Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Hvilken uddannelse bør jeg tage?Af Gæst Frederik | 14-08-2020 14:01 | 2410 visninger | 27 svar, hop til seneste
Jeg er på nuværende tidspunkt i gang med grundforløb 1 på Teknologi, byggeri og transport. Jeg står over for et problem, som jeg gerne vil vide, hvad der ville være nemmest at tage. I mit fremtidige job, vil jeg gerne lave noget med IT-sikkerhed, så jeg står derfor med en beslutning, hvoraf jeg kan uddanne mig som elektriker eller it-supporter. Elektriker-uddannelsen tager 4,5 år - 5 år, og it-supporter-uddannelsen tager 3 år. Dernæst kan jeg som elektriker blive IT-teknolog som tager 2 år, men hvor jeg så skal køre i bus i 1-2 timer. Hvis jeg vælger at blive it-supporter, så bliver jeg nødt til at tage Matematik på B niveau for at komme ind på datamatiker-uddannelsen, og datamatiker-uddannelsen tager 2,5 år at gennemføre, og der skal jeg køre i ca 30 minutter med bus.
Jeg blev helt træt af at skrive alt det her, håber nogle kan hjælpe med mit dilemma... --
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
Altså valget er mellem 1-2 timer i bus eller 30 min i bus.. Der er vel ingen tvivl, tag den med 30 min i bus, så spare du jo op til 1,5 timer..
Og når du har fjernet dit bustransport spørgsmålet fra hele regnestykket, så spørg dig selv om hvad du har mest lyst til. Transporttid er her et superdårligt argument, du kunne jo evt. flytte. Det er et spørgsmål om hvad du skal lave de næste 30-40 år.
Personligt, ville jeg gå direkte til det jeg gerne ville og ikke omvej omkring elektriker. Med mindre du du kunne have et ønske om at stoppe og arbejde som elektriker. Man kan tage Mat B på en sommerferie, så det skulle ikke være en hindring. -- #1
Ja, men problemet er, at datamatiker-uddannelsen hovedsageligt indgår programmering, og hvor IT-teknolog-uddannelsen er mere med netværk og den slags - og ville jo helst noget med IT-sikkerhed.
Hader virkelig mit liv... :) -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #2 afhængig af hvilken vej du vil, er datamatiker en fin vej. Dog optimalt at smide en 1,5års IT-sikkerhed oven på. Men hvis du slet ikke er til programmering, så ikke gå den vej. Meget af arbejdet på datamatiker omhandler hovedsageligt programmering og struktureret opbygning.
De sidste 4 år har jeg brugt 2 timers transporttid hver dag, gennem gymnasiet og nu på datamatiker uddannelsen. Jeg kunne have valgt at tage STX i stedet for HTX og kun bruge ca 15-20min om dagen på gymnasiet. Men synes ikke transporttiden skal styre, hvis man gerne vil noget bestemt. -- MSI GTX 1070 - I7 7700k - MSI H110I Pro - 16GB DDR4 Vengence RGB - MasterLiquid Lite 120 - Cougar QBX #2
Hvorfor er det et problem? IT-sikkerhed handler i stor grad om programmering - desuden lærer du også det basale netværk på Datamatiker så vidt jeg ved..
Hvis det var mig havde jeg nok bare taget IT-supporter og fundet et relevant arbejde inden for det felt du vil efterfølgende (og hvis ikke det er relevant, så tag kurser / certificeringer ved siden af).
Tror du kører død i at tage en hel elektriker uddannelse når du vil noget helt andet. -- Hvis du vil noget med "rigtig" IT sikkerhed, så skal du nok gå efter en universitets uddannelse.
Jeg har selv i forbindelse med kandidat i datalogi (software udvikling) på IT-Universitetet (København) være igennem 2 Security kurser. Og jeg kan afsløre at det kræver rigtigt god matematisk forståelse.
Det er svært at vide hvor i landet du er fra eller din alder. Formoder du er meget ung siden du fokusere så meget på transport tiden.
Jeg har selv et par uddannelser i bagagen (elektriker, el-installatør) før jeg startede på min bachelor i software-udvikling. Hvis det er den vej du vil gå, så spring alle de andre uddannelser over og gå efter det du gerne vil. Medmindre du ikke føler dig klar til universitet, så kan det være fint at starte med de andre og få lidt erfaring, succes og appetit på mere. -- #6
Kan næppe starte på en universitetsuddannelse med en erhvervsuddannelse? - Men jov, inden jeg startede med at have en fornuftig tankegang var jeg inde i "Hacker-miljøet" og eftersom jeg har prøvet dette, så ville jeg gerne prøve at være den som sikrer, at disse angreb ikke finder sted - Hvilken vej ville du tage i mit sted? -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #0 Hvad er det der tiltaler dig særligt ved IT-sikkerhed?
Hvilke dele ved IT sikkerhed er det du gerne vil arbejde med?
Der er ingen i branchen der dækker hele spektret.
En der afholder kurser i ældresagen og forklarer brugere om valg af passwords arbejder med IT sikkerhed.
En HW ingeniør der arbejder med kabler, sendere og modtagere arbejder med IT-sikkerhed.
En der programmerer aps arbejder med sikkerhed.
Jeg kunne blive ved.
Hvis foraet du har henvendt dig til skal kunne hjælpe dig optimalt må du nok uddybe hvad det er du søger.
Her kommer der så lidt visdom fra en der har været gennem uddannelsessystemet. Det er ikke så vigtigt hvad du beskæftiger dig med. det er meget vigtigere at du forfølger de muligheder der byder sig til undervejs. Da jeg startede, der troede jeg at jeg skulle lave spidsen til et missil. Nu laver jeg noget jeg end ikke havde hørt om - jeg fulgte mulighederne. Jeg må sige, at det jeg laver nu er federe end noget andet, jeg kunne have forestillet mig. -- #8
Sry, jeg ikke tydeliggjorde mig, men sagen er den, at jeg har haft en dyster fortid inde i "Hacker-miljøet," og nu vil jeg gerne forsøge at komme ind i noget med 'netværkssikkerhed' -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #9
Jamen, er der ikke mange retninger at gå som diplomingeniør? - Hvilken én snakker du om? -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #10 Der er mange retninger som diplom ingeniør. Jeg har linket til dem der hedder softwareteknologi, da det er dem der formentligrtr ligger tættest på det du søger. Hvis du vil all in på netværk så skal du nok på DTU fotonik, men jeg ikke at det er det som du leder efter.
Du får hurtigt mulighed for at specialisere dig som diplomingeniør. Som diplomingeniør får du adgang til at læse en M.Sc. i computer science. Den kan sågar leveres med en titel som: "M.Sc.CS Computer Security" (hos DTU).
Hvis du oprigtigt er interesseret, så tag ud på DTU, SDU eller AAU (hvad end der nu er tættest på) og snak med dem der. De kan give de bedste råd.
-- Du skal sgu da tage den uddannelse du er mest interesseret i, og det ved du bedst selv hvilken er.
Du skal ikke vælge uddannelse baseret på hvad der er "nemmest"?
det er ihvertfald fjollet at gøre, IMO. -- #7 jeg er uddannet industritekniker, har kun 10 klasse ud over, og er igang med en diplom i maskinteknik.Så det kan man sagtens.
Der er dog to veje efter erhvervsuddannelsen.
Enten 1. Arbejde sig ind i erhvervet, få en reelkompetance vurdering, og læse derfra hvis de vurdere dig go nok.
Eller 2. Læse et par fag op til niveauet som det kræver, og søge en på lige fod med alle andre.
Kan informere om at jeg er udlært i 09 og er færdig med min diplom i 24. Så det tager et par år at vælge mulighed 1 -- Sidst redigeret 14-08-2020 18:19 I stedet for at gå på kompromis med valg ud fra transporttid, så er det også en mulighed at flytte. Hvis du vælger IT-Supporter eller elektriker, så kan det være du er nødt til at flytte på grund af din læreplads alligevel. -- #13
Der findes ikke en erhvervsuddannelse baseret på IT-sikkerhed, så det bliver lidt svært. :) -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #15 +1
Er en elektronikfagteknikerlærling og var selv nød til at flytte, eftersom at der ikke var så meget i Viborg området
Det lyder også som om at der ikke er så mange der søger efter elektrikerlærlinge p.t. -- Altså jeg har selv interesse for IT-sikkerhed og vil gerne have en karriere i cybersec, jeg har gået på grundforløb 2. (6 måneder) også har jeg fået en elevplads som datateknikker med speciale i infrastruktur. (5 årige uddanelse) efter det vil jeg gå på Kea, og tag en IT-teknolog, som tager 1-2 år, også en top op, samme sted som hedder IT-sikkerhed.
der fik du lige et hurtig indblik over hvordan jeg vil gå :)
ps. jeg er 20 år. -- . Tag noget med software.
Der bliver mindre brug for hardwareviden med tiden og der er kampen alt for hård.
Kender du software og programmering, så er det nemmere at kende til hardware, end det er omvendt.
En god programmør tjener +50K/måned og har frokostordning, fast kontorplads, en federe arbejdsstilling osv osv.
En god elektriker tjener +35K/måned og så har han en firmabil og en skurvogn.
Og når du så har læst videre, så får du bedre vilkår, men det er stadig ikke det samme.
Jeg er selv elektriker og gider det ikke rigtig mere, så nu laver jeg køl.
Køl er noget tungere for kroppen, end elektriker, men jeg er 40 og skal ikke videre med CTS, for det siger mig ikke noget.
Nu er jeg omkring 40K/måned og har et ok job med chefer der er ganske fine.
Der er maaaange lortechefer i elektrikerbranchen. Been there.... -- Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - NZXT Kraken X62
Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14
Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU
Adata XPG SX8200 Pro 1TB #0
Mit råd, er og bliver tag en universitetsuddannelse med det samme fremfor at tage en snorklet vej, hvis du kan! Jeg arbejder idag på lige fod med ingeniører og oplærer ingeniører indenfor mit arbejdsområde, men karrieremæssigt så er en ingeniør uddannelse langt bredere og anerkendt både i DK og udlandet. Jeg er uddannet stærkstrømstekniker (el-installatør) og hvis man skulle have drømme om at avancere sig til en lederstilling (ikke mellemleder), så vægter din uddannelse stadigvæk højt som ingeniør fremfor en kortere videregående uddannelse såsom datamatiker og installatør.
Når du kommer lidt længere ind i din erhvervskarriere vil man gerne have mange muligheder og det har du ikke hvis du har en ‘smal’ uddannelse. -- #20 +1 Jeg får ros for min baggrund i mit job, men tjener mindre end mine kollegaer og har mindre mulighed for at rykke op i graderne. Hovedsageligt derfor jeg læser videre. Jeg var simpelthen for begrænset af ikke at være uddannet nok. Sørgeligt men sandt. -- Sidst redigeret 14-08-2020 20:54 #19 nu er jeg også elektriker med erfaring indenfor køl. Hvis man er drevet nok, så kan man snildt tjene mere end 40k om måneden. Rejsearbejde giver ret godt. Og det behøver ikke at være tungt for kroppen, hvis man har en chef som tænker på sine medarbejdere og har det rigtige udstyr. Ikke derved sagt at det er alle steder det er sådan -- Altid super at have en pratisk uddannelse, men du skal være motiveret eller dræber busturen og lærlinge tiden dig.
Fra min branche ved jeg at der er fremtid i denne uddannelse og den dækker også dine interesser: https://kea.dk[...]
-- #22
Sagtens.
De 40K er også bare med de normale timer og så et par timer ekstra her og der, når man lige mangler en time på at gøre noget færdigt.
Jeg har kollegaer fra Jylland, som bliver sendt til Sjælland.
Flere af dem ligger omkring 700-800.000 før skat, om året.
De af mine herboende kollegaer, som er med i vagtordningen tjener også godt over 40K.
Men så er det også med natteudkald osv.
Hvis man montere kølerum og det er Viesmann, så er det hårdt uanset hvilken chef man har, for de vejer sindsygt meget. Misa rum er ikke nær så tunge.
Jeg havde stadig gået direkte efter IT, hvis jeg skulle vælge idag. -- Asrock Z370 Extreme4 - I5-8600K - NZXT Kraken X62
Ripjaws 2x8gb 3200Mhz CL14
Asus 1080 Strix A8G - Acer XB271HU
Adata XPG SX8200 Pro 1TB #24
Ja, der hvor jeg var, havde vi som regel 60 timer i ugen. Havde sågar en kollega der tog 2 dage i streg. Og havde en tidligere kollega der var på Grønland. Det er helt åndssvagt hvad de tjener. Der kan vi andre slet ikke være med
Ja, jeg har heldigvis sluppet for det, fordi jeg er elektriker så chefen havde den holdning at så var det nok klogere jeg holdt mig til ledninger -- #18 Jeg forstår dig ikke. Du vil bruge 8 år på at få en professionsbachelor. istedet kunne du på 7 (2 + 5) år blive civil ingeniør hvis du har afsluttet folkeskolen. -- #26, hvis du ikke er boglig anlagt, så er ingeniørstudiet ikke altid en mulighed! --
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 425 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|