Boller i karry. Høns i asparges. Millionbøf.
Svensk pølseret. ---kan laves ekstra billig med glaskartofler, og der kan næsten ikke smages forskel:-)
Alt kan jo fryses.:-)
--
Lav en masse pizza/pizzasnegle/pirogger og smid dem i fryseren.
--
Veni, Vidi, Vici.
dimidium facti qui coepit habet
Kom en masse grove grøntsager (kartofler, pastinakker, rødbeder, persillerødder, gulerødder, selleri, osv) i en gryde og køb en stor klump oksebov (eller en stor kasse kyllingefiletter), skær det ud og kom det i i halvstore stykker (terninger på 2x2x2 cm).
Kom en masse krydderier i (en masse, og ikke bare fucking salt+peber+oregano som de fleste danskere æder :/ ), dåsetomat, evt. kokosmælk på dåse, boullionterninger osv. Det må gerne være en stor gryde på 10+ liter.
Lad det hele koge 2-3 timer. Så er det lige til at dele i pakker/poser til at stoppe i fryseren (lad det lige køle noget af, så fryseren ikke får problemer med at holde sig kold).
Det kan fås utroligt billigt. Specielt i sommer/efterårssæsonen hvor rodfrugter ikke koster en disse.
Lige til at tage op og smide i en lille gryde og varme op. Der er jo indbygget kartofler i, så der skal ikke koges ris/pasta/kartofler til eller noget.
--
Luk for gæstebrugere!
Chili suppe med oksekød
http://www.dk-kogebogen.dk[...]
--
MB: ASUS Maximus V Gene | CPU: i7-3770 @ 4.3Ghz | GPU: GTX 980 | RAM: 16GB | CASE: Corsair 350D | SSD: 2 stk. 256GB Samsung 850 Pro | Asus ROG SWIFT Jeg har tit pølsehorn til at ligge i fryseren til en hurtig omgang mad :)
--
try { write crappy code that might fail }
catch { don't care }
Rå Falafel kugler klar til at putte i noget olie er noget vi er glade for hjemme hos os hvis man kommer træt eller sent hjem og så er det både nemt og billigt at lave. Ud af 400g tørrede kikærter får vi til ca. 10 pitabrød med falafel hvis det er de store pitabrød fra daglig brugsen som har pitabrød fra "bageren"
Salaten tager ingen tid at lave og har man lavet den kan den sagtens stå i køleren i 3 dages tid så man kun skal varme falafel og brød op.
--
Frikadeller til fryseren.
det er nemt at lave dem. Find en opskrift på nettet, lav farsen og bag dem i ovnen på bagepapir.
200 grader varmeluft i ca 20 min til de er brune.
(Jeg laver nogle gange op til 2kg kød af gangen)
tilbehøret kan være en salat bestående af:
tomatskiver, agurkskiver, fetaost(salattern), og et skvæt italiensk dressing.
samt et naan brød
--
#3 Det lyder ret praktisk, hvor meget vand skal man hælde i? Er det så det bliver en tyk suppe?
--
Fractal R4| AX850| Asus Z97-A| i7-4770K| Noctua NH-D14| Tridentx 16GB@1600 7-8-8-21 1T| OCZ Agi3 240| WD 1TB| Creative SB ZR| Gigabyte GTX970 G1
#8 Der skal ikke specielt meget vand i. Det skal ikke blive en suppe. Grøntsagerne afgiver en del vand under kogningen (under låg), så man skal ikke lægge ud med at fylde gryden til randen med vand.
Bare vandet fra dåsetomaterne eller dåsekokosmælken er næsten nok, og så lige et par kopper indtil det står sådan 2/3 op i gryden... Så kan man jo spæde lidt op undervejs, hvis det "koger tør".
Efter min smag må det gerne ende med at være ret tykt, så der kommer en god sovs automatisk ;)
--
Luk for gæstebrugere!
Hej - som #7 er inde på - frikadeller - og gerne i forskellige udgaver så man ikke hurtigt løber træt af samme smag :)
Jeg har selv masser af fryserplads - da jeg ofte fanger mange kilo fisk, der jo fylder en del. Derfor laver jeg jævnligt op til 6 kg. frikadeller.
Som udgangspunkt laver jeg dem med div. former for kød!. Svinekød, kalv/flæsk, skinkekød med mælk salt peber, æg, mel ..
Tilsæt så selv nogle af dine favoritsmage. F.eks. revet gulerod, lidt hvidløg, hakkede soltørrede tomater, favoritkrydderier etc.
Hvis det skal være billigt, så tilsæt rasp, havregryn så totalmængden bliver større, men mængden af kød selvf. bliver forholdsvis mindre!.
Div. krydderier gør dog, at dellerne bliver mere velsmagende, og den propersionsmæssige mangel af kød bliver undertrykt fremfor en større samlet smagsoplevelse :)
Og ja - min gamle mor ville korse sig over denne "egoistiske" fremstillingsmetode hehe :)
Fortsat god dag
/Kim
--