Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Jura studie - krav/kompetencer

Af Gæst Jura | 24-06-2016 13:43 | 4227 visninger | 12 svar, hop til seneste
Hej Hol. Et lidt andet spørgsmål end hardware i denne tråd. Skal søge til næste år, og har derfor Jura på som første ønske, social rådgiver som andet på AAU. Kommer fra en HF med middel karakter gennemsnit, dog med en lille form for ordblindhed med i baggagen. Mit første spørgsmål går derfor ud på, er ordblindhed en hindring til disse overhængende ønsker? Har en afklaring på studiets helhed, i den forstand at det omhandler selvdisciplin at fuldføre studie af disse kaliber. Men sidder der evt nogle her med ydeligere erfaringer fra egen jura studie eller fra venner/familie som kunne give noget mere input omkring emnet/emnerne? Har hørt der også er en stor frafalds procent på disse studier. Især jura - noget nogen herinde har viden omkring om hvorfor? Evt egne erfaringer? Nu jeg en mand som er 31, så det er relativt sent (vil nogle mene) - men det vel aldrig for sent? ;) Men hvad er gennemsnit alderen, og oplever i en hindring ifht det, eller fordel? Hvad med job muligheder efterfølgende, og mht karaktergennemsnit på disse studier? Hold venligst en ordenlig tone, og tak til dem som giver sig tid til at svare.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
KrQl
Ny på siden
24-06-2016 13:56

Rapporter til Admin
Jeg ved ikke, hvad du kalder "middel gennemsnit", men i 2015 var den laveste adgangskvotient (Aarhus Uni) på jura 8,8 og det er for standby (altså at komme ind "på et afbud" eller være garanteret at komme ind næste gang).
--
#2
IslaIsla
Bruger Aspirant
24-06-2016 13:59

Rapporter til Admin
Hejsa, Jura har et moderat højt adgangskrav i form af følgende: I 2015 udbød AAU ligeledes115 studiepladser på Jura uddannelsen. Der blev optaget 122 ansøgere inkl. overbookning. I kvote 1 blev grænsekvotienten ved optagelsen i 2015 9,1 efter 7-trinsskalaen og grænsekvotienten for standbypladser blev 8,7. Ydermere kræves følgende: Adgang til bacheloruddannelsen i Jura forudsætter opfyldelse af følgende krav eller dokumentation af tilsvarende kvalifikationer: Bestået adgangsgivende eksamen (stx, hf, hhx, htx, studiekompetencegivende eksamen i forbindelse med erhvervsuddannelse (afsluttet EUX eller afsluttet 1. del af Merkantil EUX) eller tilsvarende) - Dansk A - Engelsk B - Historie B eller Idehistorie B eller Samfundsfag B eller Samtidshistorie B Helt og lykke! EDIT: Ovenstående er kopieret fra AAUs egen side: http://www.aau.dk[...]
--
Sidst redigeret 24-06-2016 14:00
#3
Maruchin
Ultrabruger
24-06-2016 16:47

Rapporter til Admin
Min erfaring siger mig at folk er i starten af tyverne. Vil tro gennemsnitsalderen er 21-22 år, men pyt med det. Der er stadig folk som først tager en videregående uddannelse, i en alder af 50. Hvis du brænder for et studie så spring ud i det :) Der er jo ingen der siger, at man skal med på rustur og lave tøjkæde med nogle unge mennesker, hvis man slet ikke føler for det :)
--
#4
Clegg
Mega Supporter
24-06-2016 20:47

Rapporter til Admin
På deltidsstudiet er frafaldsprocenten tæt på 70 og fuldtidsstudiet omkring de 40. Tror der er to årsager hertil. Mange går i gang med det alene pga. prestigen og fortryder da det ikke har interessen. Derudover er det et hård studie, som mange knækker på.
--
Sidst redigeret 24-06-2016 20:48
#5
Tunax
Supporter Aspirant
24-06-2016 21:24

Rapporter til Admin
Jura er bestemt ikke en linje, som er nem og gennemføre.. Det kræver at du er villig til at ligge den største indsats i dit liv nok og sige nej tak til del fritidsaktiviteter (hvis du ønsker og klare dig med gode karakter) og opnår du ikke gode karakter på jura, venter der heller ikke noget spændende arbejde når du er færdig.. Har du karakterne til at blive optaget, bør du kunne klare dig igennem, så det bare din indsats der afgøre det.. Har en storesøster som er advokat...
--
#6
Luske!
Ultra Supporter
24-06-2016 21:50

Rapporter til Admin
Har selv været turen igennem på KU - som klart kan anbefales. Fantastisk spændende - i hvert fald efter bacheloren, da der stort set kun e valgfag på kandidaten og dermed maksimal mulighed for at skræddersy. Men det kan du naturligvis læse på deres hjemmesider... Var det hårdt? Tjo. Nu var der jo ikke mødepligt, så det bestemmer man jo selv... Men første år, var en lidt hård omgang, men skematimer fra 8-17 flere dage - hvilket jo egentlig bare er lækkert. Men læste vel typisk et sted mellem 50 og 100 sider om dagen ved siden af, for at nappe pensum.. Med det sagt havde jeg også både studiejob og tid til øl, så det gik...
--
There is a difference between knowing the path and walking the path.
#7
Jurastuderende
Gæst
25-06-2016 00:48

Rapporter til Admin
Hej. Jeg læser selv studiet i Aarhus, og kan sige, at ordblindhed vil kunne være en hæmmende faktor for dig, da der er relativt mange siders læsning (5000 siders pensum ca. på den store formueret). Selve studiet er typisk noget folk enten brænder for eller ikke. Der lægges mange timer i studiet, og man skal være klar på dette. Det er dog ikke fordi det er nogen raketvidenskab, det er en cocktail af sund fornuft og forståelse af reglerne. Det er et meget varierende studie, da man har mange forskellige fag - familie- og arveret, strafferet, formueretlige fag, EU-ret etc. Gennemsnitsalderen er omkr. ca. 20, og der er ikke mange man ser på en alder af 31. Der er dog flere som har gået på min årgang, som har været over de 30 år, og de har vidst klaret det ganske fint. Derudover bør du vide, at de forskellige studier især i Aarhus anser jurastuderende som arrogante, hvilket selvfølgelig er fuldstændigt uberettiget. Held og lykke med det. Med venlig hilsen.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#8
Jura
Gæst
25-06-2016 08:29

Rapporter til Admin
Men kan nu godt se at mit gennemsnit ikke helt rækker mht forrige gennemsnit deltagelse. Jeg har dog stadig et år tilbage på HF - matematik, kemi, biografi, geografi og psykologi B. Så kan få det oparbejdet med gode karaktere her det sidste år. Men matematik er nu ikke min stærke side. Mit gennemsnit er på 7,4... Så kan være jeg som udgangspunkt skal søge socialrådgiver. Og så kan jeg efterfølgende søge på kvote 2 til jura hvis jeg vi forsætte med studiet, da det tæller som en relevant erhvervserfaring og uddannelse til kvote 2 jura. Brænder meget for det, og min ordblindhed er nu ikke en hindring mht læsning. Det er mere skriftlig det kan ses, men er ikke så meget som det har været. Fik 7 i skriftlig Dansk A uden hjælpemidler, og har ikke nævnt det overfor skolen heller. Socialrådgiver uddannelsen kræver også 'bare' en fuld HF, og det ender jeg ud med. Men ærgerligt at ens gennemsnit ikke rækker til ens ønske som man nu brænder for. Men det selvfølgelig bare en erkendelse man må gøre sig op med.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#9
Haha001
Ultrabruger
25-06-2016 13:20

Rapporter til Admin
Det er aldrig for sent at videreuddanne sig selv. Du skal dog lægge mærke til at det kommer til at blive rigtig svært til umuligt for dig at komme ind med et snit på 7,4, når standby (dem som ikke kom ind i år, men blev tilbudt plads næste år) er på 8,7. Som du selv siger kan du søge til socialrådgiver og søge på jura bagefter. Det er ret populært at læse sygeplejerske for at blive læge, så mon ikke man kan gøre det samme med jura. Du skal ikke tænke på at du "kun" har en HF, din uddannelse er lige så meget værd som en normal STX/HTX/HHX. Du skal bare sørge for at dine fag er på niveau med de adgangskrav som uddannelsen har :)
--
Jeg skriver ikke altid noget, men jeg er altid til stede :)
#10
Christian22
Supporter
26-06-2016 03:04

Rapporter til Admin
0# - Hvis du brænder for det - burde det intet problem være! - Jeg læser selv Antropologi på KU, og er helt fantastisk glad for det. Ja, der er meget pensum at læse igennem, det skal man uden tvivl være forberedt på - men som sagt hvis man brænder for det burde man også finde det meste af stoffet interessant (i hvert fald i mit tilfælde). Hvilket gør det utroligt meget lettere og hurtigere at komme igennem diverse faglitteratur. En af mine bedste venner læser Jura, på KU, hvor der også har været en del frafald, men hans teori er at det ikke har så meget at gøre med sværhedsgraden (selvfølgelig er det ikke let), men nærmere det at der er meget prestige og anerkendelse over at læse Jura. Derfor vælger mange af de helt unge nyudklækkede studenter det, for derefter at finde ud af det slet ikke var deres kop te. Al held og lykke med dit sidste år på HF! - Husk at du kan gange dit snit op med 1.08 (8%) hvis du søger ind på videregående uddannelse maksimum 2 år efter du har afsluttet din HF.
--
If you repeat a lie often enough it becomes religion.
#11
Jura
Gæst
26-06-2016 06:56

Rapporter til Admin
10# Mange tak for dine søde ord. :) Som du også selv nævner, så er det også min opfattelse at uddannelsen primær handler om forståelse af udtryk/formuleringer i bøger, samt samfundsviden/historie end det direkte handler om skole som på HF. Men ja, man er jonked af, at chancen nok ikke er stor, i hvert fald ikke før jeg evt står med en bachelor i socialrådgiver evt. :) I sgu søde. Tusind tak for jeres ord. Gennemsnittets krav er der nok for at de forbinder det med vilje/motivation. Og sådan er det nok også i fleste tilfælde. De pågældende krav som der er i kvote to er bestået sidste år. Dansk A: 7/10, Samfundsfag B 7. Og ja så engelsk B som trækker ned 4/7. Men ja, personligt mener jeg at i fleste tilfælde tror jeg 'ældre' studerende ikke nær så ofte hopper ud af et studie som mange unge ses at gøre. Men det nok ikke noget de ser på. Skriver Jura på, men forventer langtfra at blive optaget, og må så håbe at blive optaget på socialrådgiver. Da den også åbner for større chance i kvote 2 i Jura. Det er noget jeg virkelig vil, og tror også på jeg vil komme igennem hvis jeg fik muligheden, men man skal jo selvfølgelig først lige blive optaget først. :)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#12
Luske!
Ultra Supporter
26-06-2016 14:17

Rapporter til Admin
Alternativt kan du jo vælge en nemmere løsning og nappe den i Odense - hvis det er noget som du *virkelig* vil
--
There is a difference between knowing the path and walking the path.

Opret svar til indlægget: Jura studie - krav/kompetencer

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE