Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

H: Stegepander og gryder

Af Elite Supporter A.G.A. | 31-01-2021 16:56 | 3191 visninger | 31 svar, hop til seneste
Jeg er helt lost i alle de forskellige typer pander og gryder som findes. Dog er jeg træt af "James Oliver" Tefal crap og skal ud og handle noget nyt som holder og IKKE mister "slip-let". Ja, det må gerne set pæt ud og rengøring bør være let. Hvad kan I anbefale derude? Er ikke proff i køkkenet, blot en alm gut, som ikke gider bøvl med udstyret.
--
#3
Den Skrækkelige Vandpyt
Ultra Supporter
31-01-2021 17:13

Rapporter til Admin
Lær at bruge støbejern: https://www.pricerunner.dk[...]
--
#4
Danamian
Mega Supporter
31-01-2021 17:35

Rapporter til Admin
Syntes det er noget af en påstand at kalde Tefal for at være crap. Mine har holdt 5 år indtil videre.
--
#5
Dragonheart
Guru
31-01-2021 17:46

Rapporter til Admin
Hvis du behandler godt teflonbelagte kogegrej korrekt kan det holde i mange år. Men der skal ikek ret meget ukorrekt brug til at ødelægge det. Vil du have slip-let kan du ikke undgå teflon. Men du kan få keramisk belagte teflonfrit udstyr der slipper lidt lettere end stål og støbejern. Der findes fler emærker af disse og også en del online reviews/test fra Bla Tænk
--
#6
AndersOD
Monsterbruger
31-01-2021 17:46

Rapporter til Admin
Tefal er rigtig godt så længe man ikke bruger redskaber af metal. Det smade non stick overfladen
--
#7
Fc Junkies
Mega Nørd
31-01-2021 17:50

Rapporter til Admin
Greenpan Barcelona. Det bedste jeg har haft. Hold øje med tilbud! https://www.pricerunner.dk[...] Ved ikke om det er en reel test, men læs her: https://baregomad.dk[...]
--
Mvh Fc Junkies
--
Sidst redigeret 31-01-2021 17:52
#8
Porphyra
Junior Supporter
31-01-2021 17:51

Rapporter til Admin
Den her kunne være et godt bud, når min nuværende teflon pande bliver slidt op så snupper jeg nok selv sådan en: https://shopping.coop.dk[...] EDIT: samme pande som ovenstående anbefaler, bare i 30 cm... great minds etc. :-)
--
Sidst redigeret 31-01-2021 17:53
#9
Snemonster
Junior Supporter
31-01-2021 18:16

Rapporter til Admin
Jeg er faldet for Onyx. Har bestilt deres Køkkensæt med 10 dele + låg (hvert låg passer til samme gryde og pande med samme størrelse). https://www.onyxcookware.dk[...] 100 dages returret Tåler metalredskaber. Kan gå i opvaskemaskinen Alle typer komfurer Klare ovn op til 250 grader 5 års fuld garanti - Vi har en 5-års garanti på alle vores produkter. Dette er en altomfattende garanti, der dækker ethvert aspekt af vores produkter, fra integriteten af produktets struktur / form til belægningen. Belægningen er også dækket af garantien. Vores produkter er specifikt designet til at have den mest holdbare non-stick belægning på markedet i dag. Hvis du skulle opleve, at belægningen falder af eller på anden måde bliver forringet, er dette også dækket af garantien. Denne garanti gælder OGSÅ hvis de buler eller bøjer. Vil vores stegepander begynde at bule / skifte form efter brug? Det korte svar er: Nej – hvis den gør, så er dette dækket af vores garanti! Det lange svar er: Vores produkter er lavet af rustfrit stål og aluminium. Derved deler vores produkter de samme egenskaber som andre, der er lavet af de samme materialer, hvilket betyder, at de ikke bør sættes under koldt vand, umiddelbart efter brug. Vi anbefaler kraftigt, at du altid lader den køle af først. Men vi har arbejdet hårdt for at sikre, at vores produkter er robuste nok til at klare alt, hvad de kan blive udsat for i et køkken, og derfor er enhver krumning, bule, eller på anden måde ændring af formen, fuldt ud dækket af vores 5-års garanti!
--
#10
kikophil
Monster Supporter
31-01-2021 19:45

Rapporter til Admin
Båt - Bååt :) Dèt vi allesammen søger via vores konstante udskiftninger af køkkengrej, er jo, at det alt for dyrt satte do. - skal ku` bruges/dække over så bredt et arbejdsområde som muligt, så den høje pris tilnærmelsesvis bliver udlignet over tid! Jeg er storforbruger af køkkengrej, og er ofte blevet glad for her og nu egenskaberne - MEN - efterfølgende har måttet skifte samme grej ud med nyt og bedre - sååå!!. Hermed vil jeg påstå/sige, at der ikke i nærmeste fremtid, kommer nyere materialer frem, der helt, kan modstå alle problemerne allà varme via materialer - samt olier/mad uden, at det indebærer nedbrydning/dårligere egenskaber samt kortere levetid af det brugte materiale! :) Fortsat god aften til alle :) Kim
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#11
gasolin
Guru
31-01-2021 19:53

Rapporter til Admin
Scanpan classic synes jeg har en dårlig belægning som hurtig mister sliplet evnen Har eva trio dem der ofte er på tilbud til under det halve
--
#12
Michaelhh
Giga Supporter
31-01-2021 19:55

Rapporter til Admin
vi har lige købt eva trio whiteline grydesæt. det er vi dælme glade for. Vi fik også en eva trio (black series) pande i julegave og den er også vildt lækker. so far rigtig gode ting!
--
i7 8086k - Strix-F z390 - Evga 1080ti FTW3 - Bequiet dark pro4 - 16gb G.Skill 3000mhz - 850w silent pro m
#13
NitroBlast
Guru
31-01-2021 20:01

Rapporter til Admin
Teflon er noget djævlen har skabt for ikke at blive våd af at pisse sig i bukserne. Jeg har nogle gamle Hackman pander med hvad jeg formoder er keramisk belægning, og selv efter 20 år fungerer de stadig. Keramisk belægning kan ikke bruges til tørstegning, og ting kan sagtens brænde fast - til gengæld kan man rengøre dem med skuresvampe, uden at de går i stykker.
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
#14
kikophil
Monster Supporter
31-01-2021 20:12

Rapporter til Admin
Hej min ven gassolin :) Ja det er absolut problemet med de gængse belægninger - hvor alt efter udmeldinger om evner efter kort praktisk brug viser, at det hurtigt går den modsatte vej - der fører mod skraldespanden = penge ud af vinduet - og tænk lige over størrelsen på miljøomkostningerne for alle de "millioner?" af udsmidt køkkengrej!!! Hvem/og hvornår, har nogen hørt/set denne problemstilling tidligere? :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#15
Danny Andersen
Monsterbruger
31-01-2021 21:25

Rapporter til Admin
Jeg har prøvet en masse forskellige pander og gryder der har vundet bedst i test og selvom der ikke benyttes metalredskaber må jeg bare erkende at vi i min husstand ikke er så god til at passe på netop teflonbelagte pander, så de par stykker jeg betalte 4-600kr for, var bestemt ikke det værd for mig. Jeg køber i stedet serien fra ikea der hedder Uombärlig (både gryder og pander). Tyk bund så den ikke slår sig, teflon belægning og kan klare at komme i ovnen og fungerer til alle varmekilder. Bedst af alt, du får dem kastet i nakken, så hvis du får ødelagt teflonbelægningen er det ikke den største udgift at udskifte den. :) Personligt kan jeg ikke mærke forskel på dem fra ikea og de dyrere pander jeg har prøvet før - måske jeg bare ikke er nørdet nok omkring madlavning (vamefordeling og den slags). ;)
--
#16
Wind83
Juniorbruger
01-02-2021 08:56

Rapporter til Admin
Har jodlet lidt rundt i nye gryder på det sidste og valget er faldet på Eva Trio Multi serien for potter, de er rustfri stål med en kerne af alu og til forskel fra de fleste ande gryder så er det hele gryden og ikke kun bunden der er opbygget på den måde - perfekt til simreretter og generel temperatur kontrol. På pande-fronten er valget faldet på en halv håndfuld carbon/stål pander, de er super billige og virkeligt lækre at bruge når de først er "hærdede", lidt en mellemting af støbejern og teflon og så en billig brug-og-smid-væk ikea teflon ting til æg osv. Jeg er ikke pro kok eller noget noget i den retning, men har prøvet lidt forskelligt kogegrej over tiden og overstående er en forholdsvis billig og rigtig lækker løsning der holder resten af livet hvis passet ordentligt på.
--
#17
ReneWagner
Monsterbruger
01-02-2021 09:18

Rapporter til Admin
Jeg har prøvet en del pander efterhånden ( har leget med madlavning siden 1995 og bådet prøvet kokkefaget og siden uddannet hjemkundskabslærer ) og igennem tiderne har man enten skulle vælge mellem en pande som holder for evigt men som har en ringe overflade som kræver meget vedligeholdelse for at kunne klare bøfferne ( Titanium, støbejern osv - tunge pander ) Eller lette pander som har en god teflon non-stick overflade, men som er for lette og derfor med tiden bliver "slået skæve". Enten eller... Jeg er dog blevet lidt nysgerrig efter at prøve Onyx panderne, de er dog (som CPU/GPU) blevet revet væk så alt er i udsolgt, men de skal klart afprøves.
--
Have you tried turning it off and on again?
#18
Kussekurt
Ny på siden
01-02-2021 09:32

Rapporter til Admin
Køb billigt og skift den ud oftere. Jo lettere en pande er, jo bedre.
--
Jeg kan blive hvad jeg vil. Jeg gider bare ikke.
#19
MOAAA
Superbruger
01-02-2021 09:34

Rapporter til Admin
Jeg syntes sgu det er svært, vi har prøvet de fleste forskellige brands... ender altid med de går itu selvom vi bruger plastik værktøj og sørger for de er afkølede inden de kommer i vand på ganske kort tid. Nu er jeg også typen der tænder grillen op for den mindste årsag, så gør ikke så meget med de skide pander :D #9 Super, surt det er udsolgt.... jeg snupper lige 2 pander til at starte med så må vi se om det er så godt som de lover.
--
#20
NeoLite
Supporter Aspirant
01-02-2021 12:12

Rapporter til Admin
Onyx laver rigtige gode stegepander som er nærmest umuligt at ridse. https://www.onyxcookware.dk[...]
--
#21
Anomynous
Junior Nørd
01-02-2021 12:17

Rapporter til Admin
Enig med #7. Vi er så glade for vores!
--
Back in my days the video games were more about the game than the video
#22
Nvar
Junior Supporter
01-02-2021 12:21

Rapporter til Admin
Har haft utallige gryder pander indtil jeg prøvede Eva Trio/Solo, nu vil jeg ikke bruge andet :)
--
Sidst redigeret 01-02-2021 12:21
#23
Lindquist
Super Nørd
01-02-2021 12:29

Rapporter til Admin
Jeg synes non-stick er fint til æg, fisk og nogle slags grønt, men ellers bruger jeg pladejern, støbejern eller rustfrit stål. Jeg har en Eva Trio og en Pillivuyt pande til det formål. Jeg har 2 støbejerns gryder fra da min mor var ung. Det er i 60'erne. De er mega gode. Derudover har jeg en blanding af Fissler og Eva Trio rustfri gryder. Mht. pander, så har jeg en Skepphults støbejernspande (den med metal håndtag, så den kan gå i ovnen) og en Mauviel pladejerns wok. Du kan godt glemme non-stick, hvis du skal lave andet end æg, fisk eller risengrød. Non-stick kan ikke tåle at blive varmt nok - og hvis du gør det varmt nok, så afgiver det giftstoffer. Mht. til hvorfor dine non-stick pander holder op med at være non-stick: Hvis du varmer en non-stick pande for højt op, så begynder du at nedbryde non-stick belægningen (som frigives i din mad). Jo mere nedbrudt din belægning er, jo dårligere er non-stick funktionen. Som udgangspunkt, så kan det være svært at få en god stegeskorpe på din bøf uden at din pande er varmere end non-stick kan tåle. Bare så du har en reference til, hvornår den er for varm (250 grader).
--
[Mere] Kaffe; Net-etikette; Saglighed [Mindre] Skjult reklame; Hysteri; Biased svar
--
Sidst redigeret 01-02-2021 12:33
#24
DH-
Nørd Aspirant
01-02-2021 12:53

Rapporter til Admin
Kan som #7 også klart anbefale Greenpan Barcelona serien. Har både stegepande og sauterpande og det er uden tvivl nogle af de bedste pander jeg nogensinde har haft.
--
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI - 5900X - NH-D15S chromax.black G.Skill 32GB 3600Mhz CL16 MSI RTX 3080 GAMING X TRIO + PG279Q 970 EVO Plus 500GB
#25
Lowice
Supporter Aspirant
01-02-2021 12:57

Rapporter til Admin
Kan kun holde mig til #1 Hvis du vil lave god mad, så brug det rigtige gear (støbejern)... Hvis du bare vil lave spejlæg, så køb noget med teflon eller andet skrammel.
--
#26
MadsAG
Supporter Aspirant
01-02-2021 13:00

Rapporter til Admin
Jeg er ret vild med Le Creusets Toughened Non-Stick overflade. Har haft mange elendige non-stick pander, men disse pander skal næsten bare skylles for at være rene.
--
Sidst redigeret 01-02-2021 13:00
#27
Silkeborgenser93
Elitebruger
01-02-2021 14:39

Rapporter til Admin
Må melde mig i blandt dem der anbefaler støbejerns pander. Inden jeg flyttede på kollegie havde jeg en enkelt teflon stegepande som jeg næsten udelukkende brugte til at tilberede æg på, og så brugte jeg en støbejernspande til næsten alt andet. De holder godt på varmen, kan ryge i ovnen ved høje temperaturer, og i modsætning til teflonpanderne kommer de nok til at overleve dig hvis du passer ordentligt på dem. Selv hvis du ikke gør og kommer til at 'ødelægge' belægningen, så kan det fikses med lidt knofedt. Det skal siges, at støbejernspander ikke er slip-let pander og heller ikke bliver det, men i modsætning til teflon bliver belægningen bedre med tid og brug, ikke ringere. Rengøringen er heller ikke så slem som folk nogen gange gør det til, i modsætning til teflon pander kan du bruge det meste rengøringsgrej på dem, uden at ødelægge noget (medmindre det er med keramisk belægning). Jeg bruger selv den her i øjeblikket, og hvad støbejernspander angår føles det ikke som den tungeste af slagsen: https://www.kitchenone.dk[...] De kan også fås i 30cm diameter hvis du vil have noget større. Har også hørt gode ting om carbonstål pander, men jeg har desværre ikke nogen erfaring med dem. Hvad gryder angår, så synes jeg det er rart at have en lille kasserolle i aluminium med en tyk bund der kan bruges til bearnaise eller andre saucer hvor der skal være godt styr på temperaturen. Gryder i rustfrit stål egner sig godt til at koge kartofler, ris og pasta osv. Hvis du er glad for simreretter, så kan det klart anbefales at anskaffe sig en stor støbejernsgryde, evt. med keramisk belægning.
--
#28
Ugh
Gæst
01-02-2021 15:30

Rapporter til Admin
Hvis du har fået de børn du skulle have så brug endeligt teflonbelagte pander og Gore-tex regntøj. Hvis ikke du er færdig med at få børn, så bør du minimerer brugen af teflonbelagte pander og Gore-tex/scotchgard produkter.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#29
Xponic
Giga Supporter
01-02-2021 16:25

Rapporter til Admin
#0 Skal du ha noget køkkenudstyr der holder hele livet så er Le Creuset et godt bud(deres Støbejern & rustfri stål series potter / pander etc...). Mht til rengøring så findes der masse af guides hvordan man rengøre Jern & Stål potter / pander. https://www.lecreuset.dk[...] https://www.youtube.com[...] https://www.youtube.com[...]
--
Straffen kommer til dem som venter. Venstre, Partiet med Løkke om halsen!!! No Gods No Masters My Time Has Come.
--
Sidst redigeret 01-02-2021 16:25
#30
kikophil
Monster Supporter
01-02-2021 17:21

Rapporter til Admin
Har lige fået den her ind af døren. Den skal indvies i morgen, så jeg kan se, om den fungerer efter hensigten. https://www.imerco.dk[...] Jeg har også en 30cm. Barcelona stegepande og en 3.1L kasserolle. Vær lige opmærksom på, at deres stegepander er"født" med bulen opad på midten, nok specielt de større af slagsen, hvilket også er anført i varedeklarationen. Men ellers sker det at de forskellige mærker slår sig på midten, hvilket skyldes måden bunden er bygget op på, samt om panden bliver varmet for hurtigt op - eller ned. Nå men nu hedder det kalveculotte med flødekartofler, lidt bearnaisesauce og grønne bønner, så far her skal nok ha` sig en bett` morfar efterfølgende :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...
#31
f4lc0n1
Juniorbruger
01-02-2021 17:55

Rapporter til Admin
Til dels enig med #7 - vores oplevelser med Greenpan har været lidt hit or miss. Den ene mistede belægningen blot en måned efter køb, og er fortsat helt smadret til en punkt hvor den er på vej ud. Den anden er dog i tip top stand, og er simpelthen så nem at gøre rent. Den første må nok være en mandagsmodel, da jeg ellers kun hører godt om dem :)
--
Ryzen 5 3600 @ Stock / RTX 3060 Ti / Corsair Vengance 2x16GB @ 3200 MHz
#32
A.G.A.
Elite Supporter
01-02-2021 18:26

Rapporter til Admin
Først, tak for de mange gode indspark. Nu skete der jo så lige det, at min bedre ½-del i mellemtiden var på besøg (ja i corona tiden) hos en veninde, veninden havde en OBH Eco pande som var pææææn og så bestilte hun den på nettet? Alt det mens jeg sad og lavede analyser, læste, fik gode råd etc. Tja... hva ka jeg sige? Næste gang har jeg mere at gå efter med Jeres råd.
--
Sidst redigeret 01-02-2021 18:27
#33
kikophil
Monster Supporter
02-02-2021 07:02

Rapporter til Admin
Ja men stort tillykke med "hendes" nye pande hehe. Kender den så ikke, så du må meget gerne vurdere og skrive om dens egenskaber, når den har været gennem nogle bøffer, deller, ægge/pandekager, fisk, grøntsager osv. :)
--
Kun de dumme ser på fingeren, når den kloge peger mod stjernerne...

Opret svar til indlægget: H: Stegepander og gryder

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning