Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Lave sprøde hjm. pommes frites? Af Bruger Aspirant Isaac Ra. | 06-09-2017 19:57 | 4641 visninger | 23 svar, hop til seneste
Jeg vil gerne lære at lave helt sprøde hjemmelavede pommes frites af bagekartoffel eller alm kartoffel. Bagekartoflerne plejer jeg at lave ret tykke i øvrigt. Jeg har prøvet at putte dem i vand først, koge dem med vand og sukker og edikke, bagt dem i ovnen og prøvet solsikke og rapsolie for fuld varme og intet vil gøre dem sådan rigtigt sprøde i en stor del af kartoflen når de er stegt færdige.
Jeg har spist en del bøf bernaise på forskellige restauranter og hver gang har jeg fået de sprødeste og lækreste hjemmelavede pommes fritter hver gang. Sprød hele vejen igennem sådan som rigtige pommes frites skal være. Men HVER gang jeg laver dem herhjemme bliver de bløde efter 1 minut de er ude af frituren og kølet af.
Jeg kan læse mig til at man skal fjerne så meget stivelse/vand ud af dem som muligt da det er det som gør dem bløde til sidst. Men det vil bare ikke lykkedes mig at få dem så sprøde som på restaurant. Så hvad er hemmeligheden/tricket helt fra bunden af? Er det kartoflerne/sorterne, er det forberedelsen feks kogning/blanchering, er det tilsætning af sukkeropløsning i vandet, er det feks peanutolie? --
Shit, nu har jeg lyst til bøf bearnaise =( Min ynglingsret :D
Sorry for OT. -- Nu bliver det lige lidt ananas i egen juice.
Jeg har en madblog, der tilfældigvis har landets mest populære opskrift på pommes frites.
Det er lykkes mig, synes jeg selv (og mange andre), at knække koden til virkelig gode pommes frites i ovn. Metoden er inspireret af de legendariske tripple cooked fries, men er bare nemmere og uden fritøse.
Jeg tager chancen, og smider et link til opskriften - det håber jeg er ok med mods.
https://madsvin.com[...]
God fornøjelse. -- Resultatorienteret marketingbureau - https://marketingfabrikken.dk[...] og madblog med koncentreret glæde for velsmag: https://madsvin.com[...] --
Sidst redigeret 06-09-2017 20:15 Sorten af kartofler betyder ikke nær så meget som tilberedningen.
Efter min mening er "triple-cooked" klart de bedste pommes frites du kan lave og det er ganske simplet.
Først skærer du dine kartofler ud som du ønsker dem. Så koger du dem i saltet vand til de er 80% tilberedt, dvs de er begyndt at blive bløde udvendigt men har stadig en fast kerne. Jo mindre/tyndere pommes, jo sværere det er klart.
Så tager du dem op og tørrer dem HELT. Som i fuldstændig. Lad dem gerne ligge og dampe af i ihvert fald 10 minutter.
Herefter smider du dem i olie (ca. 125-130grader) men uden de rigtigt får farve. Hvis de begynder at få farve er det direkte op. De skal have ca. 3-5 minutter her alt efter tykkelsen.
Også kommer det smarte. Efter dette trin kan du faktisk fryse dem og gemme dem til senere hvor det så kun er sidste trin der skal udføres.
Under alle omstændigheder skal de igen tørre helt om du fryser dem til en anden gang eller ej. Også sidste trin som er en tur i olien igen som nu skal være 180 grader til "de ser rigtige ud" hvilket typisk tager ca 2 minutter (måske lidt længere hvis de har været frosne).
Ovenstående er frit fra hukommelsen da vi kun laver pommes på denne måde, så det er efterhånden indarbejdet men søg på google også vil du finde samme procedure.
Og tro mig, når du først har prøvet dem så laver du aldrig pommes på anden måde :) -- Giv mig dit hardware, og jeg løber med det! @Xitahh det skal helst være med fritureolie men jojo jeg har noteret ovn-versionen.
Jeg prøver din metode DjRazz. Er der ikke nogle kartofler og olie som er bedre end andet? Soja eller peanutolie feks? Russet Burbank feks er den sort McD bruger. Forresten har du en idé hvordan jeg kan ramme McD´s smag og konsistens? Jeg kan forstå at de blancherer eller sprayer deres kartofler med en dextroseopløsning på fabrikken for at de bliver lettere karameliseret/brune sprøde på restauranten. Ellers ser det ret simpelt ud ned i frituren og så fuld knald i 5-7 minutter tror jeg de får. -- #2 De ser satme gode ud. Dem vil jeg helt sikkert prøve en dag. -- En super nem måde at lave velsmagende fritter på er i en Actifry. Det tager en 30-40 minutter og der bruges kun en spiseskefuld olie til et kg kartofler. Actifry'en vender konstant rundt i fritterne, så alle bliver stegt lige meget og man kan endda krydre lidt undervejs og lave barbeque fritter, paprika fritter eller hvad man nu lige har lyst til. Desuden kræver fritterne ikke tilsyn under tilberedningen og der stinker ikke af friture bagefter. :) -- #2
Der var lige en hjemmeside der skulle gemmes der. De fritter skal prøves, for er du gal de ser gode ud.
#4
Ikke for at dømme, men hvorfor vil du efterligne McD på fritter? -- Asus Z170-A - I5 6600K - GTX 1070 Strix - AX850w - Samsung EVO 850 500 GB Jeg laver dem som i #2 hvis der kommer en god bøf på bordet (og det gør der tit).
Man kan også skære dem i fingerstørrelse (normal fed finger) ligge dem i blød i ca. 6 timer (for at fjerne det meste af det kræftfremkaldende stof) og så i olien lige inden de bliver gyldne og så op og dryppe lidt af.
Når bøf osv. er klar så smides de igen i olien som nu er skruet op på fuld styrke, tag fra når de ser tilpas sorte ud som man foretrækker.
Ultrasprøde og bløde indeni og så smager de skide godt.
Godt jeg skal på MASH i morgen bliver mega sulten nu :D -- Sidst redigeret 07-09-2017 09:18 Tricket er de skal være tøre. -- jep jep #10 Der er jeg en totalt sucker for Jensens bearnaise sovs med lidt ekstra estragon i :D -- #11
Sorry buddy, det er sgu en ommer.
Prøv at springe på den jeg har lavet. Jeg har brugt flere måneder på opskriften, inden den blev frigivet, for at gøre det så let som muligt for læseren, at lave den.
Jeg vil ikke sige at den er skillefri, for det er den ikke hvis man ikke tænker sig om, men gør du præcis som i opskriften, får du en sikker bearnaise der roundhouse-kicker Jensens any day of the week :-) -- Resultatorienteret marketingbureau - https://marketingfabrikken.dk[...] og madblog med koncentreret glæde for velsmag: https://madsvin.com[...] Jeg tror ikke på at jeg kan få dem restaurantsprøde men man ved aldrig. Vil prøve den med tipplecook og frysning osv. Vil prøve det meste bare for at se om det kan lykkedes med friske kartofler at få dem supersprøde. --
OT;
Helt almindelige slave frosne pomfritter bliver gode, hvis man varmer dem på en pande
med LIDT rapsolie. Det tager ca. 15 minutter. De første 10 minutter sker der ikke så meget,
men de skal vendes hyppigt de sidste 5.
-- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. +1 på #2's metode, triple-metoden spiller bare! -- i7-3770K, 24 gb ddr3 - 1333 MHz GTX 980Ti (Zotac AMP!)
128 GB Samsung Evo 850 + 3 TB Seagate HDD,Corsair RM 1000
+1 til actifry. Frosne rodfrugter bliver også vanvittigt gode (og sprøde) deri. -- Prøv roast potatoes - de er ret lette at lave, og er overraskende gode https://www.youtube.com[...] Der skal ikke spares på olie, og de skal have rigeligt tid i ovnen til at overfladen bliver godt farvet.
Jeg testede ovennævnte opskrift i går, og var meget overrasket over hvor crunchy de blev udenpå, mens midten stadig var blød og 'fugtigt' - et stærkt alternativ til fritter! Det tager nok små to timer, hvis man ikke stresser rundt i køkkenet, men du slipper for frituren.
Jeg brugter normale ovn/koge kartofler og solsikkeolie. -- +1 på actifry, det er bare lidt FOR nemt . -- #2 Lavede dem i går, og det var simpelthen fantastisk, og super simpelt! :-) -- Dette indlæg bliver overvåget af NSA. #2 - Lavede dem i weekenden. Damn de blev gode!!! Dejligt sprøde og vildt god smag.
Næste gang vil jeg skære dem lidt tykkere, da nogen af dem måske var liiiidt for knasende :)
https://ibb.co[...] -- #2 Jeg bogmærker i hvert fald lige din side. Jeg synes jo selv at jeg er OK i et køkken, men jeg er simpelthen så fantasiforladt. Det er altid rart at få en masse inspiration fra andre dødelige frem for at følge en eller anden kedelig opskrift. Det er rart at se hvordan det ender ud for mennesket i den anden ende og selvom jeg ikke er kok, så synes jeg det er sjovt og udfordrende at arbejde med ting man ikke normalt lige har i hverdags køkkenet.
-- #19
Mange tak :-)
#20
Tak - ofte er det et spørgsmål om at give dem 10-15 minutter mindre (såfremt du har skåret dem ca. 1-1,5 tykke). Det er meget afhængig af kartoffel, og det er også derfor det er så svært at give et eksakt "rigtigt" minutantal i ovnen :-)
Det kommer med erfaringen. Jeg foretrækker bare at holde øje med dem de sidste 15-25 minutter, så tager jeg dem ud, når jeg mener, at de er klar.
#21
Det glæder mig, at du finder inspiration. Jeg lægger meget vægt i at levere gennemarbejdede og ikke mindst personlige opskrifter - også på de mere simple ting som pommes frites, guacemole mv.
Smid endelig en kommentar eller to på bloggen (eller her), hvis du har inputs, spørgsmål eller lignende - jeg svarer generelt hurtigt :-) -- Resultatorienteret marketingbureau - https://marketingfabrikken.dk[...] og madblog med koncentreret glæde for velsmag: https://madsvin.com[...] #2
Tak for mad.Det var virkelig godt.Så prøver vi pizzaen en anden dag. -- Pralle --
Sidst redigeret 12-10-2017 19:11
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|