#6 Læser du på Asus' egen side, så står der kun at den har FreeSync Premium:
https://www.asus.com[...]
Altså ikke G-Sync.
Der er kun to variable sync-teknologier: FreeSync (aka. VESA standard VRR) og G-Sync.
1:
AMD FreeSync, som er AMD's navn for at understøtte VESA standarden, er gratis at implementere i en skærm. Dette er i princippet bare en ganske almindelig skærm, der skal ikke noget specielt hardware eller andet til. Her bliver VRR hovedsageligt håndteret af dit grafikkort.
Fordelen ved denne er prisen. Det er en åben standard og billigt at implementere.
2:
Nvidia G-Sync, som er Nvidia's implementering. Dette er noget lidt andet, i og med at G-Sync gør brug af Nvidia's egen controller til at drive skærmen. Dvs. hvis du var en skærmfabrikant, så for at lave en G-Sync skærm skulle du 1) købe G-Sync hardware af Nvidia, og 2) få din skærm testet af Nvidia. Det koster kassen at implementere, husker jeg ret mindes jeg at have læst at det koster noget ala 1800kr. for G-Sync. Oveni prisen for selve skærmen, dvs. hvis du havde to helt identiske skærme hvor den ene var med G-Sync og den anden med FreeSync, ville G-Sync modellen være ca. 1800kr. dyrere.
Her er VRR hovedsageligt håndteret af skærmen selv.
Der er dog et par fordele her. G-Sync har dynamisk overdrive, som gør at skærmen ændrer responstid på pixels til at passe sammen med den refresh rate den bliver bedt om. Derudover, så vidt dit grafikkort ved, så vil en G-Sync skærm gå helt ned til 1Hz. G-Sync har LFC, men det er håndteret 100% af skærmen. Så er der lidt mere med de nye 360Hz modeller som har noget Reflex halløj som jeg ikke er helt klar på hvordan fungere på skærmens side.
Men den vigtigste fordel, efter min mening, er at G-Sync
bare virker. Køber man en G-Sync skærm, så kan man forvente at der ikke skal nogen workarounds eller andet til for at få den til at virke uden problemer som f.eks. brightness flickering. Skidtet virker bare som det skal.
Man kan ikke have FreeSync og G-Sync på samme tid. Der findes simpelthen ikke en eneste skærm med begge teknologier, men begge teknologier kan bruges med grafikkort fra både AMD og Nvidia.
Men hvad pokker er "Nvidia G-Sync Compatible", kan man så spørge om. Det er ganske enkelt FreeSync med et Nvidia klistermærke. Mere er der ikke i det. Det er altså bare en certificering som Nvidia giver til FreeSync skærme som de aktivt her testet og verificeret at de virker. Det er Nvidia's forsøg på at sætte end standard for VRR oplevelsen på de billigere skærme. :)
--
-21:21:39- (Niko-h) Nå, nu skal jeg se noget fjernsyn med alle mine dejlige analer