Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Er it-supporter en håndværkeruddannelse?Af Gæst Drodo | 14-09-2020 17:59 | 2589 visninger | 22 svar, hop til seneste
Nogle der ved, om data- og kommunikationsuddannelsen er en håndværkeruddannelse? - fordi sidder nemlig og kigger på adgangskravene til det der adgangskursus til ingeniøruddannelserne, og der står, at man skal have en håndværkeruddannelse eller mindst to års praktisk erhvervserfaring. (Ved ikke, hvad det der praktisk erhvervserfaring går ind under)
(vil gerne være it-supporter, og herefter søge optagelse på adgangskurset)
https://ingenioer.au.dk[...] --
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
Yeps det er det, det erhvervsfaglig uddanelse er selv på den dog som datatekniker men same same :) -- Pc - I5 2500K @ 4,5 Lc | Asrock ultimate6 | 4 gb Cl 7 | 6870 |
Hifi - Denon 4308 | Dali mentor 8 | Cw HFA 18x | Samsung us6705 46" Led Jeg ved det ikke, men det lyder helt skørt at IT supporter går under håndværker, dén har jeg aldrig hørt før må jeg indrømme! -- i9 9900K (h2o)•Gigabyte Z390 M•Crucial DDR4 Ballistix 32GB•EVGA GTX 1080 TI FE (h2o)•Kingston A2000 500GB NVMe•Crucial MX500 1TB SSD•AOC AG271QG4 27" #OP Jeg tænker at du mener en erhvervsuddannelse.
Håndværker vil jeg mene referere til murer/tømrer/vvs/maskinarbejder osv.
https://da.m.wikipedia.org[...] -- Sidst redigeret 14-09-2020 19:03 Det går ind under en erhversuddanelse -- Tror ikke at IT-supporter tæller som en håndværker uddannelse, men spørg studievejlederen.
Det virker dog lidt fjollet at tage en IT Supporter uddannelse for bare at hoppe videre til en anden uddannelse.
I stedet for at tage en IT Supporter som tager 2.5 år inkl grundforløb + 1 år Adgangskursus.
Hvorfor tager du ikke bare en HF?
Det sparer dig lige 1.5 år, og de ting du finder interessant mht. IT, kan du bare selv rode med som hobby, det er ofte sådan folk bliver gode til IT.
-- #5 Enig. Desuden vil en HF åbne op for mange flere muligheder - man ved ikke hvordan ens planer og fremtid kan ændre sig. -- R5 3600X | Asus B450-F STRIX | G.skill 16 gb 3600 mhz cl. 15 | Asus Geforce 2070 Super | Corsair 750W | 1 TB Samsung SSD | Asus 27" 1440p 144 mhz | --
Sidst redigeret 15-09-2020 10:19 Hvis du allerede nu ved, at du vil studere til ingeniør, så gør dig selv den tjeneste at gå den direkte vej. Du kan ikke købe din tid tilbage.
Hvis du tager IT-supporter uddannelsen får du ganske vidst et forspring på den tekniske front, hvad vedrører netværk, servere og generel IT-forståelse. Den tekniske viden du opbygger svarer groft set til 1. semester på ingeniøruddannelsen og erfaringen (kompetence) vil variere alt efter hvor stor din interesse har været. Dog kan det være en økonomisk fordel ved at uddanne sig til IT-supporter kan være, at du laver en opsparing, således at du får lettere ved at klare dig på SU uden SU-lån. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Enig med folk her. Hvis du ved, at du vil være ingenør, så vil det være hurtigere med en HF og så kan nørde computere og teknik i fritiden. Jeg tror heller ikke, at en it-supporter er nok til at blive optaget på uni, da det så vidt jeg ved kræver en længere erhversuddannelse. Jeg gik selv en lidt utraditionel vej, da jeg tog en datatekniker efter folkeskolen og er nu civilingeniør i computerteknologi. Så alt kan lade sig gøre, det ene er bare hurtigere end det andet. Skriv til mig, hvis du har spørgsmål.
Edit: Der er siden kommet noget, der hedder EUX, hvor man både får en erhversuddannelse og en gymnasial uddannelse. Så vil du kunne kombinere de to og bagefter læse på uni. -- Sidst redigeret 15-09-2020 18:43 Kan man komme ind på HF, hvis man ikke har haft tysk i 9. klasse? -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. nemmeste svar er snak med en studievejleder det gjorde jeg dengang :)! du skal tage 9 kl tysk for komme ind på hf mener jeg kan du tage på vuc -- Pc - I5 2500K @ 4,5 Lc | Asrock ultimate6 | 4 gb Cl 7 | 6870 |
Hifi - Denon 4308 | Dali mentor 8 | Cw HFA 18x | Samsung us6705 46" Led Er det muligt at starte på HF, efter at jeg er færdiguddannet IT-supporter? -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #12
Har læst på den side, men fik ikke det svar, jeg ledte efter? -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Snak med en studievejleder, det får du meget mere ud af.
Synes i hvert fald at It-Supporter er et mærkeligt sidespring, hvis du hopper direkte videre på en anden uddannelse, endnu værre hvis du så også tager en HF bagefter som mellemled inden ingeniør uddannelsen. Lyder lidt som en opskrift på at spilde et par år af dit liv.
Mit råd ville være at du tager dig en HF, og så bruger de to år på at få et godt fundament til fremtidige studier.
Det giver dig også en del flere muligheder, og noget mere tid til at overveje hvad for en uddannelse du egentligt vil.
Igen, som det vigtigste, snak med en studievejleder. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Når du tager en It-Supporter så går du 6 mdr på grundforløb, og skal 2 år i Praktik. Der er et par skole ophold i de 2 år, samt den afsluttende eksamen. De 2 år tæller som som det praktiske.
Man kan tage nogle fag ved siden af, sammen med din supporter udd. Og tror faktisk det et krav. Ved hvertfald tilbage i min tid at de unge der kom direkte fra folkebørgen, skulle tage Engelsk, dansk og matematik hvis de manglede dem. Tror C niveau, eller tilsvande lavt. Hvis det tilfældet så det vel ikke nok til uni. Kunne forstille mig min. B niveau.
Men som folk er inde på så giver det meget lidt mening at tage en It-Supporter, hvis du vil noget som helst på uni. Du kommer helt sikkert til at mangle nogle fag, som du så alligevel skal tage på Vuc, aftenskole, eller hvad man nu gør idag... Men er det fordi du ikke helt er sikker, har interesse i generel IT, og vil smage livet af inden, så syntes jeg da ikke det forkert. Bare du klar over du SLET ikke kan sammenligne de 2 udd.
Du skal hvertfald ligemeget hvad have kontaktet både dit erhversuddannelses center, og i den grad universitet for at de kan hører dine planer.. -- 9600K, 2070RTX, 16GB, PG279Q, AE-5, HD800
2600K, 970gtx, 8gb, BenQ XL2730 --
Sidst redigeret 17-09-2020 15:00 Jaja, altså jeg ville helt klart ha' taget en gymnasiel uddannelse, men sagen er den, at jeg vist ikke blev uddannelses-parat ved det sociale, så havde kun mulighed for at komme på erhvervsuddannelse -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Fordelen ved at gå "håndværker vejen" er den erfaring man får, som bestemt ikke bliver lært på første semester, eller overhovedet i løbet af uddannelsen, for det kan man ikke læse sig til. -- #18 Hvilken forudsætning har du for at udtale dig om det?
På ingeniøruddannelserne får du erfaring igennem projektorienterede forløb på hvert semester. Man kan endda vælge at samarbejde med virksomheder i industrien. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Kan man på nogen måde få ændret det der uddannelses-parathedspis ved det sociale? - det legit så dumt, fordi det fungerer godt på erhvervsuddannelsen, så ved ikke, hvad problemet er, ved at jeg tager en gymnasiel... -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #19
Det jeg kan se og der jeg ved.
Du får ikke den samme erfaring på en uddannelse, som du gør ude i erhvervslivet, det gælder alle uddannelser.
Ja der er mulighed for samarbejde, men det giver på ingen måder det samme.
De prøver det samme på maskinmester uddannelsen, for dem der kommer fra en gymnasial, men det giver bare ikke det samme, hvordan man end vender eller drejer det.
Og jeg har også masser af første hånds erfaring, men forskellen på skole ingeniør og dem med erhvervs baggrund inden for metal og byg, og der kan man ofte tydeligt mærke forskel, tegninger der er fulde af fejl, og ting der slet ikke bliver taget højde for, men som er åbenlyst for folk der selv har stået med det.
Der er masser af virksomheder som fortrækker folk med baggrund i faget, derfor vil man også stå stærkere.
Jeg kan selvfølgelig ikke med sikkerhed sige det er sådan inden for IT, men det skulle komme bag på mig, hvis det var det eneste dag, hvor det ikke er sådan. -- Er enig med #21, erhvervserfaring er super godt og det hele kan ikke bare læses i en bog eller læres ved at arbejde sammen i grupper. Hvis jeg var OP, ville jeg nok kigge på en ren HF eller EUX, hvor man både får en gymnasiel, en erhversuddannelse og relevant erfaring med faget, da man også kommer i praktik.
Flere ingeniøruddannelser tilbyder dog også praktik på 5. semester, og det var nok der, jeg lærte, hvad det vil sige at arbejde som softwareingeniør og hvordan livet på en arbejdsplads er. --
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|