Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Guide til "power laptop"Af Ny på siden HelleLind | 12-05-2018 01:31 | 3081 visninger | 35 svar, hop til seneste
Hejsa
Jeg ved godt, at der efterhånden findes utallige tråde om disse "hvilken bærbar"-spørgsmål, men tillad mig alligevel lige at oprette en tråd for overskuelighedens skyld.
Jeg har netop færdiggjort min bachelor i engelsk sprog og litteratur, men har fået lov til at få dispensation til at starte på ingeniør-studiet på robotics-linjen. Lige pt har jeg en MacBook Air fra start 2013, som har gjort det ganske fortrinligt til almindelig brug.
Desværre anbefaler udd.institutionen ikke Macs, da softwaren som bruges i forbindelse med undervisningen ikke understøtter OSX. Derudover skal der også laves opgaver i relative tunge 3D-programmer, så her anbefales der minimum en nyere i5, 8GB Ram og en hurtig SSD.
Min nuværende MBA har en 2. generation i5, 8GB Ram og en 128GB SSD. Mine erfaringer med VMware og bootcamp er ikke gode, men måske er de blevet mere stabile med tiden.
Under alle omstændigheder skal jeg derfor nok ud og have en ny laptop.
Jeg har for ganske kort tid siden købt en lang og dyr ferie og en ny iPad, så budgettet til en ny Windows-laptop er lidt stramt.
Mit budget er maks 12.000, men jeg vil helst gerne lavere ned, og jeg har som sådan heller ikke noget imod at købe en brugt laptop i god stand.
Mit eneste krav er:
Gerne 13-14" skærm, maks 15.6" - god og nogenlunde lysstærk skærm
Robust og let (maks 2kg)
Minimum i5 af nyere generation
Minimum 8GB Ram (og helst med mulighed for at udvide)
Minimum 256GB SSD
God batteritid
Windows 10
Hvis brugt - i god stand, 100% funktionsdygtig og gerne med kvittering
Nogle anbefalinger?
På forhånd tak! --
Mvh Helle
min første tanke faldt på Dell XPS - når du nu er vant til Macbook. Vil dog mene(uden at være ekspert) - at du ikke kan nøjes med onboard grafikkort når du skal bruge tunge 3d programmer, og dell XPS med grafikkort, og anstændig SSD størrelse koster 13-15k
Fandt dog denne(som kun er på lager i Holbæk, og kræver at der bliver tilkøbt en større SSD)
https://www.elgiganten.dk[...] -- 7700K, MSI Z270I, Cryorig H7, 16GB Trident Z @ 3200mhz, 1TB Intel M.2, 1080 Sea Hawk, SF600, Nano S, 32" Curved QHD @ 144hz Hej
Tak for svar.
Angående grafikkortet, så fik jeg at vide af en underviser, at de programmer som vi kommer til at bruge, ikke udnytter et dedikeret grafikkort. Derfor anbefalede han ikke "gamer-laptops". Det vigtigste var ifølge ham CPU, ram og SSD samt et behageligt keyboard at skrive på og en god skærm. -- Mvh Helle ...nu har jeg researchet lidt, og det er da lidt pudsigt at man kan købe "gamer-laptops" med vilde specifikationer til færre penge end almindelige laptops til studiebrug. Jeg er ikke på nogen måder en gamer, selv om jeg da godt kan spille på konsol i ny og næ, men måske er pengene bedre givet ud på en gamer-laptop? Eneste ulempe er, at den vil være bøvlet at fragte rundt samt en middelmådig batteritid. -- Mvh Helle Problemet er bare de er størrere, tungere og så larmer de og bruger mere batteri. Jeg var nok gået med en asus ultrabook.
https://www.komplett.dk[...]
Ellers bliver det en dyrere med mindre skærm og kun lidt bedre specs
https://www.komplett.dk[...]
Spændene studie du har lige der, mail står i profil ;] -- |vision midi, sf450 gold, I5-4590, shadow rock lp, 2x4 gb 1600 mhz hyperx, 1080 strix, 512 gb plextor ssd, x34", razer chroma/sphex| Edit: Scratch that, der står startvægt på 1,67kg øverst, men under specs står der en startvægt på 2,61 kg.
Ville nuppe en af de helt nye G-5 fra dell:
http://www.dell.com[...]
Vejer ~1.67kg
8. generation i7-8750H (6-core)
16gb ram
256gb nvme ssd + 1tb storage
15,6" IPS display
GTX 1060 max-Q (kan ikke fravælges, men så har du det også)
Meget fornuftig køleløsning
kr. 10.790,00 - skriv til dell og få en studierabatkode på 10% = 9711kr
Jaja, de er markedsført som værende gaming-laptops, men ser egentlig meget anonyme ud i forhold til så mange andre.
Ville aldrig vælge en ultrabook som #4 foreslår, CPUerne er alt for svage.
8750H: https://www.cpubenchmark.net[...] -- Sidst redigeret 12-05-2018 14:59 #2 dell XPS er også alt andet end en gamer bærbar - derfor den er så dyr med grafikkort
#3 en typisk gamer bærbar vejer ca 3-4 kg - hvor Dell XPS vejer 2kg
havde nok nappet den #5 foreslår.. virkelig skarp bærbar til prisen
ellers hvis du foretrækker noget lettere, og tyndere fremfor grafikkortet så er denne et rimelig fint bud: https://www.elgiganten.dk[...]
ubehagelig tynd(1,49cm tyk), og vejer under 1kg med i7 CPU, 8gb Ram, og 512gb SSD -- https://pcpartpicker.com[...] --
Sidst redigeret 12-05-2018 16:39 Jeg ville aldrig købe en gamer laptop til et studie lige meget hvad, strømforbruget aka batteriet er noget helt andet når de leverer både til en cpu og et grafikkort som bliver varme. -- |vision midi, sf450 gold, I5-4590, shadow rock lp, 2x4 gb 1600 mhz hyperx, 1080 strix, 512 gb plextor ssd, x34", razer chroma/sphex| #5
Ja, jeg er bange for, at de 2.7kg bliver for irriterende at bære rundt på i længden.
#6
Den Acer ser rigtig fin ud, men jeg er ret betænkelig ved dens lave vægt og tynde profil. Jeg tænker dens kølere kommer på overarbejde relativt hurtigt. Jeg har derudover hørt dårligt om Acer, men det var for flere år siden. Måske er de blevet bedre med årene? -- Mvh Helle #8 Godt set, noget af det vigtigste ved computere er køleløsningen, asus producerer bundkort og grafikkort med store køleprofiler, acer bruger bare et vilkårligt kabinet. -- |vision midi, sf450 gold, I5-4590, shadow rock lp, 2x4 gb 1600 mhz hyperx, 1080 strix, 512 gb plextor ssd, x34", razer chroma/sphex| #8 varme vil altid være et problem når man skal lave tungt arbejde på en bærbar.. især hvis den skal være slank, og let samtidig :) . Ellers skal du have noget der vejer 3-4kg - og der vil varme formentlig stadig begrænse ydelsen ved timelange tunge opgaver
har både skamtestet en top model fra XPS serien(med 15" 4k skærm, i7, 32gb ram, 1050ti grafikkort, 1tb m2 ssd) - den kunne sagtens håndtere af blive presset i længere tid på trods af den kun vejede omkring 1,3kg, og en Surface Pro(tablet generation 2, eller 3 var det vidst), med i5, 256Gb SSD, 8gb ram, som er tyndere.. og lettere, og formentlig mere begrænset i kølingen end den Acer
ingen af dem blev så varme af det nåede til et punkt hvor det begrænsede ydelsen, eller blev noget der mindede om usundt for CPU(eller de resterende komponenter for den sags skyld)
Men altså.. hvis grafikkort ikke er vigtigt har du jo et hav af muligheder udover den Acer jeg linkede til. Både Huawei, og Microsoft har f.eks. jo ganske fremragende bud med deres Matebook, og Surface Book(eller hvad de nu hedder)..
matebook(rigtig fine specs): https://www.elgiganten.dk[...] -- https://pcpartpicker.com[...] --
Sidst redigeret 12-05-2018 21:28 Tak for svar til jer alle.
MateBook X Pro ser også rigtig lækker ud, men den fås vel ikke i Danmark? Jeg kan ikke opstøve den nogen steder. MateBook X (ikke Pro) ser også fin ud, men jeg synes måske det er mange penge for en sidste generation CPU.
-- Mvh Helle Som det også tidligere er blevet nævnt er en Asus Zenbook klart et kig værd. Men til forskel fra dem der tidligere er nævnt ville jeg kigge efter en med et geforce mx150 og med de spec. du ønsker. Husk at tjekke om ram udvidelse er en mulighed da asus har det med at lodde deres ram i den små modeller. Har selv kigget på disse og deres største minus vs. en XPS 13 er at de ikke kommer med en thunderbolt 3 port, men hvis dette ikke er et problem kan man finde nogen gode modeller på tilbud til en god pris..
Denne kunne f.eks. være et godt bud. Intel® Core™ i7-8550U processo, NVIDIA GeForce MX150 2 GB grafikkort, 16 GB RAM, 512 GB SSD, 1.3 kg, 8799kr
https://www.power.dk[...] -- Hvis du kan vente lidt kommer der snart en ny XPS fra dell. Den skulle være på deres side anytime now.
Så slipper du for de langsomme CPUer der findes i de ultrabooks der er blevet linket (-U cpuerne), og kan nyde en -H cpu, der er >50% hurtigere, specielt i tunge workloads som du lægger op til den skal bruges til.
https://www.notebookcheck.net[...] -- #12 Hun har allerede sagt at det program de bruger ikke skalerer med gpu rendering, hvad skal der s et mx150 til for?
#13 Programmet er til 3d modeller ikke 3d animationer, så det er ikke specielt tungt. -- |vision midi, sf450 gold, I5-4590, shadow rock lp, 2x4 gb 1600 mhz hyperx, 1080 strix, 512 gb plextor ssd, x34", razer chroma/sphex| #14 jamen hun kan da også være fri, men da det koster næsten det samme i de modeller og yder lidt bedre end et onboard, ville jeg da klart tage det med. Specielt sammen med dobbelt op på ram og ssd og en i7 til den pris, ifht den der tidligere er foreslået.
#0 hvilket programmer er det btw der skal kære på den maskine? -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #14 3D programmer kan sagtens være tunge f.eks. er Inventor meget glad for cpu kræft og gerne en høj clock frekvens, da den arbejdet dårligt med flere kerner i udregningen.. -- #14
Har selv arbejdet med CAD/3D modeller, og min gamle bærbar med en 7700HQ svedte ret voldsomt når du lavede nogle store assemblies. De laptops med U-cpuer der er foreslået er langsommere end den, hvilket er derfor jeg fraråder dem. -- Tak for svarene
Det er lidt uoverskueligt at følge med i alle indlæggene og samtidig besvare dem, men jeg takker for dem alle. :-)
Vedrørende de programmer som vi kommer til at arbejde med, så ved jeg ikke med sikkerhed, hvilke programmer det drejer sig om, udover Arduino (som vist ikke er så ressource-krævende?). Vi får naturligvis mere at vide, når vi nærmer os studiestart, tænker jeg.
De viste dog os et eksempel på et program, som vi kommer til at bruge en del under uddannelsen, men jeg fik simpelthen ikke fat i navnet. Det var noget med 3D-modellering og simulation. Én af underviserne benyttede selv en ThinkPad til daglig med en i5 6600u, 8GB Ram og 256GB SSD og uden dedikeret grafikkort. Det eneste han klagede over var manglende lagerplads. :-)
Angående ASUS, så fangede de også min opmærksomhed. Umiddelbart ser det ud til, at man får en del for pengene, men jeg kan ikke finde ud af, om de er med PCI-e SSD eller SATAIII?
Lige en ting mere. Quad core på en 15w CPU er vel lige meget/overkill? Her tænker jeg på forskellen mellem i5 og i7? Processorene throttler vel alligevel ned ret hurtigt, da de slet ikke kan køles nok ned i sådan et lille chassis, eller tager jeg meget fejl? -- Mvh Helle --
Sidst redigeret 13-05-2018 21:33 #17 Ok, men autocad skalerer ellers med både cuda og opengl ret så kraftigt.
#18 15w "u" modellernerne bliver ikke varme, da de er clocket lavt. De andre bliver varmere, men det er ikke så vildt som dem med store grafikkort. -- |vision midi, sf450 gold, I5-4590, shadow rock lp, 2x4 gb 1600 mhz hyperx, 1080 strix, 512 gb plextor ssd, x34", razer chroma/sphex| Kig på ASUS Zenbook serie. Evt. en Zenbook pro.
Super lækker computer, som ikke vejer så meget. De har et lækkert tastatur og skærm, og har aldrig problemer med dem jeg har haft. -- Har nogle Windows 10 Pro licenser. PM for pris #0 Overvejet en Thinkpad E480? Bare som alternativ til de andres forslag :)
i5-8250U
8 GB RAM
256 GB SSD
Op til 13.5 timers batteri
14"
1,8 kg
- 6100 kr.
https://laptops.dk[...]
Ellers en T480. Noget dyrere, men også bedre kvalitet.
https://laptops.dk[...] -- Jeg er egentlig mest varm på Lenovo.
Jeg har tidligere haft gode erfaringer med IBM og deres ThinkPad-serie, da min far var forretningsrejsende, og jeg mener at have læst, at Lenovo fortsætter de gode takter fra IBM-dagene. Om dette stadig er gældende i dag, ved jeg ikke.
Jeg synes dog, at Lenovo får noget hug i anmeldelserne for deres skærme medmindre man køber deres topmodeller. Jeg ved ikke om dette er sandt?
Jeg vil egentlig bare gerne have en laptop som er pålidelig. Min MacBook Air har jeg brugt dagligt siden købet i start 2013, og jeg har også en iMac fra 2011. De fungerer upåklageligt, og det satser jeg også på at min kommende Windows-laptop gør. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Man får meget for pengene i de 14" leonovo, man tror det næsten ikke. Downside however er kølesystemet som får grueligt hug i review. Havde selv en snes ibm thinkpads omkring år '00 og de var tæt på det bedste kram jeg nogensinde har set af laptops, de kostede også 30-40000 dengang, idag er de ikke det samme måske hvis du går 5-10 år tilbage, men der er sket meget til det værre og leonvo er ikke til sammenligning, idet hele taget jeg ville aldrig tage en leonovo som en bærbar pc, pånær hvis mit budget slet ikke tillod andet, men det gør det heldigvis.
E480 Verdict (ikke helt det samme model som fra laptops.dk, men næsten)
Pros+Stylish & stable case
+Excellent keyboard
+Good touchpad, very good TrackPoint
+Matte IPS panel with good contrast values
+USB C with DP, PD & USB 3.1 Gen 2
+Expandability: two RAM slots, M. 2 SSD + 2.5" HDD possible
Cons-Case warms up to dangerous 70 °C (158 °F) in the stress test
-Very slow PCIe-NVMe SSD
-Fan often runs with high frequency. Even in idle mode
-MicroSD instead of SD card reader
-Mediocre battery life
-GPU power reduction in battery operation
-Only 12-months warranty
Lenovo ThinkPad E480, provided by
The ThinkPad E480 is a tempting notebook with powerful components for an affordable price. However, one should not be blinded by a data sheet or theory: At the end of the day, performance in practice still counts.
Indeed, the E480 has many values that speak for the affordable ThinkPad. This includes the completely refurbished case, which convinces us with its quality. Also on the positive side are the input devices. In the category in which ThinkPads are traditionally strong, the E480 hardly makes any mistakes. The backlit keyboard is especially good. Just like the TrackPoint. Its touchpad, on the other hand, is not quite perfect, but thanks to the Windows precision drivers, it is still very accurate. As far as the connections are concerned, we really like the fact that Lenovo has finally opted for USB Type-C in the E series, especially since the E480's connection offers all possible features - except for Thunderbolt. The expandability is exemplary, because apart from two Ram slots, the E480 also provides an empty slot for a 2.5-inch hard disk or SSD. Another positive aspect is the display: It is not brilliant, but it is a matte IPS screen with good contrast values and no real weaknesses - except for the color space coverage, which is normal in the price range.
The downsides are mostly related to the inner qualities of the E480, though not exclusively. It is objectionable, for example, that Lenovo is using a MicroSD card slot, despite there being more than enough space for an SD card slot. Worse is the built-in SSD, which is much too slow for a PCIe-NVMe SSD and almost a fraud because it is beaten by SATA-III SSDs. However, the biggest problem with the E480 is the cooling system, which is absolutely overwhelmed by the components. This is not necessarily evident from performance drops in everyday life, but rather in an annoying fan and far too high temperatures on the outside: 71.6 °C (160.9 °F) is a peak value we do not want to measure on any notebook. Compared with this negative low point, which may cause burns to the user, our other negative points - mediocre battery life, reduction of GPU performance in battery operation and the short warranty period - are almost insignificant.
Hands off: If you do not want to burn your lap, avoid the ThinkPad E480 in its configuration with the AMD-GPU.As good as its price-performance ratio is, the E480 cannot be recommended in this configuration. Of course: The temperatures were measured in the stress test. However, the case should also warm up to a similar degree in games. We advise against using the E480 with AMD graphics because of a potential health risk.
This is a very regrettable verdict because the E480 certainly has potential. It would be particularly interesting to see how the version without AMD-GPU performs - we assume the case will remain much cooler. Thus, the E480 in a configuration with the Intel UHD 620might be worth a recommendation. A respective test device is already on its way to us. Alternatively, there are options from other manufacturers such as the HP ProBook 440 G5 or Dell Latitude 3490.
T480 Verdict - Great with the BIOS update
The Lenovo ThinkPad T480 does a lot right and has no real flaws.The display that is very sensitive to pressure as well as the slowed-down but still mighty fast SSD are the main points of criticism that we have for the ThinkPad T480. As a matter of fact, these issues could have been avoided by the manufacturer in the first place. Moreover, the strange throttling behavior that crops up under (heavy) load as well as the unexplainable drop in performance that occurs during extended work sessions leave us quite puzzled and perplexed. Luckily, these issues can be solved via a manual BIOS update (to version 1.1).Against this backdrop we have a number of positive aspects such as the bright and contrast-rich display, the superb input devices, a lot of good security features, the practical secondary battery and the great performance (with a few limitations). If you are looking for a high-quality notebook with lots of security features you cannot go wrong with the ThinkPad T480, especially if you qualify for the Campus Program. The hardware and the dedicated graphics card in particular ensure that the laptop is fit for all modern usage scenarios (albeit to a somewhat limited extent). Furthermore, the T480 is still a very mobile device, which makes it into a great business laptop that is suited for so much more than just office work. Even with the discounted price tag of 1399 Euros (~$1725), our review device is still no veritable bargain. A normal customer will have to pony up a cool 1700 Euros (~$2096) for this laptop. Nevertheless, we still recommend it, at least after the BIOS update.
(Helle - Mail står stadig under profil ;)) -- |vision midi, sf450 gold, I5-4590, shadow rock lp, 2x4 gb 1600 mhz hyperx, 1080 strix, 512 gb plextor ssd, x34", razer chroma/sphex| --
Sidst redigeret 14-05-2018 19:27 Apexx512
Tak for tilbuddet, men jeg er her ikke for at date. Det bruger jeg Tinder til. ;-)
Nå. Nu vil jeg ud og løbe en tur.
Er der forresten nogen som ved, hvor MateBook X Pro kan købes herhjemme? -- Mvh Helle --
Sidst redigeret 15-05-2018 06:08 Så! Nu lader det til at de nye XPS-modeller i 15" er kommet på gaden. Fristende. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Husk at du kan få en 10% studierabatkode ved at skrive til dell :) XPS'en er lækker, og det er også lækkert at de sender en tekniker ud til dig, hvis der er bøvl med den. Mener du får 1 års hjemmeservice med som udgangspunkt, men kan opgradere det. -- Node 202 | Corsair SF600 | i7-8700k | 2x8GB 3200mhz ddr4 | Asus z370-i | Asus Strix 980ti | 512gb sm961 nvme ssd | 1tb crucial mx500 ssd | Acer X34A Rodael, ja det bemærkede jeg godt. Tak for tippet. :)
Lige nu vakler jeg mellem Lenovo L380 Yoga og Dell XPS 13" og 15".
Jeg synes også Lenovo har nogle ret attraktive studiepriser. -- Mvh Helle Hva skal man skrive til Dell..
"Hej Dell, jeg studerer! Det' altså rigtigt" ? ;) -- #28 Prøv! :D
Du kan også prøve at gøre sådan: http://www.dell.com[...] -- Node 202 | Corsair SF600 | i7-8700k | 2x8GB 3200mhz ddr4 | Asus z370-i | Asus Strix 980ti | 512gb sm961 nvme ssd | 1tb crucial mx500 ssd | Acer X34A Nogen som kan fortælle mig hvorfor en i5-8350U koster mere end en i7-8550U? Det gør den både hos Dell og Lenovo.
Jeg har læst nogle benchmarks, hvor 8350 overgår 8850, men det giver ikke rigtig nogen mening i mit hoved. Hvad er det jeg misser her?
Intel Core i7-8550U-processor (8 MB cache, op til 4,00 GHz) - 1024 kr.
Intel Core i5-8350U-processor (6 MB cache, op til 3,60 GHz) - 1060 kr. -- Mvh Helle --
Sidst redigeret 16-05-2018 10:54 Nå, en lille update.
Jeg har indskrænket mit valg en smule.
Har kigget på disse modeller:
Dell
Latitude 7490/7491 - 14", 8th gen i5, 256 GB SSD, 8 GB RAM
XPS 13 - 8th gen i5, 256 GB SSD, 8 GB RAM
XPS 15 - samme som ovenstående bare med i5 8300H og dedikeret GPU.
Lenovo
ThinkPad E480 - 8th gen i5, 256 GB SSD, 8 GB RAM
Jeg hælder nok mest til Lenovo. Dels pga deres navn/brand (= holdbar, pålidelig og sikker) og deres gode keyboards, men man får nok klart mest hardware for pengene hos Dell. Dells keyboards er vist også blevet meget bedre med tiden, men jeg ved ikke lige med byggekvaliteten? Dell har også klart et klart bedre display på deres XPS.
Hvad ville I vælge og hvorfor? Og er der nogen steder/forretninger hvor man faktisk kan få lov til at lege og pille ved maskinerne? -- Mvh Helle Jeg havde købt i7 8th gen, 14"/15" ips og 500 gb ssd. Zenbook uden dedikeret gpu rocks the boat! -- |vision midi, sf450 gold, I5-4590, shadow rock lp, 2x4 gb 1600 mhz hyperx, 1080 strix, 512 gb plextor ssd, x34", razer chroma/sphex| Skulle jeg vælge lenovo havde det nok været T480, ikke E. I hvert fald hvis du vil have en ordenlig byggekvalitet :)
Havde nok hapset XPS15, da du får en nyere CPU med mere power. Og så er den lækker! :D -- Node 202 | Corsair SF600 | i7-8700k | 2x8GB 3200mhz ddr4 | Asus z370-i | Asus Strix 980ti | 512gb sm961 nvme ssd | 1tb crucial mx500 ssd | Acer X34A #33
Hvad fejler byggekvaliteten på E-serien? -- Mvh Helle #31 Kender ikke Lenov´en, men ville vælge XPS 15 uden at blinke :)
Jeg har ikke læst alle indlæg, så ved ikke om det er nævnt, men MateBook X kan du købe med en i5 7200U, 8gb ram, 256gb SSD has Amazon.de for 8475,- --
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|