Hvis slagteren er god, så spørg også ham
--
#1 Slagteren kan med overvejende sandsynlighed ikke svare for samtlige HOLs bruger, hvilke bøffer der er vores favorit. ;)
#0 Entrecôte. Kan godt lide der er lidt fedtmarmorering.
--
Prøv noget nyretapper :) det er et relativt billigt stykke kød med rigtig god smag og meget mørt :) Google det og se hvad folk skriver :) de kommer som små stege faktisk, så man laver tit en til 2 personer og skære den ud i 1 cm tykke skiver og deler :) købte en god slat sammen med en fra arbejdet, mener det var amerikansk kød. Blev rost fra både ham og hans mange gæster samt mine gæster nytårs aften :)
--
Synes generelt ikke gode fedtmamorerede bøffer er super i sousvide.
Den måde jeg helst vil lave det på er en god - meget tyk - rib eye.
Smør den i olivenolie og krydder den med gode mængder salt+peber. Herefter lidt timian på.
Så smid den i ovnen ved 115 grader til den når en kerne temperatur på ca 46-48.
Herefter smides den på en super varm grill/pande i ca et minut på hver side, til den har en god overflade.
--
/LC
Min yndlings bøf er den der stadig siger muh. #friendsnotfood
--
Back in my days the video games were more about the game than the video
Yndling : Noget man ynder. En favorit.
Yngling : En som er ung.
Jeg har ikke nogen favorit - det rigtige kød, velhængt og lækkert, smager godt. Jeg spørger slagteren en given dag, og stoler på hans ekspertise.
Bare at gå efter en bestemt udskæring, garanterer ingen succes. Det samme med vin, f.eks.
--
"ORK SATME!"
Jeg må tilslutte mig #4. Fedtmamorede bøffer er ikke det bedste i sous vide. Generelt kan jeg faktisk bedst lige at stege mine bøffer på grill eller pande, da de får en meget bedre skårpe end man kan lave uden ødelægge den med sous vide.
Derfor holder synes jeg at sous vide egner sig bedst til stege.
Hvis det skal være bøf så er min egen favorit ribeye. Ellers plejer jeg at købe en hel filet og skærer selv mine entrecoter. Men jeg vil faktisk hellere have flap steak, nyretapper eller noget lign.
--
En perfekt grillet porterhouse t-bone på en +800g har jeg altid godt kunne lide.
--
Ribeye, 2-2,5cm tykke/350gram, medium-mediumrare.
Jeg fortrækker den på grill med røgflis some denne:
https://www.silvan.dk[...]
Jeg plejer smide dem i groft salt en times tid så de bliver ekstra møre. Husk at vaske dem godt efter dog. Tænker jeg prøver at lade dem ligge i ananas saft her en af dagene.
--
i7 4790k
Ryzen 1700
Dell XPS 9560
Mere info i profil. Côte du Boeuf, så bred at den kan balancere på fedtkanten uden at vælte.
Hvis du ikke ved hvad det er, så kan du se tilberedning på youtube.
--
Intel G3258 @ 4.5Ghz - Gigabyte GA-Z97N-GAMING 5 - 8GB HyperX Fury DDR3 1866MHz - MSI GTX480
en stor saftig 300-350 grams ribeye går man aldrig galt i byen med den skal naturligvis steges rare
--
Do You Know The Score ? We Do http://www.FmFreaks.dk[...] Nebraska Cornfed Black Angus, havde en mate som er kok og han importere det, sådan en filet 350-400 grams som kan stå på fedt kanten, det er simpelthen noget af det bedste..
marmoreringen i det kød er SUBLIM.
lige på ryggen i grillen, og så lige en gang flammer på hver side og lidt indirekte varme, eller i sous viden, og så en gang flambering bagefter.
det er klart mit kød... normalt er Black Angus ikke helt billigt, men det er det værd. jeg går mere efter typen af ko, og hvor det kommer fra, end at det skal være det helt rigtige stykke, synes kvaliteten af koen er vigtigere end så meget andet.
er det i f.eks. de billige køddiske, så gerne argentinsk filet, eller til nøds australsk.
--
Sådan en firkantet dims med en masse ben i en sort box, det er hvad jeg har. og den kan sgu trække hjertefri over Lan.
Teres Major slår alt i min bog.
Men jeg laver ikke bøffer i sous viden - det er meget lettere på en grillpande når de skal have stegeskorpen alligevel.
--
ASUS Z270 TUF Mk1 | 7700K | GTX 1080TI | 32GB 3000MHz | Fractal Define R5 | Samsung 960 EVO 1TB | PG279Q | 2xU2715H
Gå ind og snak lidt med slagteren omkring hans favorit bøf, hør på ham og spørg ind til nogle ting du kan være interesseret i og hav en samtale. Han ved hvilke udskæringer de har, som er bedst lige pt. Det kan jo svinge.
Han er langt mere tilbøjelig til at yde en god service, hvis du viser du er en interesseret og autentisk kunde.
--
Tynde (3-4mm) skiver mørt kalvekød. Lige krydret med salt/peber og vendt 2*30 sek på en brandvarm pande med lidt whiskey i ( ingen fedtstof ).
Saften er bevaret og de har en lille stribe lyserød indeni.
--
/Evil Mushroom.
Wagyu eller Kobe. Grillet på en kul grill. Intet over - intet ved siden af.
Sous vide er kedeligt til bøffer.
HUSK: Alt under 300g er pålæg !
--
Rib eye, 300-400g. 2-3 timer ved 57ºC i sous vide. Smelt smør i en pande, tilsæt lidt olie og et par fed hvidløg du har ridset lidt samt en kvist rosmarin. Godt blæs under panden og giv bøfferne en god stegeflade. Done :)
--
#18 de er jo allerede ødelagt før du smider dem på panden 57 er jo mindst 10 grader for højt
--
Do You Know The Score ? We Do http://www.FmFreaks.dk[...] hvis man laver bøffer i badekaret synes jeg ikke de skal have mere end 1-1½ time max og så på 54c også en hurtigt tur på grillen...
--
CM 840, Intel I7-6700k, 16gb Vengence ram, Corsair , 512gb Samsung 840, 2x 128 gb Corsair GT, 256 m.2 sdd, Nvidia 1080 GTX, 40" Philips 4k monitor
Teres major er klart det bedste du kan smide i baljen. Lige så mør som mørbrad, men med meget mere smag.
--
En ufatteligt voldsom fedtmamoreret rip eye. jo mere fedt jo bedre.
Desværre synes folk åbenbart at det skal være så magert at man ender med rabbit starvation... det' fucking ynkeligt! jeg vil ha fedt i mit kød. det smager bedre og det er sundere.
--
Hmm.. ja igen smag og behag v/s "sundhed" :)
Selv vil jeg smide nogle Osso Bucco i en trykkoger et par minutter - i lidt rødvin. Så sprænger alle fibrene, og køder bliver megamørt. Op og lægge og sunde sig lidt (kødet hehe) mens jeg smider lidt mere rødvin og en klat smør i gryden, og laver en god sauce. Kødet let krydret bliver så lige smidt på en hot stegepande i kort tid, så udseendet også får lidt sveden bøf look. En gang kartoffelmos med enten grønne bønner eller nogle få gulerødder pisket sammen er så min favorit, men tilbehøret selvf. også en smagssag eller ønske om, at prøve noget nyt/variation :)
Og bagefter er det så min tur til at ligge og sunde mig lidt hehe..
--
Sidst redigeret 08-06-2018 13:14
#23 Hvordan er fedt rødt kød sundere end magert?
--
Flatiron i sous vide sammen med en god bbq og så en tur på grill med mere bbq. Dét er greeeeeeat.
--
--
Drifter og udvikler 24/7 Datacenter operations om dagen, er supermand om aftenen.
#22 +1
--
--
Drifter og udvikler 24/7 Datacenter operations om dagen, er supermand om aftenen.
Som #22 skriver, så er teres major LÆKKERT!
Hvis du interval steger dem på følgende måde:
Varm grill:
1 min på hver side
2 min hviletid (bare smid dem op i en stor gryde med låg)
Gentag 4-5 gange.
Du får så sygt mørt kød at du begynder at græde.
Husk en god vin til.
Har været igennem ret meget kød for at finde disse lækre stykker.
--
#25 der er masser af fedtstoffer din krop har brug for. de fås selvfølgelig også fra andre kilder, men når man nu alligevel spiser rødt kød... Du kan leve udelukkende af kød - såfremt der altså er fedt nok. Ellers "rabbit starvation" :)
--
Apropos fedtstof/rødt kød, så er det skotske langhårs kvæg Angus det eneste, der indeholder kolesterolnedsættende fedt samt D3 vitaminer. Alt andet rødt kød giver propper/ophobning omkring hjertet uanset træning. Har ikke lige link til det, men blev set/hørt i en sammenlignende test på et videnskabsprogram. Men selvf. smager animalsk fedt godt, da det er en smagsforstærker :)
Så lev stærkt/godt - dø ung hehe..
--
#29 Hold op. Der er ingen, der spiser rødt kød af nogen art, der ender ud i at mangle fedt. Rabbit starvation/mangel på fedt skete, da der udelukkende blev spist kaninkød. Rødt kød indeholder mere end rigeligt med fedt, om det er en rib-eye eller tykstegsbøf.
Der ikke mange mættede fedtstoffer, som kroppen behøver, derimod er tendensen, at der bliver spist for meget mættet fedt :)
--
Teres Major WTF!
Størrelse 100-200g pr stk.
Marinade: Salt, peber og hvidløgspulver.
Sous Vide 55 grader i max 2 timer.
Ind i fryseren i 10 min.
Tør den af med papir så den er helt tør.
Steg på en brandvarm pande med olie til der er en fin stegeskorpe og derefter er den klar.!
--
Til ‘hver dag’: Rib Eye
Ellers Cote Du Beouf (Bone In rib-eye)
men en god strip er heller ikke dumt.
Af lidt mere eksotiske cuts så kan jeg anbefale nyretapper (hanger steak), minder lidt om ‘flank’, bare meget mere mørt.
Og så køber jeg i øvrigt næsten aldrig kød i Kvickly/Føtex m.v. Det er ofte total ringe til prisen, med mindre der er en god slagter i butikken...
har selv handlet en del online, steak-out og Jelling naturkæød bl.a. Værd at tjekke ud :)
--
Vi har grillet de sidste 5 uger i streg nu (bortset fra en pizzadag) og så det jo klart ikke oksekød, der bruges hver dag. Prøv at få slagteren til at skærenogleherregårdskoteletter til dig, sådag 4 cm tyk kotelet, de smager himmelsk
--
6800K/Z370F/3000DDR4/EVGA 1080/34UM62/Vengeance 2100/QPAD keyb.
Yndlingsbøf hos slagteren?
Den med kød i :D
--
FFHAU!
This is 2018, "I'm not good with computers" is no longer a valid excuse.
#34 Pizza skal grilles!
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs
Jeg køber som regel Rib-Eye, da det er den udskæring der sjældent slår fejl. Men kødet, hvor længe det har hængt og modnet, og tilberedningen har mere at sige end selve kødet. Men favoritten må være oksespidsbryst der er lavet på texasmaner! Det er bare noget sværere at støve op herhjemme, da det ikke er så efterspurgt :D
--
Oksespidsbryst skal altså spises i peberrodssovs
--
6800K/Z370F/3000DDR4/EVGA 1080/34UM62/Vengeance 2100/QPAD keyb.
Hvad blev der af "kød-klister?"
--
Ryzen. Jeg får udslæt at slanger. og hader Apple. Citat fra Amalie : Tissemis ! Hvorfor Ryzen? Fordi Cyrix gik konkurs !
#19 Du kan da bare æde bøffen rå hvis du har lyst, det er dit eget valg.
--
#29
Sød måde lige at prøve at tilpasse fakta så de passer dine præferencer. At prøve at dække det ind under "rabbit starvation" i et land, hvor halvdelen af befolkningen er overvægtig virker temmelig komisk.
#39
Thrombin? Det blev ikke godkendt i EU.
http://nyheder.tv2.dk[...]
#40
"En rigtig bøf skal kravle fra tallerkenen og sige muh"
"Alt under 300g er pålæg"
"Gennemstegt? Ka' du ikk' li' bøf eller hvad?!"
Går ud fra, #19 er typen ^
Som regel ikke studenterhuen, der trykker.
Bliver også lige nødt til at knytte en kommentar til dem, der skal have bøffer på 600+ gram - har I overvejet at cutte lidt ned på kødet og evt. supplere med tilbehør (hvad jeg virkelig håber, I ikke gør i forvejen)? Det er i min optik kvalmefremkaldende at konsumere den mængde føde.
--
Dell Latitude E5450: i5 5300U / 8 GB RAM / 320 GB HDD / 14" Full HD LED
Dell Latitude E7240: i5 4310 / 8 GB RAM / 128 GB SSD / 12.5" HD LED
--
Sidst redigeret 09-06-2018 21:29
Køb du heller en rib eye i god kvalitet og drop sous vide
Vil kun anbefale sous vide til lidt større stykker kød eller noget som hurtigt bliver tørt som kalkun
Har prøvet at lave pulled pork, culottesteg,andebryst,, oksefilet og kalkun var godt
Men bøffer syntes jeg dog stadig man kun skal grille for en bedre stege skorpe
Held og lykke
--
#42
Om så mit nick var ChildMolester består min pointe stadig.
--
Dell Latitude E5450: i5 5300U / 8 GB RAM / 320 GB HDD / 14" Full HD LED
Dell Latitude E7240: i5 4310 / 8 GB RAM / 128 GB SSD / 12.5" HD LED
Altså din pointe er du gerne vil bestemme hvad andre skal spise.
--
Jeg vil ikke bestemme det, det er dolk gamle nok til selv. Jeg opfordrer bare til, at man i det mindste har lidt omtanke når man kværner 1 kg kød dagligt.
--
Dell Latitude E5450: i5 5300U / 8 GB RAM / 320 GB HDD / 14" Full HD LED
Dell Latitude E7240: i5 4310 / 8 GB RAM / 128 GB SSD / 12.5" HD LED
Utroligt så mange SJW typer der er herinde på hol.dk. I ved altid lidt bedre, om hvordan folk skal leve ders liv. Og er folk ikke enige, så er det jo “ikke studenterhuen der trykker” som du så pænt siger i #41
--
Der er intet SJW over mine indlæg, det er bare en konstatering, at de typer der mest hårdnakket forsøger at trylle en ustegt bøf på et kilo om til et sundt måltid, mens man samtidig har travlt med nedgøre dem, der godt kan styre mængderne og vil ha’ kødet stegt.
--
Dell Latitude E5450: i5 5300U / 8 GB RAM / 320 GB HDD / 14" Full HD LED
Dell Latitude E7240: i5 4310 / 8 GB RAM / 128 GB SSD / 12.5" HD LED
Jo meget faktisk. Du ved jo også bedre. Mener du. Der er næppe nogen der siger der skulle være sundt/mere sundt end salat og grønt. Men at det er mere lækkert og giver klart mere livskvalitet (så fremtt man elsker kød) men lad nu folk selv styre hvad de vil spise.
--
#48
Word! Det er bizart at overvære, hvordan stort set alle emner kan gøre folk aggressive herinde. Og kød er selvfølgeligelig ingen undtagelse.
Man ved, at man absolut ikke har med en alfahan at gøre, når vedkommende forsøger at nedgøre folk for at foretrække stegning af deres kød eller for at de kan blive mætte af under 300g. Man har en pretender at gøre. Ynkeligt.
--
Sidst redigeret 10-06-2018 13:20
#50 nu handler det med at bøffen skal op omkring eller over 300 gram slet ikke om at man skal spise så meget eller endnu mere, men at en bøf skal havde en vis størrelse for den kan tilberedes optimalt.
--
Do You Know The Score ? We Do http://www.FmFreaks.dk[...] #17
KOBE kød er så dyrt, at det næppe er noget man spiser lørdag aften - med mindre man har vundet i lotto naturligvis.
Og kald mig bare Old-school...Min Favorit er en T-bone steak.
--
Lenovo T420 - årgang 2011. Still going strong - RIP 13/5-2018
Lenovo T440s - coming soon.
#52
Enig I at Kobe kød er dyrt. MEGET dyrt. #0 spørger jo efter hvilken type kød man ville vælge hos sin slagter når man "vil nyde livet". Jeg har slet ikke økonomi til at spise Kobe hver lørdag, men 1 gang årligt, når man bare VIL forkæles, så har jeg aldrig fået bedre kød end Kobe !
Som flere skriver går man heller ikke gal i byen med en god Rib Eye. Denne skal så bare (efter min mening) være af en god størrelse (400+ gram) for at den kan tilberedes optimalt.
Til de Anti-Kød spisere, eller Super Veganere der ikke værdsætter et godt stykke kød: I stedet for at forarves over folks holdning til kød, kunne I jo blot oprette en tråd om gode råd til TOFU eller Grøntsager........
--
#53
Jeg er hverken veganer eller imod kød - det er sjovt, at det er antagelsen så snart man udviser blot en lille smule omtanke i forbindelse med kost og stikker lidt til den stereotyp der hedder, at en rigtig mand spiser 800+ gram rød bøf og at det i øvrigt er sundt.
--
Dell Latitude E5450: i5 5300U / 8 GB RAM / 320 GB HDD / 14" Full HD LED
Dell Latitude E7240: i5 4310 / 8 GB RAM / 128 GB SSD / 12.5" HD LED
#54 Det er næsten helt utroligt så krakilsk du fremstår.
--
#54:
Der er enten MEGET få, eller slet ingen der er oppe i de 800+ gram du snakker om, og ditto mht at kød er sundt. Der er blot en stor flok personer der er glad for et godt stykke kød, og jeg kan slet ikke forstå din trang til at skulle kommenterer når du alligevel ikke kan/vil holde dig til fakta.
Dette er ikke en tråd om at kød er sundt, eller om hvem der kan spise mest. Det er en tråd om hvilket stykke kød folk helst vil have til en god/særlig lejlighed.
#55:
Du sagde det med mindre ord end jeg :)
--
#55+56
Den holdning skal I have lov at ha’. Jeg kan ikke se det krakilske i at opfordre til omtanke, det er jo ikke sådan at jeg nedgør folk der spiser kød eller godt kan li’ en lækker bøf - jeg hører selv til i den kategori. Dét, der trigger mig er at vi sidder og drøfter præferencer i forhold til en bøf - det betyder åbenbart for nogle brugere, at man har behov for at udråbe egne præferencer som det eneste rigtige (uanset om vi taler kødstykke, stegemetode, stegetid, størrelse eller noget helt syvende.
Når jeg så opfordrer til, at man tænker sig lidt om før nab ukritisk kværner 800g rå bøf bryder helvede løs og jeg er krakilsk. Fair nok ^^
--
Dell Latitude E5450: i5 5300U / 8 GB RAM / 320 GB HDD / 14" Full HD LED
Dell Latitude E7240: i5 4310 / 8 GB RAM / 128 GB SSD / 12.5" HD LED
#57
Der var de 800g igen........ Flot.
Jeg ved ikke om du er:
1. Tragikomisk
2. Latterlig.
3. Pisse irriterende
4. En Troll
5. Alle 4
Jeg vil lade andre om at vælge. Jeg har selv valgt.
--
#58: Jeg stemmer på Option 5 hvis det tæller noget!
--
#58
Eksemplet 800g er for at sætte det på spidsen, det behøver vel ikke specificeres. Sjovt som det også er det eneste, du angriber (og her mener jeg angriber, for argumenter indholder du tilsyneladende ikke mange af).
Dit behov for at svine mig til behøver jeg vist ikke kommentere på, men måske det var en idé at få tjekket blodtrykket. Du kan ta' #59 i hånden. :)
--
Dell Latitude E5450: i5 5300U / 8 GB RAM / 320 GB HDD / 14" Full HD LED
Dell Latitude E7240: i5 4310 / 8 GB RAM / 128 GB SSD / 12.5" HD LED
Og du bliver ved.. Utroligt :)
--
#59 +1... No doubt... han kan ikke lade være
#60 Stop nu dig selv.. Det er sørgeligt det der.
--
Giv mig dit hardware, og jeg løber med det!
Flapmeat, uglymeat - Kært barn har mange navne.
Kan både nydes som bøf, men også udskåret som tilbehør til eksempelvis en salat.
Må indrømme det er min klare favorit - Dog er Teres Major en klar 2'er.
--
Sidst redigeret 12-06-2018 11:37
#63 FlapMeat er virkelig godt....
--
--
Drifter og udvikler 24/7 Datacenter operations om dagen, er supermand om aftenen.
Jeg er generelt IKKE fan af nyretapper, jeg synes smagen er alt for metallisk. Har forsøgt hos flere forskellige slagtere, jeg har forsøgt at tilberede på flere forskellige måder med og uden marinade, men det smager mig ikke.
Teres Major har jeg aldrig fået, men jeg kan se flere foreslår det, det må jeg se om jeg ikke kan få smidt på menuen herhjemme en dag - det bliver dog på den traditionelle metode.
Generelt synes jeg en god bøf med en flot marmorering passer rigtig godt i sousvide når det lige bliver brændt efter. Jeg kunne også godt tænke mig at prøve kobe, men jeg synes ikke just det ser indbydende ud..
--
Sidst redigeret 12-06-2018 12:46
#61+62
Mod dumhed kæmper selv guderne forgæves :)
--
Dell Latitude E5450: i5 5300U / 8 GB RAM / 320 GB HDD / 14" Full HD LED
Dell Latitude E7240: i5 4310 / 8 GB RAM / 128 GB SSD / 12.5" HD LED
#66
Sådan er der MANGE der har det i denne tråd lige nu.......... Er dog bange for du ikke har selverkendelse til at gætte hvorfor......
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #67 Korrekt. #66 er så frelst at han er ved at kvæles i egen selvfedme og ikke har fattet at hans budskab som ellers kan være korrekt nok drukner i hans narcissistiske floskler som er komplet ligegyldige i forhold til tråden men som han vælger at blive ved med at gylpe op på skærmen.
Det er dog underholdende at se ham blive ved, ikke mindst fordi det cementerer det billede som han allerede selv har opbygget... Et tiltrængt grin en tirsdag aften :)
--
Giv mig dit hardware, og jeg løber med det!