Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Søger en co-founder til at designe hardware og pro...Af Ny på siden Sjampingjong | 10-02-2022 10:20 | 2189 visninger | 16 svar, hop til seneste
Hej, jeg hedder Nikolaj og er founder af en startup, der udvikler en Smart Ring, som kan måle kalorie-indtag automatisk via kropsvarme.
Jeg leder efter en co-founder, som har lyst til at lede udviklingen af prototypen. Virksomheden er lokaliseret ved hardware inkubatoren Futurebox ved DTU.
I kan læse mere om stillingen her:
https://thehub.io[...]
Kontakt mig i en privat besked eller på [email protected] hvis du er interesseret.
Jeg er lidt usikker på om jeg bryder retningslinjerne ved at oprette denne post. Slet endelig hvis det er tilfældet.
De bedste hilsner, Nikolaj
--
Sidst redigeret 10-02-2022 10:22
Jeg vil blot komme med lidt input.
1. Når du åbent skriver i (stillings-)opslaget at du er en enmandshær, så ville det være fedt at vide mere om hvad du byder ind med, ud over at være founder? F.eks. Uddannelse o.lign. Jeg kiggede lige kort på din hjemmeside, men blev ikke klogere.
2. Jeg har lavet et projekt under studiet, som bl.a. inddrog biometriske ringe, og hvad jeg fandt ud af er at der allerede er den del produkter til salg indenfor den slags, så inden du udvikler et nyt produkt fra bunden, kan du med fordel teste alle konkurrenterne og se om hardware-delen kan det du søger, for så er det måske et spørgsmål om at købe det produkt og så videre udvikle software (eller hardware) derfra.
3. Husk at hvis det er "nemt", så kommer det til Apples Smartwatch "next week".
Held og lykke med projektet. -- Tusind tak for de super gode input @efilNET. Jeg får rettet til i jobopslaget.
God pointe med at tjekke konkurrenterne og se hvad der er muligt på hardware siden i dag.
Og mange tak! -- Nok også værd at nævne.
At for at kunne modtage Innofounder legatet, så skal alle founders:
Work full time (37 hours per week) in the company.
Own a minimum of 12.5% ??of the company.
Have no other substantial education or gainful employment in addition.
Dette ved du nok selv, men det gør evt. ansøgere nok ikke.
Sidste linie udelukker mig selv. -- Overclocked Broadwell-E/Pascal Inside! Smart Ring, som kan måle kalorie-indtag automatisk via kropsvarme
Synes jeg lyder komplet urealistisk undskyld mig? Af så mange grunde. -- Lyder som endnu et mærkeligt sundheds produkt.. sorry:D -- Lyder spændende!
Er der nogle videnskabelige artikler som understøtter temperatur-ændringer kontra kalorie-indtag?
Jeg tror eksempelvis det bliver vanskeligt for den stakkels ring, at måle forskellene på:
- Mig der spiser burger
- Mig der ser fræk pige løfte kjolen
- Mig der har feber pga. Corona
Der skal helt sikkert nok være noget at måle ved indtag af kalorier, men den skal godt nok måle detaljeret, og kende omgivelserne før det er brugbart - og det kunne jeg godt tvivle på er muligt
-- #6 lige min tanker + 100 andre scenarier
Mig der går udenfor
Mig der vasker hænder
mig der putter hånden i lommen
+++++++++++++++++++++ osv osv
Og tror som udgangspunkt man arbejder med en kæmpe fejlmargin ift at måle kalorieindtag gennem fingertemperatur??
For mig er det dømt til at mislykkedes hårdt, men er spændt på om du ved mere om de mange problemstillinger -- Hvordan måler man kalorie forskellen på at drikke en kold coca-cola zero og en normal kold coca-cola? Vil ens krops temperatur stige så meget at det faktisk kan måles? -- #0 Har du et fungerende proof of concept kørende, eller er det på ide-stadiet?
Det er ikke lykkedes pålideligt at måle kropstemperaturen via huden. Ellers kunne det jo være en fin måde at overvåge temperaturen på indlagte patienter f.eks. Man bruger fortsat termometer i øre/mås, som er tidskrævende og mindre hygiejnisk end overflademåling.
Hvis det lykkedes dig at måle kropstemperaturen via huden, så er det i sig selv et gigantisk fremskridt.
En anden spøjs ting: Hvis jeg sidder stille og solen begynder at skinne på devicen, eller jeg propper 3 romkugler i hovedet og kropstemperaturen stiger en smule, eller jeg løber op ad en trappe og min kropstemperatur stiger en smule, hvordan tænker du at adskille de 3 forskellige scenarier? I de tilfælde vil mit kaloeriebalance være hhv neutralt, positiv og negativ. Det må være ret essentielt at kunne se forskel. -- Ignorer gæster eller udvalgte brugere, se: https://www.hardwareonline.dk[...] --
Sidst redigeret 11-02-2022 08:15 #11 enig
#0 Det er en herlig idé og kan godt forstå hvis du har forelsket dig lidt i den, men det lyder lidt som om du har skyklapper på i forhold til de uendelige problemstillinger..
Man bør altid forsøge at skyde sine idéer ned, og når man engang ikke kan det, så har man MÅSKE fat i noget.
Håber virkelig ikke du har nogle penge ude at flyde i det her
Som #11 siger vil det være et gigantisk fremskridt, noget forskning der hører til på et milllardinstitut et sted med en forsker elite. -- Det er en risiko, at fejlmarginen i sidste ende kan blive for stor. Der er nogle videnskabelige artikler, der blandt andet undersøger kropsvarme-udledning fra forskellige steder på kroppen. Det kan guide udviklingen, og så skal der ellers testes løs.
Det her bekymrer mig en del. Jeg har selv på drevet og deltaget i udviklingsprojekter af sensorbaseret teknologi, og nogle gange er vi endt i endeløst arbejde med at justere på koefficienter så det "virker", og så finder man et nyt scenarie, hvor det ikke virker. Og så justerer man koefficienter/parametre igen, og igen, og igen, og det konvergerer aldrig til en holdbar model, der fungerer i de fleste scenarier.
Man kan lynhurtigt bilde sig selv ind, at man "bare lige skal justere og teste igen", men efter måneders arbejde må man bare erkende, at det aldrig bliver færdigt.
Problemet er ikke mængden af prototyper, eller mængden af testarbejde eller hvor mange gange, man har trimmet/tunet parametre, men at selve konceptet - selve måleprincippet - ikke holder vand. Så kan man pille i uendelighed, og det kommer aldrig til at blive godt.
Det med at "videnskabelige artikler siger at"... ja de er skrevet af folk, der netop ikke selv har kunnet lave et produkt ud af det og kapitalisere på det. De artikler er altid lavet med EN prototype under ET scenarie med EN bestemt testperson osv osv, hvor man har abstraheret en frygteligt masse praktiske "detaljer" væk, og man har gjort en masse antagelser. Så det er besnærende at se det som en vej til guldet og man bare lige skal "lave en prototype og så bare lige teste det".
Jeg vil meget, meget stærkt anbefale at holde inde med at lave nogen som helst prototype, før hele konceptet er tænkt igennem.
Eksempelvis:
Hvad sker der, hvis personen tager en tyk trøje på?
Hvad sker der, hvis det bliver solskin?
Hvad sker der, hvis personen har feber?
Kan man måle kernetemperaturen af et menneske ud fra overfladetemperaturen?
Hvad med vind og regn?
Hvordan er sammenhængen mellem kernetemperatur, og om personen f.eks. har spist chili, eller har drukket meget koffeinholdig drik?
Det er IKKE for at jorde en god ide, men for at spare den arme person, der bliver sendt i lab med en stak løse ideer og bare lige skal "teste" for måneders af frustrerende og stressende arbejde (trust me - I've been there plenty).
Hvis konceptet holder vand, og der er svar på alle spørgsmål (og mange flere til), så er det er jo om at lave en prototype :) -- Ignorer gæster eller udvalgte brugere, se: https://www.hardwareonline.dk[...] En ring er en svær størrelse.
Samme produkt skal udarbejdes i nærmest samtlige størrelser der findes (standard ring størrelses tabel lyder vist på 25+)
Dertil kommer, at en forkert størrelse kan medføre ændret blodcirkulation i fingeren og dermed fordreje resultatet en smule.
Bestemt et spændende projekt, men der er dælme mange ting der skal være på plads først -- ASUS STRIX 1080TI | i7-8700K | 16GB 3200MHz | ASUS STRIX Z370-F | Samsung EVO 960 250GB | Corsair K70RGB | 2x ASUS VS248HR 1x ASUS PG279Q Det er et spændende koncept, men det kommer aldrig til at løses kun med temperatur.
100 Watt arbejde med benene kommer ikke til at give samme ændring i kernekropstemperatur, som 100 Watt arbejde med armene. Og effektivitetten af arbejdet vil heller aldrig være det samme.
Selv hvis man kunne kontroller for effektivitet i arbejdet, således at to forskellige arbejdsformer vil give samme energiforbrug, så vil det give to vidt forskellige fysiologiske response. Det er vil være rimeligt lige til at antage, at 100 Watt kontinuerligt arbejde med armene vil give et højere stigning i "kropstemperatur" end 100 Watts arbejde med benene, når man måler på hånden.
Derudover, så er der et væld af faktorer, der påvirker ens response på fysisk arbejde og varmeveksling, altså udover omgivelsernes temperatur, herunder hydration, træningstilstand, aklimatisering, sundhedstilstand (type 2 diabetes påvirker fx ens evne til at thermoregulerer).
Ovenstående gør det derfor også umuligt at fastslå at ændring af kropstemperatur = energiforbrug. -- Sidst redigeret 11-02-2022 13:17 Hej #1 / #16,
Før du søge en Innofounder gør du dig selv en tjeneste bl.a. at overveje:
Konkurrent situationen: Hvad er din unique selling point? Hvordan adskiller du dig fra konkurrenterne? Hvis det du kan tilbyder stor værdi, hvad forhindrer så Garmin/Apple i at implementere det i deres devices - Du har måske en særlig god algoritme der ligger meget knowhow i eller måske et patent.
Sandsynliggøre at der vil være betalende kunder: En bottom up analyse, har du nogle interesse tilkendegivelser, preorders, lavet et spørgeskema i en relevant (relevant målgruppe) facebook gruppe f.eks., som viser, at der sandsynligt vil være et marked.
Kan der tjenes penge på ideen i øvrigt?
Hvad vil det kræve fra hvor du er nu, til du er så langt at du kan få den næste investering?
Teamet: Har i de rette personer i teamet, og hvis ikke, hvad vil du/I gøre for at tiltrække de færdigheder i har brug for, for at nå til et meningsfuldt sted med produktet (klar til næste penge)
Det lyder også til, at det vil være godt at have et rimeligt solidt underbygget arguent for, hvorfor det du vil kan lykkedes (måle kalorie indtag ud fra heat flux fra huden), og hvorfor ingen andre har gjort det endnu. ER det helt ny viden? Kan I noget speicelt?
-- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Vil bare sige det er fedt at se alle de konstruktive indslag.
Og Sjampingjong : Kan du finde en måde at håndtere alle de nævnte problemer, er det bare at komme igang. Tricket for mange er at de "ved ikke at humblebier ikke kan flyve, så de gør det bare". Jeg har selv opgivet alt for mange ideer og projekter fordi jeg tænker for meget.
Men du er nød til at have de basale ting på plads, før det er fair at hive en anden ind.
Dertil vil jeg sige at de fleste tror det "bare lige" at lave software og hardware. Det er altså ikke tilfældet, det tager tid at lave god soft/hardware. Det sidste skal som jeg ved det ce godkendes, og det er absolut ikke nemt heller. Kommer i så langt, så kig på kickstarter etc for at finde virksomheder der har formået at få et produkt ce registreret.
Held og lykke med det, og husk en høj frekvens på vingerne :) --
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 425 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|