#0 Ved ikke om det er gode knive, men lækre ser de ud :-)
--
Ja, er nemlig også selv ret vilde med udseendet. Du kan stadig nå at "Plegde", hvis det skulle være noget :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Japansk stål plejer at være det knive "skal" være lavet af.
--
Slettet jfr GDPR
#0 det ligner absolut kvalitet vil jeg sige. Den måde stålet som udgør bladet er presset på er noget af det mest solide du finder. Samme koncept løbet på en tank bliver støbt efter..
Skal man have en hobby/jagt kniv i sådan noget stål bliver prisen lige 2-5 gange højere, end hvis man bare nøjes med noget hvor bladet er blankt/glat 440 stainless steel. Og kunne ikke forestille mig at det gjorde det billigere at producere at det er til køkkenbrug..
Her er nogle lidt tilsvarende. Dog ligner det slet ikke de er lige så fede. Men stålet er presset på samme måde.. (dog nok slet ikke lige så mange lag)
https://www.nyttigbras.dk[...]
--
6700K | PH-TC12DX | Ranger VIII | MSI 1070 Armor | RM750x | 500gb M.2 | AOC 24" 1440p | 16Gb Vengeance 3000 | P400 SE | Logitech G510s & G602
--
Sidst redigeret 27-06-2017 16:06
Hårdheden er som de allerbilligste knive, jeg ville overveje at benytte professionelt.
Der mangler en santoku kniv, efter min mening. Det bliver fandeme irriterende, at alting kun bliver skåret halvt over, fordi de alle har en så voldsom vinkel.
Sikkert et super fint sæt, hvis man vil have noget pænt til hjemmet, men jeg ville hellere bruge pengene på nogle gode knive, fra et anerkendt mærke, og så nøjes med lidt færre knive.
Hvis du køber dem, så husk et diamantstrygestål.
Hilsen kokken.
--
#4
Skulle vi nu ikke lige...
#0
Det ser lidt mistænkeligt ud, bladet er damascus, men håndtager ligener noget chrom legeret værk, så hvordan de har fået de overgang, uden at svejse eller på anden måde varmebehandle dem sammen, gad jeg godt at vide.
Noget andet er om du er god til at holde dine knive, for damascus ruster altså, og så ender du bare med at stå med nogle dårlige knive ret hurtigt, specielt hvis du er slem til at smide dem i opvaskeren.
--
Har bla. disse knive :
http://www.endeavourshopping.dk[...]
Har ingen problemer med rust.
Husk køber du sådan nogle gode knive--så må de aldrig komme i opvaskemaskinen--det er en dødssynd.
Vask dem pr håndkraft og bevar din kniv skarp rigtig længe og brug så et keramisk strygestål!
Kanon værktøj at arbejde med. Kan kun anbefale knive lavet af Damasksusstål.
--
Hvordan skulle nogen kunne vide det? Der er jo ingen der har prøvet dem, kan kun komme med gæt.
Men det ligner et typisk Kickstarter produkt. Det handler mere om præsentationen end selve produktet. Og så nogen høje fiktive vejledende priser, som produktet aldrig har- eller kommer til at koste.
--
Jeg er meget nysgerrig. Hvordan skulle en tur i opvaskemaskine skade knivene?
--
Det lyder som suveræne knive, men som skrevet ved man det først, når man har prøvet dem gennem noget tid!
Husk aldrig at lade dem ligge i vand/sæbe i mere end få minutter!..
Spørg evt. om du kan afprøve dem i f.eks. 20-30 dg. og vurder efter deres svar, om du vil investere kronerne :)
Hvis du selv er "superskarp" spørger du dem først, om de kan henvise til andre køberes udtalelser! Hvis de gør det, og disse lyder "fabrikerede/"uskarpe" hopper du fra - ellers go for it :)
Hvis der forøvrigt er nogle negative kundeoplevelser, finder man dem jo forøvrigt ofte på nettet - not?
De ser jo lækre ud - og der er intet misvisende ved div. annoncering!...
--
Tror egentlig at jeg hopper med i det kickstarter projekt :D
--
Dont delay, be evil today!
0#
Så ca. ½ af videoen hvor der bliver vist mere natur + alt muligt andet gøjl en selve knivene.
Useriøst efter min mening men det er vel bare mig der er ved at være gammel - det er det samme som når folk tager billeder med 5000x zoom på et objekt der er 30cm væk,...lad os nu se hele lortet i stedet for kun 1/10 af det. ARGHhh...
Når jah - tilbage til knivene. Jeg kunne ikke drømme om at købe køkkenværktøj før jeg havde haft det i hænderne.
Vi har haft Global knive herhjemme de sidste 15 år og de fungere stadig perfekt og de ryger fanmer i opvaskeren efter de har været brugt. Er de blevet sløve får de en ordentligt tur af den elektriske slibemaskine og så virker de igen.
9#
Det undre mig også.
Har de fået lidt "flyverust" eller hva faen det hedder får mine knive blot en tur med en "renslet" og så er de fine igen.
/mvh
--
IDGAF!
--
Sidst redigeret 27-06-2017 19:10
#9 og #12
Der er "slibemiddel" i opvasketabs. Det er også almindelig kendt at hvis man smider et fint stel med guldkant i opvaskeren bliver det mat og trist at se på lige med det samme.
Slibemidlet sløver også knivene, og gør dem i nogen tilfælde sårbare overfor rust. Men hvis man alligevel ofte skærper med strygestål eller andet, og ikke er mange for en smule rust, er det bedøvende ligemeget om man bruge opvaskeren.
Det er i øvrigt slibemidlet i billige opvasketabs der giver "glaspest" da det simpelthen matterer glassene.
--
Sidst redigeret 27-06-2017 19:22
Synes godtnok ægget på klingen ser en anelse grov/tyk ud.
Håndtaget ser ærligtalt ud som noget billigt bras. Men det er jo også kun en prototype, så det kan være finished på kniven i sin helhed bliver bedre med det endelige produkt. (det kan også blive værre)
Jeg købte selv et sæt af Tojiro Shippu for ca 3 år siden (købt igennem min kærestes arbejde, men kan købes hos HWL.dk)
https://www.hwl.dk[...]
Uden tvivl det bedste, og forhåbentligt det sidste sæt knive jeg kommer til at eje.
--
#13 Det er vidst ikke nogle særlig gode knive, hvis de ikke tåler opvask :)
--
#15
Kommer staerkt an paa hvad du definer som god.
der er umiddelbart ikke et sammenhang mellme om at kniv kan tale opvaks og om den er god til sti formall. tvaeritmod er knvie som taler opvask og er laenger tid om at rystem i stor grad "daarlige" pga stalle de bruger ikke kan blive lige saa skarpt. "Rustfrit" staal er ikke optimalt for skaere evne til knive men de holder saa laengere i de fleste koekkener*
--
Sven Bent - Dr. Diagnostic
www.TechCenter.[...] - Home of Project Mercury Om jeg gad at give så mange penge for nogle knive, så må de ikke komme i opvaskemaskinen og man skal passe så meget på dem.
Jeg køber Ikea knive til 79kr. stykket, de er dejligt skarpe og mere end rigeligt til mit niveau, hvis de så bliver slidt så smider jeg den ud og køber en ny.
--
´66 WAS A GREAT YEAR FOR ENGLISH FOOTBALL.
ERIC CANTONA WAS BORN.
Det er AUS-10 Stål, det er tæt på allernederste skuffe af kvalitet. Dem der køber man for udseendets skyld. ikke for hvor 'god den er'.
Find en kniv med SG2 kernestål. alt efter dine krav så kan en godt forarbejdet kniv af VG-10 også bruges.
--
--
Drifter og udvikler 24/7 Datacenter operations om dagen, er supermand om aftenen.
Aus 4 = 420 - 420 by its lonesome is mostly used for dive knives and liners for "better" steels, at least before H-1 came around. 420HC by buck is excellent stuff and in a class of it's own. Heat treat and edge geometry can make or break a knife.
Aus 6 = 440A - good stuff and used commonly for that "toolbox" knife. Kershaw used to make a damn fine 440A before the big steel switchover, but it's all in the heat treat.
Aus 8 = 440B - sort of a mid range and common steel for a variety of applications. Great mix of corrosion resistance with edge holding.
Aus 10 = 440C - Excellent steel, the "wonder" steel of it's time. 440C is more widely used being that it's american made and I'm sure easier to come by for US makers. Of course, I could be wrong, but that is what I remember reading
VG-10 = ? Most people on here agree that VG-10 is mostly similar to 154CM, but better (an upgrade). 154CM was the american super steel which is equaled by ATS-34, the japanese version of the same exact thing. Great stuff for certain, 154CM is a slight step up from 440C, but not by much.
--
jep jep
#5 "The short answer is that the handle is hollow. The handle is welded on to the blade"
lille ud snit fra deres FAQ.
Hvis deres hårdhed er som de aller billigste knive, hvorfor skal han købe et diamantstrygestål??
Kontra keramisk eller alm strygstål?
#9 Man skader som sådan ikke kniven.. (eller nogen typer stål får flyverust)
Men kniven bliver sløv af at komme i maskinen. Dette betyder for den alm bruger.
Som ikke stryger/sliber deres knive særlig ofte/aldrig. at de ikke holder æg'et særlig længe.
Men hvilke knive bruger du selv??
#0
Hvad jeg kan læse mig frem til så ligger de på 58-60 hrc. Hvis man sammen ligner dem med global.
Som officielt ligge på 56-58 hrc.. Hvor 60(Typisk kendte "dyre" mærker ligger) og op til omkring 63(typisk meget dyre knive og specielt lavet knive)
Nu tænker du så.. jeg skal bare have det højeste tal. de holder deres æg længe.
Men de er så også i større "fare" for at chip. samt noget svære at slibe selv.
"Min opfattelse"
Efter min mening ser de super fede ud.. Men det eneste de knive har med japan, at gøre er måske deres stål samt navn. Alle deres knive bliver produceret i Kina. og designet af en der ikke ser særlig japansk ud.
Hvis du gerne vil have nogen knive så ville jeg kigge efter noget Miyabi, Tojiro, Shun.
Der masser andre der laver fede knive.
--
#19 den sammenligning der er oldgammel gætter jeg på, det er mange, mange , mange år siden 440C er blevet betragtet som wonder steel, og henvisninger til 154CM og ATS-34 er også rimeligt afslørende.
Hvis man vil have high-end idag, i en køkkenkniv så kigger man efter SG2 og ZDP-189. udvalget af de mere eksottiske ting som M390, S90V og så videre er desværre ikke ret højt i køkkenknive.
--
--
Drifter og udvikler 24/7 Datacenter operations om dagen, er supermand om aftenen.