Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Nogen CBS IBP eller IB studerende der har lyst til...

Af Monsterbruger warz0ne | 21-01-2016 12:21 | 3544 visninger | 6 svar, hop til seneste
Jeg skal til at studere næste år og har allerede dannet mig nogle få meninger. Jeg interesserer mig primært for de ting de 2 ovenstående uddannelser tilbyder, dog vil jeg gerne høre lidt mere fra de studerende selv. Jeg er klar over det er muligt at finde videoer osv på CBS hjemmeside, men det føles en smule mere personligt her på reddit. Et lille uddrag af mine spørgsmål: Er der meget matematik? (Er elendig til matematik desværre) Er der plads til et studiejob i dagligdagen? Hvor længe bruger du hver dag på studiet? Er der afleveringer? Hvor ofte går du til undervisning? (Jeg spørger fordi min søster læser Jura og hun har tit fri) Jeg har læst der er meget pres på denne uddannelse sammenlignet med andre, hvad skyldes det? Er jobmulighederne gode efter uddannelsen? Er det en "sjov" uddannelse? Er det faglige stof spændende? Er det sværhedsniveauet på studiet højt? Det var de spørgsmål jeg lige kunne huske, man behøver selvfølgelig ikke svare på dem alle. Hvis der er nogen studerende der er kommet ind på en kvote 2 må de meget gerne skrive til mig på pm.
--
Sidst redigeret 21-01-2016 12:22
#1
phz
Elitebruger
21-01-2016 15:37

Rapporter til Admin
"Jeg spørger fordi min søster læser Jura og hun har tit fri" Hun har ikke fri :-) Tværtimod skal man selv læse materialet, frem for at have undervisning, hvilket inden for mange felter er enormt svært at absorbere. Bare fordi du har forelæsninger 8 timer om ugen betyder det ikke, at din arbejdsbyrde, hvis du ønsker gode resultater, er mindre end ~40. Ellers kan du godt forvente en jævn strøm af dumpede eksamner!
--
#2
PeZker
Semibruger
21-01-2016 18:19

Rapporter til Admin
Nu kender jeg ikke så meget til IB som til IBP men: Matematiklen er den samme som på alle erhvervsøkonomi uddannelser på CBS. Basic algebra og calculus til mikroøkonomi/managerial Economics, samt statistik. Det er sgu det samme om det er HA dit eller dut. Medmindre du tager valgfag og specialiserer dig i det (eller vælger HA mat), så kan man lærer det meste hvis man har haft mat B + i gym. Afhængig af hvor meget tid du ligger i studiet, vil der værre fint med fritid og tid til studiejob. Det handler om at læse smart, i stedet for meget. Jobmulighederne er ret forskellige, eftersom IBP mest af alt minder om statskundskab med flere økonomi fag (læs: politisk økonomi).IB minder mere om HA almen, men på grund af brandet i uddannelsen med Danmarks højeste gennemsnitskofficient giver det selvsagt gode muligheder for job efterfølgende Det faglige niveau er højt på begge uddannelser, men ikke højere end diverse andre på CBS. Det afhænger også af en selv, og hvor meget man dykker ned i det hele (hvilket jo oftest korelerer med ens karakter). Der er klart mere 'konkurrence' internt på IB studiet ift IBP.. Det er så op til en selv, om det lyder fedt. Håber det var svar på nogle af spørgsmålene :)
--
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money.”
#3
Ros3nlund
Ultra Supporter
21-01-2016 18:30

Rapporter til Admin
Studere godt nok ikke hverken IBP eller IB på CBS, men derimod IT & Økonomi på DTU, hvor økonomi delen til dels følger CBS. Mit billede af det derude er at de rent faktisk ikke går så meget op i matematikken derude. Umiddelbart så bruger flere af underviserne i managerial economics ihvertfald ofte udtrukket "Det er ikke DTU, skidt om i kan regne, bare i forstår". Jeg syntes ikke niveauet er svært, er selv selvstændig ved siden af studiet, så har forudsætningerne for det økonomiske, tror det er forskellige. Det ses ofte at de CBS studerende virkelig stræber, hvor os fra DTU egentlig ikke møder så ofte op til undervisningen da den er meget straight forward og der ikke er det store i det. Har selv indtil videre været oppe i Økonomistyring og managerial economics. Ingen af delene var synderligt svære. Skal have erhvervsret her fra den 20, indtroduktionen hertil var heller ikke noget specielt. Generelt gælder det jo at det er din egen indsats der sætter niveauet. Sådan er det på alle uddannelser, jeg må dog erkende at jeg har følt at CBS ikke er noget der har sat nogle udfordringer for mig. Til gengæld har DTU heller ikke gjort det endnu. Det kommer sikkert med tiden på DTU, men tvivler på CBS kommer til det. Skal være det i 2 semestre efter planen, hvilket betyder at mit sidste semester derude begynder nu. Planen er så at tage en masse valgfag derude på mit 5 semester på DTU. #1 mener at der godt kan være en 40 timers arbejdsuge. Til trods for at jeg jo studere ved to universiteter og noget af undervisningen ligger oven i hinanden, og der endda kan være eksamener med få dages mellemrum, så har jeg aldrig brugt mere end 4 timer om dagen på lektier. 4 timer er dog det højeste nogensinde. Har aldrig lavet noget hverken i folkeskolen eller på HTX og kom ud med et gennemsnit omkring de 11 på HTX, mit foreløbige gennemsnit nu er også 11, så lidt mere arbejde end i gym, men ikke synderligt meget.
--
i7 4770K @ 4.5Ghz 1.220V | MSI Z87-G45 | MSI GTX 770 Gaming 4GB | 8GB Corsair Vengeance Pro @ 1600Mhz |FD Define R4|Samsung P2370HD | MBPr Mid 2014
#4
PeZker
Semibruger
21-01-2016 22:40

Rapporter til Admin
En typisk erhvervsøkonom der ikke er specialiseret i finansiering, er ikke en "number-cruncher" på nogen måde. Det er ikke der kompetencerne skal ligge, men derimod intuitionen og forståelsen. Det forventes at man kender økonomiske principper, at du forstår et regnskab, du kan bruge anvendt statistik og strategi, som alt sammen bygger på matematik. Du skal ikke dog ikke frygte matematikken på de studier du nævner - som sagt, det vil være ens, ligemeget hvad du vælger på CBS. At forvente du kan skøjte igennem med et par timers læsning om ugen og skøjte igennem, det tror jeg desværre ikke du skal. Der er naturligvis nogle der blæser igennem gym og uni uden at løfte en finger (som #3) - og stadig have resultaterne med sig. Ikke at jeg læser meget, men mener bare at det billede Økonomi/IT-dude giver, er bestemt kun de færreste der kan have den oplevelse. Jeg har dog heller aldrig brugt mere end 3-4 timer maksimalt på en dag, selv i de mest pressede perioder.. men det er jo meget individuelt. Btw: Nej, der er INGEN aflevering i nogen af fagene på IBP så vidt jeg erindrer :) Der er kun mødepligt ved eksamen.
--
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money.”
--
Sidst redigeret 21-01-2016 22:40
#5
Ros3nlund
Ultra Supporter
21-01-2016 22:52

Rapporter til Admin
#4 har helt ret. Det er bestemt ikke alle der bare kan skøjte igennem. Nogen kan, nogen kan ikke. Generelt (og det gælder alt uddannelse), så gælder det ikke om korrekte resultater eller om at være hurtig. Det handler om forståelse af de enkelte ting. Har man forståelsen kan man oftest også bruge den viden man tilegner sig. Det er ikke sikkert at resultaterne altid er sande, men hvis fremgangsmetoden er, så er det langt bedre end at benytte snydeprogrammer og andet gøgl til at nå sit mål. På DTU har jeg ikke erfaret ret mange afleveringer, og i de fag jeg har på CBS har jeg ikke haft en enkelt, til trods for at vi følger CBS hold og ikke har vores eget. Selvfølgelig skal man læse op, det gælder jo alt, og specielt managerial economics brænder mange fingrene på. Hvis jeg fortalte hvad gennemsnittet i det fag var, ville du skide i bukserne. Men det handler ikke om at faget er et møg fag. Det handler om elevers manglende forståelse og om en hvis underviser hvis undervisninger er lige så tørt som understellet på en 80 årig kvinde. Selvsamme person har skrevet undervisningsbogen. Omvendt har vi også en anden lærer, han er vildt nice. Har virkelig styr på det og er skide god til at forklare med eksempler og få eleverne til at tænke selv.
--
i7 4770K @ 4.5Ghz 1.220V | MSI Z87-G45 | MSI GTX 770 Gaming 4GB | 8GB Corsair Vengeance Pro @ 1600Mhz |FD Define R4|Samsung P2370HD | MBPr Mid 2014
#6
NVW
Gæst
25-01-2016 16:48

Rapporter til Admin
?Jeg er en anden års IBP studerende, som har kendskab til både IBP og IB (jeg var selv meget i tvivl den gang jeg skulle vælge imellem studierne). Her er mine svar på dine spørgsmål: 1) Nej, der er hverken meget matematik på IBP eller IB. Så længe man har styr på mat B i gymnasiet, så burde man ikke have det meget svært på disse studier. Dog er der flere matematiske fag på IB. 2) I dagligdagen bruger jeg cirka 1-2 timer på studiet om dagen. Men jeg kan sagtnes bruge mere når jeg skal læse op til eksamen. 3) Nej, der er meget få afleveringer på IBP, og så vidt jeg ved, så gælder det samme for IB. 4) Der er cirka 10-15 timers undervisning på alle CBS uddannelserne. Dog er det ikke obligatorisk at møde op. Hverken IBP eller IB er meget hårdere end de andre CBS uddannelser. Men der er måske mere pres på disse studier, fordi folk går op i deres karakter/studiejobs. Men IB er måske lidt mere 'konkurrence agtigt' end IBP. Jeg har hørt fra nogle af mine IB venner at studiegrupper desværre ikke fungere så godt på IB pga. konkurrence for at få højere karakter. Derimod kan jeg sige at på IBP er man måske bedre til at arbejde sammen og læse i grupper. Vi har også vores egen website, hvor vi deler opgaver og eksamener. 5) Der er gode jobmuligheder både med IBP og IB. Men i dagens Danmark er en bachelor måske ikke nok. Efter man afslutter IBP kan man forsætte med IBP kandidat. Ellers kan også læse en ren cand merc. (ren økonomi), hvis man beslutter sig for det. Dog skal det huskes at man ikke har retskrav på det, men det er ikke meget svært at komme ind så længe man har ok karakter og relevante valgfag. 6+7) Jeg synes at IBP er en super spændende uddanelse, og jeg elsker sammenspilet mellem økonomi og politik. Grunden til at jeg ikke valgte IB var, at jeg synes at det ville blive for meget med ren økonomi. Hvis man synes erhvervspolitik og økonomi er interessant, så er IBP den perfekte uddanelse. IB, som HA-almen, er mere primært fokuseret på det økonomiske. Dog skal det også tilføjes at der er også er meget økonomi på IBP. Man skal ikke glemme at IBP er jo en erhvervsøkonomisk uddanelse, og økonomi + metode fag som man kalder dem (som f.x. statistik) udgøre cirka 60-70 % af studiet. 7) Nej, sværhedsniveauet på IB og IBP er nogenlunde det samme. Men som alle andre studier, så kræver det at man bruger tid på at læse og alt det andet. Håber at jeg har været behjælpelig ;)
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.

Opret svar til indlægget: Nogen CBS IBP eller IB studerende der har lyst til...

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning