Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Mad til singler

Af Gæst fuerzzz | 10-12-2016 15:03 | 2296 visninger | 24 svar, hop til seneste
Hej jHollere Har i nogen gode tips til hvordan man får mad som single uden en masse spild? Ved godt man kan fryse mange ting, men min fryser er ikke klodens største (2 hylder i køle/fryseskab). I ved man SKAL købe 2 kg kartofler, 2 kg gulerødder, argh skal jo slet ikke bruge så meget. Og skal man have bare 2 slags pålæg til brødet (optøet) skal man jo kun leve af brød for at nå at få det spist. Hvad gør i andre? Pulvermad? dåsemad? Eller spilder i bare det der nu engang så blir spildt?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Unkown
Giga Supporter
10-12-2016 15:06

Rapporter til Admin
#1 Hvad med evt at lave mad til flere dage, som kan holde til at være i køleskabet?
--
Apple glad? JAAAAA
#2
fuerzzz
Gæst
10-12-2016 15:13

Rapporter til Admin
Jow en ornlig røvfuld gryderet til 4 dage. Men det blir jo også hurtigt kedeigt - især hvis man også har fx æg og pålæg der skal ædes inden for få dage. Det der med varieret kost er ikke nemt som single da ;/ Hvorfor kan man ikke få hakket kød i 125gram, kartofler og gulerødder i enkelt stk osv, så man ikke ender med en masse i overskud.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#3
fuerzzz
Gæst
10-12-2016 15:15

Rapporter til Admin
Lige med pålæg til brødet er min løsning torskerogn eller makrel eller tun på dåse. Det kan jo holde længe uden man skal huske at tø noget.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
LgT
Super Supporter
10-12-2016 15:16

Rapporter til Admin
Evt kan du fryse kød til 1-2 dage ned i portioner, og ligeså med nogle grønsager. Tilberedt mad fylder mere, så det er om ikke at have alt for mange færdige portioner til at fylde. Pålæg lægger du selv op til svaret på - du kan vælge at fryse en del ned når du køber pålægget.
--
#5
Martin_DJ
Guru
10-12-2016 15:16

Rapporter til Admin
Altså frugt og grønt kan da købes i løssalg hos alle grønthandlere og alt kød kan købes i løs vægt hos en slagter. Forstår ikke problemstillingen.
--
Note: "DJ" har ikke noget med "disc jockey" at gøre :D Det er bare tilfældigvis, forbogstaverne fra mit mellem og efternavn.
#6
jackjakson
Elitebruger
10-12-2016 15:19

Rapporter til Admin
Personligt vil jeg hellere spise det samme 4 dage i streg end at spise dåsemad eller færdigretter. Nu er jeg godt nok håndværker, så pålæg og brød bliver nemt spist inden for grænsen. Desuden er jeg ikke så kritisk med "sidste salgs dato". Hvis det ser, lugter og smager som det bør, bliver det spist.
--
#7
fuerzzz
Gæst
10-12-2016 16:11

Rapporter til Admin
#6 men jeg finder det dælme svært at komme igennem 500 gram leverpostej, medmindre jeg kun spiser det. men ok jeg er heller ikke et stort brød;) Jo købe de gram man ønsker hos slagteren. Men så koster 250 gram vist det samme som 500 gram i supermarkedet jo. #5 Jeg bor desværre i en for lille by til der er en decideret grønthandler.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
matthi321
Ultrabruger
10-12-2016 16:23

Rapporter til Admin
havrengryn er godt og kan holde længe
--
#9
krellef
Maxi Nørd
10-12-2016 16:29

Rapporter til Admin
Det handler vel også lidt om, hvor kræsen man er - Jeg bor alene og spiser enten rugbrød eller Rema's færdigretter til aften. Det rækker fint til mit behov
--
"Så hold da fandenedeme kæft, do' da ett' fra Randers mand!"
#10
Lexio
Super Supporter
10-12-2016 17:59

Rapporter til Admin
Jeg køber gerne kun brød i små mængder, bruger det ikke til madpakke ret ofte længere. Jeg laver større portioner af gryderette, så som mørbradgryde eller mange andre gode ting. Og for ikke at skulle fryse ned eller spise af retten hele ugen, så tager jeg gerne portioner af retten med som madpakke også varmer jeg den bare i en mikroovn. Rugbrød spiser jeg typisk kun hjemme til mellemmåltid eller senegodnat måltider, har ikke ret meget pålæg af den grund, typisk har jeg faktisk kun leverpostej og enten agurk eller syltede rødbeder. Ellers har jeg også makrel. Eller laver jeg også rette som lasagne og fryser noget af det ned i portioner, så man har til dage hvor man ikke lige har tiden eller lysten til det store og ikke lige vil spise rugbrød. Ellers laver jeg også små pizzaer som jeg kan komme i kåleskabet, der holder de sig også fint i flere dage. Og det kan let spises kolde hvis ikke man lige vil varme dem i ovnen, derfor fungere de også godt til madpakke. Hvis man også gerne vil lave noget som er billigt så kan gryderetter igen anbefales, gryderetter med mange grøntsager, hvidkål og gulerod er en god "filler" eller også ris, det kan få kødet til at "strække" lidt længere.
--
We know the speed of light, but whats the speed of dark? i7-5930K @ 4,7 Ghz - 2xSLI GTX 980 Ti HYBRID - MSI X99A - 16GB Corsair 2666MHz
#11
Oliver_k
Elitebruger
10-12-2016 18:40

Rapporter til Admin
ris og kylling. når det skal være godt kan man lave ovnkartofler og kylling. ellers er det billigste en gryderet/kødsovs m tilbehør.
--
#12
kb-
Elite Supporter
10-12-2016 19:39

Rapporter til Admin
Hvor handler du? Vi kan da få grøntsager vi selv vejer her, og sidst jeg kiggede kunne man sagtens få 1 kg gulerodsposer.
--
.
#13
~DoN~
Supporter
10-12-2016 19:45

Rapporter til Admin
REMA har ofte ting i mindre størrelser som passer bedre til singler.
--
#14
Fuller 8900
Junior Supporter
10-12-2016 20:30

Rapporter til Admin
Handle i REMA de har næsten alt i mindre størrelser, brød, bacontern og meget grønt kan købes på vægt istedet poser :) Dog er det jo ikke alt, men køb da store pakker kød og pak ud og frys ned. Evt køb noget grønt som frost, så kan du tage en håndfuld op af det du skal bruge og resten i fryseren igen.. :) Men ja, det er sku ikke nemt at lave mad til en person :)
--
#15
Rolf
Giga Supporter
10-12-2016 20:33

Rapporter til Admin
#0 Du handler bare et forkert sted, ganske enkelt...
--
#16
Momberg
Elitebruger
10-12-2016 23:32

Rapporter til Admin
Det bedste trick er ikke at være sart med mindst holdbar datoen. Der er nemlig en grund til at det hedder MINDST holdbar til, og ikke "kan kun holde sig til". Lugt til varen. Lugter den grimt (du er IKKE i tvivl), så smid den ud. Lugter den fint men smager grimt så smid den ud. Udover det kan du spise løs, med få undtagelser. Mælk kan hurtigt blive surt, og rejer er ikke så smart at spise efter udløb. Yoghurt sker der intet ved, for det er surmælk, og bliver næsten bedre af at overskride (produktet bliver fra fabrikken dannet af bakterier) Kødpålæg bliver fyldt med nitrit salt som ikke er farligt for os i de mængder, men det dræber de fleste bakterier, og kan holde sig i evigheder. I et madprogram på DR, havde ham der bitz gutten en pakke hamburger ryg liggende på skrivebordet i en uge, og den fejlede intet. Han spiste af den. Jeg kigger aldrig selv på holdbarheden på leverpostejen, for den kan også holde sig i evigheder. Mindst holdbar betyder bare at producenten kan garantere samme kvalitet som ved køb, indenfor den påtrykte dato.
--
#17
Splint
Elite Supporter
10-12-2016 23:52

Rapporter til Admin
Enig med #14. REMA er et godt sted at handle ind til en lille hustand. Samtidig så slipper du for at støtte COOP, hvilket i sig selv er det hele værd :)
--
https://egohumanisterne.dk[...]
--
Sidst redigeret 10-12-2016 23:53
#18
Sunbao
Giga Supporter
11-12-2016 00:20

Rapporter til Admin
#9 men nu efterspørger #0 hvis rigtig mad og ikke lort med lort på :P
--
Do You Know The Score ? We Do http://www.FmFreaks.dk[...]
#19
Sunbao
Giga Supporter
11-12-2016 00:28

Rapporter til Admin
#0 det handler jo i bund og grund blot om at planlægge, så kan en gang hakket kød blive til en bøf mandag, samtidig med det giver fyld til wraps til madpakken tirsdag, indgår i aftensmaden onsdag som små pizzaer. og i en gang salat til frokost også med den kødsovs du har lavet af det der ikke blev til bøf. Og sådan gør det sig jo gældende med det meste, du kan også gå over til selv at bage lidt boller efter behov, en god koldthævet dej kræver kun lige 15 mins i ovnen hver anden dag så har du billige hjemmebagte boller til 2 dage af gangen, dejen tager 10 mins at slå sammen.
--
Do You Know The Score ? We Do http://www.FmFreaks.dk[...]
--
Sidst redigeret 11-12-2016 00:29
#20
fuerzzz
Gæst
11-12-2016 05:19

Rapporter til Admin
Nej støtte Coop? Elller dansk suermarked nej nej Så vidt jeg ved er hverken SPAR eller REMA1000 i nogen af de to kæder og der ligger 99% af mine indkøb. ikke på hvilkår om jeg vi større en stor dansk supermarkedskæde ved at handle hos dem, om de så lå i baghaven. Rema1000 er vist norsk, Spar er vist de eneste man kan kalde "rigtige købmænd" - og derfor støtter jeg dem når jeg kan, Nu kan jeg ikke skrive det der signatur som gæst men hvis jeg ku ville det være: "I like you but i dont really wanna take you home"
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#21
Fuller 8900
Junior Supporter
11-12-2016 09:59

Rapporter til Admin
#20 Altså jeg ville da helst støtte dansk, men de når bare ikke REMA til sokkeholderne, så der ligger jeg også 90% af vores madbudget/dagligvarer.. Resten får føtex :) GIDER ikke Fakta, brugsen eller kvickly.. Dog kan jeg godt lide Meny også og til tider Kiwi (dog kun for deres tilbud) Men ja Rema ligger også kun 100 meter fra os, så det er også meget naturligt at handle der :D Dejlig at kunne gå hen og handle det man lige mangler, når man mangler det :) Dog køber jeg en masse spontant.. Så det var nok bedre økonomisk at handle en eller 2 gange om ugen ;D
--
#22
Splint
Elite Supporter
11-12-2016 14:28

Rapporter til Admin
#20: Jeg afskyr COOP. De er dagligevarekædernes svar på Alternativet. Deres politiske korrekthed er kvalmende.
--
https://egohumanisterne.dk[...]
--
Sidst redigeret 11-12-2016 14:32
#23
Momberg
Elitebruger
11-12-2016 15:07

Rapporter til Admin
Hva er der nu galt med Coop og dansk supermarked?
--
#24
Damale
Supporter Aspirant
11-12-2016 15:22

Rapporter til Admin
#1 Jeg vil give #16 helt ret, folk har en grim tendens til at smide mad ud fordi der står et tal på pakningen, uden at tjekke om maden er ok eller ej. Det bedste råd jeg kan give dig er, køb en suppehøne, de fås i Føtex til 70 kroner, kog den i et par timer, indtil når du prøver at løfte den op i låret, så falder låret af, så er den kogt færdig. Herhjemme til 2 personer, piller jeg den og deler den op i minimum 6 portioner. Vandet du har fra kogningen, det koger du bare videre indtil det bliver helt brunt og fuld af smag, det skal være sådan helt klistret når du smager på det og så er det bare gennem en sigte, op i en isterningbakke og ind i fryseren, så har du hønseboullion, helt hjemmelavet uden mononatriumglutamat, som Knorr er vilde med at bruge i deres produkter. Hvis du altid spiser alene, så kan du enten dele det i 12 portioner og have til aftensmad, eller i 6 portioner og have til 2-3 omgange aftensmad ad gangen. Du kan lave kylling i karry, høns i asparges, gryderet, pastaret eller en stegeret som jeg godt kan smide dig opskriften til, da det er min egen opskrift. Alt sammen billigt, nemt og kan holde til flere dage, hvis bare man lige gør forarbejdet med den høne der. Og så fylder hønsekødet ikke så meget i fryseren :)
--
/Daniel

Opret svar til indlægget: Mad til singler

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning