Diplom ingeniør tager typisk 3,5 år og en bachelor 3 år.
På diplomingeniør uddannelsen (i hvertfald i Århus) er der til gengæld et halvt års praktik hvilket jeg synes er en kæmpe bonus!
Du kan tage en overbygning til dem begge.
--
De fleste bachelorer, gør dig ikke arbejdsklar, så derfor skal man tage en kandidat ovenpå før virksomhederne gider overveje en til en stilling.
--
Overclocked Broadwell-E/Pascal Inside!
#2
Vil sige både og.
De fleste virksomheder ved godt at en nyuddannet ikke er arbejdsklar og at der vil være en oplæringsperiode.
Og det er sq ofte lige meget om man har bacheloren eller kandidaten.
For dem man er i størst konkurrence med når det kommer til jobansøgningerne er ikke andre nyuddannede, men færdiguddannede som har 1 eller 2 års erfaring og vil videre, men stadig ikke er rykket voldsomt i løntrin.
#0
Start med Bacheloren, vil da gå ud fra at det er muligt tage kanditaten med hvis man får lyst/brug for det.
Find et relevant studiejob, det kan enten blive stedet som senere ansætter dig på fuld tid, eller det ser i hvert fald meget bedre ud på en jobansøgning.
Lav noget relevant selv, der er masser af meget billige hosting muligheder og så har man noget man kan linke til og vise frem i jobansøgningen.
Hvis der er praktik, specielt hvis praktikken ligger som det sidste i studiet (bacheloren), så gå efter et sted der har plads til at ansætte dig når praktikken og hovedopgaven er færdig.
Langt de fleste jeg studerede med som fik job lige efter studiet, var dem hvor praktikstedet havde plads til at ansætte en ny mand. De havde jo fået foden inden for døren og bevist at de var pålidelige og kunne lære = væsentlig mindre risiko for virksomheden.
Og netværk netværk netværk!!!!!
Sørg for at skabe gode relationer, også på studiet.
Det er jo muligt at nogle får job før dig.
Men hvis du er ham de tænker på hvis deres virksomhed mangler en ny medarbejder, så springer du meget hurtigt køen over.
--
i9 9900K, Gigabyte Z390 Auros Elite, Noctua NH-D15, 16GB DDR4 3200MHz, MSI RTX2080Ti Lightning, Coolermaster H500.
#2 Det er noget vås. En overbygning gør dig på ingen måde mere "arbejdsklar". Det giver dig tid til fordybelse ind i områder som gør dig mere attraktiv for virksomhederne. Men i sig selv giver det ikke den store praktiske erfaring som mange virksomheder gerne vil have.
--
Forskellen Ligger i hvad formålet er med de to uddannelser. Uden at gå ind i det fagspecifikke indhold så kan du regne med flg. er gældende:
Bachelor: Fokuserer meget på grundteori og er ret bred ifm. med naturvidenskabelige grundfag, og forbereder dig til at specialisere dig på en masteruddannelse. En bacheloruddannelse alene er meget fokuseret på grundfag. Hvilket der typisk sjældent er brug for i erhvervslivet.
Diplomingeniør (professionsbachelor): Fokuserer mindre på grundteori og mindre bred og mere på praktisk anvendelse. Forbereder dig ikke i samme grad på at videreuddannelse på en master-uddannelse. Men istedet, grundet praktikperioden og fokus på praktisk anvendelighed, mere på at varetage et job direkte efter endt uddannelse.
Lønmæssigt(hvis det interesserer dig) er der minimal forskel de første mange år på arbejdsmarkedet. Rent statistisk i hvert fald. Og du kommer desuden tidligere ud på arbejdsmarkedet. Som masteruddannet vil dine muligheder for ledelsesansvar og bredde/omkvalificering i dit arbejde ofte være større.
--
#4 hej Kenneth, det var måske et forkert ordvalg fra min side, det gik desvære lidt for hurtigt
Det jeg mener er at bacheloren mest handler om grundteori, og det er desvære ikke noget arbejdsmarkedet direkte kan bruge til noget, og derfor ser de gerne at man fordyber sig mere ved at tage en kandidat.
Det er universiteternes egen forklaring jeg fik for år tilbage.
--
Overclocked Broadwell-E/Pascal Inside!
Branchen hungrer efter arbejde, så lad vær med at lytte til dem der siger du ikke kan få det. Jeg bliver stadig spammet på LinkedIn :)
--
Min søn har i sommer færdiggjort sin bachelor som softwareingeniør.
Han kunne sagtens have taget imod et af de mange tilbud han fik, men har så valgt at tage en masters alligevel. Til gengæld var nogle af stederne han kendte så glade for ham (han har "freelancet" den i flere år med egen virksomhed) at han har studiejob hos et konsulenthus hvor han har alt det arbejde han beder om mens han bliver færdig med de sidste to år.
Man kan *sagtens* få job med en bachelor. Det kræver bare at du er udadvendt og laver dig noget netværk. Han arbejdede allerede for flere start-ups mens han tog sin bachelor, og kunne have droppet ud og gået fuld tid hos dem hvis han ønskede.
Hvis ingen synes dit CV er spændende efter en bachelor, er der næppe nogen der vender 100% på en tallerken fordi du tager en masters.
--
"ORK SATME!"
#8
"Hvis ingen synes dit CV er spændende efter en bachelor, er der næppe nogen der vender 100% på en tallerken fordi du tager en masters."
Det var som udgangspunkt omvendt i de store holdingselskaber jeg har haft erfaring med.
--
Fedt der er så mange der svarer! :)
kb:
Kan godt se det nok er en god fordel, med praktik. Det vil jeg lige have med i overvejelsen. Og ved ikke om jeg tager en kandidat ovenpå, tror jeg uanset hvad først jeg ved når jeg kommer dertil engang :)
#2 #4Inferno:
Håber jeg ikke, ved ikke om jeg vil læse en kandidat endnu ^_^ Takker :)
#4 Chriss:
Jeg hælder nok mest til bacheloren, men er ikke helt sikker endnu.
Men ved ikke helt, hvilke studiejob jeg skulle gå efter, eftersom jeg ikke kan programmere endnu, og ikke har særlig meget viden på software/hardware/internet området endnu. Nogle ideer? ^_^
Men smart tankegang med hensyn til praktikken, hvis der kommer det, og netværk. God ide og tænke fremad rettet. Det skal jeg huske! Mange tak :)
#5 Dragonheart:
God forklaring på begge uddannelseveje! Jeg kan regne ud at jeg nok gerne skal have som minimum, en master oven på bacheloren hvis jeg vil være attraktiv. Mange ting at tage forbehold for ^_^ Takker!
#7 joakiti:
Fair nok. Er det en bachelor i computerteknologi du har? :D
#8 The688:
Det lyder virkelig fedt! Dejligt at vide at bacheloren alene godt kan bruges. Også meget smart at bruge bacheloren til studiejob :) Takker
#9 Dragonheart:
Har også hørt at en masters gør en attraktiv, næsten uanset hvilken område du er indenfor :)
--
#10
Mit sidste indlæg skulle dog ikke ses som at kun kun de med en master får job. Men en bachelor i ingeniørvidenskab mod en diplomingeniør - så vil jeg mene at diplomingeniøren er bedre rustet til erhvervsarbejde direkte efter end tuddannelse. Og det er altså intet problem at starte på en master efter en diploming. Så bruger du sammenlagt bare 5,5 år istedet for 5. Hvis du altå bruger den normerede tid.
Eller du kan tage diploming.. Arbejde nogle år og så tage masteren. Man skal bare lige undersøge hvilke masterudd. ens diploming. giver adgang til.
--
Sidst redigeret 06-11-2019 13:52