Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Uddannelses valgAf Supporter Aspirant Mixzo | 29-04-2014 17:35 | 1853 visninger | 15 svar, hop til seneste
Halløj kære medmennesker!
Jeg går nu en ny og spændende tid i møde, selv om den også er svær, da gymnasiet, for mit vedkommende, snart er slut og det "rigtige/virkelig" liv/voksenliv begynder.
Jeg vil gerne læse videre på universitet. Det fag/linje, der er mest oplagt for mig at læse er matematik. Derfor er valget faldet på dette, da man kan bruge det til alt, og fordi jeg virkelig synes at det er interessant at arbejde med.
Jeg har dog problemer med at vælge hvilket universitet jeg skal gå på (der er fri adgang til matematik, så derfor kan jeg mere eller mindre vælge selv. Ydermere, bør mit snit også være i orden).
Jeg bor på Sjælland. Jeg har derfor valgt for lethedens skyld, at blive på Sjælland, i hvert fald i bachelor perioden.
Dette betyder at valget står mellem DTU, KU og RUC.
Jeg holder rigtig meget af den "rene" matematik, det vil for mit vedkommende sige: beviser og undervisning i hvordan matematikken hænger sammen og hvorfor den virker, som den gør.
Dette betyder, at jeg gerne vil have et solidt og bredt fundament indenfor matematikken, før jeg, senere hen, ønsker at kunne benytte den til noget direkte anvendeligt, blandt andet fordi jeg gerne vil lære at tænke abstract.
Det skal desuden siges, at jeg har sådan en interesse indenfor matematik, at jeg højst sandsynligt gerne vil forske i noget indenfor området senere hen, hvis det bliver en mulighed.
Jeg har være til åbenhus på DTU og det var umiddelbart anvendt matematik, som de underviste i. DTU, er derfor mere eller mindre udelukket.
Mit spørgsmål er så, hvilket universitet skal jeg vælge?
Mange hilsner
Mixzo --
Til #0:
De to universitets typer, RUC og KU, er meget forskellige.
Jeg synes selv der er fordele og ulemper ved dem begge.
På nuværende tidspunkt hælder jeg mest til KU.
Dette gør jeg af følgende grunde:
1: Linjen handler udelukkende om matematik, hvorimod RUC's bachelor er en "naturvidenskabelig bachelor", hvor der kan være fokus på flere naturvidenskabelige fag. Dette er umiddelbart ikke ønsket i starten, da de andre naturvidenskabelige fag, som sådan, egentlig ikke interesserer mig.
2: Uddannelsesforløbet er valgt for mig, hvilket giver mig et bredt og solidt grundlag indenfor matematik, hvorimod på RUC har man mulighed for at vælge mere af noget end noget andet og derudover har du et andet linje fag, eksempelvis fysik ved siden af.
3: Københavns universitet er det ældste i Danmark og har igennem sin levetid hentet en del præstige. Hvilket, desværre, kan medfører at det ses som bedre at have gået derpå i forhold til på RUC. Jeg har oplevet historier, som har gået på at ansøgere til specifikke jobs, er blevet sat i anden række, hvis de har haft en uddannelse fra RUC i forhold til KU og andre universiteter.
4: af samme grund som i 3, har de højst sandsynligt også nogle langt bedre aftaler etableret rundt omkring i Danmark samt i udlandet, end RUC har.
5: Fokus ligger 100% på matematik.
Nogle fordele jeg synes der er ved RUC:
1: at man bliver smidt direkte ud i forsker miljøet
2: Gruppearbejdet. Ikke nødvendigvis deres projekter, som er anvendt matematik. Men gruppearbejdet generelt.
Jeg søger derfor gode grunde til at vælge det ene universitet frem for det andet.
Derudover vil jeg meget gerne høre jeres forskellige syn på de to universitet set i forhold til hinanden.
Også vil jeg også gerne høre om der er nogen der kan bakke min påstand op om, at RUC uddannede ofte bliver sat i anden række i forhold til ansøgere som er KU uddannede. Gerne fra nogle, som ansætter sådanne ansøgere i forskellige positioner.
-- RUC har generelt set et meget dårligt ry, så vidt jeg husker. Der var en hel del ballade med det sidste år, og dem jeg kender derfra siger at de ikke lavede så meget dernede i forhold til "her" (mit uni).
Gruppearbejde findes overalt. -- http://tinyCode.dk[...] Hvis jeg skulle læse et rent fag som matematik ville jeg klart vælge et klassisk universitet, altså enten KU eller AU. -- #2
Okay, jeg har nemlig også hørt, at de skulle have haft et meget dårligt ry, hvilket jo kan gøre det svære i sidste ende med at få job, selv om det ikke burde være det man kigger på :/
Tør man spørger hvilket uni du går på?
Angående gruppearbejdet, så tænkte jeg også det at det fandtes overalt. Men der må være et eller andet anderledes ved deres, måske deres mange projekter i grupper? Siden de reklamerer med det?
#3 Det var nemlig også det jeg tænkte. Havde jeg kunne vælge overalt i Danmark, havde jeg valgt Århus. -- Nu er jeg kandidat fra et humanistisk fag, men her på den anden side hvor jeg har mit første akademiske job er mine erfaringer omkring betydningen af hvor du har fået din grad og hvad den præcist hedder at det er ret ligegyldigt og at det nærmere handler om hvem du kender og hvornår dit nummer bliver trukket i en stor hat hvor alle andre ansøgeres numre også ligger. Vælg ud fra hvad du gerne vil og ikke hvad du tror der vil se pænest ud senere.
Med det sagt skal du nok også være forsigtig med ikke at male dig op i et hjørne ved at vælge noget der binder dig til en meget teoretisk uddannelse. En universitetsuddannelse tager lang tid og du kan nå at ændre interesser hen af vejen. Du siger i øvrigt at matematik er smart fordi man kan bruge det til alt, men jeg tror at du vil opdage (tryk på "tror" - jeg er som sagt ikke af naturvidenskabelig baggrund) at du uden erfaring i noget praktisk anvendeligt vil blive overhalet af andre med en mere specialiseret baggrund når du er færdig - fx statistikere, økonomer etc. Jeg forestiller mig en vis risiko for at du ender med at skulle vælge mellem at blive gymnasielærer eller phd. Og det er der da heller ikke noget i vejen med, men det er rarest at være klar over i forvejen. -- #4 Jeg går på ITU, hvilket for dig ikke er så relevant hvis du vil læse matematik.
Ang. gruppearbejde: Måske, men der er jo ingen der forhindrer dig i at snakke sammen om opgaverne som du laver, mens du laver dem. Arbejde hvor man er 4-5 personer om at lave noget, og hvor alle personer skal deltage med et-eller-andet er elendigt arbejde, hvis det ikke er styret ordenligt.
Du skal også tænke på hvilket arbejde du vil have når du er færdig. Én ting er at læse matematik fordi du synes det er sjovt, men du kan ikke leve af SU de næste 40 år. -- http://tinyCode.dk[...] #4 Så kom da :) Fed by og godt universitet!
Det eneste der stopper dig er da dig selv -- Hvis du vil læse ren matematik, så er det nok KU. Men hvis du gerne vil have lidt andet med, så tag på DTU. Fandt linjen: http://www.dtu.dk[...]
Nu går jeg selv på DTU (ikke den linje) og vi bruger altid vanceret matematik til nærmest alt. Og i sidste ende, så skal man vel kunne anvende det man lærer, ellers så har man ikke noget formål med uddannelsen? :O
men ren matematik kan du finde følgende steder: http://www.ug.dk[...] -- 3960x @4,4GHz|Gigabyte X79 UD3|HD DCu2 7970|16GB Vengeance LP 1600MHz (Quad Channel)|Agility 3 120GB|750GB Spinpoint|Enermax Revolution 1050W 85+ Hej.
Jeg var i nogenlunde samme situation som dig, da jeg gik i gymnasiet og skulle vælge uddannelse. Jeg var god til matematik og fysik, uden at det egentlig interesserede mig specielt, og valgte derfor at blive civilingeniør fra DTU.
I dag er jeg 35 år og har i løbet af studiet og arbejdslivet mødt en del mennesker og fra forskellige uddannelsesinstitutioner og gjort mig nogle erfaringer.
Hvis du er seriøs/ambitiøs, og rigtig godt kan lide matematik, er der egentlig kun et valg, hvis du vil have den bedste uddannelse inden for matematik på et højt niveau, og det er KU. DTU er som sådan fin nok men det er som du selv siger mere anvendt matematik og mindre abstrakt end på KU.
RUC skal du nok glemme alt om. Nu har jeg ikke mødt nogen der har læst matematik på RUC men jeg kan ikke forestille mig niveauet er specielt højt i betragtning af det jeg har hørt og kender til RUC. Gruppearbejdet er ikke altid en fordel. Jeg har ofte hørt at det kan godt ret så galt og folk bliver "stemt" ud af grupper, når det ikke kører.
Det er nok rigtigt at det ikke har den største betydning for din videre karriere men der er trods alt stadig mange der værdsætter et bevis fra KU højere end fra RUC. Og det vil du sikkert også selv, når du bliver ældre og "klogere" ;)
-- #5 Du kan have ret i, at det nok i sidste ende kommer til at handle mere om hvem man kender og hvilke kontakter man har. Det har jeg i hvert fald hørt før.
Du har skam også helt ret i at jeg vil blive overhalet af dem, som også har noget praktisk anvendeligt med fra deres uddannelse.
Derfor undskylder jeg også, hvis det kom til at lyde som om, at jeg intet anvendeligt ville have. Fokus ligger lige nu kun på bacheloren. Denne ønsker jeg er meget teoretisk, for netop at få denne meget abstrakte tankegang, som ofte kan være en fordel at have.
Jeg tænker at jeg i min kandidat, vil forsøge, at få noget mere anvendeligt indover. Hvad dette præcis skal være, har jeg ikke helt styr på endnu.
Desuden har jeg intet imod at læse en phd, og det er lige pt. det jeg stiler efter.
Jeg ved generelt ikke hvilke type jobs jeg ønsker mig efter endt uddannelse. Jeg ved dog, at jeg elsker at løse problemer med hjælp fra matematikkens verden. Derudover ved jeg at jeg lige pt. ikke ønsker at skulle være noget indenfor økonomi (Finans?) området, ej heller ønsker jeg at være statistiker. Modellering og differentialligninger synes jeg eksempelvis er sjovt. Og har overvejet at tage datalogi, som det anvendelige fag til matematikken.
#6, det med gruppearbejdet, kan du have helt ret i. Det er jo sådan det er i gymnasiet, ustruktureret og der er altid en der laver det hele. Det vil jeg gerne væk fra. Dog vil jeg også gerne kunne arbejde bedre sammen med andre, da jeg på grund af dårligt gruppearbejde i både gymnasiet og folkeskolen har fået en tendens til at det skal foregå på min måde, fordi de "andres" måde har været virkelig sløset.
Når det så er sagt, tror jeg ikke jeg har dette problem, hvis jeg finder nogle, som tager tingene lige så alvorligt, som jeg. Mit problem har også været, at jeg tænker en del anderledes end fx mine nuværende klassekammerater.
#7 Det har du så ganske ret i! :) Men da jeg for det første har en kæreste her på Sjælland, så ville jeg være meget ked af at skulle tilbringe så meget tid væk fra hende.
For det andet, så synes jeg det er en meget god livline at have, at ens forældre, lige kan komme et smut forbi, hvis behovet er der.
Det skal siges, at alt for mig, og sådan set også min familie er nyt. Hverken min mor eller far har gået på gymnasiet eller universitetet. Så alt det med hvordan det foregår er helt nyt. ydermere har ingen af os helt styr på alt det med lejligheder, hvad der er smart at gøre osv.
Så derfor tænker jeg at det for mit vedkommende, i hvert fald i bachelor perioden, er bedst at blive på Sjælland, så kunne jeg måske tage min kandidat ¨på Århus uni :)
#8
Tak for buddet, men da jeg var til åbenhus i år, virkede det til at uddannelsen går i en helt anden retning end jeg ønsker, i hvert fald på nuværende tidspunkt.
Jeg skal nok finde noget at anvende min uddannelse til, bare rolig. Lige nu ønsker jeg bare at få en så bred viden indenfor matematik, som muligt. Også gerne på det abstrakte plan. Da dette gør det nemmere, synes jeg, at få idéer til hvordan man skal løse et givent problem, da man så har mange flere midler til rådighed, da man burde kunne se flere måder at løse et problem på.
Spørg endelig ind, hvis der er noget i ikke forstår.
Lige nu forsøger jeg at danne mig et indtryk af de forskellige universiteter osv.
-- #10 Ja, der er sgu mange ting at tage højde for. Men det virker ting at såvidt som muligt prøver at tage højde for alt. Det er smart nok.
Held og lykke med at finde noget der passer dig :) -- #1
RUC har generelt et dårligt ry inden for de fleste felter.. Ja, er selv uddannet fra Aalborg Universitet, og der lider man(vidstnok) også under det samme ry mht. gruppearbejde? Dog siger statistikken om dimmitentledighed dog alt fra AAU(man er godt jobsikret som ingeniør) - kender dem dog ikke fra RUC..
Naturvidenskabeligt tror jeg materialet er ens og undervisningen i det store hele bringer det samme om det er via gruppearbejde eller klassiske forelæsninger. Kommer vel an på hvad man foretrækker.. Kender flere der har læst på store og kendte universiteter i udlandet inden for ingeniørfeltet, og ja, surprise surprise, materialet var i 9 ud af 10 tilfælde fuldstændig identisk med hvad man bruger herhjemme. :) -- #9
Tak, det er altid godt at høre fra nogle med nogle erfaringer og viden indenfor feltet.
Og jeg tænker, som mange af jer er inde på, at hvis der er mange alene herinde, der siger de har hørt at RUC har et dårligt ry, så har det højst sandsynligt også en eller anden betydning for mig senere hen, hvis jeg har gået der. Selv om det selvfølgelig ikke bør være sådan.
Jeg elsker at arbejde selv og i mit eget tempo og jeg føler ikke at jeg har løst problemet, før jeg har arbejdet med det selv og kommet frem til svaret. Dette gælder også hvis jeg arbejder i gruppe. Jeg ved som person, at jeg får mere ud af selv at kigge og rode rundt i mine bøger end ved at få svaret fra andre i en gruppe. Så hvis jeg skal lære og samtidig huske, fortrækker jeg at arbejde selv, også have mulighed for at spørge nogle om hjælp, hvis jeg går helt i stå.
Jeg tror lidt, at jeg drømmer om at komme til et sted, hvor jeg bliver sat overfor et problem, som jeg så skal løse med matematik. Som da jeg blev sat overfor at skulle finde en metode til at finde alle keglesnitsbrøker (brøker, som har samme egenskaber, som 1/7, søg evt. på evt one-seventh ellipse, på Google)
#12
Jamen, så står valget snart rimelig klart for mig :)
Jeg ønsker dog stadig gerne at høre om flere der kender til det at gå på universiteter. Om ry og rygter og lignende.
Jeg vil også gerne høre mere om hvilke ting, man muligvis skal være opmærksom på, når man skal starte.
Jeg ved fx at jeg ikke får SU eller mit ungdomskort, før September og det kunne være rart, hvis der blev nævnt nogle flere ting i forhold til penge man skulle være opmærksom på, når man startede :)
#12 Ja, man kan jo sige meget, men matematik er matematik. Tingene skrives jo på samme måde i udlandet, eftersom det er på engelsk. Forskellen på de forskellige steder man kan lære matematik, er det fokus uddannelsen har.
Nogle fokuserer meget på teorier og det abstrakte, andre på hvordan ren matematik kan anvendes praktisk og igen andre ønsker at man lære metoder, samt både matematik og fx fysik, så matematikken i sidste ende, bliver et "hjælpe" fag til fysikken.
Derud ønsker jeg ikke at komme :) -- #13 Alt efter hvad jeg har læst mig frem til i dine indlæg, vil jeg mene det her næsten er det "eneste rigtig", hvis jeg stod i dine sko. http://studier.ku.dk[...]
Nu går jeg godt nok selv kun i 2.g, og har stadig lidt mere end et år til at vælge. MEN.... Jeg har en god ven der læser der med præcis samme linje, og han er rigtig glad for det, og påstår at der stort set kun ren teoretisk matematik. Gruppearbejde og alt andet ved jeg ikke noget om. -- Why so serious? #14 Så er det også nu du skal begynde at tænke på hvad du vil efter 3.g. Det nytter ikke noget at du opdager at du vil være læge halvvejs igennem 3.g, hvis du ikke har snittet :P -- http://tinyCode.dk[...]
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 425 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|