Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Nogen med Philips Hue erfaringer. Af Ny på siden Henning8000 | 15-11-2018 10:45 | 6897 visninger | 29 svar, hop til seneste
Nogen her som har personlige erfaringer med Philips hue serien.
Overvejer at sætte det op sådan Ca alle steder. Men ja man læser mange ting men vil hellere sådan høre erfaringer på dansk Hehe --
Vi er mange herinde som bruger Philips Hue. Generelt tror jeg bestemt alle har gode erfaringer med det, men det kommer helt an på hvad du har tænkt at bruge det til.
Den største ulempe ved Philips Hue er at der altid skal være strøm til pærerne. Ellers vil du ikke få nogen fordel ud af dem. Altså, kontakten på væggen skal altid stå tændt. Det er en meget vigtig ting at vide, så man kan tænke over hvor man placerer sine Hue pærer.
I min entré er der 8 spots. Jeg vil gerne have Hue pærer i nogle af dem. Problemet er bare, at jeg ikke har råd til 8 Hue spots og jeg kan ikke nøjes med bare at sætte 2 i. Hvis jeg har 2 Hue pærer i, så skal de resterende 4 pærer stå tændt hele tiden, ellers kan jeg ikke styre de 2 Hue pærer. Så enten skal jeg skifte dem allesammen eller ingen. Det er ulempen.
Hvad vil du gerne med dit Hue? Skal det være farvet festlig belysning?
Husk det ikke er nok bare at købe pærerne. Du skal også have Hue kontakter, med mindre du har tænkt dig at åbne Hue App'en på din telefon hver gang du vil tænde eller slukke lys. Disse kontakter skal også monteres rundt omkring. Men de kører på batteri så det er ligetil.
Fortæl os lidt om hvad du gerne vil med dit Hue, så kan vi komme med tips og gode råd. -- - Indsæt signatur - 1
Ja har jeg læst mig til men ja de må jo bruge stsndby strøm konstant jo så.
Vil faktisk gerne ha monteret 8 spots rundt i stuen langt væggen altså siddet i loftet så man sådan kan ændre stemningen lidt i farve og nuancer. Og så vil jeg ha dem i køkkenet og i entré og badeværelse så faktisk hele underetagen sådsn bliver styret af det.
Oppe oven på har jeg i forvejen verisure styring på alt stik kontakt mæssigt sådan nat lamper og gang belysning osv.
Og ja vil jeg også gerne ha byttet ud. Til evt hue.
Grunden er at jeg Hsr en datter på 5 hver anden weekend og ja istedet for st gå op når jeg ved hun sover så slukker jeg alt lys i verisure appen. Men ja vil jeg gerne KU ændre til et lidt smartere system.
Er der alm timere på Philips hue. -- Kræft er noget vi alle kan få. Man skal dø en dag af et eller andet alligevel. All most cancer free enjoy life --
Sidst redigeret 15-11-2018 11:00 Du kan sagtens sætte timers op på hue (på bridgen).
Ulempen ved at vælge RGB pære er de ikke er vildt lysstærke, i forhold til de almindelige hvide (evt ambience til at ændre nuancen af hvid).
Derudover kan man også "override" om lamper skal tændes uden om den alm. hue styring fra bridgen, f.eks hvis man ønsker at tænde lyset på kontakten, skal man sluk/tænde kontakten, så defaulter de til at være "on" med fuld lysstyrke. -- Sidst redigeret 15-11-2018 11:12 Køb det billigste sæt du kan finde med en hue Bridge, eller find en på DBA.
Smut så i Ikea og køb deres "trådfri" pærer til ca en 4. eller en 5. del af prisen.
De er dog ikke RGB, men jeg har nu haft 10 hue pærer i 4? år, og det sjove i at skifte farve stoppede efter den første måned... -- $('.t47-svar-top').find('b:contains("fuerzzz1")').parent().parent().parent().hide()
You're welcome! Jeg er lige flyttet i hus og skulle have nye lamper alligevel, så købte Phillips Hue de steder jeg skulle bruge lys..
Det fungere rigtig godt og jeg er glad for det, specielt fordi det er nemt at opsætte til diverse formål.
Her er noget af de ting jeg bruger Phillips hue til:
Generelt
Syntes egentlig bare deres lamper er lækre :)
Funktionen med "nat lys", så man automatisk får noget dæmpet lys om natten.
Virker med Siri, så man bare siger "film" og så sætter den lyset i stuen til film scenen.
Soveværelse
Jeg har en app jeg bruger som alarm (sleep cycle), den kan arbejde sammen med Phillips Hue. Når jeg starter alarmen så slukker de lamper jeg har valgt og når jeg skal vækkes så starter den med at tænde mit lys stille og roligt. Virkelig lækkert :)
Indgang
Der har jeg en lys sensor på, så lyses tændes automatisk. Fx rart når man kommer hjem om aftenen. Lille ting, men igen rigtig lækkert.
Stue
Forskellige lys scener som egner sig til hverdag, når man ser film eller holder fest.
Kontor
Forskellige lys scener til dag/aften eller farverigt RBG lys bag skrivebordet.
Have (ønske)
Vil gerne have udvidet til nogle lamper til min terrasse, med noget automatisk lys om aftenen. (jeg skal ud i mit skur for at komme til min fryser) -- i7-8700k @ 5Ghz, H115i | ASUS 1080ti Strix | Corsair 32GB 3200MHz | Samsung 960 Pro + 2 x 850 Pro | Asus 27" G-Sync PG278Q Jeg bruger slet ikke farvedelen i mine. Det er rart med rutinerne, det er rart at kunne dæmpe lyset uden at rejse sig fra sofaen. Det er rart at kunne tænde lys (og tv) fra telefonen de dage hvor ungerne står tidligt op, og man gerne lige vil ligge tyve minutter længere. -- . #1
øh hvordan er det nogen ulempe ? Du sætter jo dine spots til at have fast fase i stedet for din tændledning..
vælger du feks farvede spots skal du være opmærksom på om du har plads, da lyskilden er noget længere end normale Gu10 pærer -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #7 Enig, der er jo fast forsyning i mere eller mindre alle lampeudtag.
Bruger selv hue i soveværelset - da det var en nemmere/billigere løsning at få dæmpbart lys der samtidigt kan betjenes både ved indgangen til soveværelset og fra sengen.
Så der er sat to hue kontakter op.
Udover det så er jeg ikke typen der forstår mig på scenes og andet gøgl. -- #7/8 - Det er en ulempe fordi kontakterne hele tiden skal stå i on-position, som sagt. Der er fast forsyning så længe kontakten står tændt, det er klart. Men så snart man slukker på kontakten er der jo ingen strøm til at drive pæren.
Hvis jeg ved et uheld, eller fordi det bare er en vane, slukker for kontakten vil det ikke virke. Når jeg tænder det igen, er pæren nulstillet og skal slukkes igen enten på Hue kontakt/motionsensor eller med app.
Dertil kommer, at der allerede sidder kontakter på væggen, som er placeret optimalt, hvilket gør at jeg skal placere Hue kontakterne over, under eller ved siden af dem der allerede er der.
Jeg har ikke tænkt mig at flå de eksisterende kontakter ud af væggen. Jeg har heller ikke tænkt mig at begynde at rode med elinstallationen helt overordnet set.
I min entré er der 8 spots. Jeg vil gerne have 2 hue pærer i de rækker med spots. Det kan ikke lade sig gøre, da de resterende spots skal stå tændt hele tiden, og så går pointen lidt af det. Så jeg er tvunget til at betale en premium for 8 hue spots eller ikke have nogen.
Jeg er klar over størrelsesforskellen og farvede spots er desværre udelukket.
Jeg bruger Hue pærer alle steder hvor jeg har mulighed for det. I min kælder er der 3 lamper der belyser det hele. En ved trappen, og 1 i hvert af de 2 rum. Men jeg kan ikke nøjes med bare 1 eller 2 hue pærer. Det er en nødvendighed at sætte Hue i alle 3 eller ingen, ellers vil jeg igen have problemet med at pærer som ikke er Hue står tændt i døgndrift, og gør det igen pointless.
Det er ulempen ved Hue. Man kan arbejde udenom det, men det kræver måske køb af flere pærer end man oprindeligt troede, og derfor skal man have det i mente når man køber ind til det. -- - Indsæt signatur - --
Sidst redigeret 15-11-2018 18:10 ?? Igen .. er det en ulempe ? Så sætter du din tændledning sammen med faseledning ved din afbryder, og skifter afbryderen ud med blæn dæksel. Ganske simpelt, eller 15min arbejde for en elektriker. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Jeg har haft det siden det kom, og har pt 160 kvm fyldt med Hue. Jeg er super tilfreds. Det er praktisk i hverdagen og hvis man har lyst til at nørde med det er der uanede muligheder. -- #10 - Ja. En lille ulempe som måske er ubetydelig for de fleste, men stadig en ulempe man bør være opmærksom på. Det er ikke alle der har samme muligheder.
Er der nogen ulemper ved mælk? Jah, holdbarheden for eksempel, men det er ingen big deal.
Det giver laktoseintolerante tyndskid som bare fanden, og for dem er det en stor nok ulempe til at de (sandsynligvis) ikke køber det. Altså, en ting (som man kan kalde en ulempe) man bør gøre opmærksom på.
Jeg indrømmer blankt at jeg først kom i tanke om at der skal være strøm til hele tiden, efter jeg havde købt mine første Hue pærer. Jeg skulle oprindeligt kun bruge 2 pærer i kælderen, da det ene rum er hjemmebiograf. Jeg fandt hurtigt ud af, at eftersom alle 3 lamper der hører til kælderen sidder på samme kontakt, var jeg nødt til at skifte alle pærerne ud. Det kan jo smutte når man er ude og impulskøbe.
Hvis det er bedre jeg kalder det en "ting man skal være opmærksom på" i stedet for at bruge ordet ulempe kan jeg da også godt det :)
Igen, jeg er vild med mine Hue pærer og det tilbehør der fås dertil, og jeg har planer om at skaffe mere! Både hvide og farvede pærer, men også lightstrips og udendørs belysning. Det koster bare boksen og det er ikke ligefrem en prioritet.
-- - Indsæt signatur - #12 Jeg er virkelig ikke sikke på jeg forstår hvad du beklager dig over :) ? At en lampe skal have strøm? Giver ikke så meget mening når løsningen er ligetil. Hvilket jeg allerede har skrevet ovenover. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #13 - Jeg tror du stadig misforstår hvad jeg vil frem til. Der er ulemper ved Philips hue, ligesom der er ulemper ved alt andet.
Jeg mener det er vigtigt at nævne begrænsningerne ved Philips Hue for folk, som ikke kender produktet. Hvis jeg havde fået at vide, eller rettere, var blevet mindet om, at der skal være konstant strøm til før det virker, ville jeg have købt mere Hue fra starten af. Jeg tænkte ikke over det, og derfor nævner jeg det for andre som ikke har nogen kendskab til produktet, så de kan få købt det de skal bruge, for at få det setup de ønsker, inden de går i gang og kun bliver halvt færdige.
Det dimrede først for mig, mens jeg sad i hjemmebiffen og gamede. Lyset var slukket på Hue kontakten. Super. Min kæreste skal så i kælderen og hente noget, og slukket lyset på kontakten ved kældertrappen når hun går. Jeg fattede ikke hvorfor min Hue switch pludselig ikke virkede. Prøvede at tænde på kontakten inde i det rum jeg var i (du ved, et af de setups, hvor man kan tænde på én kontakt, og slukke på en anden) at jeg fattede hvad problemet var. Så måtte jeg ud og købe mere Hue :D
Så fik jeg lavet en ordning, hvor en bevægelsessensor ved trappen, tænder lyset i rum 1 (trappe) og rum 2 (vaskerum) når man åbner døren til kælderen. Så behøver man ikke sætte vaskekurven fra sig når man skal ned med vasketøj, for at tænde lyset. Og nu har jeg ellers Hue i så meget jeg kan slippe afsted med :D -- - Indsæt signatur - Hvis du kan undvære RGB-festen, så er Ikeas trådfri rigtigt fine. Jeg har en monteret i soveværelset, som vi bruger til "wake up light", og til dæmpet lys om aftenen. Den er vi rigtigt glade for, og den bliver ikke nulstillet, hvis man slukker på kontakten ligesom det lyder til Hue gør, som #12 nævner. -- #15
Har lige prøvet at slukke på kontakten ved nogle stykker af mine, de nulstiller ikke som #12 nævner. Heller ikke hvis jeg venter et par minutter, har ikke lige behov for at teste det yderligere da jeg ikke har noget problem med at bruge Hue kontakterne :) -- i7-8700k @ 5Ghz, H115i | ASUS 1080ti Strix | Corsair 32GB 3200MHz | Samsung 960 Pro + 2 x 850 Pro | Asus 27" G-Sync PG278Q #9 Tror du misforstår mig, som jeg siger det er det netop ligegyldigt om kontakten er slukket eller tændt - den er nemlig ikke i brug.
I de fleste danske lampeudtag vil du finde en skrueterminal med konstant strøm i, som IKKE er tilsluttet en kontakt. Tilslutter du din lampe/pære denne, så kommer du jo aldrig til at slukke for strømmen til pæren. -- #17 Hvis han tilmed udskifter afbryderen med en fuga blændæksel så kan kæresten trykke alt det hun vil, uden at komme til at slukke. Men fik hurtigt opfattelsen at det var vigtigere at lytte til sig selv. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #15 Jeg mener også du kan koble dem på en Hue bridge. Vi har også et par stykker af dem, men jeg synes Hue lyset er bedre. -- . #16/17 - Så tror jeg at jeg er med. Så det I siger er at jeg skal fifle med kablerne i elinstallationen, så man laver et "bypass" af den fysiske kontakt, så den ikke længere har nogen funktion.
Pærerne "nulstiller" i den forstand, at når du slukker for strømmen og tænder igen, så tænder pæren ikke på last-on-state. Den tænder for fuldt drøn. Der sidder ikke batterier i pærerne som "husker" hvilken state den sidst var i.
Prøv at dæmpe lyset til eksempelvis 20%, sluk på kontakten (ikke hue kontakten) og tænd igen. Så tænder din Hue pære på 100% indtil den modtager signal fra anden Hue enhed som fx, app, kontakt eller motionsensor. -- - Indsæt signatur - --
Sidst redigeret 15-11-2018 23:19 #19 - Yes, Ikeas pærer kan kobles til hue, men pris og kvalitet hænger sammen for jeg mener også at Hue lyset er bedre. Det kan selvfølgelig være det bare er mig der ikke kan se forskel. Men hvis man er ligeglad med det og bare skal have lys, kan man sagtens bruge de billigere Ikea pærer.
Nåja, og jeg tror vi har skræmt trådstarter væk i bedste HOL stil. Ved at diskutere indbyrdes fordi vi ikke har samme holdning til tingene :) -- - Indsæt signatur - --
Sidst redigeret 15-11-2018 23:22 husk at ikea for nylig har fået on/off kontakter ligesom osram lightify. så der har du mulighed for on/off styring af gamle glødepærer eller f.eks. en hel række "dumme" ledpærer.
Deres 24volt trådfri led drivers er også ret fine til custom installs ala led strips fra ebay etc. -- #20 Ja blænddækslet er selvfølgelig en lidt mere rigtig løsning - men gør man som jeg siger, så fifler man ikke med elinstallationen.
https://www.elviden.dk[...]
Hvis lampen flyttes fra M1 til M2/L vil du ofte finde fast strøm, med mindre du har to kontakter (to seperate, ikke korronspondance) sat til lampeudtaget. -- #23 - Yeah det ville være den optimale løsning. Men jeg har ikke et problem med det, når det er opsat som det er hjemme hos mig. Det med kæresten skete kun den ene gang, og det var der "problemet" gik op for mig. Det var mere for at illustrere for eventuelle købere af Hue, at man skal have det i baghovedet når man køber ind.
Det kan jo være folk forestiller sig at det er ligetil, men ikke tænker over at der hele tiden skal være strøm til før det fungerer. Eller ikke tænker over det kan være svært at placere en kontakt optimalt, fordi den måske skal sidde ved siden af en eksisterende kontakt, og ikke er så let at ramme når man bare langer ud efter kontakten af vane. Så skal man i gang med at rode med strømkabler og dæksler. Ikke at det er et stort problem, men bare good to know :) -- - Indsæt signatur - Jeg bruger dem til udendørs spot og lys, da de så automatisk tænder sammen med solen, der går ned.
Desuden i gangen sammen med bevægelsessensor.
I stuen styres de vha Logitech Harmony og også Kodi, så alt lys dæmpes, når man starter en film, samt en light strip der tændes, for at skabe lidt hyggebelysning.
I børneværelset er den god til nattebelysning.
Har dem også i køkkenet både over spisebord og køkkenbord, men her bruges de som ganske almindelige pærer, bare med mulighed for dæmpning (hvilket jeg cirka aldrig bruger).
I soveværelset tænder loftslampen selv om morgenen for at vække os til madammens store irritation :-)
Problemet med Hue er helt klart det, som andre skriver, at de skal have strøm hele tiden og at der ikke findes en nem Fuga kompatibel afløser, som man kan bruge i stedet. Det er sgu ikke særligt kønt med Hue Dimming switches klistret ovenover den almindelige afbryder, og det er de færreste, der lige evner at hacke en fuga kontakt til at fungere som hue switch. Derfor synes jeg mest de fungerer steder, hvor de kan styres af automatik og bevægelsessensorer såsom udendørs og i gennemgangsområder. Resten af stederne er det mere bare gejl.
Jeg foretrækker desuden Ikeas trådfri pærer, da de tænder på samme setting som de blev slukket. Det er smart i køkkenet, hvor jeg har sat dem til koldt hvidt lys hen over arbejdsbordet samt hen over spisebordet, hvor de er dæmpet. Havde jeg brugt Hue pærer der, ville de hver gang nulstille til varm hvid på fuld skrald, når nu jeg tænder og slukker dem på den almindelige vægkontakt. -- #20
Nope, jeg kan sætte min lampe til at lyse blå og når jeg slukker på kontakten (ikke Hue kontakten) og tænder igen så er den stadig blå. -- i7-8700k @ 5Ghz, H115i | ASUS 1080ti Strix | Corsair 32GB 3200MHz | Samsung 960 Pro + 2 x 850 Pro | Asus 27" G-Sync PG278Q Synes overhovedet ikke HUE er pengene værd.
Jeg købte et start sæt med 3 pærer. Det var sjovt at lege rundt med i 10 minutter, hvor man lige har afprøvet alle farverne og hæve/ dæmpe lysstyrken. Nu står de bare på alm. hvidt lys som havde det været helt alm. pærer.
Sagen er, at man gider sgu ikke sidde i en stue der er lyst op i hverken rød, grøn, blå eller anden redlight district neon hippie farve.
Hvis jeg skulle købe HUE fremover, skulle de ned på samme prisniveau som alm. pærer. Så ville jeg muligvis købe dem, bare for at have muligheden for at ændre farven den ene gang hvert 10. år man skulle få lyst til det. -- Intel: Maximus IX code, Strix GTX 1070, i5-7600k, Kraken X62, XB240H
Amd: Ryzen 1600, GTX 1060, B350 Plus, G2460PF
Laptop: Spectre X360, I7-7700 --
Sidst redigeret 16-11-2018 12:43 #26 - Jeg har ikke testet med farvede pærer, så det kan være de virker anderledes end de hvide i så fald. For de hvide lyser op ved fuld smadder når de bliver slukket og så tændt. Altså på ikke-hue kontakten :P
#27 - Jeg synes Hue Color er mest en gimmick. Jeg har kun 1 farvet pære, som jeg købte billigt brugt. Fik 1 hue white og 1 hue color for 200kr samlet.
Hue er meget mere end bare farver. Det tilbehør man kan få til, er ekstremt let at sætte op. Jeg har ingen forstand på den type elektronik, så noget så simpelt som at montere en bevægelses sensor i et rum er besværligt. Der skal bores huller og trækkes strøm til sådan en og den skal kobles rigtigt på elnettet.
Med Hue er en motionsensor bare en bette firkant, som du kan sætte hvor som helst (indenfor wifi rækkevidde og da det kører zigbee er rækkevidden meget lang). Jeg bruger det både i kælderen og i walk-in skab hvor lyset tænder selv. Her har jeg bare sat sensoren på en hylde i walk-in skabet, og på et vandrør ved kældertrappen. Det er trådløst og pisselet. Det er det jeg finder genialt ved hue. Nåja, og at jeg kan sige til min google home at den skal tænde/slukke lys diverse steder. Eksempelvis hvis jeg går i seng og kommer i tanke om lyset står tændt udenfor, eller noget sted for den sags skyld, så siger jeg OK google, sluk lyset. Så slukker den alle pærer der står tændt. Smart.
Og deres trådløse kontakter er også geniale. Kan monteres overalt, og sidder i en lille holder på væggen med magneter, så man let kan tage den ud af holderen og tage den med sig. Så kan man sætte sig i sofaen og slukke/dæmpe/skifte farve lyset som var det en fjernbetjening.
Det er en luksusting såvel som tablet og tv. Ikke en absolut nødvendig men meget nice to have. -- - Indsæt signatur - --
Sidst redigeret 16-11-2018 12:55 Jeg bruger Hue og er sindssyg glad for det.
Feks har jeg lys og sensor ved døren udenfor så lyset tænder på 20% ved solnedgang, og ved bevægelse skruer den op til 100% i 5 min. kl 2400 slukker den lyset, men tænder stadigvæk ved bevægelse.
Under sengen sidder en lightstrip og sensor som tænder på svagt lys om aften og rødt lys om natten
Toilettet sidder sensor og lys som tænder og slukke efter behov så man kan se om natten uden at blive blændet -- Yea though I walk through the valley of the shadow of death I will fear no evil for I am the god of death.
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|