Til dessert ville jeg overveje creme brulee det er lækkert og ikke så svært at lave som Mette Blosmterberg gerne vil gøre det til ;)
Ostecream til kaviar er det noget du har lavet før? (Jeg tænker det lyder lidt specielt i hvert fald), hvilke kaviar tænker du at købe?
Sidst ville jeg overveje en hjemmelavet bearnaise eller whisky sovs?
--
Sidst redigeret 26-12-2017 21:13
Ville gå med smørstegte gulerødder med timian og honning til din hovedret og overvej at skifte til beef Wellington :O
--
Core i5 750 @ 3.2 GHz|Noctua H-U12P SE2|GA-P55A-UD4|HIS HD 5850 iCooler V Turbo|4 GB XMS3 1600 MHz|Intel X25-M 80 GB SSD|
Til dessert kan du også overveje Panna Cotta. Lav den helt klassisk m. vanilje og så en let syrlig hindbær sauce og noget knas, fx sukkerristede mandler. Det kræver ikke meget arbejde i køkkenet, og tager 3-4 minutter at forberede inden det skal serveres.
--
lorem ipsum et dolores
#1 Ostecreme kan sagtens gå til den ret. Det skal bare ikke være en gammel ole, eller i det heletaget nogen stærk ost.
#0 Fortæl lidt om hvordan du vil lave den der sovs (det kan squ altid gøres bedre). Hvis du virkelig gerne vill uppe dit game, så kan du gå fra 3 retter til 4 eller 5 retter.
--
Problemet er at det skal lavet i et sommerhus vi ikke kender.. Så aner ikke helt hvad de har eller ikke har af ting og sager i køkkenet ??
Så det skal helst kunne laves enkelt.
Kan godt være jeg har fået noget forkert information.. Har egentligt bare kiggede billeder af blinis, kan se det er creamfreach med lidt grønt man bruger og ikke oste cream ??
Og sovsen er jeg ikke helt sikker på, men min søster som også skal med, har lavet det nogle gange før, så den skal hun stå for. Kom gerne med tips og tricks!
Og det lyder godt med smørstegte gulerødder og kartofler med honning, kommer med i overvejelserne!
Beef wellington skal jeg lige Google, har jeg ikke lige hørt før?
--
#5 Hvis du køber et godt stykke kød, så lad være med at øselægge det med Wellington udgaven (undskyld #2).
Jeg ville ikke gå udfra at der er andet end et komfur. Tag selv gryder, pander, osv. med. I særdeleshed skal du selv medbringe knive og skærebrædder. Jeg har endnu ikke været ude for et sommerhus, hvor der var det nævnte i tilfredsstillende udgave.
Mht. sovs, så skal du koge en fond op. Det tager lang tid (med mindre du har en trykkoger), men det kan gøres dagen før - det gode her er at det lønner sig! Google resten herfra.
--
Ved mig står den på:
Forret:
Tunmousse med cremefraiche-dressing og citron
Hovedret:
Fondue med forskelligt kød, 2x mørbrad, kylling, kalkun, grønsager, kartofler mm.
Dessert
Lun pæretærte med flødeskum
--
--
Jakob/Zalasta
#8 Pæretærte lydder lækkert, er det noget, du har en opskrift på?
--
#8 Lyder sku lækkert! ;) Må jeg kommer til nytår ved dig ?? :D
--
#9 skriv en pb den er ikke speciel svær. Ellers er karolines pæretærte virkelig god.
#10 ved godt det er en joke men der er rent faktisk 4 pladser i overskud(Vi skal dog helst være ca ½/½)
--
--
Jakob/Zalasta
Forret: Lakseroulade serveret på spæd salatbund, anrettet med tomat, agurk og citron, hertil hvidt couverbrød.
Hovedret: Helstegt ribeye m/pommes anna, sauce bearnaise, hertil confiterede svampe, syltede rødløg og smørsauterede asparges
Dessert: Vanillebavarois serveres på sejl af karamel, hertil chokoladeganache, og råmarinerede blåbær.
Hjemme hos os får vi klassisk hamburgerryg & kålpølser, samt citronfromage - jeg ved nemlig hvad jeg synes er godt :D! Godt nytår, hilsen kokken.
--
Sidst redigeret 26-12-2017 21:45
5# Jeg plejer i hvert fald at bruge creme fraiche og en smule fint hakket rødløg og dild.
Jeg plejer at tage udgangspunkt i denne opskrift fra Price:
https://www.dr.dk[...]
Man kan istedet for boghvede godt bare bruge mere almindeligt hvedemel, hvis man ikke kan finde det andet.
--
#11 Hvis du poster den her, så får alle glæde af den :D
--
#14 den her kan klart anbefales:
https://www.arla.dk[...]
Den jeg laver til nytår er nu med marcipanbund men kan ikke lige finde den pt.
--
--
Jakob/Zalasta #15 jeg udelader ingefær og giver den en skud ekstra vanille.
--
--
Jakob/Zalasta
Rullekebab og en kold cocio
--
#17: Lyder godt nok trist. Næsten ligeså trist som kogt torsk eller andre retter med fisk i.
--
Sidst redigeret 27-12-2017 11:37
Vi skal have følgende:
Forret, (Nutellamad til mig, da jeg ikke kan lide laks).
Lakseroulade, med lidt surt ved siden af, samt en grøntsagsdip.
Damen står for overstående, så aner ikke hvordan det fungerer.
Hovedret,
Ovnstegt kronhjorte-vildt (Kort brunet på panden) og så 6 min i ovnen, 12 min hviletid og 6 min i ovnen og 12 min hviletid (jeps af to omgange).
Ovnbagte kartofler og rodfrugter.
Rødvinssovs eller hjemmelavet whiskey sovs.
Men 2 forskellige slags salat ved siden af.
Dessert,
Oreo/Cheesekage blanding, med flydende karamel! :)
--
Vil hellere bruge dagen på at hygge med familien så vi har valgt den nemme løsning og købt os fra det.
Vi bliver 8 personer inkl. min 10 mnd. gamle søn, som jeg så kan lege med istedet for at stå i køkkenet dagen lang :)
Har bestilt Superbrugsens nytårs menu som består af:
Velkomst hapser
Flæskesvær med yuzu marmelade og japansk mayo
Forret
Sprød tartelet med røget laks, rejer, edamamebønner, yuzu hollandaise og basilikumolie.
Hovedret
Oksemørbrad, pulled kalvekød, svamperavioli og trøffelsauce. Serveres med bønnesalat og kartoffelrosti.
Dessert symfoni
Mango-passionsfrugtkage, chokolade-fondant og chokolademousse på mandelbund. Serveres med mango-passionsfrugt coulis, crumble og friske bær.
Så skal det bare færdiggøres og anrettes.
--
Sidst redigeret 27-12-2017 12:32