Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Gode, skarpe kokkekniveAf Semibruger KemalKinali | 30-12-2018 13:48 | 2801 visninger | 38 svar, hop til seneste
Nogen der kender gode kokkeknive. Helst et sæt. Jeg ved ikke om man kan købe decideret japanske kokkeknive uden at det koster en månedsløn, men det ville i hvert fald være at foretrække.
Vi flytter i hus snart, og i den forbindelse vil vi gerne have nogle gode knive, i stedet for at slæbe på vores, efterhånden, ret sløve knive. --
- Kemal Kinali
måske mærket Endeavour
blandt brugt af nikolaj kirk -- jep jep Tusinde tak, jeg tjekker det ud. -- - Kemal Kinali Hej - Mener vi tidligere har haft en tråd herinde omkring emnet. Og gode kokkeknive kan godt købes både enkeltvis samt som sæt, men da du selv nævner pris, vil det jo være et spørgsmål om hvor gode de skal være :)
Du kunne måske også vælge 3 stk. gode knive som start, og så bygge ud, når du kender til omkostningerne i forbindelse med jeres nye hus..
Smid evt. et budget, på et samlet sæt, så vi har lidt at gå efter.. -- Sidst redigeret 30-12-2018 13:59 Det var lige i overkanten med de priser på Endeavour. Vi er ikke professionelle kokke ;D
Jeg tænker omkring de tusind for en 2-3 gode knive. Min tanke var, at det bare ikke skal være noget fra Føtex til 100kr. -- - Kemal Kinali Kig på HWLarsen.
De har et meget stort og bredt valg af knive i forskellige prisklasser, og mange af dem er god kvalitet.
https://www.hwl.dk[...] -- nok lettere du skriver et budget så? :D -- jep jep Well - En af de danske køkkenfavoritter er jo nok til din pris Zwilling 4 stjerne i blok..
Min søn gav mig for nogle år siden såadan en blok med 5 knive plus knivskærper, der var på tilbud til vist 1200 kr. De er ret ofte på tilbud i forskellige konstellationer.
Bruger dem hver dag, og er egentlig tilfreds med dem, selvom langt dyrere knive selvf. kan være skarpere, bedre afbalancerede, bedre udseende osv.. De kan også tåle at ligge i en opvaskebalje natten over, hvor nogle af de langt dyrere bør håndvaskes efter brug.. -- zwilling victorinox, global alle fine mærker, men ang knive handler det om hvordan de ligger i netop din hånd også :) -- jep jep victorinox kokkekniv er noget der holder :) de koster gerne en 200-400kr alt efter model
victorinox Fibrox kokkekniv 22 cm
videre der fra er der Fiskar Sensei og Global G series ,
så det Mac og Yaxell og Endeavour
Men knive er kun lige så skarpe som du vedligeholder dem,
sigende, du kan slibe en gammel smør kniv så skarp at du kan barbere dig med den,
kvaliteten af kniven har betydning for hvor længe de kan holde sig så skarpe -- Intel Core i5-2500K, Noctua Nh-D14, MSI Z77A-G45 Gaming, Define S, Samung 850EVO 250gb, GTX970 G.Skill Ripjaws 8Gb 1866 og husk ved damaskus stål kan du ik bare stryge dem skarpe :p så knækker bladet, de skal på en sten.
men ja victorinox er det de fleste bruger på kokkeskoler osv. -- jep jep Jeg gav min mor en Victorinox kniv i julegave for 20 år siden. Den har hun endnu og den er fremragende - omend den virker lidt billig, plastichåndtag blandt andet (kostede vist omkring 200 kr den gang). Jeg købte den fordi den var bedst i test i Tænk - tror jeg det var.
Vi har Globalknive og de er glimrende til vores brug. De er nemme at friske op med strygestål. man kan også købe vinkelforsats og slibe til rimelig penge - hvis man vil slibe.
Afhængig af hvilke knive I har nu, så kan det måske betale sig at få dem slebet hos en "pro" (hvis du har Fiskar til 50 kr pr kniv, så er det nok ikke aktuelt).
Dette sæt rammer dit krav om 2-3 knive og tusind kroner:
https://www.imerco.dk[...]
-- Google først, spørg bagefter.
Man skal ikke græde over spist bacon. Hvis du vil bruge lidt mere, så kan jeg anbefale Yaxell. -- Køb victorinox Fibrox Knive
god Pris lang holdbar tid
arbejder selv i branchen -- Hov, undskyld. Glemte helt at skrive et budget. Tænkte 1000kr +/- 250.
Men jeg tjekker lige alt det, I skrev, ud. Victorinox lyder appellerende. -- - Kemal Kinali Jeg har altid haft det svært med sæt fordi jeg kan godt lide forskellige ting ved mine knive, nogen af dem jeg er blevet positivt overrasket over er scanpan maitre d!
Fornuftig pris, en kniv der (imo) er flot, ligger godt i hånden og er ret nem at holde skarp. Og så har selv deres små urtekniv har plads til fingrene så man kan bruge hele bladet! En jeg virkelig bruger meget er denne https://hjem.dk[...] den er skide god til mange ting, afpudsning, urter osv osv.. Og en santoku!
Ellers har jeg en Yaxell Ran 20cm med 69 lag stål og en zwilling 20cm til de lidt grovere ting!
Foruden dem har jeg en Fiskars edge kniv på CA 16cm..er jeg egentlig også tilfreds med! Og så 3-4 andre zwilling samt billige -- i5-2500K @4.9Ghz, Antec Kühler 920, Corsair Vengeance DDR3 1600MHz, Asus 1070 Strix , Corsair TX V2 750W, Crucial m4 128GB --
Sidst redigeret 30-12-2018 16:15 Uuh, det ser også nice ud. Og ret billigt ift. mange andre. -- - Kemal Kinali Jeg syntes ihvertfald jeg er blevet rigtigt positiv over de matre d! Og stod jeg i dag og ville have knive af én slags.. Så kunne det sagtens være dem! Deres brødkniv er også god! -- i5-2500K @4.9Ghz, Antec Kühler 920, Corsair Vengeance DDR3 1600MHz, Asus 1070 Strix , Corsair TX V2 750W, Crucial m4 128GB god ide få en udbener, filet, stor kniv og en til urter samt til hakke(santuko) -- jep jep Så hvis det skulle være dem og med min "viden" om hvad jeg bruger i dag.. Ville jeg tage fælgende
20cm kokkekniv
16.5cm santoku
23cm brødkniv
12.5cm urtekniv (som jeg virkelig bruge til meget forskelligt - fantastisk størrelse)
Så har man til langt det meste.. De er nok billigst og købe dem enkeltvis på de forskellige sider der nu har dem tænker jeg.. -- i5-2500K @4.9Ghz, Antec Kühler 920, Corsair Vengeance DDR3 1600MHz, Asus 1070 Strix , Corsair TX V2 750W, Crucial m4 128GB Glem at købe 3 knive for 1000, de kommer ikke til at være af god kvalitet. Jeg ville fokusere på at købe 1 rigtig god kniv, selvsagt den type du forventer at bruge mest. og så supplere derfra.
For mig er det Santoku type knive der bliver brugt mest 95% og derfor er det også den type knive jeg har købt dyrest af. Yaxell med SG2 stål (svært at få bedre)
Basically, find en kniv i SG2 stål som første prioritet og ellers VG10. -- --
Drifter og udvikler 24/7 Datacenter operations om dagen, er supermand om aftenen. #21 Ville ønske konen også syntes 12.5cm var en fantastisk størrelse :(
Jeg skal nok overveje det hele, tak skal I have. Tror vi kommer til at bruge en alm. kokkekniv mest. Det er allermest grøntsager, vi får hakket. Kød bliver også skåret i engang i mellem, men det er ikke lige så tit. -- - Kemal Kinali Har i over 10 år brugt et Twilling sæt jeg har arvetr fra min far. Det er lækkert og holde sig fint skarpt hvis man passer på det.
https://shopping.coop.dk[...] -- Hmm - hvis man taler om beliggenhed/balance/håndteringsformåen ved en kniv, er det nok lidt af det samme som hvis man skal ud at købe en ny mus - bortset fra, at musen nok ikke hakker grøntsager lige så godt hehe.. :)
Vores hænder/fingre har forskellige størrelser, men selve balancen burde være ret ens for alle. En person med en stor hånd vil ikke føle samme samhørighed med kniven, som for en person med en lille hånd..
Så sørg evt. for enten at prøve kniven i en forretning, eller få et byttemærke på banditten.. -- Jeg kan anbefale at kigge på mærket Wüsthof - fremragende kvalitet -- Sidst redigeret 30-12-2018 16:32 https://knivblokken.dk[...]
https://knivblokken.dk[...]
Men jeg ville også vælge mig en kokkekniv og en urtekniv til det budget. God start og du får mere for pengene. -- Intel I7 8700K @ 5GHz
2x8GB RAM DDR4 3000 Corsair vengeance
Inno3D Geforce GTX 1080 TI
3TB Seagate Barracuda, 4x Samsung evo 850 256GB "skarpe kokkeknive" ?
alle knive er skarpe når du køber dem
men de bliver døve med tiden
lær at slibe dem med slibesten og så kan du forlænge "levetiden" på slibningen med sådan et strygestål...
Og ja, så er der forskel på hvor lang tid en skarp kniv er skarp, afhængigt af stålet osv -- Du bliver nød til at tage ud i en butik og kigge. Mange af de kokkeknive der er på tilbud er kun 20-23cm lange. Personligt er det lige i underkanten af hvad jeg synes om. Men tag ud at kigge og dan dig et indtryk. -- To stk. En stationær og en bærbar. Har prøvet Zwilling. De er ikke gode nok. Bruger dem på camping nu.
Nu bruger jeg global i køkkenet. Det virker. De er dyrere, men de holder! Skal dog slibes fra tid til anden. -- Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs 20% på alt onlinekøb indtil imorgen 23.59 hos HWL.DK
Ellers er det nu ved at være sidste chance. År 2018 er ved at rinde ud og det samme gælder din julevoucher. Rabatkoden* “VINTER18” udløber nemlig i morgen aften kl. 23.59! Du kan derfor lige akkurat nå at bestille nyt grej til et nyt år fyldt med endnu bedre madoplevelser. Vi glæder os til 2019 og ønsker dig en fantastisk nytårsaften. Godt nytår!
godt nytår ;) -- 6800K/Z370F/DDR4/1080ti/34UM95. #32 Jeg har også Global knive men jeg syntes det er lidt for ofte de skal slibes. Heldigvis har jeg en god sliber men jeg tror jeg snart vil hoppe en kvalitet op med japanske knive med VG10 stål. -- Intel I7 8700K @ 5GHz
2x8GB RAM DDR4 3000 Corsair vengeance
Inno3D Geforce GTX 1080 TI
3TB Seagate Barracuda, 4x Samsung evo 850 256GB Har tre sæt i rotation, Zwilling, Scanpan og Fiskars. De virker alle fremragende, ellers havde jeg smidt dem ud. Særligt Scanpan er så skarpe at man skal passe gevaldigt på sine fingre. Har man boet på et kollegie med fælleskøkken værdsætter man en skarp kniv efterfølgende. -- . ?Hej har ikke læst andre svar og jeg gider ikke deltage i en lang og møjsommelig debat.
Når jeg køber knive går jeg efter en hårdhed på +60, men jeg er gået på kompromis med min Santoku kniv er jeg dog gået på kompromis da HWL have den RIGTIG billig engang.
Min kokkekniv er en Yaxell Tsuchimon med en hårdhed på 61 HRC - min Santoku er en Tojiro F310 med en hårdhed på 59.
Jeg er generelt ikke så kræsen med mine knive, jeg synes det er vigtigere at have flere forskellige knive til de forskellige opgaver, end at have 2-3 gode knive man så bruger "ukorrekt", fordi det er det eneste man har.
Min Yaxell bruger jeg udelukkende til at tranchere rødt kød, da du kan lave tynde perfekt skiver med den. Min Santoku bruger jeg til alt hver der er af snitning af grøntsager. Til rodfruger bruger jeg en mere broget kniv fra Victorinox som har et tungere blad (nemmere at skære igennem fe.x. knoldselleri så), til svinekød bruger jeg en grovkniv, til fisk og afbening bruger jeg en udbener osv. osv.
Jeg skal ikke blande mig i, hvad andre synes, jeg købte en del Zwilling knive da Bilka havde dem som mærker og har været rigtig glade for disse, også professionelt.
Husk, hvis du gerne vil have skarpe knive fremover, og du køber dem i bladstål, at købe et ordentligt strygestål - det SKAL være diamant. Husk også på, at du KAN tabe din kniv hvor den lander på spidsen, og så er den altså ikke særlig imponerende mere, jeg har set en kollega tabe en 3000-kroners kniv på den måde. Han havde ikke en god dag på job.
Nå, men det var mine 50 cent. Mærk knivene og se hvad der passer dig, de skal gerne ligge rigtigt i hånden.
Af mærker synes jeg at HWLs egen SenJen knive er spændende - de er konkurrencedygtige i forhold til "mærkevarerne" og langt hen af vejen stort set samme kvalitet.
Kan I alle have et godt nytår - hilsen kokken :) -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #30 ALLE knive bliver døve, efterhånden som de bliver brugt.
det siger da sig selv... -- Uanset hvilke knive i vælger, så pas på med brug af de elektriske knivslibere, da nogle hurtigt kan lave bølgekurve på en hakket eller bøjet æg, der så kan være øv at genoprette.. En bred kokkekniv skal jo helst ikke ende som en smal filètkniv hehe.. (lidt overdrivelse skader sjældent)
Der er jo forskel på hårdheden af det forskellige stål der er brugt samt ikke mindst hvor mange gange metallet er bøjet/hamret, hvis man kommer op i de dyrere knivtyper. Ligeledes findes der knive, der er samlet af 3 lag. 2 hårde lag yderst samt 1 blødere imellem. En af mine fiskeknive med dette.
Alt efter hårdheden holder kniven længere mellem behov for skærpning. Det kræver så også forskelligt materiale hos et strygestål, og man ser som oftest at der til de lidt dyrere knive, bliver anbefalet diamantstrygestål netop pga hårdheden af knivstålet.. Diamantstrygestål kommer så også op i højere pris.
Godt nytår :)
--
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 425 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|