* Uofficiel Black/White liste V3
|
Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Mini anmeldelse af Zepto Znote 4200Af Gæst Peter Martinsen | 11-09-2004 13:09 | 3851 visninger | 86 svar, hop til seneste
Om Zepto Znote 4200
Jeg har lavet en lille anmeldelse af Zepto Znote 4200 i dk.edb.hardware.baerbar. Men jeg kan se der er mange herinde som har spørgsmål angående Znote'en, har jeg udvidet min anmeldelse lidt og skrevet den herinde. Jeg har ikke haft en bærbar før, men har haft computere siden 1. klasse :-)
Jeg har haft den siden ca. 10 dage og den har ikke skuffet. Den er bestiltmed 1.7 GHz pentium-m, 1 GB ram og 60 GB 7200 rpm hd. Den kører fint, og meget bedre end min efterhånden 2 år gamle computer.
Installation:
Jeg bestilte uden Windows, men installation af alle drivere gik smertefrit, jeg skulle kun bruge 2 Cd'er og ca. 4 klik med musen og 2 genstart, så var alt klart, - ganske dejligt!
Hastighed:
Den er hurtig, meget hurtig. Jeg er især glad for jeg bestilte en 7200 rpm harddisk. Desværre siger den nogle svage "klik-klik" lyde. Jeg har undersøgt en del på nettet, og nogle nævner en firmware opdatering skulle fjerne dette. Jeg har dog valgt at afvente, hvad Zepto siger til det.
Skærm:
Jeg har endnu ikke prøvet at tilslutte en ekstern skærm endnu. Skærm er god, stor og "klar", jeg sad ved den så godt som hele lørdagen uden at få "skærm-øjne"/ondt i øjnene, hvilket jeg let får når jeg sidder ved en dårlig skærm. Den er dog ikke den hurtigste skærm (her sammenligner jeg med en almindelig CRT skærm!!!), hvilket man godt kan se, hvis
man spiller et FPS, man kan dog sagtens spille uden problemer.
Tastatur:
Først kunne jeg ikke lide tastaturet, men efter 20-30 minutter gik det fint :-) Der er 2 knapper i toppen som kan selv kan programmere, men jeg tror ikke jeg får brug for dem! Tastaturet larmer ikke når man skriver på det. Som min kærestes søn på 12 år sagde: "det er smadder fedt at skrive på"!
Mousepad:
Det er bare en mousepad.
USB:
De burde have sat et USB stik i højre side til musen :-)
Larm/Varm:
Den siger ikke et kvæk, heller ikke hvis man spiller Doom3 en times tid. For det meste af tiden kører blæseren ikke, og man ligger ikke mærke til når den starter (det gør den kun ved meget høj belastning). Ved høj belastning bliver den en smule varm under højre hånd, men absolut ikke noget ubehageligt. Harddisken larmer ikke, heller ikke ved høj
belastning, hvilket jeg frygtede da den er på 7200 rpm.
Kabinet:
Den virker og følelse ikke som et stykke plastic! Med det mener jeg den er god "stiv" i det.
Taske:
Den medfølgende taske er super, det var ikke som jeg frygtede noget billgt bras man bare får med. Store kraftige lynlåse og hængsler i metal osv.
Andet:
Mit indtryk over 10 dage er, den er dejlig at arbejde med. Lydløs og medmasser af kræfter, når man får brug for det.
Negativt:
Klistermærker:
Det er irriterende at de har sat 3 klistermærker der hvor man har højrehånd. Det er normale Pentium inside, designed for xp osv. mærker, men de er ganske tykke. Hvis Zepto absolut skal have klistermærker på, så sæt dem på bunden for de ikke generer brugeren. Nu skal jeg til at bruge tid på at fjerne dem...
Harddisk:
Zepto kunne godt at få lagt den firmware opdatering til harddisken ind som drivers på deres ftp site.
Andet:
Den medfølgende Nero CD virker ikke i drevet. Og de kunne godt have lagt en enkelt brændbar CD med i kassen.
Support:
Har ikke fået svare fra Zepto angående harddisken endnu (det kan være at det er fordi jeg kontaktede dem via mail igennem salgsafdelingen). Jeg kontakter dem i denne weekend og forventer en løsning i næste uge angående opdatering af firmware på harddisken.
Det var alt, jeg håber det kunne bruges til noget! --
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#7 Jeg er ikke sikker på batteritiden under spil. Har for det meste strøm på når jeg spiller.
#10 Har ike en dell 8600 at sammenligne med. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Vil lige tilføje at skærmhængslerne virker kraftige og solide. Men skærmlåsen er vist ikke det bedste, den kan nemt gå i stykker i løbet af 2 år.... Men det må tiden jo vise! -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. rigtig fin anmeldelse. men nedprint lige specs`ne for den, så er jeg også glad. -- Gider ikke skrive noget.. Find selv på noget :) #0 du siger du fik en taske med, hvor har du købt den og hvilken model ?
ved man får en taske med fra prc-direct ved køb af en extrem II er det den ? -- pwab
we hate
to change your ass
og det var så der der skulle stå noget smart ay #2
Som denne her, bare med en 1,7 GHz Intel Pentium M (dothan):
http://www.prc-direct.dk[...]
#3 Ja, det er den. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Men ville da gerne lige have det firmware til min HD, også :P
så smid lige deres svar videre .
Peter vi har den samme, maskine .. EN DEJLIG TING .. men det rør mig ikke det med klistermærkerne .... fint nok
------------------------------------------------------------------------------------
Den medfølgende Nero CD virker ikke i drevet. Og de kunne godt have lagt en enkelt brændbar CD med i kassen.
LOL det gør min heller ikke
Kan jo være en fejl fra Nero's side
-------------------------------------------------------------------------------
-- X- Ludoman.. #5 angående klister mærker fatter jeg ik de sætter dem på, for at jeg kan tage dem af. -- pwab
we hate
to change your ass
og det var så der der skulle stå noget smart ay 0# Du skriver at din Nero cd ikke virker i dit drev. Kan kun sige det modsatte hos mig, installatioenen gik fint og problemfrit.
Men hvad siger batteri-tiden på din? Altså hvor lang kan du spille på den, inden den går død? -- Zepto Znote 4200
1.5 Pentium M
1GB ddr-Ram
Radeon 9700 128 ddr-ram Meget flot initiativ Peter. Vi mangler flere af den slags, og gerne af flere produkter. Desværre er folk ikke så villige til at ofre tid på dette punkt, og det er da også forståeligt nok.
D. 24 sep regner jeg med at bestille en Znote 4200 til omkring 11.500. Desværre har jeg ikke en eneste konkurrent at sammenligne med, ud over nogle no-name produkter som jeg så småt har lagt tilbage på hylden igen. -- #8
Sjovt du nævner det. :) Har selv bestilt en Zepto Znote 4200 til lige under 11500 :) Det er nok samme specs vi har valgt... (1024 ram? ) :)
Anyways... Selv skal jeg, som tidigere nævnt, nok komme med en "anmeldelse" når jeg har den mellem hænderne. :) -- Hvad med størrelsen? er den ligeså "lille" som en dell 8600 -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. 8 og 9 Hey Hhr også en med helt samme specs. ;D Se min signatur..
Vil så lige høre hvor meget i score i 3dmark 2001se??
Jeg får omkring 9830 -- Zepto Znote 4200
1.5 Pentium M
1GB ddr-Ram
Radeon 9700 128 ddr-ram Hehe jep, det er en rigtig svedig konfiguration, man kan få for pengene med ZNote 4200 :) Kender 2, der har skaffet sig en i løbet af den sidste uge. Jeg er dog lige nødt til at nævne en lille bug med min fætters nye ZNote 4200. Den knap til at tænde og slukke WLAN på venstre side af maskinen (som jeg iøvrigt synes er latterlig i forhold til Fn+F2-løsningen) har en ekstra funktionalitet på min fætters maskine. Hele lortet slukker, når man sætter den på off :D .. Det er ikke muligt at tænde computeren igen, før man sætter den tilbage på on.
Fatter ikke en bønne og kontakter Zepto first thing på mandag ... -- 800 øl er bedre.
Linux er svaret! (hvad er spørgsmålet?) #10: Jeg sidder tilfældigvis med en Dell Inspiron 8600 og en Zepto ZNote 4200 ved siden af hinanden :) .. Dell'en er frygteligt meget større og tungere, men det er prisen man betaler for widescreen (plus at Dell's design af den øvrige maskine er latterlig - der er seriøst meget luft under skjoldet i Inspiron 8600). Men så er jeg den erfaring rigere næste gang, jeg skal have ny laptop :)
Men min næste bliver sgu hverken Dell eller Zepto, men IBM :) -- 800 øl er bedre.
Linux er svaret! (hvad er spørgsmålet?) Min Nero virkede også fint...men er stadig træt af den kliklyd...og specielt når man har den opdatering der skal til, men bare ikke kan få den til at virke..:( -- Mvh
Morten Hejsa, det kunne ligne folk var interesserede i flere af disse tests, af andre bærbare, er der nogle der kan fortælle mig hvilke programmer man skal teste den bærbare i ? altså, 3dmark osv? hvilke versioner etc.
Mvh Mickey -- #16 du kan prøve at se på de forskellige testsites: tweak, tomshardware etc. og se hvad de har brugt at programmer. Det skriver de ofte.
Faktisk regner jeg med at bestille min i morgen. -- Forresten Camelo, hvordan får du 1024MB ram til den pris?
Mine specs ser således ud:
Znote 4200 15" Power
1,6 GHz Intel Pentium M (dothan)
Kingston 512 MB PC2700
Hitachi 60 GB 8MB cache 5400 Omdr.
- og resten standard. -- Noget nyt om den der opdatering til harddisken? -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #18
Simpelt... ;) Har ikke valgt en lige så stor harddisk som dig. Min bliver kun på 40 gb. Jeg opgraderer med en ekstern hvis nødvendigt. Synes at flere ram er mere væsentlige end et par ekstra GB harddisk. -- #15 og #19
Jeg har for sjov prøvet en firmware fra Dell, men den siger at en opdatering ikke er nødvendig, så jeg afventer stadigvæk Zepto! -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Hvordan har du fået den til at boote på den? Jeg brændte bare en helt alm. cd på helt almindelig vis med den udpakkede dell opdatering, men jeg kan slet ikke få den til at boote på den cd? er der noget jeg gør forkert? Den skriver bare "no bootable disk in ATAPI" eller noget i den retning og så starter XP -- Mvh
Morten Fik lige tid til at skrive et par ord om min Zepto Znote 4200, og det blev til denne mini-anmeldelse:
http://www.4200anmeldelse.frac.dk[...] -- Zepto Znote 4200
1.5 Pentium M
1GB ddr-Ram
Radeon 9700 128 ddr-ram #23:
Jeg vil gerne anbefale dig at prøve noget andet først for at afhjælpe HD lyden. Download dette tool fra Hitachi: http://www.hitachigst.com[...]
Installer det og vælg MAX performance, lukke programmet og prøv evt. at reboote, er lyden ikke væk, så prøv at installere den firmware.
Sådan gør du:
I Nero, vælger du at lave en Boot CD (og bruger det boot image som Nero forslår). Derefter ligger du bare filerne fre Dell over på CD'en og brænder den.
Så booter den op i Caledra Dos, og du kan skiftes over på CD-drevet og køre autoexec.bat. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Og MortenNP, du må meget gerne skrive herinde om det hjalp med PowerBooster programmet... -- #25
Har du ikke et link til den der upgade? ...syntes ikke rigtig jeg kan finde noget -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #27
Der er vist et link til den på denne side:
http://forums.storagereview.net[...]
Men prøv PowerBooster som jeg beskrev i mit indlæg først. Mit "tikken" er væk tror jeg nok, ellers er det noget placebo effekt .-) -- Har lige prøvet Powerbooster, og det har desværre ikke hjulpet på min. Prøver lige det med den opgradering, men tidligere har den ikke ville brænde en boot cd, da man skulle formatere et floppydrev først, og sådan et er der jo ikke i Zeptoen?
Det Caledra Dos, kommer det aut. frem når man booter? -- Mvh
Morten #29 Ja, hvis du laver en boot cd i Nero, og bruger dens boot image, så ligger den selv DOS ind på CD'en med CD drivere og det hele.. -- Fair nok, jeg prøvede at lave en boot cd på min stationære så den kunne komme til at bruge den floppy diskette den gerne ville have. Derefter satte jeg den i Zeptoen, men uden floppy. Den kunne godt finde ud af at den kunne boote på cd'en men skrev så til sidste "Invalid disk" og ville så ikke komme længere. Den næste mulighed er så at prøve ultimate boot cd og så se hvad der sker -- Mvh
Morten Morten Kjaersgaard fra Zepto, er ved at undersøge sagen omkring harddisken, jeg vender tilbage så snart jeg har hørt fra ham. -- #0 synes din anmeldelse er lidt til grin undskyld jeg siger det :P
du har delt næsten 25ting op i små katogorier, og bliver totalt langt og kedeligt at glo på..
så sammel det i en stor udgave :D -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #33
Tsk tsk... Hvad er der galt i at skrive punkter? Finder ikke noget problematisk i det overhovedet. Synes at det gør det fint overskueligt. "Total lang og kedelig og blablabla..." Hmmmm...? -- Noget nyt på HD- update fronten? -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Anyone? -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Nix, afventer stadigvæk en Morten fra Zepto som ville kontakte Hitachi... -- Det vil jeg også gerne høre om... altså harddisken.
Jeg har et problem med min zepto 4200... når jeg har kørt på batteriet og brugt det gpdt ned, og sætter den i laderen siger computeren en meget høj hyletone (frekvens ikke volume)... den stopper når computeren er ladet op... det skal lige sides at lyden er der mens jeg arbejder på computeren... dvs når den er tændt og lader op (fra 20 % f.eks).
Andre der har oplevet det?
Jeg har snakket med zepto, og de har foreslået at jeg laver en RMAsag, men jeg ville bare lige høre jer...
Øvrige indtryk... FED maskine der er hurtig og meget stabil.
Blæseren kører når du presser den, men til almindelig windows og surfing er den rimeligt stille, selvom man stadig kan høre den i stille rum. Tænd en radio og du kan ikke høre den...
Tastaruret er ikke særlig godt... man skal ramme ret præcist på A og S for at de slår an.
Hmmm ellers.... USb er latterligt placeret på venstre side??? den skulle være på højre, og der burde være fire.
Mvh Michael
PS jeg kan ikke komme ind på Zeptos ftpside pt... er det pga SP2 til windows? Hvad kan jeg gøre? -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. ps og min neroskive virkede heller ikke... men jeg fik en ny. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #38 Prøv at højre klikke med musen på linktet til Fpt'en, og tryk "åbn i nyt vindue".
Det virkede ved mig. Ved egentlig ikke hvorfor, men det gjorde det. -- Zepto Znote 4200
1.5 Pentium M
1GB ddr-Ram
Radeon 9700 128 ddr-ram Jeg kan stadig ikke komme på ftp siden... heller ikke på #40 måde. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #38
Prøv at tage power-stikket ud og sæt det i igen, så holder den op med at skabe sig... -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #42
Af computeren eller af stikkontakten?
Hvis jeg tager det ud af computeren og sætter det i igen er der ingen forskel, har ikke prøvet at tage det ud af selve stikkontakten....... hvis du mente det?
Michael -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #43
Ja i det tilfælle er det nok lige meget om det er i computeren eller stikkontakten du tager stikket ud... resultatet vil helt sikkert ende med at blive det samme...
Nu sidder mit batterri normalt ikke i maskinen, så når jeg hiver stikket ud fjerner jeg al strømmen, og det virker for mig når den begynder at hyle.
Men dertil skal siges at det helt klart er en fejl ved maskinen, og bliver den ved skal den på et tidspunkt sendes retur....men hey, der er 2 års garanti så jeg når det nok. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Er der nyt omkring denne tråd? -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Efter at have læst denne tråd igennem så er en Zepto maskine ikke ligefrem en maskine jeg vil anbefale til andre, det virker som om der er for mange babyfejl endnu? Zepto har uden tvivl mulighed for at blive store i fremtiden, men p.t. lyder det til der er for mange fejl der skal ordnes før man bliver helt tilfreds.
Mvh Mickey -- #44 og alle andre
Hvor varm bliver din/jeres strømforsyning når du lader op (samtidig med at du arbejder på maskinen).
Jeg synes den er meget varm
Michael
-- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #46
Har ikke nogen fejl på min du.... -- www.torbenscharling.com[...]
Zepto Znote 4200 m. Intel Pentium M 2.0
Radeon 9700 Pro 128MB, 1024 MB ram PC3200
60GB 7200 RPM HD #46 Mickey.
Efter at have læst denne tråd igennem så er en Zepto maskine ikke ligefrem en maskine jeg vil anbefale til andre, det virker som om der er for mange babyfejl endnu?
For det første er det ikke en fejl direkte fra Zepto's side. Det vil sige, ud fra din udtalelse mener du at Zeptos medarbejdere skulle side og chekke samtlige komponenter og sørge for at de ikke klikker. Jeg kunne forstå hvis det drejede sig om defekte harddiske. Men jeg må tilstå jeg har ikke kendskab til den lyd der bliver omtalt. Om den er forholdsvis høj og uundgåelig eller bare mindre irreterende. Jeg kunne forestille mig at der inde hos Zepto ikke er 100% lydstille lokaler, derfor kan det nok ikke undgåes at en sådan fejl finder sted.
Zepto køber jo deres Harddisk komponenter fra et af de førende harddiskproducenter til bærbare, modsat mange andre som udelukkende køber det billigeste. At der så fra producenten forekommer en fejl, er jo ikke direkte lagt på zeptos ansavarlighed. Dog er det påklageligt at de så sender dem videre.
For det andet, må jeg sige at jeg er en del imod folk som dig, som udelukkende fraråder folk at købe den grundet en fejl over en mindre periode. I mine øjne ser det ud som om Zepto er villig til at ofre resourcer på at rette fejlen, frem får at ignorere den. Du lyder virkelig ikke som om du har erfaringer med problemet, men bare læst et par tråde rundt omkring.
Du må tænke på at brugergruppen her på hol.dk er muligvis de mere krævende købere. Derfor vil der straks blive ført en tråd herind omkring fejl på produkter. Og da Znote 4200 er den mest omtalte bærbare i øjeblikket kommer det ikke bag på mig at der forekommer tråde med fejl.
Jeg ved godt dette indlæg har en lille negativ tone, men jeg påpeger bare at man som minimum burde have kendskab før man fraråder og i groveste tilfælde kritisere et produkt med mindre det er total fejlramt og producenten ikke ønsker at samarbejde. -- Et mindre ord for dit indlæg vil jeg påstå var umodent. Undskyld jeg siger det. -- Det er ret så smart du kalder mit indlæg umodent, jeg læser i det mindste de svar der kommer her i tråden, modsat dig.
Jeg skriver til at starte med, at udfra denne tråd (hint, jeg har nok ikke læst andre tråde) at så ville jeg ikke råde folk til at købe den, hvor er det liiiige at jeg siger jeg direkte vil fraråde dem?
Jeg skriver også at Zepto, der jo er et nyt firma, helt sikkert får succes i fremtiden hvis de kan holde priserne så lave med de specs de nu engang har.
Dog har firmaet endnu nogle babyfejl, det mener jeg ihvertfald.
"men jeg påpeger bare at man som minimum burde have kendskab før man fraråder og i groveste tilfælde kritisere et produkt med mindre det er total fejlramt og producenten ikke ønsker at samarbejde."
Man må altså IKKE kritisere et produkt hvis producenten lover at samarbejde? den er da helt ude i hampen. De fleste firmaer jeg har handlet med har da altid hjulpet med at bearbejde et evt. problem så hurtigt som muligt, så skal Zepto have speciel kredit fordi de gør som andre?
"Du lyder virkelig ikke som om du har erfaringer med problemet, men bare læst et par tråde rundt omkring."
Jeg har så heller ikke en Zepto, men var på nippet til at købe en, jeg er dog glad for jeg valgte et andet mærke da det lyder til flere og flere har problemer med en tikkende hd.
At du kalder mit indlæg umodent har jeg intet tilovers for, det er direkte plat at skrive.
Mickey -- #47 Kan godt følge dig, har selv haft samme tanke - den bliver ret varm ibatteriet når man oplader og bruger den samtidig -- Vedr. HDen som tikker så vender Morten fra Zepto tilbage med svar på dette, som han skriver her http://www.hardwareonline.dk[...]
Jeg har læst at Morten skrev at de arbejder næsten i døgndrift hos Zepto, så det er nok derfor kan svartiderne være lidt lange nogle gange.
Jeg har selv som sælger ved PRO Components oplevet at HD har tikket og dette har altid kunne afhjælpes med et firmware opdatering disken. Så det er der jo ikke noget nyt i da sker for alle HD producenter.
Svar # 47
At en transformator bliver meget varm er der ikke noget unaturlig ved, for en almindelig transformator har arbejdstemperatur er 60-70 grader, så selv om at en strømforsyning til en bærbar bliver meget varm er der ikke noget unormalt i det, da den end ikke bliver 50 grader varm.
Jeg står selv og overvejer og købe en Znote 4200 og jeg kan se at der står på PRC Directs hjemmeside at de stiger, er der nogen som ved hvor meget det er for jeg havde da håbet at de faldt lidt i pris inden jeg slog til
-- 53# Hvor på siden ser du, at de stiger i pris? -- Zepto Znote 4200
1.5 Pentium M
1GB ddr-Ram
Radeon 9700 128 ddr-ram 51#
Jeg giver 49# og 50# ret.
Du fraråder folk at købe en bærbar, der har en enkelt minimal fejl, der kan fixes med en Firmware opdatering, det er er jo direkte latterligt.
Du skriver endvidere:
Dog har firmaet endnu nogle babyfejl, det mener jeg ihvertfald.
og
men p.t. lyder det til der er for mange fejl der skal ordnes før man bliver helt tilfreds.
Hvilke fejl har de mere udover det med harddiskens "tikken"?
Jeg kan virkelig ikke finde nogle fejl udover det, og jeg og rigtig mange er over HELT TILFREDS ...
Jeg har selv en Znote 4200, og jeg håber ikke folk holder sig tilbage med at købe en Znote 4200 pga. dit svar og din holdning.
-- Zepto Znote 4200
1.5 Pentium M
1GB ddr-Ram
Radeon 9700 128 ddr-ram #51
Det var nu ikke for at starte en konflikt med dig. Det lød bare som om du direkte ville fraråde folk om at købe produktet. Det skal man passe på med når man ikke har kendskab til problemet.
Synes nu jeg har læst samtlige indlæg herinde. Men beklager naturligvis hvis jeg har overset et. -- #55, endnu engang et eksempel på du ikke engang har valgt at læse mit indlæg igennem, jeg siger på intet tidspunkt jeg vil fraråde den, jeg siger jeg ikke vil anbefale den. Jeg mener stadig der er nogle babyfejl, mener jeg har læst et par ting eller 2 udover det med keyboardet.
Hvis jeg skulle anbefale en bærbar til en jeg kendte, ville en Zepto ikke være en jeg ville se på, ihvertfald ikke før problemet med hd tikken er fixet. Hvor længe har det ikke stået på nu? og hvor længe har det ikke været vidst af Zepto?
Mickey -- 57# Det er jo også at fraråde den. Hvis din ven spørger dig om han skal købe en Zepto, så siger siger du til at ham, at du ikke ville se på den, men istedet en anden.
Det er i hvert fald at fraråde den.
Du skriver så:
Jeg mener stadig der er nogle babyfejl, mener jeg har læst et par ting eller 2 udover det med keyboardet.
"Jeg mener jeg har læst"
Enten har du eller har du ikke.. Kom da med en et eksempel og en kilde hvor nogen skriver noget om tastaturet, eller nogle andre ting udover det med harddisken.
Jeg tror bare du vil have det til, at lyde værre, end det reelt er.
Der er EN mindre fejl, ikke flere. -- Zepto Znote 4200
1.5 Pentium M
1GB ddr-Ram
Radeon 9700 128 ddr-ram MIN HARDDISK KLIKKER IKKE -- www.torbenscharling.com[...]
Zepto Znote 4200 m. Intel Pentium M 2.0
Radeon 9700 Pro 128MB, 1024 MB ram PC3200
60GB 7200 RPM HD --
Indholdet af dette indlæg er blevet fjernet af L00t. -- 60# Kan stadig ikke lige finde det ;D
Der er jo 5 Znote 4200 modeller
Power
Xtreme II
Xtreme III
Basic Power
Multimedia
-- Zepto Znote 4200
1.5 Pentium M
1GB ddr-Ram
Radeon 9700 128 ddr-ram #61
Du kan finde det lige under navnet. Prøv evt. med en anden browser. Under fx Znote 4200 15" Power, står der "Stiger 20/9". -- Okay nu ser jeg det.. Tak. -- Zepto Znote 4200
1.5 Pentium M
1GB ddr-Ram
Radeon 9700 128 ddr-ram Nu er jeg en af dem der vist har brokket mig mest over den tikkende HDD, og må indrømme det er irriterende, men som det også er sagt herinde, så bliver det forhåbentlig fixet ved en firmware opdatering, og så er det problem ude af verden. Og det er det ENESTE generelle problem der er med 4200'eren. I hvert fald jeg har kendskab til. Så jeg vil ikke mene det er helt retvisende at sige der er en del problemer med den. Hvis du køber en Dell ville du jo også få den tikkende harddisk, det er jo derfor Dell også har en opdatering på problemet.
Men jeg er da noget spændt på hvornår jeg får min harddisk igen? Jeg sendte den igår, og fik at vide at den ville blive lavet samme dag som de fik den, men det lyder ikke umiddelbart på Zepto her på forumet til, at de reelt har noget løsning endnu? -- Mvh
Morten #64
hvis det er noget firmware ting kunne du så ikke selv opdatere den?
Er det alle harddiske fra hitachi der har problemet?
Kan man evt downloade noget der hjælper... og hvor?
Jeg har nemlig selv en zepto med 7200 rpm 60 gb harddisk...
den klikker da lidt, men jeg har ikke tænkt over om det er meget... det gør jeg så nu...
Michael -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #65 Hvis jeg var dig ville jeg afvente situationen lidt. Zepto finder ud af noget inden for 2 ugers tid (det har de vist ovenikøbet skrevet i dette forum, et eller andet sted)... -- Her er en guide jeg har sammensat til førstegangs købere m.m.:
For 3 til 4 år siden var bærbare computere noget, som kun blev købt af firmaer. Men markedet har så småt, hvis endda ikke hurtigere end markedet for stationære Pc’er, udviklet sig til at blive omfattende.
Flere og flere forbrugere køber bærbare computere i dag. Netop det marked er i stor vækst. Med det stigende antal forbrugere melder der sig også mange spørgsmål. Formålet med denne artikel er at kunne afdække de fleste ubesvarede spørgsmål og give tips og råd inden investering i en bærbar computer.
Som forbruger, der skal købe bærbar i dag, har man mange valgmuligheder. Flere og flere fabrikanter melder sig på banen med deres modeller. Skal man købe dyrt eller billigt, mærkevarer som IBM eller Compaq, eller måske holde sig til et forholdsvist nyt mærke som Asus, Fujitsu Siemens eller Dell og satse på at få mere værdi for pengene? Desuden er mulighederne mange og ikke altid lige gennemskuelige, så derfor kan man nemt risikere at købe katten i sækken, fx. en udgået model. En af grundene til at valg af bærbar computer kan være så svært at finde rundt i er, at det kan være svært at skelne imellem de enkelte maskiner, eftersom de udadtil som regel er identiske og altså "kun" har forskelligt indhold. Der er en række andre ting at tage stilling til. Vægten spiller også ind og den variere fra model til model. Jo lettere den bærbare skal være, jo dyrere er den. Derudover er der jo ting som design. Generelt betyder et ”slankere” design og mindre vægt som regel at den bærbare har færre udvidelsesmuligheder. Til gengæld er den lettere at have med sig. Engang blev en bærbar typisk betragtet som en stor klodset genstand, der var langsom og vejede mindst 3 kg. De dage er ovre, da vi i dag har mulighed for, at købe dem med en vægt helt ned under 1 kg.
Med denne guide håber jeg at kunne hjælpe dig til at forstå de forskellige tekniske termer, så du kan være bedre i stand til at vælge den maskine, der passer perfekt til netop dig.
Pris
Det som mange ofte går efter som det primære, er prisen de skal betale for deres bærbare computer.
Som udgangspunkt ligger bærbare i en prisklasse der hedder 7-18.000 kr., når vi taler om privatpersoner. Det er så her jeg mener, at mange går galt i byen, nemlig ved at vælge en model til 7.000 kr., fordi man ikke ser forskellen på den billige, og så den dyre som står ved siden af.
Priser mellem 10.000 og 25-000 vil være mit råd at spendere på en bærbar. Men selvfølgelig afhængig af hvad man skal bruge den til! En bærbar til under 10.000 kr. kan fint bruges, hvis ikke kravet er så stort
Indholdet
Processorfabrikant Intel, er næsten enerådende indenfor processorer til det bærbare marked. Intel har i dag tre forskellige modeller, nemlig Celeron, Pentium 4 samt Pentium M.
Intel Celeron processoren er rettet mod forbrugerne, der oftest kræver meget værdi for pengene, hvorimod Intel Pentium 4 processoren er rettet mod det hastighedskrævende marked, som skeler mindre til prisen, men mere til højest mulig hastighed. De to processorer komplementerer fint hinanden mht. hastighed og pris. Ydelsesforskellen er ca. 20% i Pentium 4's favør, hvis de to processorer kører samme hastighed.
I 2003 introducerede Intel den vel nok største nyhed indenfor notebooks i lange tider. Centrino platformen blev introduceret, for at efterkomme ønsket der generelt går igen for alle notebookejere - længere batteritid! Kort beskrevet består Centrino platformen af 3 ting. Den nye Pentium M processor, 855 chipsettet samt indbygget 802.11b trådløst netværk. Ydelsen er på højde med de bedste Pentium 4 processorer, men varmeudledningen er holdt på et minimum pga. den meget strømeffektive Pentium M processor, så en Centrino notebook er generelt en pæn del mere støjsvag, end en Pentium 4 notebook
En anden fabrikant på det mobile processormarked er AMD (Advanced Micro Devices). De leverer i øjeblikket "kun" den prisbillige Athlon XP Mobile processor til det mobile marked. Den er på samme måde som Centrino, som yder det samme som Pentium 4, men opererer ved en del lavere MHz. Derfor har AMD en produktrating som de bruger i stedet. Dvs. en AMD Athlon Mobile XP2500+, i virkeligheden kun kører 1833 MHz, men yder det samme som en tilsvarende Intel Pentium 4 der kører ca. 2500 MHz.
Og så er der det med kvaliteten... Mange mennesker har den opfattelse, at AMD processorer er af en dårligere kvalitet end Intel processorer, og måske endda også omvendt... Lad os slå fast, at hverken AMD eller Intel er af dårligere kvalitet i forhold til hinanden. De to fabrikanter producerer begge processorer, der lever op til de strengeste krav. Der hvor kvaliteten kan briste, ligger hos producenterne af notebooks. AMD processorer er en del billigere end Intels ditto, og bliver derfor oftest brugt i de billigste notebooks på markedet. Derfor kan der være en forskel på kvaliteten af de forskellige notebooks, da en billig maskine til 8.000,- typisk ikke er skruet så godt sammen, som en IBM til 30.000,-
Den største faldgrube indenfor notebooks de her år, er valget mellem en Intel Desktop processor og en Intel Mobile processor. Hastigheden og ydelsen er den samme, men forskellen er stor hvad angår støj og batteritid. Lad os slå en ting fast fra starten: en desktop processorer er beregnet til stationære.
Derfor er det meget vigtigt, et en bærbar PC har en Intel Mobile CPU, da den benytter mindre strøm. Dette er positivt, da den så kan køre længere på et batteri. Desuden vil en Intel Mobile bærbar typisk være langt mere støjsvag, da det mindre strømforbrug betyder en mindre energiudladning, og derfor ikke kræver en blæser der kører konstant for at køle maskinen ned. En Intel Desktop processor kræver langt mere strøm, og derfor kører blæseren næsten konstant.
Kilde Laptop4u.dk
64-bit teknologien til bærbar
Amitech var de første til at introducere 64-bit teknologien til bærbar.
Bl.a Powerline 875 og FreeNote 4800, som begge er baserer på den nye processor AMD Athlon 64 - og har ATI mobile Radeon 9600 64MB VRAM (VRAM bliver brugt på grafikkort. VRAM er dobbeltportet, det betyder at grafikprocessoren kan læse og opdatere skærmen samtidigt. Derved er problemerne fra enkeltportet RAM (såsom at grafikprocessoren må vente hver gang skærmen er opdateret) undgået.
FreeNote 4800 modellen har bl.a en Front Side Bus på 1600 MHz, ca 2-3 gange så hurtigt som andre PC'ere
Fordelen ved 64Bit blev for markant da XP lancerede 64-bit udgave af Windows. Problemet ved AMD - er stadig vægten bl.a.
Personligt synes jeg stadig ikke de kan konkurrere med de alm gængse centrino maskiner. Dette område bliver uddybet senere.
Selv ville jeg vælge Centrino
En bærbar med centrino processor er at foretrække efter min mening
Fordele ved centrino!
- Ydere mere
- Nyere teknologi (pladsbesparende)
- Lavere varmeudvikling
- Trådløs teknologi integreret
- Lavere batteriforbrug
- De yder langt mere end clockfrekvensenken 1,5 Ghz Centrino ydelsesmæssigt sagtens slå en 2,5 Ghz P4.
Intel® Centrino™ Mobile Technology er udviklet til at opfylde dine behov for konstant adgang til datakommunikation med omverdenen, og opfylder også de krav til ydeevne, der stilles af fremtidige applikationer.
Du kan nemt skifte mellem et multimedie diasshow og en hjemmevideo takket være teknologi, der tilbyder hurtigere afvikling af instruktioner ved et lavere strømforbrug.
For yderligere at forbedre din notebooks ydeevne anvender Intel Centrino Mobile Technology faciliteter som f.eks. Advanced Instruction Prediction, der elimerer replikering af processorprocesser. Dette giver dig mere ydeevne og større fleksibilitet.
I modsætning til eksisterende systemer leverer den nye teknologi kun strøm til komponenterne, når der er behov for det. Dette reducerer strømforbruget og
opvarmningen af processoren og giver samtidig brugeren større mobilitet
Centrino er en hardware-platform bestående af en processor, chipsæt og komponenter til trådløst netværk. Processoren, der hidtil har gået under kodenavnet Banias, er blevet døbt Pentium M.
Banias er konstrueret med to ting for øje, nemlig lavt strømforbrug og høj ydelse - i den rækkefølge. Fra ende til anden er der først og fremmest tænkt på batterilevetiden. Hertil kommer, at pc'er med Banias skal være små, og det skal være nemt at komme trådløst på nettet.
Der sker ikke så tit, at Intel bygger en ny processor op fra bunden. Når det gælder processorer til bærbare pc'er, er det faktisk kun sket en enkelt gang før, nemlig med 386SL i 1990.
På Intels udviklerkonference i Silicon Valley blev Banias demonstreret, og effekten kunne måles til syv watt ved hård belastning, i dette tilfælde videokomprimering med en hastighed på 30 billeder i sekundet. Når processoren bare skulle holde liv i Windows uden at afvikle applikationer, faldt strømforbruget til mindre end en watt. Til sammenligning kan de hurtigste Pentium 4-processorer til stationære pc'er sluge langt over 50 watt. Centrino-teknologien fra Intel kan næsten fordoble batteritiden og gøre sådan at der spares strøm overalt, hvor det kan lade sig gøre, hvilket i praksis betyder at de kan køre på batteri en hel arbejdsdag. Som regel skal du fravælge alle bærbare hvor der ikke er mobile CPU i, alm. desktop CPU’s bruger nemlig meget mere strøm og derved udvikler de også meget mere varme = blæseren skal køre meget mere = mere støj.
Facts om nyeste opdate inden for centrino http://www.pcworld.dk[...]
Centrino's efterfølger http://www.computerworld.dk[...]
Facts om batteriet
I dag leveres der to forskellige batterier. Det ene er et Lithium-Ion (Li-Ion), samt et NiMH batteri. Li-Ion batteriet bliver leveret til næsten alle maskiner i dag og kan klart anbefales, da det er mindre og lettere samt mere kraftigt. Til gengæld er det også en del dyrere end NiMH batteriet, der udmærker sig ved at være billigere i anskaffelse, men til gengæld er lidt mere klodset, da det kræver en større fysisk størrelse for at kunne rumme samme mængde energi som et Li-Ion batteri. Et godt 8-cellet batteri til en Pentium 4 Mobile holder typisk i ca. 2,5 time ved normalt brug. Men det svinger meget, alt efter hvad man bruger sin maskine til. En stor strømsluger er CD-ROM drevet. Så bruges det ofte, skal man regne med at skære et kvarter eller to af batteritiden. 100% CPU udnyttelse er også noget som dræner batteriet ekstremt, egne erfaringer har vist batteritider på ¼ af tiden.
Kilde laptop4you
3D i bærbar
3D grafik og nye spil på en bærbar er for mange et ukendt område, men der findes faktisk en række grafikkort, eller rettere grafikchips, som kan lave hurtig og god 3D grafik på en bærbar. Prisen for at få disse grafikchips kan dog være ret høj og har man allerede købt sin bærbar kan det i mange tilfælde være umuligt at opgradere. Grafikken i en bærbar kommer ikke fra et kort som man kender det fra sin stationære, men fra en enkelt chip som er indbygget i bundkortet på den bærbare pc!
De bærbare hvor grafikchippen sidder på et printkort for sig selv i den bærbare kan dog sjældent opgraderes da nyere udgaver af "grafikkortet" ikke sælges i almindelig handel og disse ofte skifter design, dvs. at der enten ikke er plads til at sætte et nyt kort i eller så kræver kortet en ny slags stik eller strømforsyning som ikke findes i den bærbare. Når man vælger bærbar pc er det derfor vigtigt at gøre op med sig selv hvad man får brug for og måske får brug for, for maskinen kan sandsynligvis ikke opgraderes.
De forskellige mobilchips
SiS 650
Integreret grafikchip som findes i rigtigt mange prisbillige bærbare. Chippen har kun understøttelse af de absolut krævede 2D og 3D funktioner, samt acceleration af DVD film. Det største minus ved denne grafikløsning er hastigheden, som gør den bærbare pc uegnet til nye og hurtige 3D spil, uanset hvor hurtig processoren måtte være. Desuden deler grafikchippen hukommelse med resten af systemet (op til 64 MB), hvilket betyder færre ressourcer til f.eks. styresystemet.
Sammenlignet med et det mere avancerede ATI Mobility Radeon 9000 er hastigheden ca. 1/4 og billedkvaliteten er ikke nært så god, så hvis man køber en bærbar med SiS 650 chippen må man gøre sig klart at det ikke er 3D spil den er god til. Producenter der bruger (eller har brugt) denne chip i deres bærbare er bl.a.: Vega, Targa, og Hi-grade.
NVIDIA GeForce2Go
Første mobile chipsæt fra NVIDIA, der gav god mulighed for at afvikle 3D computerspil som f.eks. Quake og Counterstrike på en bærbar pc.
Denne chip er grundlæggende baseret på GeForce2 MX grafikkortet, så hastigheden svarer omtrent til dette, og er ligeledes optimeret til DirectX 7. Den findes i en GeForce2Go 100 og 200 version, hvor 100 har 16 MB RAM og 200 modellen har 32 MB RAM. Indbygget i driveren til GeForce2Go er der mulighed for at vælge, hvor høj ydelse man ønsker på grafikkortet, således at man kan spare strøm når der ikke bruges 3D grafik. Producenter der bruger (eller har brugt) denne chip i deres bærbare er bl.a.: Acer, Fujitsu-Siemens, Dell og Toshiba.
NVIDIA GeForce4Go
En klart forbedret mobilchip i forhold til GeForce2Go der nu er meget lig GeForce4 MX grafikkortet. Lige som sin forgænger er det optimeret til DirectX 7, så grafikken er ikke bedre med denne chip, men hastigheden er meget højere.
Der findes en række forskellige udgaver af GeForce4 Go chippen som producenterne kan vælge at bruge. Det som varierer er hastigheder og hukommelse:
GeForce4 440 Go (64 MB RAM)
GeForce4 420 Go (64 eller 32 MB RAM)
GeForce4 410 Go (16 MB RAM)
Producenter der bruger (eller har brugt) denne chip i deres bærbare er bl.a.: Acer, Dell og Toshiba og Winbook.
NVIDIA GeForceFX 5600 Go / GeForceFX 5650 Go
Grafikchip til bærbare designet på grundlag af GeForceFX serien, hvilket vil sige at chippens hastighed er forholdsvis høj (dog ikke helt så hurtig som Mobility Radeon 9600), og der er understøttelse af DirectX 9. Producenter der bruger denne chip i deres bærbare er bl.a. Dell
ATI Mobility Radeon 7500
ATI sidder på en meget stor del af markedet for grafikchips til bærbare computere, og med Mobility Radeon 7500 fik de for første gang lavet en chip der kunne køre 3D computerspil i samme hastighed som det ses på en stationær. Grafikchippen minder meget om deres Radeon 7500 til stationære pc, og er optimeret til DirectX 7.
Chippen findes med både 16, 32 og 64 MB hukommelse, hvor 32 MB må betragtes som et minimum til moderne spil. Udover dette har ATI også udviklet Powerplay til chippen som sænker strømforbruget væsentligt, og sikrer længere batterilevetid.
Hastigheden på denne chip er omtrent den samme som GeForce4 Go har. Producenter der bruger (eller har brugt) denne chip i deres bærbare er bl.a.: Asus, Dell
Intel Extreme Graphics
http://www.hardwareonline.dk[...]
ATI Mobility Radeon 9000
Den første mobilchip der understøttede DirectX 8.1, og derfor kunne lave flere avancerede 3D effekter end sine konkurrenter der fandtes på udgivelsesdatoen. Chippen er grundlæggende meget tæt på ATI's Radeon 8500 grafikkort til de stationære pc'er, og ydelses på Mobility Radeon er i nye spil på højde med dette. Der er dermed tale om en chip der kan det samme som ethvert andet moderne DirectX 8.1 kompatibelt grafikkort.
Chippen findes i med både 32 og 64 MB hukommelse, hvor udgaven med 32 MB hukommelse ikke er sat til at køre nært så hurtigt som 64 MB udgaven.
Mobility Radeon 9000 har lige som sin forgænger indbygget mulighed for ATI's PowerPlay, så der kan spares på strømmen.
Producenter der bruger (eller har brugt) denne chip i deres bærbare er bl.a.: Dell, HP (Compaq), ECS og Medion.
ATI Mobility Radeon 9600
Nyeste 3D chip fra ATI til bærbare, og denne gang med understøttelse af DirectX 9 og forbedret ydelse.
ATI Mobility Radeon 9700
Kraftigt forbedret udgave af Mobility Radeon 9600 chippen, så der nu køres med clockfrekvens på 450 MHz sammenlignet med 350 MHz i forgængeren. Desuden er strømbesparelsesfunktionen, ATI PowerPlay 4, langt mere effektivt end tidligere, så der kan køres længere på batteriet.
Producenter der bruger (eller har brugt) denne chip i deres bærbare er bl.a.: Dell, Medion og Zepto.
ATI Mobility Radeon 9800
ATI har netop lanceret verdens hurtigste grafikkort til bærbare computere. Navnet er Mobility 9800, og det er udstyret med hele 256 MB RAM
Endnu engang en god forbedring over forgængerens ydelse. Denne gang er det især pga. flere pipelines internt i chippen at hastigheden øges. Strømforbruget på denne chip er i øvrigt lidt større end forgængerens niveau.
Mobility Radeon 9800 er i første omgang forbeholdt Dells dyreste bærbare, og vil derfor få en lidt langsom udbredelse. Grunden til dette er sandsynligvis at chippen er svær for ATI at producere i store mængder.
Fact om ATI 9700 http://www.pcworld.dk[...]
Fact om ATI 9800 http://www20.tomshardware.com[...]
En test af 9000 kortene fra ATI: http://www.3dkort.dk[...]
Kilde http://www.3dkort.dk[...]
Skærm
For få år siden fandtes der mange forskellige skærmteknologier, som alle er blevet udfaset til fordel for TFT-teknologien som er standarden i dag. Den sikrer en lysstærk og skarp gengivelse af skærmbilledet. TFT skærmen fås i forskellige størrelser og opløsninger. Den fås fra 10,4” til 17”, alt efter hvilken model man kigger på. Desuden er det vigtigt, at undersøge hvilken opløsning den er i stand til at vise. Jo højere opløsning (antal punkter på en skærm), desto mere kan man vise på den. De mest gængse opløsninger er:
800x600 = SVGA (typisk 12,1” skærme)
1024x768 = XGA (typisk 13,3” og 14,1” skærme)
1400x1050 = SXGA (typisk 14,1 og 15" skærme)
1600x1200 = UXGA (typisk 15" skærme)
Dertil er der kommet en del nye opløsninger med ankomsten af de nye Widescreen skærme:
1680x1050 = WSXGA+
1280x800 = WXGA
1440x900 = WXGA
RAM
RAM (Random Access Memory) er hukommelseslageret, som en computer bruger til at læse og skrive til, mens den er tændt. Det tælles i antal MB, normale ramstørrelser er 128, 192, 256, 384 og 512 MB RAM. Generelt gælder det, at jo mere RAM, desto bedre ydelse. Men der vil selvfølgelig være en grænse, hvor computeren simpelthen ikke vil være i stand til at udnytte de mange megabytes. Men det afhænger af hvilket software og operativsystem man bruger.
Standarden er i dag 256 MB på en maskine, der er pre-installeret med Windows XP og andet kontor software. Hurtigere modeller bliver tit leveret med 512MB. Har man tænkt sig at benytte andre operativsystemer, behøves der generelt ikke ekstra RAM, da Windows XP er et af de mest ressourcekrævende operativsystemer pt.
Standardenteknologien i dag er DDR-RAM, som er den hurtigste type indenfor RAM-teknologi i dag.
Konklusion
Her er "mine råd" til køb af bærbare :
Køb helst en bærbar med separat ram til grafikkort, for uanset hvor meget ram du putter i maskinen, vil ydelsen aldrig være optimal.
Processoren skal endvidere hellere ikke være af typen Celeron eller AMD, de "æder" meget strøm.
Læg også mærke til hvor lange batteriet holder, gå helst minimum efter batterier der kan vare i 4-5 timer. Batteriet skal også helst være af mærket Lition.
Når du køber en bærbar, er det oftest en fordel, hvis du mærker og hører hvordan den bærbare fungerer. Typisk er det "støjen" fra blæseren, som folk især lægger mærke til og hader, så den må ikke være for høj. Et godt sted at starte er af finde udad , hvad man skal bruge det til. Skal den bruges til grafik, og ressource krævende ting vil jeg anbefale man smider lidt penge i den, og får noget der kan klare den slags
Der findes forskellige former for bærbare. Alt-i-et maskinerne, mobile notebooks og subnotebooks. Alt-i-et maskinerne er typisk udstyret med diskettedrev, combodrev (DVD læser og CD-brænder i et og samme drev, også kaldt CD-RW/DVD) og en masse eksterne udgange. Disse udgange er typisk til printer, mus, USB, tastatur osv. Mobile notebooks fokuserer mere på vægten og størrelsen. Her flytter man typisk diskette- og CD-ROM drevet væk fra maskinen, og sørger så for at have en intern base til udskiftelige enheder. Når man skal ud og købe bærbar er der mange ting man skal tænke på. Hvad skal den bruges til? Hvor skal den bruges? Hvor meget skal den bruges?
De ting jeg finder vigtige ved en bærbar er følgende: vægt, keyboard, skærm, og generel ydelse. Nævnt i prioriteret rækkefølge. Men igen afhænger det af hvad den skal bruges til. Hvis maskinen skal bruges i stedet for en stationær vil man nok prioritere ydelse lidt højere end fx. Vægten.
I dag køber flere og flere bærbare computer i stedet for en stationær, da de bærbare nærmer sig de stationære, når det er ydelse det kommer an på. Da vi i dag er blevet mere mobile i vores samfund, er det ikke svært at se, at det er en fordel altid, at have adgang til sine e-mails, projekter, dokumenter osv.
Vælger man i dag at investere i en Centrino-maskine, skal man være meget omhyggelig når man studerer producenternes specification-sheets. Der skal ikke meget til at forveksle den nye Pentium-M med den ældre og langt mere ressourcekrævende Pentium 4-M der er et mobilt tweak af Pentium 4 desktop-processoren.
Centrino er Intels pakkeløsning bestående af faderen, sønnen og helligånden. I dette tilfælde personificeret gennem Pentium-M, Intel 855 og den trådløse 802.11-standard.
-- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #67
ok så -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #67 du har glemt celeron-M -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#69
... men vi kan være ret sikre på at han stort set har husket alt andet...
Ellers en rigtig fin guide til førstegangs- købere -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. # 0
Godt initiativ, men jeg vægter nu ikke din anmeldelse så højt, da det er din første bærbar. Da jeg for et 1/2 års tid siden købte mig en Aldi Medion, var jeg også totalt begestret for den og var overbevist om at det var verden bedste bærbar. Men det blev hurtigt anderledes, da jeg begyndte at lege lidt med andres, som var af kendte mærker.
Men set bort fra det, er der i hvert fald to vigtige punkter du glemmer.
1. Grafikkortet, Radeion 9700PRO har vist sig at være langsommere end 9600PRO i Zepto
4200, og de kan ikke sættes til at gøre på lavere hastigheder for at spare på batteriet.
2. Den påståede batteritid på 5 timer, er ikke reel, da diverse test kun har kunne få
den til at holde i 2,5 - 3 timer. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. 71# Radeon 9700PRO er skam hurtigere i Zepto 4200, det du sikkert refere til er testen hvor den bliver sat op imod den Anden Zepto, deres Desktop Replacement, der har en Pentium 4 desktop Cpu, der er kraftigere end Centrino CPu'en i Zepto'en..
Så det er simpelthen Cpu'en i computeren der gør at Radeon 9600 kortet er hurtigst... -- Zepto Znote 4200
1.5 Pentium M
1GB ddr-Ram
Radeon 9700 128 ddr-ram Nej det er GPUén
Enig - hans anmeldelse er meget overfladisk :-)
Jeg har bl.a valgt ikke at tage celeron M med da jeg ikke betegner dien som stabil til labtop området. De maskiner jeg har testet har vist sig at celeron M ikke performer væsenligt mere end den foregående.
Celeron M er og bliver en neddroslet pentium M.
-------
2. Den påståede batteritid på 5 timer, er ikke reel, da diverse test kun har kunne få
den til at holde i 2,5 - 3 timer. --> 5 timer holder ikke nej! men 2,5 til 3 holder heller ikke. Ved idle snakker vi omkring 4,5 time og ved minimalt brug som word/surf m.m er den nede på omkring 4 tmer.
Begynder man at belaste maskine væsenligt er levetiden ned på omkring 2,½ - 3 timer.
Den nye dothan bruger som sagt 3W mindre end banias.
Snakker man fordele ved den nye platform med dothan kontra banias er det maksimale strømforbrug for Pentium M Dothan er 21 watt, og det er 3,5 watt mindre, end Banias bruger.
De tre nye Pentium M Dothan har frekvenser på 2,0, 1,8 og 1,7 gigahertz. Når den bærbare pc kører på batteriet, kan frekvensen sænkes til 600 MHz. På den måde kan der spares på batteriet p.g.a. power 4 gear :-)
Er igang med at lave et site omkring emnet bærbar - og håber folk vil nyde godt af dette..
Til at starte med skal Pentium M fremstilles med 90 nanometer teknologi. Denne processor med kodenavnet Dothan skulle faktisk have været på markedet i dette kvartal, men Intel fandt nogle problemer med designet, så teknikerne måtte tilbage til tegnebrættet. Derfor er Dothan forsinket til andet kvartal.
I forhold til første generation Pentium M med kodenavnet Banias vil Dothan byde på højere ydelse, blandt andet på grund af højere clockfrekvens og en 533 MHz systembus, men ellers er der ikke den store forskel.
Dothan er at foretrække fremfor Banais kernen .... Da Dothan er lavet til 400 Mhz FSB og derfor giver ekstra ydelse - men det er ikke en stor forskel - og slet ikke noget jeg selv ville give mere for. Dothan skulle udvikle en smule mindre varme Jeg mener forskellen er mellem ca 21w (Banais) og ca 24,5w (Dothan), men når Dothan så har 1mb større l2 cache giver det også lidt ekstra power.
Dothan er fremtiden indtil den nye sonoma kommer - og indtil da skal du tage banias eller dothan.
-- //Freehelp 71# Og batteri-tiden på de 5 timer, er skam også reel.. Kan godt få min op på de fem timer, ved Skrivearbejde, Internet, og lidt musik, så det er jo direkte usandt det du påstår.
Vedvmeget krævende spil holder den som du siger, de 3 timer.. -- Zepto Znote 4200
1.5 Pentium M
1GB ddr-Ram
Radeon 9700 128 ddr-ram Igen vil jeg understrege at celeron M er helt okay til visse ting. Alt i alt kommer det an på hvilke krav man har til maskinen kontra de ting den skal arbejde med.
Pris spiller også klart ind.
Snakker man fordele ved den nye platform med dothan kontra banias er det maksimale strømforbrug for Pentium M Dothan er 21 watt, og det er 3,5 watt mindre, end Banias bruger.
De tre nye Pentium M Dothan har frekvenser på 2,0, 1,8 og 1,7 gigahertz. Når den bærbare pc kører på batteriet, kan frekvensen sænkes til 600 MHz. På den måde kan der spares på batteriet p.g.a. power 4 gear :-)
Er igang med at lave et site omkring emnet bærbar - og håber folk vil nyde godt af dette :-)
En "gammel" Pentium M ligner altså en "ny" Celeron M, men Celeron M understøtter ikke strømstyringsteknologien SpeedStep. Derfor skruer den ikke automatisk ned for frekvensen, når behovet for regnekraft ikke er så stort, og pc'en kører på batterier.
Celeron M kan heller ikke gå i den særlige dvale-tilstanden Deeper Sleep, hvor strømforbruget (effekten) kan komme helt ned i omegnen af en halv watt. Det betyder et lidt højere strømforbrug.
Der er dog den krølle på historien, at hvis producenterne benytter Celeron M frem for Pentium M, må de ikke benytte varemærket Centrino. Her skal forbrugerne være vågne, for der er jo ingen grund til at betale ekstra for et varemærke. Celeron M er en glimrende processor til prisen - især hvis man får fingrene i en af de nye modeller.
-- //Freehelp http://www.hardware-test.dk[...]
Jeg var meget tæt på at købe maskinen, men ovenstående test ændrede min mening, så jeg istedet købte en Toshiba Tecra S1 til 12500,- med 6½ times batteritid i samme testprogram som i zepto testen. Jeg havde en medion før, og jeg kan slet ikke beskrive hvilken kvalitetsforskel der er på de to...
-- []D [] []V[] []D Spild af penge :-D -- //Freehelp #77
? -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Er det den jeg linker til kan du se hvor "gammelt" grafikkortet er.
9000 med 32MB RAM er ikke nok idag og slet ikke kontra den pris du skal give for den.
Prc har denne tid tilbud på 4060 så giver dig mere for pengene. Ellers kig efter Asus M6N serien eller vega z7. De koster en smule mere - men til gengæld får du lækker kvalitet.
Samme gælder selvfølgelig znote´s 4200 -- //Freehelp #71 Nu er min "mini anmeldelse" jo ikke en rigtig anmeldelse. Den er lavet på opfordring, og sammen med de 2 andre som har postede deres "anmeldelse" af deres Zepto 4200, er de et rigtig godt supplement til andre anmeldelser. Vi har skrevet en bruger anmeldelse, hvori der står meget som ikke står i "rigtige" anmeldelser.
Hvorfor lave endnu en intetsigende benchmark af hd, cpu, gfx osv. når der allerede er mindst 2 anmeldelser på nettet med alle mulige benchmarks.
Nu har jeg godt nok aldrig ejet en bærbar før, men gennem de sidste tre 3 år har jeg i perioder arbejdet en del på forskellig IBM modeller (vi bruger kun IBM bærbare på arbejdet), så helt uvant er jeg ikke. Og jeg kunne bestemt aldrig finde på at købe en bærbar med en desktop CPU :-)
1:
Grafikkortet, Radeion 9700PRO har vist sig at være langsommere end 9600PRO i Zepto
4200, og de kan ikke sættes til at gøre på lavere hastigheder for at spare på batteriet.
Hvor læser du så det?
2:
Nu har jeg ikke brugt min Zepto på batteri i så lang tid af gangen. Men min fornemmelse af batteriet er, at jeg sagtens kan sidde og programmere i 4-5 timer (kontor brug). Prøv også at se her: http://www.tweak.dk[...] efter ca. 2 timers film er der 60% batteritid tilbage. De tests som viser 2,5 til 3 timer, må have belastet den på en anden måde end almindelig kontorbrug, eller måske er mit batteri bare bedre :-) -- #76 Hvilke specs har du så i din? -- Nu er programmering heller ikke at belaste maskinen vel!
Det jeg skriver omkring:
------
Grafikkortet, Radeion 9700PRO har vist sig at være langsommere end 9600PRO i Zepto
4200, og de kan ikke sættes til at gøre på lavere hastigheder for at spare på batteriet.
Hvor læser du så det?
Er ikke noget jeg har læst - dette er facts. Jeg tester maskine rfor 3 små firmaer og har gennem dette om'pnået erfaringer omkring dette område!
Her er min personlige maskine
http://laptop4u.dk[...]
Vil du have den høje batteritid skal du nebytte dig af multibay -- //Freehelp 83# Radepn 9700PRo i Zepto maskinerne er hurtigere en Radeon 9600Pro.
Men hvis du ser på testen, (kan ikke huske om det er fra Hardware-test, eller Tweak) Så bliver den en Zepto 4200 maskine med Radeon 9700Pro, rigtig nok overgået af en anden Zepto maskine med Radeon 9600.
MEN.. Dette skyldes at Zepto 4200 med Radeon 9700Pro, har en Pentium M 1.5GHz Cpu, hvorimod den anden Zepto, den sættes op i mod, er en desktopreplacement bærbar, som har en kraftigere CPu, mener det er en Pentium 4 2,8 eller 3,0Ghz med HT..
Derfor gør Cpu'en i den anden Zepto at Radeon 9600Pro kortet er en smule hurtigere..
Hvis begge computere havde samme CPu, eller cpu hastighed ville Radeon 9700Pro kortet være hurtigst.. -- Zepto Znote 4200
1.5 Pentium M
1GB ddr-Ram
Radeon 9700 128 ddr-ram Igen enig du -- //Freehelp #83 Når nej undskyld, du ved jo bedst, hvordan man definere "belasting". 5 timers DVD afspilning er heller ikke belastning.
At definere en bærbar's belastning, hvordan gør man det? Er programmering halvt så stor belasning som DVD afspilning eller hvad? :-) Dvs. jeg har 10 timers batteri tid? lol
4-5 timers "kontorbrug" er fint for mig, personligt er jeg aldrig mere end et par timers tid væk fra et strømstik, så et ekstra batteri ville være total spild af penge...
----
Grafikkortet, Radeion 9700PRO har vist sig at være langsommere end 9600PRO i Zepto
4200, og de kan ikke sættes til at gøre på lavere hastigheder for at spare på batteriet.
Hvor læser du så det?
----
Nu er det ikke dig jeg spørger, med mindre du også er "EniGma", hvilket du jo ikke er?
Det der med "egne erfaring" holder bare ikke, kom med nogle facts! --
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 425 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|
|
|