Har ikke lige erfaring med andet end vores Tefal Actifry.
Men den er vi tilgengæld også sindsyg glad for.
Vi laver mest kartofler og rodfrugter i den.
--
--- Intel 4690k @4,8 --- Gigabyte G1 980Ti ---
Det bliver også hovedsageligt pommes
;) har overvejet den men prisen er lidt høj :)
--
Har heller ikke erfaring med andet end Tefals Actifry.. Og jeg er også rigtigt glad for min. Også hovedsageligt fritter og kartoffelbåde her - men den har også været brugt til nogle improviserede små gryderetter, kyllinglår, osv.. Det kan den også sagtens klare.
Men ja, de er ikke billige. Men jeg er sikker på at den vil blive brugt meget.. Det bliver min i hvert fald :)
--
/LC
Har en kollega som købte en af de billige, og det blev et fortrydelseskøb.
Jeg har også selv Actifry, og den bruges (og er indkøbt til) fritter :-D
--
Kan da næsten høre at det må blive en tefal ;) hvor lang tid tager en gang pommes? ??
--
Med så mange tilfredse brugere - kan I så ikke komme med lidt råd omkring valg af model?
Det er jo ikke kun størrelsen der er forskel på - så kom gerne med lidt tips/erfaringer :)
--
Jeg har købt en Melissa Low Fat Fryer og den er fucking elendig - hold dig væk.
Har kun hørt godt om Actifry, men min nærighed løb afsted med mig, det var dumt.
--
De har lige haft Tefal Actifry i Kvickly til 599,- den napsede jeg nemlig :) Alletiders hjemmelavede promfritter man kan lave.
--
#6 Jeg havde en Tefal Actifry, men den døde efter lidt over 2 år. Så skiftede jeg den ud med OBH Actifry (vist samme firma). Det er den model til 1KG fritter.
Hvor lang tid de skal have afhænger af hvor mange du putter i og hvor brune du vil have dem, men ca 20 min for 500g fritter og knap 30 min for 900g.
Det ligner den her jeg har:
https://elsalg.dk[...]
--
Sidst redigeret 27-04-2018 14:31
#9 Det er den samme de har på tilbud i Kvickly :)
--
Har også haft en actifry der gik i stykker, købte en actifry 2-in-1 med det samme den kom på tilbud til 999,- i bilka. Det er pænt rart at kunne lave alt muligt andet i toppen - enten sammen med noget i bunden eller bare alene.
--
Klik her for evig lykke: http://chipsguiden.dk[...]
Klik her for HOL Bladet: http://chipsguiden.dk[...] #9 Tak for tippet, den er bestilt!
--
hvis du også er på udkig efter en god micro ovn, så ta et kig på
https://www.elgiganten.dk[...]
den har indbygget acti fry i også + en masse andre lækre ting
--
Signed by me 9# mange tak for tippet den er hermed bestilt ;)
Hvilken olie bruger i? ??
--
Brug hellere en rigtig fritøse :)
Verdens bedste pomfritter hjemme i eget køkken:
https://gastromand.dk[...]
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs #15 Nu er hele pointen med actifry jo, at der ikke skal bruges ret meget olie.
--
#16 Uden grund. Olie er sundt!
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs
#17 Ikke i de mængder og under alle omstændigheder er det MEGET fedende.
--
#18 Det er ikke fedende i de mængder. Fedt er sundt. Sukker/kulhydrat (bl.a. kartofler) er usundt. Læs op på det.
Når jeg steger ca. 1kg kartofler i fritøsen bruger den ca. 1 dl olie. Det er ikke ret meget. Men det er sundt. Den usunde del af retten er kartoflerne.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs
#19
Der er over dobbelt så mange kalorier i dybstegte pommes vs bagte...
--
Ha ha - fedt er sund. Det når da lige at blive dagens joke:)
Tror der er en, der selv skal læse op på det. Jeg følger meget med i netop den slags, og i samtlige videskabelige udsendelser/forsøg viser det sig, at både vægt og kolesterol stiger så voldsomt på så kort tid, at det nærmer sig livstruende tilstand. Her er det så forsøg over bare 3 uger med daglig friture mad. 1 deciliter er voldsom meget energi, der ikke lige kan brændes af, før det netop sætter sig sig som fedt og forøger kolesteroltallet drastisk.
Bare se på de friture fede amerikanere - og jo, det er hovedsageligt frituren, der "puster" dem op :)
Har forøvrigt selv både en fritøse samt en actifry 2 i 1 men bruger kun sidstnævnte netop pga. oliemængden. Frites en kan lave de bedste fritter - især hvis man ved hvordan, men det tager så også langt mere tid.
--
#14 Jeg bruger sjældent olie, og hvis jeg gør, så er det bare 1 spsk olivenolie eller hvad jeg lige har ved hånden.
Ellers virker det helt fint, bare at smide en posefuld fritter direkte i. De er vist alligevel "tilsat" lidt olie.
--
#21 Du må gerne grine, men fedt ER sundt.
#20 Man skal jo ikke indtage for mange kalorier lige meget om de kommer fra protein, fedt eller kulhydrat. Alt med måde.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs
#23 Jeg tror dit argument ville være lettere at følge hvis du differencerer mellem typer af fedt og selvfølgelig mængden og hyppigheden en given madvarer indtages.
Som #21 kommer ind på, er 1 dl fritureolie (mættet fedt) også meget i min optik. Det er måske ok hvis der er tale om et ureelmæssigt cheat meal. Du siger det selv: "alt med måde".
Taler vi fedt fra fx nøder, fisk, avocado, nogle typer mælk og mælkeproduker m.m. ville de fleste måske være enige i din påstand uden videre uddybning. Det er også noglelunde lettere at gætte hvor meget/lidt folk spise af disse medvarer end for eksempel pommes frites eller råstegte kartofler.
Mængden af kulhydrater der indtages er sværere at styre - det vil jeg give dig ret i. Dog hælder jeg også mod at "Fedt er sundt" er alt formeget en for simpling at det er forkert. Det ville være en god overskrift i en avis eller lignende til at lokke folk til at læse, men ja, den rigtige historie får man jo ikke hvis man ikke læser andet end overskriften.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #24 Man kan sagtens bruge rapsolie i fritøsen. Der er ingen der siger man SKAL tage den mest usunde fedttype til alt...
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs
#0 Vi har både en af de dyre og en af de billige. Sidstenævnte har sådan en arm der drejer rundt og konstant vender maden imens den tilberedes. For pommes tager vi armen af da den ellers slår dem lidt i stykker. "Madkurven" i den billige er i vores en flad solid bund, hvor det i den dyre er lavet som et net hvilket giver et mere jævnt airflow. Laks og koteletter er nogenlunde ok i den dyre og ikke så god i den billige. En pande er stadig meget bedre her. Hvis sammenligningen blot er pommes er vores den billige nogenlunde det samme som pommes i ovnen overordnet set: Plus point for at det går hurtigere, minus point for at vi ikke kan justere temperaturen og få dem godt sprøde. Vi foretrækker dem ekstra sprøde, men de vil her begynde at blive lidt brændt uden på før de bliver godt sprøde. Her gør den dyre et bedre stykke arbejde.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #25 Uden at kommentere på rapsolie vil jeg mene at dit exampel understøtter det jeg skrev. Her begynder du selv at differencere den ene type olie fra den anden :D
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #27 Og grundlæggende så er fedt sundt. Vi har alle sammen brug for det for at leve. Nogle fedttyper er endda så sunde at man NÆSTEN ikke kan få for meget af det.
--
Livet på jorden er kun generalprøven før premieren!!
Se profil for specs
#28 Yep, en hvis mængde essentiel fedtsyre er livsnødvedige. Det samme gælder for vitaminer og kulhydrater m.m.. Jeg tror ikke nogen vil påstå at fx vitaminer er usunde, men betydelig overdosis af vitaminer (opstået akut så vel som opbygget over en periode) som fx jern, calcium, A- og D-vitamin forgiftning kan have sine konsekvenser.
Hvis du med "fedt er sundt" mener at en person som indtage den mængde essential fedtsyre som personen reelt har brug for (hvilket ikke er det du givet udtrykt for), forstår jeg ikke hvorfor dette ikke også gælder for fx kulhydrater. Du skriver i #19: "Sukker/kulhydrat (bl.a. kartofler) er usundt". En hvis mængde sakkarider er også nødtvendigt "for at leve".
Dette vil være min sidste kommentar på emnet. Forsat god weekend.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.