#0 som opfølgning på mit tidligere indlæg - der er selvfølgelig alternativ, det er desværre bare i KBH.
Personligt skal jeg igang med Datamatiker til sommerferien, og regner da også helt sikkert med at kunne specialisere mig inden for spil - i mit tilfælge bare med programmering.
--
#0
Du kan tage et 7 ugers lynkursus i Mat A løbet af sommerferien, så kan du begynde på datalog uddannelsen direkte efter sommerferien. Det er selvfølgelig ikke den fedeste måde at spendere end sommerferie på, men det er da en mulighed. :)
Hvis det er fordi du ikke er glad for matematik, så tror jeg ikke det er datalog-uddannelsen du skal vælge.
--
Hvis der står som adgangskrav Mat A, så SKAL man have Mat A. :)
Der er desværre ingen andre muligheder, uanset hvilke andre uddannelser du har taget før ...
DTU udbyder deres egne adgangsuppleringer. Enten ½ eller 1 år eller aftenskursus ½ år
http://www.adgangskursus.dtu.dk[...]
--
Why so serious? Ok mange tak. tror i det ville være klogt at tage en uddannelse som Datamatiker først i næstved og senere hen tage Datalogi? Eller skal jeg bare snuppe de matematik A i sommerferien og så igang med Datalogi?
--
Spec: e5400 OC-> 3.50Ghz 4GB DDR2 GEFORCE GTX 560 TI 448 80+ Bronze 620W W-32bit
På Niels Brock i Kbh plejer de om sommeren at køre et ultra turbohold med mat A på en måned så vildt jeg husker fra dengang jeg selv tog gsk mat A. Du vil aldrig kunne starte uden at have faget på A-niveau. Du ville også blive grillet på uni på et studie som datalogi som er et tungt matematisk fag uden at have haft mindst mat A fra det gymnasielle.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #0 Datalogi er en temmelig matematiktung uddannelse (selvom jeg retfærdigvis ikke har hørt hvad der er blevet ændret ved den seneste reform), og selv "startfagene" bygger på en forventning om at du har fuld forståelse af alt du lærte (burde have lært) på mat A fra dag 1, så jeg ville helt klart overveje et sommerferiekursus (GSK) som #2 er inde på, hvis du er sikker på at det er datalogi du vil studere :)
--
Hi-fi-freak
Uofficiel liste over gode/dårlige handler på HOL: http://www.hardwareonline.dk[...] Du får ikke noget ud af at tage datamatiker uddannelsen, hvis du gerne vil studere Datalogi.. Kan i hvert fald ikke se hvad du vil få ud af det.
Så hvis du gerne vil i gang med at studere med det samme synes jeg helt sikker du skal droppe din sommerferie og så bare tage Mat A..
--
Jamen i så fald overvejer jeg stærkt at tage det matematik A turbohold i sommerferien
Mange tak for alt jeres hjælp!
- Hvis du har erfaringer fra din uddannelse som Datalog må du meget gerne dele den her :)
--
Spec: e5400 OC-> 3.50Ghz 4GB DDR2 GEFORCE GTX 560 TI 448 80+ Bronze 620W W-32bit
Hvorfor tager du ikke Bachelor i Software Udvikling på ITU, og bag efter en Kandidat i spil udvikling?
http://itu.dk[...]
http://itu.dk[...]
Hvis det er det som du vil, kræver dog også mat a.
--
#9 Man kan sagtens tage sin bachelor og kandidat på hvert sit universitet.
En bachelor i datalogi/computer science fra hvilket som helst universitet, vil give adgang til kandidat i spil på ITU.
--
Why so serious?
Jeg vil stærkt anbefale dig at tage Mat A. Der er en grund til at det er et adgangskrav. Datalogi er jo ikke bare sjov og programmering - der er sgu noget hård teori bagved.
--
Hvilket kodesprog burde jeg starte ud med at øve mig på? C++ Har nogle forslået men er helt grøn på at skrive koder!
Jeg laver et spil i Unity hvor jeg følger en masse guides på youtube. eks.
http://www.youtube.com[...] Her bruger jeg meget C# Script. men ville aldrig kunne lave det uden en guide.
Hvilket kodesprog skal jeg starte ud med at øve mig i!
--
Spec: e5400 OC-> 3.50Ghz 4GB DDR2 GEFORCE GTX 560 TI 448 80+ Bronze 620W W-32bit Jeg ville nok ikke vælge C++ som mit første sprog i dag nu hvor der er mange andre sprog der er mere tilgængelige for en begynder.
C# ville nok ikke være en forfærdelig ide. Prøv at kode noget i C# uden at bruge unity - altså bare et lille tic-tac-toe spil eller et snake-spil.
Find en bog om C# og få styr på sproget. Og så prøv at lave et lille spil for at forstå hvilken logik der ligger bagved.
Når du først har lært dit første sprog er der som regel ikke langt til det næste - det handler egentlig mere om at lære at tænke som en programmør end det handler om at lære et nyt sprog.
--
Der er en spildatamatiker uddannelse (videregående) i Grenaa, der er krav på Mat. B. og tager 2½ år. I Kbh. er der også en men hvor du først skal have en vidst nok 3 årig bachelor inden for datamatiker, og efterfølgende en 2 årig kandidat uddannelse hvor det er special inden for spil, der er kravet dog Mat. A. (Det kan også være 2 årig bachelor og 3 årig kandidat, kan ikke huske)
Det er selvfølgelig også en tand dyrere at bo i Kbh. I Grenaa kan du få en 3-4 værelses til 4-4500kr/md.
Var selv nede og snakke med en på udd. messen i Bella Centret, og det så rigtig lovende ud i Grenaa. Man får endda en kontor af skolen hvor man kan arbejde på sine projekter... Og han var allerede igang med et kun 6 mdr. efter start.
--
//Juusuhako
Hej flinke mennesker jeg skal ud og købe en ny bærbar til min datalog uddannelse her efter sommerferien. Kan i anbefalde en bærbar til uddannelsen Datalog bachelor -> Kandidat, den må gerne holde i mange år bærbaren og samtidigt kunne trække nogle spil
--
Spec: e5400 OC-> 3.50Ghz 4GB DDR2 GEFORCE GTX 560 TI 448 80+ Bronze 620W W-32bit
#15
Ingen Grenaa? Hihi.
Held og lykke med det nye kapitel.
--
//Juusuhako
#16 Kæresten var ikke glad for ideen om Grenaa (:
--
Spec: e5400 OC-> 3.50Ghz 4GB DDR2 GEFORCE GTX 560 TI 448 80+ Bronze 620W W-32bit
#15 Det vigtigste er sådan set at den har et keyboard som du kan lide at skrive på, og en skærm der er stor nok til at du kan overskue hvad du laver :) Ydelse er stort set irrelevant, da du sandsynligvis alligevel vil teste tunge programmer på langt kraftigere computere (enten din stationære, eller servere o.lign. som universitetet stiller til rådighed), og resten vil let kunne køres fra en netbook :)
Min erfaring er at Macbooks er i høj kurs pga. deres keyboards, og fordi nogle mener at OSX er bedre at programmere i, end Windows (ret subjektivt). Den anden kraftigt repræsenterede gruppe er de helt billige netbooks fra Lenovo/Acer/ASUS/etc. da de er tilstrækkeligt kraftige til de fleste programmer, og har ret "normale" dele, så drivere til Linux som oftest ikke vil være et problem, hvilket kan være tilfældet med bærbare med mere sofistikerede valg af især grafikkort :)
Med andre ord vil jeg anbefale dig at have en stationær til spil, og så en seperat "svag" bærbar til programmering, da batterilevetid og drivere hurtigt kan blive et problem ellers, ligesom at kølingen på "gamer-laptops" ofte ikke er særligt anvendelig i længere perioder, og derfor vil gøre dem praktisk talt ubrugelige efter et par år pga. overophedning. Selvfølgelig er det ikke et lige så stort problem, hvis du ikke er bange for at skille den ad og rense den selv, men det ændrer ikke på at Linux-drivere kan være besværlige at finde, og at en bærbar alligevel aldrig bliver en optimal løsning til gaming :)
--
Hi-fi-freak
Uofficiel liste over gode/dårlige handler på HOL: http://www.hardwareonline.dk[...] Jeg skal bare have en bærbar til mit datamatiker / datalogi studie som skal kunne spille små lette spil som Football manager, og det skal være et lækkert design med et godt batteri prisen må være omkring de 8,000kr men gerne mindre hvis det kan lade sig gøre (:
#18 Tak for dit syndsyge gode svar! Jeg har fået anbefalet Linux til programering, men hører at der er mange problemer med Linux hvis man vil surfe og hører musik på nettet.
--
Spec: e5400 OC-> 3.50Ghz 4GB DDR2 GEFORCE GTX 560 TI 448 80+ Bronze 620W W-32bit
Bump
--
Spec: e5400 OC-> 3.50Ghz 4GB DDR2 GEFORCE GTX 560 TI 448 80+ Bronze 620W W-32bit
Jeg har selv læst datalogi, og på mit hold var 2-3 datamatikere. De fik vist et ret stort chok, da de opdagede, hvor hårdt datalogi var ift. datamatiker-uddannelsen, og flere endte med at droppe ud.
--
#19
At høre musik og surfe online er på ingen måde et problem på et moderne GNU/Linux system.
#20
Mangler du stadig hjælp til at finde bærbar?
--
#21 Nu har jeg godt nok selv ca. lidt over 2 år til at vælge uddannelse, men gad nu virkelig godt at vide, hvad det helt specifikt er, der gør den uddannelse så slem/hård, for jeg regner selv med at tage sådan en lignene uddannelse ....
Er et matematikken, teorien, programmeringen eller noget helt andet??
--
Why so serious?
#23
For mit vedkommende var det matematikken. Igennem hele uddannelsen er der utroligt meget matematik, og det meste af det kunne jeg ikke se, hvordan jeg skulle kunne bruge i forbindelse med at programmere. Men jeg valgte så også at droppe uddannelsen og i stedet vælge en anden, der var en anelse mere humanistisk - ikke at det ikke også har sine ulemper ;) Du kan eventuelt også kigge på IT-uddannelsen hos Aarhus Universitet:
http://bachelor.au.dk[...]
Bonusinfo: Minimum 50% af alle der begynder på datalogi i Aarhus dropper ud.
--
#24 Nu er det heller ikke for sjov uddannelsen kræver matematik på A-niveau ...
Bonusinfo: Minimum 50% af alle der begynder på datalogi i Aarhus dropper ud.
Hvor har du det tal fra??
--
Why so serious?
#25 Jeg snakkede med censor til en af mine eksamener på min nuværende uddannelse, og han fortalte mig det - han er professor på datalogi.
Og jeg oplevede også selv et enormt frafald, da jeg gik der.
--
#24
Ved introen til datalogi ved AU, får man jo også at vide at de forventer men har lært at programmere efter cirka 6 måneder. Det at programmere bliver set på som et basalt værktøj, hvor efter man så lærer at lave de avancerede ting.
Om matematikken er brugbar kommer jo klart an på hvad ens drømmearbejde er, om det er at lave avanceret back-end arbejde som bliver brugt af banker til at forudsige aktiekurser, lave avancerede spilmotorer eller noget helt tredje. Eller om man interesser sig mere for front-end, som IT-linjen beskæftiger sig mere med. Som handler mere om bruger-interaktion, så vidt jeg har forstået i hvert fald. :)
--
Tusind tak for alle de gode svar der kommer nu! Ja jeg mangler stadig en bærbar
--
Spec: e5400 OC-> 3.50Ghz 4GB DDR2 GEFORCE GTX 560 TI 448 80+ Bronze 620W W-32bit
#27 Det har du ret i. IMO var der bare ikke en kobling mellem de fag, jeg havde - altså mellem de matematiske og så de mere programmerings-orienterede. Jeg er udmærket klar over, at skal man være hård til kryptologi eksempelvis, så er matematik ret vigtigt ;)
--
#28
Her er den jeg ville vælge:
Dell XPS 13
http://www.dell.com[...]
Full HD skærm, SSD, ultrabook osv..
Ellers er der
Lenovo Thinkpad linjen:
http://shop.lenovo.com[...]
Og ellers
HP Elitebook/Probook serien. (Links til HP's side er noget rod, så må du selv lige finde)
--
Computeren må ikke larme når man fx. Sidder til time, den må også gerne kunne trække league of legends fx. Men den er hovedsageligt til studie
--
Spec: e5400 OC-> 3.50Ghz 4GB DDR2 GEFORCE GTX 560 TI 448 80+ Bronze 620W W-32bit
#32 Sådan en her er mere end fin til sådan et studie!
http://www.komplett.dk[...]
Jeg har selv en ASUS U36S til ca. 4500
Det er mere end godt nok .... :)
--
Why so serious? #31
HD4000 kan godt klare League of Legends på nogenlunde settings, det er ikke verdens hurtigste grafikkort. Men ok. Eventuelt kan du vente til sommer, der kommer den nye Haswell generation. Prisen bliver vidst den samme, men den integrerede grafikprocessor bliver noget hurtigere.
Ellers skal du finde en computer med AMD's APU system, deres integrerede grafikprocessorer er væsentligt hurtigere.
Og ellers skal du på udkig efter en med dedikeret gpu, men synes jeg næsten ikke er det værd i dag.
--
http://www.fona.dk[...]
har stadigvæk ikke kunne finde den model her på edbpriser og tror fona er en af de eneste som sælger den og den er billigere end alle de andre modeller med hensyn til hardware osv. som jeg har set på mens jeg ledte efter en ny bærbar til kæresten, valgte så den her da den har et fint dedikeret gfx kort men samtidig med også en ultrabook og en i7 processor osv.
--
Asus Rampage IV Formula,Intel 3930K, 16Gb Corsair Dominator-GT 2133Mhz,2xAsus GTX680 DirectCUII, Samsung 830 128Gb,Kingston HyperX 480Gb #33 hvornår til sommer kommer haswell generation skal helst bruge bærbaren til skolestart...
--
Spec: e5400 OC-> 3.50Ghz 4GB DDR2 GEFORCE GTX 560 TI 448 80+ Bronze 620W W-32bit
#35
Omkring juni, så hvis du alligevel ikke har brug for en ny bærbar nu her. Kan det vidst godt betale sig at vente. Ellers kan du eventuelt købe en billig brugt, og så bruge den et par måneder. Den kan du nok sælge igen, uden de store tab. For 2-3k kan du godt få en ok brugt, som du nok kan sælge igen uden at tabe mere end et par hundrede kroner.
--