Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Anbefal en køkkenknivAf Monster Nørd *HyPe* | 03-04-2020 09:48 | 2569 visninger | 12 svar, hop til seneste
Jeg leder efter en super god og skarp 12cm kokkekniv (utility/grøntsagskniv).
Budgettet er ca. 500 kr.
Jeg har kigget på den hos Gastrotools, men den er desværre udsolgt for tiden.
Jeg har deres store kokkekniv som jeg er glad for, men der findes jo også andre mærker :)
Jeg har kigget lidt på denne fra Endeavour
https://knivblokken.dk[...]
--
vicotorinox, der er en grund til køkkenskolerne bruger dem, de billige og pålidelige:D
https://www.shopalike.dk[...] -- jep jep --
Sidst redigeret 03-04-2020 09:51 Glem salgsgassen om de mange lag af stål, det er just-for-show. det er kernestålet der tæller.
Køb en kniv i VG10 stål (dem findes der mange af, det er et godt stål til køkkenknive, det tager en ret akut ægge og holder sig ret godt mod vand) med en flad form henover hele bladet, hvis du kan få en med luftskær så er det en fordel. That's it.
Herefter skal du blive enig med dig selv om du vil have en simpelt japansk inspireret greb eller om du vil have noget vestligt som generelt har mere pondus.
til 500,- kroner er det ikke mere kompliceret end så. --
Large deployment System Engineer, High Performance Computing specialty. #0 Personligt vil jeg hellere anbefale at du bruger dine 500 kr på nogle ordenlige slibesten og lære at slibe dine knive selv.
Så er udforringen bare at finde nogle knive som du synes ligger ligger godt i hånden, det er 100% personligt hvad du fortækker, så det kan vi ikke rigtigt hjælpe med. Hjemme hos mig er mine knive en blanding af Ikea knive, en Jamie Oliver kniv og en enkelt håndlavet kulstålskniv fra Japan. Og de er alle barberbladsskarpe.
Og det er faktisk mest mine Ikea knive jeg bruger da jeg synes de ligger bedst i hånden. -- I never pirated it, it was donated. By the file fairy. At night i put a empty harddisk under my pillow. --
Sidst redigeret 03-04-2020 14:48 Scanpan Knive
Victorinox Knive
Sabatier Knive
Fiskars Essential Knive -- Sidst redigeret 03-04-2020 16:27 http://www.cookshop.dk[...]
Der findes også en 12cm udgave, men den kan jeg ikke lige finde hos en DK forhandler. -- http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO --
Sidst redigeret 03-04-2020 19:53 Det vigtigste er at de ligger godt i hånden og du kan lide at skære med dem.
Pris og kvaliteten af stålet hænger nogenlunde sammen, den største betydning det komme til at have for dig er hvor ofte du skal slibe den. En victorinox til 500,- kan sagtens holde resten af livet men skal sikkert slibes lidt oftere end en Shun, Bob Kramer eller lignende.
- Lær at bruge et strygestål, så skal du virkeligt sjældent slibe dine knive.
Jo dyrere en kniv bliver jo hårdere bliver stålet (som tommelfingerregel). Men hårdere stål har også den ulempe at det nemmere knækker, du skal derfor ikke tage din 2000,- japanske håndlavede og gå amok på den frosne bøf eller knoglerne. Det kan den til 500,- væsentligt bedre klare (ikke at jeg anbefaler det).
Du skal bruge en dyr kniv hvis du skal skære tomaterne så tynde at de bliver transparente, men er der nogen mennesker der gør det udenfor youtube klip?
Min Victorinox santoku skærer ca. lige så fint som mig Bob Kramer af Carbonstål, man tænker ihvertfald ikke over at nogle af dem skærer dårligt når man hakker et løg.
Hvis du har nogle knive der er okay i forvejen, så slib dem? Det bedste er at lære at bruge slibesten men der findes også fine systemer eksempelvis:
- https://ad.knivesandtools.eu[...] (Findes også i en kopi udgave til 1/10 del, men støt originalen)
- https://knivblokken.dk[...]
?- Tager noget stål fra dine knive, men er okay til Ikea knivene der bare skal trækkes et par gange og så køre igen. Jeg har en jeg tager med hvis jeg har lejet et sommerhus eller skal lave mad hos venner med dårlige sløve knive. Den er IKKE til brug på de knive du er glad for, men den er lille nem og hurtig.
Jeg kan godt lide at drømme lidt på de her sider:
https://foodgear.dk[...] (Butik i Torvehallerne)
Knivblokken.dk
-- Jeg er rigtigt glad for min kniv fra Zeido: https://zeido.dk[...] Det er VG10 kernestål de er lavet af, og det er fornuftige priser synes jeg. Jeg har også billige knive der ryger i opvaskemaskinen, som jeg egentlig har brugt rigtigt længe, men besluttede at prøve at købe en rigtig kniv, selvom jeg er nærig på den konto. Jeg er jo ikke kok der skal skære 2.000 skiver grønt eller hakke 200 løg, hvor godt grej er alfa omega, men det er betyder nu alligevel noget kan jeg mærke, selvom det bare er til at lave aftensmad. Det ér altså bare lækkert med en god kniv. -- Global laver også udmærkede knive. -- Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs Fiskars i mine skuffer, næsten 500 års erfaring giver lidt tillid til dem. :)
Det er dog ret lette knive (dem jeg har), så hvis man bedre kan lide tunge knive er det måske ikke de bedste for dig, omvendt, kan du lide lette knive kan de klart anbefales. -- Activate Windows
Go to Settings to activate Windows Kør en tur ind til Hw Larsen i kødbyen, og få dem til at guide dig til noget godt.. Du kan være helt sikker på at de nok skal hjælpe dig frem til noget ordentligt. Som alternativ kan Kunst & Køkkentøj også varmt anbefales, de plejer/plejede også gerne at finde nogle gulerødder frem så du kan teste kniven i butikken..
Kunst & Køkkentøj: https://www.kunstogkokkentoj.dk[...]
Hw Larsen: https://www.hwl.dk[...]
-- Mine salgsannoncer kører med al sandsynlighed også på Dba.dk..
Mit favorit kniv mærke må absolut være Twilling
de eneste knive jeg bruger i mit arbejde som kok. -- Som kok kan jeg kun anbefale at du tager ud og prøver at have dem i hånden, se hvad der passer til din hånd, let kniv, tung kniv, hvilket skæftemateriale, skæfteudforming etc er det svært at vejlede i hvad der passer dig bedst.
Hvis du er til knive a la dem fra Gastrotools, så kig hos foodgear, eller hos HWL som vidst lige nu har tilbud på visse Tojiro: https://www.hwl.dk[...] og https://www.hwl.dk[...]
Jeg har et ret bredt udvalg af knive, fra billige knive a la victorinox, til Zwilling Twin Cuisine, Kai shun, Japansk Håndsmedet, Tojiro, Granton, Yaxell. For mig handler det om at finde en kniv som føles godt i hånden, også efter ½-1 time og som er god til den opgave den skal udføre. Det har været lidt trial and error på det punkt, da jeg i starten var meget tilbøjelig til at tro at "dyrt er bedst" og det er bestemt ikke tilfældet. Nogle af de knive jeg bruger mest er ikke nødvendigvis de dyreste.
Jeg ville aldrig anbefale Global, deres håndtag er forfærdeligt, og bliver det vådt er det rimeligt glat er min erfaring. jeg er heller ikke til knive som Fiskars, men det er mere præferencer, og vil variere alt efter hvem man spørg :D
Desuden sørg for 1 eller flere gode strygestål (jeg har både diamant, keramisk og alm stål, og det giver en del forlænget skarphed) og så er det en rigtig god idé at lære at bruge slibesten eller finde en lokal knivsliber som du kan lide at bruge, den første løsning er klart den billigste på længere sigt ;) -- Sapphire Vapor-x 7970 Ghz Version/i7 3770k m. Noctua NH-D14/16 GB Ram/P8Z77-V Deluxe/Samsung 830SSD 256 GB
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 425 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|