Min bror der går meget op i mad og knive bruger blot strygestål ved jeg - måske det er teknikken der fejler noget? :D
Spøg til side, så kender jeg flere der går op i deres knive, og de bruger alle blot strygestål, og synes de bliver holdt fint skarpe af det.
--
Men strygestål er kun til vedligeholdelse og rette æggen op
Når de er sløve skal der mere til. Og her jeg er nysgerrig hvad folk gør :)
Mine knive er et par global. Er dog ved spare oo til gastrotool serien da jeg elsker ordentligt værktøj
--
jep jep
Selvom jeg har et strygestål bruger jeg oftest undersiden af et krus eller en lille skål, det der stykke/ring der ikke er glaseret, og så stryge kniven på den, virker fremragende og kniven skærer lige igennem en tomat bagefter :)
--
Activate Windows
Go to Settings to activate Windows
Jeg samler alle mine knive i en kasse og sender til HWL. Det er klart det nemmeste, og man får et rigtig pænt resultat bagefter. Ellers så bruger jeg et keramisk strygestål til mine, fordelen ved det keramiske strygestål er at det ikke bare retter æggen op, som et normalt strygestål gør, men det sliber faktisk en smule på kniven. Det skal siges at jeg så også bruger knive med damaskus, og kernen derfor typisk er meget mere hård end traditionelle knive
--
Tror jeg så en tv-kok engang snakke om, at det at køre kniven efter stålet et par gange inden brug var en fin vane så det har jeg gjort i nogle år nu og min kniv skærer som første dagen :)
Har desværre ikke erfaring med at slibe knive andet end at religiøst bruge stålet på nogle knive som var halvsløve til at starte mod desværre.
--
Sidst redigeret 11-02-2020 09:12
Køb nogle gode knive og behandl dem ordentligt. Jeg har en stribe gode knive, som ikke er blevet slebet i over 10 år - og de er stadig super skarpe. Til alt muligt andet har jeg et par billige IKEA-knive som jævnligt får en tur i IKEAs egen knivsliber.
https://www.jpknive.dk[...]
--
Du skal være opmærksom på at køkkenknive bliver lavet med forskellig vinkel på ægget.
Globalknivene er med Japansk vinkel (10grader). Så du skal bruge en sliber med tilsvarende vinkel for at det giver noget.
Mine global knive skærer som nye efter 10år kun ved vedligehold med strygestål og måske en årlig slibning med en global knivsliber.
--
7 hvsd model har du?
--
jep jep
Jeg har et diamant-stål (sådan en stav-ting) - den kan rette det meste op. Med mindre du har brugt den som champagne-åbner eller som stabbing-Robocop-in-the-testes-apparat, så kan du sagtens rette op med et groft strygestål - og så måske en fin slibesten i to hårdheder til det fine arbejde.
Jeg går IKKE op i det overhovedet - jeg har sådan en "de skal virke" forhold til mine værktøjer. Jeg behandler mine vikinge-kamp-økser-og-sværd med samme kærlighed som mine køkkenknive. Det er værktøj.
Det mest avancerede jeg laver med mine køkkenknive er når jeg ved en fejl køber et stykke kød der ikke ER skåret ud i bøffer :)
--
"ORK SATME!"
Køb nogle ordentlige knive og pas på dem.
Jeg har blandt andet Dick, zwilling, tajiro og en ældre MAC kniv, og det er nok 6 år siden de blev slebet, men de skærer stadig som nye.
Jeg giver dem en hurtig tur på strygestålet inden brug og de ligger i en skuffe hvor de ikke rører hinanden og bliver kun vasket op i hånden.
Men hvis jeg endelig har en kniv der skal slibes, så ryger de til hw larsen.
Har selv prøvet med vådsliber og andre mirakel maskiner, og det er ikke tiden værd.
--
ASROCKZ390 - I7 9900K@5,4 - 32GB CORSAIR LPX3000 - EVGAFTW 1080TI - CORSAIRHX1200 - 1TB M2 SSD - SAMSUNG UW 34" CF791 - FULL EKWB WC - CORSAIR750D
Jaco hvad jeg læser er de 15 grader ikke 10? :)
--
jep jep
#13, det skal nok passe. De 10grader kom fra hukommelsen. :)
Edit: Fandt en side der forklarer en del:
https://www.whiteaway.com[...]
--
Sidst redigeret 11-02-2020 11:06
IKEA har en kniv sliber lavet af Fiskars til 29kr. Det har virket vidunderliget på mine knive. Også selv de knive der har været "voldtaget" igennem mange år.
--
Meow
Vil se om jeg kan finde en billig slibesten sæt og så en 15 grader hjælper så kniv blir holdt korrekt så :)
--
jep jep
Jeg har sådan en her inkl sten med korn 180,400,800,1500,2000, 3000 og 8000
https://www.ebay.com[...]
Det er nok den løsning der giver mest kontrol for pengene.
Den kræver lidt øvelse men så giver den også gode resultater.
Regn med at stenene bliver slidt hule på et tidspunkt og skal rettes op.
Nye sten kan købes relativt billigt eller du kan prøve nogle af de "diamond" sten der passer i størrelsen.
De findes selvf. også i dyrere udgaver
https://shop.tsprof.com[...]
Senest har jeg prøvet en vådsliber inkl "alle" jigs
https://www.harald-nyborg.dk[...]
og med den sten der skal "polere" stenen til korn 1000
Den er ikke nem så at bruge som man tror og tager ganske meget af kniven.
Den sviner og fylder så ikke lige den man tager frem inden stegen skal skæres.
Ender nok som shelf queen
Du kan selvf købe en tormek med en japanese water stone hvis du vil gå pro.
https://www.dorchdanola.dk[...]
https://www.dorchdanola.dk[...]
Mit bedste bud er keep it simple og behandl dine knive pænt så de bare skal rettes op med strygestål eller f.eks. sådan en
https://www.ebay.de[...]
--
https://youtu.be[...]
Fandt ham her gutten ang global knive så vil ha fat i nogle sten fra ebay en 15 grader guide dertil
Els prøver jeg et lansky sæt de sku være ret lette også
--
jep jep Strygestål hver gang jeg bruge mine knive. Sliber dem næsten aldrig.
Når de bliver slebet, så har jeg en edge pro apex, som #17 linker til kopien af.
Foodgear I torvehallerne er gode til at slibe hvis man ikke kan/vil selv.
Når jeg skal på ferie og har en forventning om at blive mødt af sløve ikea knive, så har jeg sådan en her med
https://knivblokken.dk[...] men den er ikke til de dyre "japanske" knive. Gør dog knive skarpe nok.
--
Jeg bruger selv undersiden af en tallerken til skrub og et strygestål til slet. Tallerkentricket virker forbavsende godt.
--
Vi har Globalknive derhjemme og bruge en knivsliber når de trænger.
--
I5 9600k - Evo 212 - 1070 Gaming X - HyperX 16 GB 2400 mhz - UV400 240GB - CX550M - Thermaltake Core V21
Købte sådan en til at slibe alle mine knive på :
https://www.lamnia.com[...]
Den kan slibe i flere forskellige vinkler og de bliver meget skarpe.
Men hvis i køber en sådan skal i være obs på at i nok skal til at slibe for familie og venner,,he he
--
22 har kigget på den også men de bånd skal simpelthen skiftes for ofte, jeg tror det blir den alm vådsten og så bare lære gør det ordentligt med sådan en guide på de 15 grader evt:)
--
jep jep