Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Stegepande 28 cmAf Bruger Kasper1980 | 07-01-2022 03:17 | 5502 visninger | 57 svar, hop til seneste
Konen skal have en ny stegepande i fødselsdagsgave.... Men hvad kan folket anbefale??
Pt har hun en OBH Nordica Supreme Stegepande 28 cm
Stortset alle de test jeg kan finde vinder mærket "ONYX"
Vi har induktionskomfur... --
Hvad er der galt med den "hun" (eller måske I begge) har allerede?
Skal den skiftes ud fordi den... ?
Eller skal hun bare bruge endnu en 28cm stegepande i tillæg til hun har?
Hvis vi ved hvad der er galt med den I har, er det måske nemmere at anbefale noget som ikke får samme problem. -- "ORK SATME!" Jeg har taget min tinfoil hat på og undgår på alle måder gryder og pander med "non-stick-surface". Det skidt er giftigt as F.
Holder mig til IKEA SENSUELL serien.. -- Der er ikke de store problemer i non stick pander som Onyx, de kan bare ikke det hele. Ingen af dem tåler voldsomme temperature så man er ude i at have to stegepander. Jeg kigger lidt på Onyx panderne men kun til middel varme - den skal så suppleres med noget mere solidt, jeg plejer at bruge titaniumspander. Onyx er kina-vare, hvis det betyder noget - men det er det meste :) -- Ryzen 5 3600 - RX 580 Nitro/Sapphire 4gb - 32gb Ram
Have you tried turning it off and on again? En i stål til at lave gode stegeskorper og kød og håndtere grønsager.
En nonstick til scrampled eggs og klatkager og den slags -- 3# God pande, men den har samme udfordringer med høje temperature som non stick, de kan slå sig. -- Ryzen 5 3600 - RX 580 Nitro/Sapphire 4gb - 32gb Ram
Have you tried turning it off and on again? Fik en i julegave fra KitchenAid, den er jeg rigtig glad for. :)
https://www.imerco.dk[...] -- ASUS TUF B460M-Plus • i5 10400F • 16GB 2933MHz • Asus RX580 4GB • Cooler Master Q300L • Corsair MP400 M.2 1TB En keramisk stegepande uden teflon. Jeg har selv Blue Diamond fra Bilka, og haft den i cirka i et år. Den har fået et par ridser, men den er stadig ligeså non stick som i begyndelsen.
Har også haft en Tefal ceramic model, og der forsvandt non stick efter et halv år, så kødet sad fast i bunden. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. ScanPan CTX! The one and only -- Debuyer mineral B. Den skal vaskes (skylles i varmt vand) i hånden, men får en rigtig god seasoning med årene. Det virker ligesom slip-let belægning, men det er bare lavet med olie (som du selv putte på).) -- Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs +1 til Scanpan
Bedste pander vi har haft i mange år.
Vil anbefale en 28 cm sauterpande m. låg. Låget er super nyttigt i mange situationer og er en "almindelig" pande uden låg. Dog lidt højere sider/kanter, hvilket også kan være en fordel :-)
https://www.scanpan.eu[...] -- De Buyer, så har du en pande til de næste 100 år :D -- Fiskars Hardface hele vejen. Kan gå i opperen ! -- Det kommer an på om det skal være ultra nemt og du ikke har set filmen Dark Waters :-) I så fald, er det bare at købe teflon/slip-let.
Jeg har fået lidt paranoia og har lige købt denne: https://www.kitchenone.dk[...]
Der er mere arbejde i at få den gjort ren, da nogle ting hænger mere i. F.eks. stegt ris, og scrambled eggs. Til gengæld får man en pande der holder for evigt, kan blive monster varm til steaks og ikke fylder din krop med spændende kemi. -- Onyx har ikke teflon . Kan varmt anbefale deres pander. Blue cube eller hvad de hedder fra bilka derimod blir ridset bare du kigger på dem
-- jep jep 16 ok men kan så sige den skaller ikke af efter 2 år og har været igennem alt fra opvask osv... -- jep jep Køber osse fiskers skifter 1gang om året så den slidt ned af brug og opvasker
gå du heller ind på sinful og find hende noget -- #18 - hvad fanden bruger du på dine pander? To-hånds-økse???
Hvis du ødelægger en stegepande på et år.. har du en restaurant?! :D -- "ORK SATME!" 19 eller ikke gider rense den efter brug så sod osv sætter sig på bunden :p -- jep jep Holder hele livet og kan tåle alt:
https://www.kitchenone.dk[...]
Kræver lidt indkøring og tilvending til, hvordan man bruger den, men derefter er det fantastisk med sådan en fætter. Smæk den i ovnen, smæk den på grillen, hak i den med metal-spatler, whatever, den tager det hele. Går belægningen i smadder, så laver man bare en ny.
Ingen giftig teflon. Ingen "åh nej bare panden ikke bliver for varm så teflonnen bliver ødelagt".
Den er tung... men så må man mande sig op, når man skal svinge pandekager ;D -- Ignorer gæster eller udvalgte brugere, se: https://www.hardwareonline.dk[...] #19 Hvis man steger en T-Bone hver fredag, og den hurtigt skal have høj varme, så bliver en stegepande hurtig mør :) -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #21. +1, jeg har 2 af dem og de er super gode :-) -- I am not a bot .-. .- - ...
01110000 01101001 01100101 #22 Så skal du have fat i en pande, som den jeg linker til i #21. Alt det billige tyndbundede teflon-skrald, der bliver solgt, kan ikke tåle at blive ret varme. Så fordufter den lækre teflon op i bøffen og giver liflig smag af Ruhr-området og på sigt løse tænder og leverskader :-p -- Ignorer gæster eller udvalgte brugere, se: https://www.hardwareonline.dk[...] 24 ingen med respekt for kød steger en steak på andet end en grill pande lavet af smedejern! -- jep jep Steaks skal på en trækulsfyret grill! -- #25 Verden er en uudtømmelig kilde for idioter ;-)
Jeg opgav til gengæld min støbejernsgrillpande, da der som regel samlede sig smulder mellem rillerne og brændte så hårdt, at det gav en fæl smag i kødet. F.eks. hvidløg/rosmarin osv. Det var ikke alt for nemt at brune smør med de krydderier, og så fiske det op, før bøfferne blev stegt. Hvis jeg stegte dem med krydderierne på panden, så fik jeg den fæle smag. Så jeg gik over til enten en fladbundet jernpande, eller smække bøfferne på grillen, hvis der skulle være striber. Det funker :)
Grillen funker i øvrigt bedst, da det lige giver 10 minutters god undskyldning for at stå udenfor i ro og fred og hælde en brown ale ned, mens bøfferne syder og ungerne skriger indendørs ;) -- Ignorer gæster eller udvalgte brugere, se: https://www.hardwareonline.dk[...] OBH Nordica suprême steel
eller
Greenpan Barcelona
Begge er tidligere vindere af tests i Tænk og er begge fantastiske! -- jeg har en scanpan pande, i metal. altså ingen teflon eller keramisk belægning.
fordi .. den er glimrende og lavet i Danmark.
men teflon pander, der køber jeg bare de der jamie oliver, når de er på tilbud i føtex
teflon er ikk skide godt til høje temps, og ja.. det bliver jo slidt alligevel, og de er ganske ok, til prisen. Holder nogle år.
Jeg har overvejet en i støbejern, men jeg gider simpelthen ikke rode med vedligeholdelse -- Vi har scanpan i de dyre end og de er fine -- Vi bruger dem fra IKEA. -- I5 10600k - Evo 212 - Ventus 2X 3060TI - HyperX 16 GB 2666 mhz - A-Data SX6000 1 TB - CX750 Vi havde en kok fra restaurant Textur i Aalborg ude og lave mad hos os til en fødselsdag. De bruger bare pander fra Ikea og skifter dem ud når de er blevet så skæve/slidte, at de ikke længere kan bruges. Det er billigere for dem i længden end at købe fancy pander.
Vi bruger en blanding af Scanpan CTX og Eva Trio keramisk derhjemme og er glad for begge. -- Også Eva trio Keramisk hos os. -- En af de bedste pander i rustfrit stål til induktion må være fra Lagostina Accademia Lagofusion. Med Leidenfrost-effekten og rette teknik så spiller det.
Hvis det er non-stick belægning, vi er ude i, så velkommen til lotteriet. Sørg for at panden har en solid bund og hvis det er med Teflon, så gå efter den bedste belægning (der er forskellige typer).
Onyx cookware behøver du ikke spilde mere tid på. -- AMT!
jeg kører selv sådan en fætter her på i induktion: https://pmshop.dk[...]
Har nu brugt denne i snart et år efter anbefaling af en kok. Det er fandme noget der holder! Bruger udelukkende en 28cm, og den virker stadig som var den helt nyt. Kæmpe hit her! - og så er prisen helt i orden! -- Stål/støbejern/non-stick
De fleste ville nok anbefale at man havde en af hver og vidste hvad man skulle bruge dem til.
Så længe din non-stick ikke har ridser eller andre problemer med belægningen, så ville jeg ikke være nervøs rent helbredsmæssigt.
Stål:
Demeyere laver noget lækkert grej.
https://www.zwilling.com[...]
De Buyer laver nogle klassikere der holder og er ret overkommelige prismæssigt
https://www.nicebuy.dk[...]
Støbjern:
Lodge er en klassiker og sådan en skal man næsten have til bøffer og eventuelle indbrudstyve (der burde følge et fitness abbonement med, den er tung!)
https://www.kitchentime.dk[...]
Non-stick:
Der er lidt forskellige meninger her, om man køber noget der holder eller køber noget man udskifter efter et par år. Jeg har haft en Le Creuset i evigheder, men er også sjældent den bliver brugt i stedet for stål/støbejern. Scanpan laver også nogle fine non stick pander. Husk at lade være med at bruge metalredskaber og vær lidt forsigtig med varmen, så kan en billig Ikea pande også holde.
Man kan få nogle til induktion der ikke kan blive for varme, fordi de stopper med at være magnetiske når de bliver 230grader, hvordan det virker i praksis kan mit gaskomfur ikke fortælle dig https://www.fiskars.dk[...] Men tanken er da meget god. -- #37 hvor er det dog fjollet at de ikke har hverken onyx eller ikea med... som nok en stor del af befolkningen har som overvejelser. -- Tænk har ikke valgt super dyre pander i testen og derfor nok ikke har valgt onyx
Hvorfor de så har 2 med fra fiskars skal jeg ikke kunne sige
Jeg har en tefal med den røde hotspot i midten som er ret ny og har fået en ridse på et sted på panden hvor noget af belægningen faldt af for nogen uger siden, prøvede med fingeren, neglen, det var ikke noget skidt, den har ellers en dejlig slip let belægning og kan gi en fin stegeskorpe og tåle 260 grader
Super pris hos kop og kande på tefal stege pander give it a go, med mindre du vil betale dobbelt for onyx panderne
https://www.kop-kande.dk[...]
https://www.kop-kande.dk[...]
Den billige eva sol trio som meget ofte er på tilbud til det halve holder ikke sliplet belæghningen så godt hos mig (var også det en ældre tænk test kom frem til)
Det samme med en all steel fra fiskars selv om den skulle være god, slip let belægning er ikke holdbar
https://gastromand.dk[...]
Har en 24cm fra wmf på tilbud til 250kr (kop og kande), den er god men ikke altid kød for en optimal stegeskorpe, kan være den ikke var varmet nok igennem da kødet kom på
Hold jer fra scapan classic deres sliplet evene er både ringe ifølge min erfarringer men også ifølge tænk
Onyx er på tilbud til langt under halv pris https://onyxcookware.dk[...]
Ved sliplet pander skal man helst bruge godkendt redskaber enten af træ eller silikone for at pandens sliplet evne holder samt ikke bare gi ful gas fra starten af for det kan mange ikke tåle, det ødelægger belægningen, husk tilpas høj temperatuer når du skal brune noget ellers for man det der kedelig kød med pletvis bruning og til sidst aldrig stil panderne oven på hinanden for så kan man nemt få ridser i panderne, ødelagt non stick belægningen
Tag tefal panderne fra kop og kande til 200kr eller dem fra onyx til under halv pris til 400-500kr -- Smed 2 Scanpan Pro IQ ud efter 6 måneders brug, de var færdige.
Overfladen er ru/nubret agtig og skulle give mere non-stick, men efter 6 måneder var de brune af skidt/fedt, som var det rust og ikke til, at gøre ren.
Købte midlertidigt tefal pander i Davidsen, da de stod til 100 kr.
Dem har jeg brugt i 6 måneder og de holder bedre :D
-- Jeg havde en Scanpan som ikke kunne klare min måde at bruge den på, så den blev pænt smidt ud.
Jeg købte efterfølgende en Onyx og må siger at jeg er positivt overrasket over hvor nem der er at bruge og vedligeholde, så vil helt sikkert kigge mere i den retning i fremtiden.
Det skal siges at jeg også har en par Le Creuset pander som også virker perfekt. =) -- 42 hvis de er brune af skidt og fedt er det jo dig der ikke gør dem rent ordentligt efter brug:p -- jep jep Er ScanPan Pro IQ Stegepande bedre end deres CTX??
#43 Hvordan bruger du da din pande på?? -- Sidst redigeret 02-11-2022 09:00 Intet emne er for lille til HOL. og vi er nu oppe på 45 svar. Godt gået.
Jeg kan se der er nogle der skriver man skal hole sig fra Scanpan.
Jeg har en Scanpan-pande som kører på 5. år og stadig er stort set som ny.
Jeg har aldrig brugt metalredskaber på den og jeg har aldrig vasket den med sæbe.
Når jeg er færdig med den, skylder jeg den i varmt vand, børster fedtet eller olien af med opvaskebørsten og tørrer den af med karkluden.
Om jeg så bare har været heldig ved jeg ikke, men har aldrig haft nogle problemer med min Scanpan-pande. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #46 - hvis man behandler sit grej godt, kan det nærmest holde for evigt. Gør man ikke, kan man fucke selv den dyreste pande op på 5 minutter.
..sku jeg hilse og sige fra ham der ødelagde to fine franske støbejernspander ved ikke at respektere at de skal "startes op" som støbejernspander :)
..de fungerer til gengæld ganske udemærket over bålet. Måske lidt overkill, men.. fransk bål er også en ting! -- "ORK SATME!" #46 Scanpan har flyttet produktionen til Kina, så måske derfor nogle oplever dårligere kvalitet. -- #47 Hvordan blev de ødelagt? Blev de skæve? Hvilken slags pande? -- Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs onyx pander tåler tæskene , en støbejernspande er genial men den skal vedligeholdes...
-- jep jep Vi har lidt forskelligt derhjemme.
Til det daglige brug har vi i flere år brugt IKEA365-panderne.
De er nok ikke de bedste på markedet, men de pander jeg tidligere har købt som er vurderet "bedst i test", er gået i stykker lige så hurtigt som dem fra ikea.
Vi har også en støbejernspande til når der skal bøffer på bordet, en støbejernswok og en sauterpande uden belægning.
Støbejern er super lækkert, men det er også et helvede at vedligeholde - især når konen ikke gider. ;) -- Nu andre alligevel har genopmivet tråden, så trænger jeg i høj grad til en ny stegepande og ikke mere teflon.
Jeg tænker at forsøge mig med en støbejernspande, men duer de til pandekager? -- Nu bruger jeg min bruger, Tilfreds? #53 Jeg havde en rustfri stålpande liggende i mange år, men min non stick var slidt, så jeg fandt den gamle frem og googlede hvordan man bruger en rustfri pande.
Hold da op en forskel, jeg varmede den bare op før olien kom på og den slipper fint, både æg og kød, og stegeskorpen bliver super god.
Så jeg er på rustfri stål holdet nu, mest fordi støbejern kræver "seasoning" og kan ruste og den slags. -- De Buyer pander hele vejen.
De laver også pandekage pander. Den lille kant er rar når man lave pandekager :) -- #53 Ja det virker fint og for mig bedre end kulstofstål (de Buyer) som jeg også har en af.
Jeg forstår ikke hvorfor støbejern og kulstofstål skulle være så svært. Når man har brugt den og inden den bliver kold, vasker man den i varmt vand med en børste. Herefter tørrer man den, drypper lidt olie på og kører det rundt med køkkenrulle. Så holder den for evigt.
Det eneste jeg bruger en slip-let pande til er scrambled eggs og stegte ris, fordi det lige sidder det ekstra fast på de andre pander. -- Sidst redigeret 03-11-2022 13:25 Sjov tråd ...
Har en støbejernspande, formentlig fra 1915. Den tåler alt, selv rengøring med stålskuresvamp og er fremragende til bøffer og andet, der kræver høj varme. Rengøring: Børste og varmt vand, aftørring med køkkenrulle - og stålsvamp engang imellem. Aldrig sæbe eller sulfo.
Så støbejern er løsningen for de, der vil have en pande, som holder evigt. -- For Thee I Mourn and Mourn Myself for Thee
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|