsuget
evt sluk og lad det stå og opsuge den sidste smule vand/damp
undgå at røre i risene på nogen måde!!!
*man skal lige finde ud af, hvilken indstilling på komfuret som får risene til lige akkurat at koge uden at koge over eller gå helt kold. På vores komfur er det 3 ud af 10.
pro tip: brug en gryde med glaslåg. Nemmere at forhindre det i at koge over uden at lukke varmen ud ;-)
--
Ignorer gæster eller udvalgte brugere, se: https://www.hardwareonline.dk[...]
--
Sidst redigeret 25-01-2022 12:26
Bruger selv riskoger. De smager fantastisk, og det kan ikke fuckes up. Du kan tit købe en til kr. 199,-
--
Mvh
Søren Vedel
info (snabel-a) pionersoft.dk
Prøvede selv at lave sushi ris ud af normal grødris. De blev virkelig gode af det. Vask risene, jeg vaskede dem ca. af 3 omgange. Lad vandet koge i 5 min. Derefter skru ned og lad risene simre. Tag det af blusset uden at tage låget af og lad dem stå en 7-10min.
Men hvis du ikke har noget imod ekstra udstyr, så find en riskoger.
Der er nogle der også kan koge grøntsager. Jeg mener Proshop har en til knap 300 hvor der også kan komme både ris og grøntsager i.
https://koekkenunivers.dk[...]
Den første model Russel Hobbs. Kan koge fisk, grøntsager og ris og kun til omkring 250kr
--
Sidst redigeret 25-01-2022 12:40
Jeg følger egentlig bare instruktionerne på pakken. Når risene er færdige står de en fem minutters tid uden varme og uden at man løfter låget.
Hvilken gryde har du?
--
#0 måske du bare skal flytte hjem til mor igen indtil du er voksen nok til at stå på egne ben.
Fuck et lorte opslag og i hopper alle på den.
--
Sidst redigeret 25-01-2022 12:42
#21 ... omg .. på vegne af OP takker jeg for den idybdegående og yderst præcis vejledning i riskog ... eller ... og for at citere dig " Fuck et lorte opslag... " fra dig af :-/
--
Signatur
Fantastisk med alle de svar!
#21 > Haha, kom igen, ven! Jeg er midt i trediverne og har tre børn :-)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #21
Folk må da komme med de spørgsmål de nu end har. Mon ikke du burde kigge på din egen opførsel.
--
#25 > Naturligvis!
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Jeg afmåler ikke risene/vandet, jeg fandt ud af at hvis man bare fylder vand i gryden, sæt i kog, skru ned, og derefter hælder risene ned i midten af gryden, så de former et "bjerg", når bjerget af ris når overfladen af vandet er det afmålt passende. Ikke noget med målebægre eller glas.
--
Activate Windows
Go to Settings to activate Windows
--
Sidst redigeret 25-01-2022 14:21
Luksusudgaven:
3 dl ris
3 dl kokosmælk2 dl vandLidt salt
Bringes i kog og skrues ned til simre (2 på vores induktionsplade) i 12 minutterSluk og lad trække i 15 minutter.
Værsgo' lækre ris!
--
#27 Jeg vil vove den påstand, at det kun fungerer for en bestemt mængde vand.
Eksempelvis hvis du fylder 3 mm vand i en gryde, så bliver der alt for meget vand ift ris.
--
Ignorer gæster eller udvalgte brugere, se: https://www.hardwareonline.dk[...] hvis du ikke kan koge ris i en gryde så skal du måske holde dig fra køkkenet:p
--
jep jep
Der er/skal være kogt når de kommer ind på bordet.....
--
Det' ikk skide svært
det står på posen hvordan det skal koges...
--
#29, lol, naturligvis, men hvem ville koge så lidt ris :D
Det virker fint med en gryde i normale proportioner, og så til 1-4 portioner/mennesker. slår ikke fejl for mig.
--
Activate Windows
Go to Settings to activate Windows
--
Sidst redigeret 25-01-2022 15:19
1. Skyl risene ad flere omgange for at fjerne stivelsen i risene.
2. Våde Ris til Vand Ratio 1:1.25
3. Start komfur på blus 60-70% (4-5 eller 6-8), når det koger, sæt ned til blus 20% (1 eller 2)
4. Start timer på 12minutter ved blus (1 eller 2)
5. Efter de 12minutter sluk for blus og fjern gryden fra kogepladen, og lad den stå med låg på
Det virker hver gang herhjemme
--
4 dl ris + 6 dl vand + 2 tsk salt i en plastikskål med låg og så 22 min i mikroovnen (800w).
--
3700X - Gigabyte X570 I - Dark Rock Pro 4 - Intel 660P M.2 1TB - Vengeance LPX 3600 C18 - 5700 XT Red Devil - SF750 Platinum - Define Nano S - XG32VQR
Husk at skylle jeres ris ca 3-4 gange indtil vandet er mere klart, ligesom man gør med kartofler ;)
Bruger en riskoger og så vand op til 2mm over risene. Vent 20 min. Spis.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Smider lortet i en riskoger og råber på det bedste, eller bruger kogeposer.
Det ender sku altid godt så jeg klager ikke.
--
Pro-tip fra alle mine filippinske og thailandske kollegaer - køb en riskoger til 150kr i dit lokale supermarked, de siger alle det er vejen frem :b
--
Rister karry og lidt løg på panden først - tilsætter derefter risene og giver dem et hurtigt fry også sammen med en lille smule oregano.
Når de får smerten af en hvid skal tilsætter jeg vandet og lader det koge standard tid og trække lidt bagefter.
--
Jeg er vant til elkomfur, ikke induktion, men tænker nedenstående kan bruges alligevel.
1. Afmål ris og skyld dem grundigt. 2 dl ris til 2 personer.
2. Afmål vand: dl ris * 1,5. Dvs. 3 dl vand til 2 dl ris.
3. Hæld vand i gryde, put låg på og skru helt op for blusset.
4. Så snart vandet koger, hældes ris i, sørg for at de er dækket af vandet og skynd dig at putte låg på.
5. Så snart vandet koger igen, skruer du helt ned på vågeblus (1/så lavt som muligt, der ikke er slukket) og tager tid på 10 minutter. Undgå at tage låget af overhovedet.
6. Når der er gået 10 minutter fjerner du gryden fra blusset og lader stå i yderligere 10 minutter på koldt blus eller bordskåner. Undgå fortsat at tage låget af overhovedet.
7. Så skulle der gerne være perfekt tilberedte ris, der hverken er brændt fast eller klistrer.
Med venlig hilsen,
Nikolaj
--
Som "MongoTV", bare bedre til at fatte, når der er for meget!
--
Sidst redigeret 25-01-2022 18:59
Jeg har altid lavet på den samme idiotsikre måde.
Brug 1 del ris til 1,5 del vand
- Skyl risene
- Bring det letsaltede vand til kogning i en lille kasserole
- Når vandet koger, så hæld risene i og læg låg på med det samme
- Sæt komfuret på hvad der svarer til 1,5 ud af 10
- Kog i 11 minutter
- Tag kasserolen af varmen og lad den hvile under låg i 11 minutter
Det er forbudt at tage låget af undervejs - ej heller for "bare at kigge til dem" - ellers brænder de simpelthen fast.
--
Kunstig intelligens kan intet stille op mod naturlig dumhed
Afhænger en del af risen…
men til Jasmin er opskriften herhjemme sådan her.
1 del ris
2 dele vand.
skyl gerne ris.
bring vand i kog med ris i, sådan op og spilkoge… omrør gerne lige så de ikke sætter sig fast
når vand spilkoger, skru da ned på lav varme (hos os 5 ud af 14 på induktion.)
låg på.
giv det 15 minutter
fjern fra blusset og lad hvile i ti minutter med låg.
det er godkendt af konen som spiser ris 2-3 gange om dagen
--
https://manillo.dk[...]
Altid perfekte ris, nok den bedste investering du kan gøre mht. Køkken Gadgets.
Vores har funket perfekt i 5 år nu. Men som andre har påpeget, er det vigtigt at risene skylles først.
--
Sidst redigeret 25-01-2022 22:35
Er jeg virkelig den eneste der Nuker mine ris????
En kop ris, to kopper vand. I en plastikbøtte som før husede Skildpadde is.
Ind i mikrobøvsen. Fuld knald i 3 minutter, derefter ned på low i 12-15 minutter.
Tristar
--
Smil koster mindre end elektrisk lys, men lyser mere op
Når ris er færdige, så vend dem evt nogle gange langsomt og forsigtigt med en palette feks. Uden at mose dem, men så damp slipper ud og de køler lidt ned. Så de ikke står og efter-koger sig selv i skål/gryde
se også filmen Jiro Dreams og Sushi :D
https://m.imdb.com[...]
--
Sidst redigeret 25-01-2022 22:58
Ris i mikroen, er bare en dålrlig ide. Den bliver fyldt med klistret damp, og de skal koge ligeså længe som på komfur / i riskoger.
800w versus 350w
--
Okay normalt ville jeg sgu ikke klikke ind på et indlæg som dette, men blev nødt til at se hvorfor det har fået så mange svar.
Tak til #21 for dagens griner
Og #23 har overbevist mig om at han (TS) faktisk mener indlægget seriøst. Når man villigt indrømmer at man er i trediverne, har tre børn og alligevel opretter et indlæg som dette, så er det fordi man virkeligt
er presset.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Jeg har tidligere brugt poser og diverse metoder til at koge ris, men er også hoppet med på riskoger vognen. Gav ca. 250 kr for en som kan lave ris til 4-5 personer og som ikke fylder alt for meget.
Det er den bedste gadget jeg har i mit køkken, og jeg er vild med den. Hvis du laver ris forholdsvis ofte, så er det en no-brainer i min verden.
--
#45 Du skulle måske genoverveje den bøtte i microbølgeovnen, den er på ingen måder godkendt til varmt indhold eller brug i microbølgeovn, potientelt frigiver du en masse lort fra plastikken når du bruger dem på den måde. En bøtte der er godkendt til varmhåndtering og microbølgeovn kan du hente i ikea til en 20'er, det er dumme penge sparet.
--
..also, ris er en horribel ting, rent miljømæssigt, da det altsammen transporteres helt enormt langt for at komme til DK.
..og ja, jeg spiser også masser af ris. MEN JEG HAR DET DÅRLIGT MED DET, NÅ! :)
--
"ORK SATME!"
1 del ris 2 del vand lidt salt og så kun lige nok varme til det små koger. Så passer det med 20min.
--
som uddannet kok så er mit råd:
I en gryde med vand og lidt salt.
når vandet koger put ris i vand.
når ris har kogt mellem 12-18 minutter er de færdige, afhlnger af om du godt kan lide dine ris er kridt agtige eller udkogte.
hæld vand fra og de er klar til servering.
--
#8 er spot on.
--
Systems Engineer, High Performance Computing.
Det er muligvis blevet nævnt tidligere, men husk endelig på, at du ikke må lette på låget, når risene koger! Har egentlig aldrig helt fundet ud af hvorfor, men har lidt en teori om, at universet risikerer at implodere ned i gryden, hvis man ikke kan dy sig.
Desuden er jeg ærligt talt lidt skuffet over, at tråden kun har fået 56 indlæg, på nuværende tidspunkt. Havde forventet betydeligt mere, det samfundskritiske emne taget i betragtning..
--
Nem-ID invalideret!
#57
Det er muuuuuligvis vores elskede troll, der har fundet dette vigtige og svære emne. Mit gælt er, at det er Keld, der er på spil igen. Der kommer nok snart en tråd om, hvordan man koger pasta også...
--
Jeg skyller aldrig mine ris inden de kommer i gryden, selvom jeg har hørt at det er en god ide. Når jeg først får en vane med at gøre ting på en bestemt måde så er det altså lidt svært at lave om på det!
--
A clean house is a sign of a broken computer
#59
De bliver mindre klistret og mere "bid" i dem. Jeg vil altid skylle dem fremover, efter jeg prøvede i hvert fald
--
Jeg skyller dem også, enkeltvis. Det tager 36 timer og de er stadig beskidte bagefter. Men selve oplevelsen og de erfaringer man tager med sig videre i tilværelsen, er usammenlignelige.
--
Nem-ID invalideret!
Dagen efter sådan en gang ris, så plejer jeg lige at lave røræg, og så smide resten af de kogte ris i fra dagen før. Det gør ingen skade at smide risene i skålen, mens æg og mælk røres sammen, og så til sidst ud på panden, og så røre rundt, indtil det ligner røræg.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. vand i en gryde, en god skefuld salt. Bring op til kog. I med en rispose (4 x 125g for 4,95 i Rema, så gider jeg ikke bøvle). Låg på og småkoge 18 minutter. Af med vandet, klippe posen op og hælde ud, bum, så er der ris...
ingen grund til at gøre det komplekst med skylninger, specielle riskogere, yogastillinger, særlige timinger for hvornår de skal simre, trække, centrifugeres eller strækkes.
Vand, salt, kog, spis....
--
@echo off
"Bad command or file name" - go stand in that corner!
#64
Der er intet kompleks i, at skylle risene og smide dem i en riskoger. Det er netop det samme som en potte, blot riskogeren gør det nemmere med timer.
--
2 dl rema 1000 basmatiris, skylde dem i koldt vand, 3 dl vand op og koge (det koger nemt over så brug en stor gryde eller være der hele tiden) når det koger ned på 1 (ud af 6) 12 min og så slukke efter 10-12 min og lad det trække i 12 min
Når risene begynder at koge skal temperaturen ned på lavest mulig som med låg, er 1 med en 2-3 liters gryde,man skal ikke åben den mere en en gang i de 12 min og hewlt bare lade den koge med låg på i de 12 min.
Efter jeg er begyndt at bruge løse ris bruger jeg alt ris i poser synes de meget nemt bliver klistret
Husk salt
Hvis man vil bruge ærter,majs elelr noget andet kan man sagtens de sidste 12 min den står og trækker putte en eller 2 kopper frosne ærter eller majs i, kan man li det kan man komme en grønsagsbullion i fra startene af for at tilføje ekstra smag husk at for den opløst i vandet,risene
--
Jeg hælder skruerne (ris) i en gryde derefter hælder jeg 2½ glass coolant (vand) tilsætter thermal paste (salt) og tager min stor ram klods (gryde ske) frem..... wtf sker der med hol :D Det er ikke madkursus for nørderne-site :D
--
- SezteC
--
Sidst redigeret 27-01-2022 00:00