Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Studenter mad ?!!!Af Ny på siden 0tic. | 02-12-2008 18:54 | 5003 visninger | 31 svar, hop til seneste
Har i nogle gode råd til billig god mad?
evt en kogebog eller en hjemme side med opskrifter ?
mvh 0tic. den fattige student --
T220
Kartofler, broccoli og gulerødder. så om fredagen kan du evt. købe et billigt stykke kød til din normale kost. -- I'm just like a little boy, playin' with his dick when he's nervous Hvad blev der af spaghetti og pesto? Kødsovs hvis du vil forkæle dig selv haha ;D -- | Athlon 64 X2 6000+ | Asus M3N-H/HDMI | 512mb 9800GT |2x Spinpoint HD160JJ | 4GB PC26400 | 580w LC-Power | XP Pro | LG F1-Express | Spaghetti og tun, skal man ALTID have på lager som fattig studerende. Det holder sig i øvrigt i lang tid, så man sagtens kan se sit snit til at løbe hjem til mor, hvis hun inviterer :)
Ud over det, levede jeg bare primært af rugbrød :) -- Super svar. Har selv kørt på rugbrød og makral i tomat. er dog gået lidt død i det :) så ville gerne have lidt mere exotice retter. Hvad lavede i fx når i fik tøser på besøg ? -- T220 Omelet
Kødsovs (kan bruges til spaghetti, i tacos, lasagne osv), Pita brød med tun
Pasta salat med tun (grov pasta mætter mest)
Suppe
Biksemad
Wokmad (kylling, brocolli, gulerødder, tomat osv.) -- Glemte en af de bedste: Chili Con Carne
Det har jeg spist meget :D -- Sådan et hvidkålshovede kan man få til at smage af hvad som helst.
Fint snittet hvidkål, rapsolie, hvidløg, løg, porre, seleri og hvad i ellers kan komme på.
Svits noget hakket okse i løg og olie.
Tilføj resten og noget vand. Lad simre...
Krydres efter behag.
Nemt at fryse - nemt at varme - sundt... -- Asus P5B, Intel Core 2 Quad Q6600, ATI Radeon X1950 Pro 256mb, 8GB DDR2 PC2-6400, 2x320 GB Hitachi HDT725032VLA360 #7: I det hele taget er kål stærkt undervurderet! Koster ikke en skid, og smager super. Kræver bare lidt tilberedning. -- http://www.jkg.dk[...] #8
Ret enig... -- Asus P5B, Intel Core 2 Quad Q6600, ATI Radeon X1950 Pro 256mb, 8GB DDR2 PC2-6400, 2x320 GB Hitachi HDT725032VLA360 Har aldrig experimenteret med kål, så køber et hoved eller to imorgen og ser hvad jeg kan bikse sammen.
Tak for svarne, altid rart at trække de gamle studenters erfaringer.
mvh 0tic. -- T220 #10 Prøv at kigge her:
http://studentermad.dk[...]
Der ligger en del opskrifter lavet af studenter -- ASUS P5NT WS AiLifestyle Series -----Core 2 Quad Q6600 2,4 GHz
Inno3D GeForce PCI-E 8800GTS 640MB ---------- 3DMark06 11725 Masser af rugbrød, masser af leverpostej. -- STOP! - Vi er løbet tør for Jomfruer! #12 Ja! og masser af opkast. -- I'm just like a little boy, playin' with his dick when he's nervous #13 - Nej, det er da dumt? - Så er man sulten igen. -- STOP! - Vi er løbet tør for Jomfruer! Gammeldags dansk mad er faktisk ret billigt, altså frikadeler, paneret flæsk, stegt flæsk med persillesovs, boller i karry og sådan noget. Kartoffelmos med millionbøf Uhmmm.
Køb evt. en grillpande i støbejern på tilbud. Find noget billigt kød med rigelig fedtmarmorering. Fx. er der tit nakkekoteletter på tilbud. På en gloende varm grillpande og grøn salat til. Det er kræs.
Eller steg 3 rødepølse i små stykker sammen med et løg. Kom en portion kogt spaghetti i, når pølser og løs er stegt. Så en ordentlig klat kethup. Rør rundt, og vupti. Smager kanon. -- Mvh
Søren Vedel
info (snabel-a) pionersoft.dk At grille maden er en god ide gør det noget mere interresant uden det koster mere. og ellers tror jeg bare jeg kan bruge den hjemmeside #11 linker til. Ellers mange tak for masse gode ideer.
nu kan jeg endelig slippe ud af mit rugbrødshelvede !
mvh 0tic. -- T220 #16: Ro på med grill. Det er fantastisk nemt at lave god mad på den måde, men alting kommer bare til at smage ens. Det er nogen gange lidt synd. -- http://www.jkg.dk[...] Sjovt nok;)
Jeg har haft lavet denne side for mange år siden, og kaldt den kogebog for Ungkarle
http://javamanden.dk[...] -- Komprimere dine MCE optagelser 8GB-750MB
Q6700, P35, Samsung 226BW, WD36GB 10.000RPM, 8GB Ram PC6400, 8800GTS 640MB, Vista UL64X,G5mus. Sidder og bliver helt sulten :p -- | Athlon 64 X2 6000+ | Asus M3N-H/HDMI | 512mb 9800GT |2x Spinpoint HD160JJ | 4GB PC26400 | 580w LC-Power | XP Pro | LG F1-Express | Når ens pis lugter af tun, spiser man for meget af det. Rugbrød får en til at skide... MEGET (vil tro jeg pt spiser 1½-2 pakker om ugen). Når man står og kigger ned i køledisken i Netto, får man lyst til at blæse knolden af sig selv.
Jeg vil prøve at gå i Superbest i stedet eller lignende en gang om ugen og købe noget nogenlunde anstændigt kød og så helt lade være resten af ugen.
Mit største problem er at få tid til at lave mad. Da jeg boede hjemme, havde jeg intet imod at bruge 1-1½ time et par gange om ugen på at lave noget lækkert mad.
En ting kogebogsforfattere stadig ikke har fattet er, at nem og hurtig mad er, når man ikke skal fise rundt i specialbutikker for at købe ind. -- #12 Min livret, og jeg går såmænd bare i 10. og laver intet!!
Bemærk dog at leverpostejen SKAL være varm eller i det mindste lun for at det er guddommeligt! -- The way she moves, her hair, her face, her lines, divinity in motion - Michael Jackson Ellers prøv det her:
1 pk. kyllinge brystfilet (2-3 stk.)
1 pk. frisk pasta (250-500g. hvor sulten er du?)
Håndfuld persille (hakket)
Halv håndfuld basilikum (hakket)
1-2 fed hvidløg (skal igennem en presser)
Fløde (hvad der er billigst helst 250ml)
Parmesanost
Salt og peber efter smag.
Sæt noget vand over til pastaen.
Kyllingen skæres ud i nogle ædebare stykker og steges på panden/gryden til færdige (test ved at tage en op og skær' den midt over, den skal være helt gennemstegt/hvid) når kyllingen er færdig tag så stykkerne op og put dem ned i en REN skål. Hæld da smør/olivenolie ned i en gryde og put hvidløgen i til hvidløgen er sådan gennemsigtig dernæst hældes fløden i samt salt og peber i. Så skal pastaen koges læs ude på pakningen hvor lang tid den skal ha'. I mens du har sat pastaen over skulle fløden gerne være begyndt at koge du rører så rundt og sørger for at skidtet ikke brænder på! husk også at skrue ned for fløden. Hæld da først osten ned i blandingen og rør rundt og derefter kyllingen. Pastaen er færdig og du smider persillen og basilikummen ned i blandingen mens pastaen står og dræner. du rører rundt i blandingen og smager om der mangler noget, hvis der gør hælder du jo bare i. Når pastaen er drænet hælder du det ned i blandingen og blander skidtet rundt så pastaen er belagt med oste-fløde blandingen. Serveres med vand.
Bon appetitos
Ps. koster ca. 100 +/- 10kr og der skulle gerne være nok til to dage(hvis du bor/spier alene) hvis du deler blandingen op før du smider pastaen i. -- I'm just like a little boy, playin' with his dick when he's nervous Jeg synes det nemmeste er at købe hvad netto nu har af grønt, fx peberfrugt,gulerødder, broccoli, porre, kål osv og så købe 2 slags kød, fx kylling og hakket ko kød. Så nupper man en pakke ris og en pakke pasta + hakket tomat og kokosmælk.
Hvad man ikke kan lave ud af det... og der er mad til like 7 dage for ca 100kr. godt budget. -- HOL-Søgning, bedre end bedst! Hvad sker der med havregrøden? :D -- #22 Bare husk at du ikke må genopvarme retter der er persille i.
Kan desværre ikke lige huske årsagen, men der er en grund.
Retten lydder ellers god, og man kan jo tilsætte persillen efter opdelingen af rette,
Mvh.
Jacob -- #23 synes ikke du skal købe kød i netto, har tit været ude for at smagte af mere end bare kylling mere er ikke altid godt.
#26 okay vidste jeg ikke, må også indrømme at jeg altid spiser det hele. -- I'm just like a little boy, playin' with his dick when he's nervous #26
"Der er ikke hygiejniske problemer forbundet med genopvarmning af persille, hvis ellers den forudgående håndtering har været i orden. Men da persille har stor overflade i forhold til vægt, kan det være vanskeligt - især med frilandspersille - at få bortskyllet alt jord og jordstøv. I dette jordstøv kan forekomme jordbakterier som fx Bacillus. Denne bakterieslægt indeholder patogene (sygdomsfremkaldende) arter og den er endvidere i stand til at overleve ugunstige vækstbetingelser ved hjælp af sporer. Anvendes derfor ufuldstændigt renset persille, kan evt. forekommende Bacillus overleve varm tilberedning ved hjælp af sporer. Spises eller afkøles en sådan persilleholdig ret ikke tilstrækkeligt ned indenfor ca. 3 timer, vil der være risiko for, at overlevende bakteriesporer spirer og fremvokser til nye vegetative bakterier, der worst case kan danne sygdomsfremkaldende toxiner (giftstoffer). Disse toxiner er i reglen varmestabile, og vil derfor ikke denatureres (destrueres) ved genopvarmning, hvorfor der vil kunne udløses sygdom efter indtag af den genopvarmede ret. Men disse problemer undgås ved almindelig god køkkenhygiejne, dvs. skylle/rense persillen godt og iøvrigt afkøle eventuelle madrester relativt hurtigt, dvs. anbringes i køleskab indenfor 1-2 timer. Med denne adfærd er det hygiejnisk i orden at genopvarme persilleholdigt mad."
http://www.suhrs.dk[...] -- #13 & #14
He He, fik mig til at tænke på en gammel vits.
Em mand kommer ind på et cafeteria og sætter sig ved et ledigt bord, ved bordet over for ham sidder en mand og sover med en stor skål gule ærter foran sig, de ser lækre ud så da servitricen kommer bestiller også han gule ærter.
Da han har ventet rigtigt længe, og der stadig ikke er kommet mad, og manden ved nabobordet stadig sover, tænker han at han jo kan tage hans portion i stedet, så han lister over og tager tallerkenen med til sit bord.
De gule ærter smager godt så han når hurtigt igennem portionen, indtil han støder på noget i bunden, som viser sig at være en klam beskidt kam fyldt med hår og skæl, synet er så ækelt så han får kvalme og kaster op ned i tallerkenen så den igen er fyldt, idet samme vågner manden ved nabobordet op og siger. - nå fandt du Også kammen ?
Velbekomme :-)
Der er en serie der hedder kogebog for fattigrøve, festmad for fattigrøve og den dur, de har dem alle på saxo, men kender ikke kvaliteten, da jeg ikke har prøvet nogen af dem.
Mit råd er at finde en bog med kyllingopskrifter, man finder intet billigere da kylling koster ned til 13 kr pr kg, og det kan varieres til uendelighed, også til festmad. har i sin tid serveret masser af kyllingeroulader og faseret kylling da jeg flyttede hjemme fra i sin tid, og nyder dem stadig idag, og kan man også lide Indisk og Thai, har man næsten en kyllinge opskrift til hver dag i året.
Ang hakket oksekød holder jeg med på den med kødsovsen, lave man en stor portion kan den deles og laves til chilli, og også gratineres i fad med kartoffelmoslåg, og en ostegnalling hvis man har, Mums -- Flyt på gangkollegie og meld dig ind i madklub.
Hilsen en der selv har boet på kollegie 7 år. -- http://faelles-indkoeb.blogspot.com[...]
Fælles køb af større partier mad mm, når de store supermarkeder, har kø tilbud og lign. Har du ikke mulighed, for at have plads i fryseren til stor indkøb, så være fælles med andre, om at indkøbe maden, så alle får del i tilbudet.
Vær med til at start siden op, så vi alle kan få glæde af stor købs tilbudene. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 425 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|