Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
bygningskonstruktørAf Ny på siden actavisdrool | 04-11-2016 22:06 | 8365 visninger | 28 svar, hop til seneste
Hej, jeg overvejer at tage bygningskonstruktør uddannelsen og håber at der enten er nogen der studere det samme eller er færdig uddannet, og kan fortælle lidt om det.
jeg har en stx, en masse erhvervserfaring på maskiner på en byggeplads og ønsker også at hører fra nogen der ikke har en tømmer, murer osv uddannelse.
Hvad skal man være specielt opmærksom på ved uddannelsen?
kræver det meget lektie læsning udenfor skolen?
hvor hurtigt kom i i arbejde, i hvilken slags firma og hvilken titel?
Er det en uddannelse i er glade for, og hvorfor?
jeg har læst på UG, snakket med studievejleder på skolen og forhørt mig omkring, men kunne godt tænke mig at hører fra nogle flere. I øvrigt ved jeg at de fleste Anbefaler at man er tømmer, murer osv uddannet inden man søger ind, derfor ville det være ekstra fedt at hører fra nogen som ikke er, men som mig selv har tager en stx eller lign. --
Jeg vil gerne komme med et hurtigt input. Jeg ville ikke røre en noget hvor der skal samarbejdes med akademisk bk eller arkitekt med en ildtang. Der er mange dårlige oplevelser for mit vedkommende.
Mine bedste erfaringer ligger hos nogle dygtige tømrer bk.
Du kan selvfølgelig være undtagelsen, men umiddelbart vil jeg mene at du allerede fra starten er bagud.
Mht. selve uddannelsen kan jeg ikke hjælpe. -- Indholdet af dette indlæg er blevet redigeret af |Smash|. #1 what ?
sikke en gang gas.
Udd. er en god uddannelse som giver god mulighed for job som :
- Byggeleder
- Arkitekt
- Rådgiver
og meget mere.
Det er en udfordrende uddannelse og der er en del lektier , både på skolen og derhjemme
men synes at skole elever kontra håndværkere går lige op.
Skoleeleverne har meget nemmere ved at bruge pc, programmer osv.
hvor håndværkerne har nemmere ved st se løsninger.
Efter 2 år vælger du hvilken retning du vil tage.
og selvfølgelig mangler du praktisk erfaring når du skal starte på job bagefter , men vi skal jo alle lære det.
god uddannelse , gode jobmuligheder og god løn.
God weekend
-- tillid er en tillidssag. #2 En tømrer kan lære at bruge Revit. En STX elev kan ikke lære at få den erfaring en tømrer har inden påbegyndt uddannelse. Jeg har udelukkende dårlige erfaringer med akademiske arkitekter og bk. -- Indholdet af dette indlæg er blevet redigeret af |Smash|. #3, det er to vidt forskellige uddannelser du sammenligner - synes ikke det giver mening. Jeg har en søster der er under uddannelse som design-ingeniør og det er ikke småting de lærer. Ingeniøren laver tegningerne og beregningerne, som du efterfølgende udføre som tømre (større projekt). Du vil eksempelvis ikke kunne lave samme beregninger og har den samme indsigt i holdbarhed. Omvendt kan ingeniøren jo ikke udføre det fysiske arbejde du laver.
Jeg vil til enhver tid anbefale akademisk vej, da det efterfølgende ikke er så fysisk betonet og typisk man kan holde til det længere. Men tilsidst afhænger det jo af hvad man har lyst til at lave :) -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Kender en hel masse af bygkon. i København. Næsten alle har valgt at læse videre. Uddannelse er ret nem, men det kræver en del læsning og forståelse. Dem som har fået arbejde er rigtig glade for det.
Andre som er gået videre har svært ved at finde job, for det findes ikke rigtig job indenfor deres fag som sådan. Du kommer til at arbejde meget med noget som har overhoved intet at gør med selve uddannelsen.
Men på den anden side, du har fri når du har lyst til! Til eksamen har du grupper af 3-5, så det er ret nemt at snakke om et emne uden at være forberedt. -- We have to warn the others, they are coming... - Walter, FRINGE #4 Jeg tror ikke, at jeg forstår dit indlæg. Jeg snakker udelukkende om bk udd selvom jeg nævner ark. Uddyb gerne dit svar. Jeg vil gerne diskutere, men først når jeg er med på hvad du mener. *facebook tommelfinger op* -- Indholdet af dette indlæg er blevet redigeret af |Smash|. Jeg er enig med #6 i denne her.
Jeg har stor erfaring med byggerier, lige fra almindelige parcelhuse til domiciler på op til 50.000 m². Både som håndværker og leder.
Min erfaring er at akademikere der har berøring med byggefasen, meget sjældent føre noget godt eller konstruktivt med sig. Et godt eksempel er et projekt jeg lige har afsluttet. Et byggeri for et stort arkitektfirma, den uvidende vil nok gætte på at alt kørte på skinner. Men nææææ nej, mage til ustruktureret byggeri skal man lede længe efter. Der var op til flere arkitekter og konstruktører tilknyttet byggeriet, fælles for dem alle var at de engen håndværksmæssig indsigt havde.
Uddannelsen er sikkert rigtig fin, men hvis man kigger på hvad en nyuddannet bygningskonstruktør får i løn, så er det nemt at danne sig et billede af, hvilket produkt mange af dem levere :) -- Note: "DJ" har ikke noget med "disc jockey" at gøre :D
Det er bare tilfældigvis, forbogstaverne fra mit mellem og efternavn. #Jintao Nu er det jo to forskellige type mennesker.. altså fx STX og en Tømrer - en Tømrer er mere til det praktiske, men lort når det kommer til planlægning, struktur, kommunikation, sprog, Jura osv osv.
Der er svagheder og styrker.
OP - Det er en fin uddannelse, der giver dig gode muligheder om end du er praktisk orienteret eller STX, HF mm.
de første semestre er "walk in the park" mens de senere kræver en del mere tid (nogen bruger 40 timer eller mindre, andre bruger +60)
;) -- #7 Et godt produkt...? -- Sidst redigeret 05-11-2016 17:27 #8
Det er lige netop det du skriver, som er problemet. Nemlig at en person som ingen praktisk erfaring har, skal være i berøring med netop den praktiske fase af et byggeri.
Alt kan læres, men den akademiske del er bare en del nemmere at lære, end årevis af praktisk erfaring.
Det skal ikke forstås sådan at en akademisk bygningskonstruktør ikke kan være dygtig. Alle brancher har jo sorte får :) -- Note: "DJ" har ikke noget med "disc jockey" at gøre :D
Det er bare tilfældigvis, forbogstaverne fra mit mellem og efternavn. Martin_DJ og Jintao
Jeg ved ikke helt hvad jeres pointe er? at en tømrer er en bedre bygningskonstruktør end en med en HTX HF STX ell. lign..
jeg skriver netop at det er to forskellige typer mennesker, og de er ikke nødvendigvis gode til det samme - men jeg ville ikke gå så langt og sige at den ene er bedre end den anden.. jeg kan forestille mig jobs som ville være udfordrende for den ene part, og nemt for den anden - men overordnet set tror jeg ikke (siger min erfaring) at den ene er bedre en den anden :) -- min pointe er - har du et drive kan du blive DK's bedste BK - ligemeget om du har praktisk erfaring eller ej. :D
bare klø på - din fortid spiller ikke den store rolle. -- #11 Min pointe er bare, at en "stx" bk vil være bagud i mange år, når det kommer til byggeteknisk erfaring set i forhold til en tømrer eller en murer bk for den sags skyld*. Jeg vælger altid den der på forhånd ved hvordan tingene hænger sammen, frem for en der lige skal Google hvordan man byggede mansardtag for 80 år siden.
Helt rigtigt kan en akademisk bk være dygtig, jeg har bare ikke mødt personen endnu. :o)
*Under den forudsætning, at vedkommende har været nysgerrig og rent faktisk kigget efter når han/hun har været ude på opgaver. -- Indholdet af dette indlæg er blevet redigeret af |Smash|. OP - Tro mig - du er ikke bagud fra start (hvis du altså er STX HTX eller sådan) som nogle mener :) -- Den dygtige Bygningskonstruktør lytter til håndværkerne ude på pladserne, og bruger deres erfaring i sit arbejde.
Så vær åben for indput og husk kage til kaffen. -- #14
Hvilke stilling er det du mener at #0 skal besætte for ikke at være bagud fra start?
For hvis det er den type stilling som en bygningskonstruktør normalt har i byggeriet.
Af ren nysgerrighed, hvad er så dit grundlag for dine udtalelser?
Akademisk bygningskonstruktør måske? ;) -- Note: "DJ" har ikke noget med "disc jockey" at gøre :D
Det er bare tilfældigvis, forbogstaverne fra mit mellem og efternavn. Jeg tror ikke du forstår hvad Martin og jeg mener. Han vil være bagud efter men ikke nødvendigvis under uddannelsen. At din samarbejdspartner har førstehåndserfaring er nærmest uvurderligt (for mig). -- Indholdet af dette indlæg er blevet redigeret af |Smash|. Burde være krav med 5 års erfaring fra byggebranchen, at få sådan en uddannelse. -- Selvfølgelig er jeg "akademisk bygningskonstruktør" - også derfor jeg siger som jeg siger her.
Jeg har ikke haft svært ved at få et job TVÆRTIMOD mennesker og kontakter er noget jeg har en større viden om end mange af dem som arbejder på byggepladserne, en viden jeg har fået gennem en gymnasiel bagrund, en viden der bunder i et bredt intellektuelt forståelse - en forståelse jeg startede med at opbygge i gymnasiet - det er det der i dag gør mig til den person jeg er, som tænker som jeg tænker. - også derfor scorer jeg netop en fed løn fordi jeg kan vikle selv de mest indfiltrede situationer ud - en egenskab der (min tydelige mening) oftest ligger hos dem med gymnasiel baggrund.
jeg har ofte lagt mærke til en form for "byggeplads jargon" der er - folk der tror andre ikke laver noget, eller ikke er kvalificeret til jobbet - jeg skyder det hen under misundelse, men tænker alligevel det er komisk at folk har lyst til at dunke hinanden oven i hovedet, eller penis - konkurrence. ;) -- #18 - Fordi du er håndværker nu eller? -- #19
Helt okay at du har dine holdninger.
Dog er min erfaring noget anderledes, men sådan er det jo.
Min erfaring er heller ikke at en gymnasiel baggrund er lig med evnen til at løse konflikter på en byggeplads.
En anden ting jeg bider mærke i er din snak og "jargon". Som regel er håndværkere ret direkte i deres udtalelser. Så hvis du tit oplevet at blive beskuøyldt for ikke at løfte din opgave, kan det så ikke bunde i din manglende praktiske erfaring og dermed mulighed for saglig mod argumentation?
For har du som ledende instans på en byggeplads din faglighed i jorden, så kan jeg ikke se hvorfor nogen skulle mene at du ikke er kvalificeret.
Din måde at vende "kritik" til misundelse er også en lidt uheldig egenskab. Men håber bare at det er mig der misforstår noget. -- Note: "DJ" har ikke noget med "disc jockey" at gøre :D
Det er bare tilfældigvis, forbogstaverne fra mit mellem og efternavn. #21
Det er lidt bare mig der hælder min hjerne ud på tastaturet - det kan nok ikke forklares gennem skrift direkte ;)
Jeg har ingen problemer som STX'er og hiver gerne 50-75k hjem om måneden (alt efter antal byggepladser etc)
så til OP - bare gør det - det er mere end muligt!! -- #22
Det er også fint.
Kan dog ikke rigtig se hvor din personlige løn kommer ind i billedet, som et relevant grundlag for noget som helst. Især ikke når du ingen indsigt giver i din jobbeskrivelse. For jeg kender da helt almindelige håndværkere der ligger på et lignende lønniveau. Men det gør dem jo ikke til orakler, eller de bedst egnede til det de laver.
Vil er enige om at #0 ikke skal holde sig tilbage, da det er hans holdning og tilgang til jobbet ser danner ham. -- Note: "DJ" har ikke noget med "disc jockey" at gøre :D
Det er bare tilfældigvis, forbogstaverne fra mit mellem og efternavn. #23 - jeg siger bare at #0 ikke skal bekymre sig om at være stx'er eller håndværker - der er trods alt ret lav arbejdsløshed blandt BK'ere (3% eller sådan..?) -- #24
Hvor tit ender håndværkerne med, at må lave noget anderledes end du havde planlagt det?
Men det er rigtig fint hvis du lytter til dine håndværkere, det er tit det største problem, for mange tror fordi de er højere uddannet, så har de ergo også mere viden og erfaring, end ham der har arbejdet med faget i 30 år.
Problemet er mere proces og materiale forståelse, som rigtig mange der ikke har førstehånde erfaring med det, overhovedet ikke har noget begreb om, og derfor tegner/designer ting, som ender med at blive umuligt at udføre på den måde.
Der hvor jeg er, er der for 2 år siden blevet bygget nyt separations anlæg til over 30 mio, hvor 60% af det, er på nogle maskiner, som alle undtagen vores ingeniør(ren akademisk), viste var noget skrammel, og ikke ville virke, men i det han selv designede meget af det, og kun havde en model der var 1/4 størrelse af det vi skulle bruge at gå efter, den er så endt med at have for lille kapacitet i forholdt til, hvad han havde planlagt for, og nu er det begyndt at koste flere og flere penge, for det første kan maskinerne ikke holde, da han bare har gjort alting 4 gange større, men da det indholder vand, har han ikke tænkt over at kubik ikke kun bliver 4 gange større, og fordi han har forsøgt at prøve at løse kapacitet problemet, ved andre tåbelige tiltag.
Han røg for nogle måneder siden, og vi har fået en ny, med håndværker baggrund, som allerede har set mange af fejlene, og efter min mening, prøver at rette op på tingene, med fornuftige løsninger, som man ved virker, og ikke noget forsøg værk.
Nu vil jeg ikke sige alle er sådan, men det er ikke første sted jeg har været, hvor historien er sådan, det er bare førstegang, det er en bommert i den prisklasse. -- Min erfaring er nu også, at en praktisk uddannelse kombineret med teoretisk overbygning giver en bedre evne til at løse tekniske og praktiske problemer. -- PRoblemet ligger lige så tit (hvis ikke mere) hos håndværkerne der tror de ved alt og alting. Det kan ikke tælles på nogen som helst antal fingre de gange, hvor jeg er løbet ind i håndværkere der tror de ved meget mere om alting end alle andre.
Men disse problemer er med menneskerne at gøre, ikke uddannelserne. Fordi selvfølgelig kan en STX BK være bedre end en håndværker BK og omvendt.
Håndværkerfaget eller BK er ikke raketvidenskab nogen af delene. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Skal vi nu ikke lige til at starte med, få fastlagt at man ikke nødvendigvis skal stå ude på en byggeplads som uddannet bygningskonstruktør. Der er mange muligheder med denne uddannelse.
Jeg blev selv uddannet i en klasse hvor 9 ud af 10 havde en håndværksmæssig baggrund, og ja, der er forskel. Jeg har som uddannet tømrer set en byggeplads, jeg har en ide om hvordan en bygning skrues sammen, og jeg har set mange af de forskellige materialer med mine egne øjne. Så der har man som håndværker en fordel over akademikeren. Akademikeren har i mine øjne så den fordel at de kan finde ud af at studere. De er bedre organiseret med kalenderen, lektier, bøger osv, og så kan de finde ud af at tage noter. Dem jeg har gået i klasse med var i hvert fald de bedste i klassen til dette, ligesom de alle var langt bedre i ingeniørfagene end os andre.
Trådstarter skal også lige være opmærksom på at alle skolerne gør det på forskellige måder. Der var en tidligere der skrev noget om at man var 5 sammen til eksamen, og at det derfor var nemt at snige sig igennem. Det er så ikke tilfældet alle steder. Dog er det nok ret normalt at man kan klare sig godt eller dårligt, afhængig af den indsats og tid man selv ligger i det. Vi havde et par stykker der kun brugte timerne på skemaet til deres ting, og de skrabede sig som regel kun lige over spærregrænsen, mens andre brugte 40 timer om ugen og fik gode karakterer, og andre igen brugte 60+ timer og fik rene 12-taller. Alt afhænger af ens egen motivation og arbejdsindsats.
Når det så er sagt, så findes der selvfølgelig både gode og dårlige bygningskonstruktører med både håndværker- og akademikerbaggrund. Fælles for dem er dog at ingen burde blive smidt ud på dybt vand, og så bare klare sig selv. Da jeg var færdig fik jeg da i hvert fald rigeligt med opbakning fra mere rutinerede folk, og det gør jeg stadig den dag idag.
Når man er uddannet er det ikke svært at få et job. Jeg blev ringet op af et ingeniørfirma dagen efter jeg kom hjem fra min sommerferie. De havde fået mit nummer af en kontakt jeg fik under min praktikperiode. Jeg har også været hos et arkitektfirma, og er i dag hos et mellemstort ingeniørfirma som byggeleder/bygherrerådgiver/projekterende. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|