Du skal fremvise årsregnskaber som bevis for din økonomi når du er selvstændig. De kræver typisk for 2 eller 3 år for at du kan blive lånegodkendt. Nogle banker er rigtig strenge med det og du kan blive nødt til at skifte bank.
Min bedre halvdel er selvstændig og den gang var renten 0.5% i dag er den 4%. Vi blev nødt til at skifte fra Danske Bank for at kunne købe og vi havde endda mere end rigeligt til 20% udbetaling.
Overvej derfor kraftigt om du ikke skal sikre boliglånet først og så gå selvstændig derefter. For med et realkreditlån kan banken ikke stille noget op så længe du betaler dine terminer. Det kan de dog med et bankprodukt.
--
Ryzen 5 - 3600 @ 3.6 GHz | Noctua H-U12P | GB B550 Gaming X | ASUS GTX1060 6GB | 32GB G.Skill Ripjaws 3600MHz| Samsung 860 EVO 1TB SSD|
Tro jeg ikke bliver nem, mest fordi de gerne vil se fornuftig afkast, likviditet samt soliditet i dit APS firma.
Og først derfra kan din mdr læn bestemmes, og herfra kan evt lån beregnes. Men at starte et firma koster jo også lidt i starten..
--
Banken vil se en hvis grad af garanti for indtægter i selskabet det næste års tid.
Dvs hvis du starter uden kunder, eller grundlaget er mange men lidt ustabile kunder kan det blive ret svært.
Er du på halvårs eller helårs kontrakt kan det godt lade sig gøre, men der skal fremvises stabilt indtægts grundlag i virksomheden. Og du skal forvente at de stiller et hav af spørgsmål, og vil se kontrakter og aftaler igennem. Forvent dog kun at de vil finansiere op til 60%, og ikke de klassiske 80%, og aftalen bliver ikke nødvendigvis til din fordel.
En sjov ting er også at i ApS ansætter du jo strengt taget dig selv, så der er jo en lønseddel, men på alt andet end kontrakt arbejde er det jo ikke nemt at sætte et fast beløb, da pengene jo skal være i kassen.
Den ting jeg er usikker på om er et problem, er at i er to i firmaet. Det ved jeg ikke helt hvad betyder set med bankens øjne. Som minimum betyder det jo at ingen af jer må snuble for så bliver firmaet trukket ned, og dermed bliver jeres indtægter sat i risiko zonen.
Ps ejere, direktører etc er vidst ikke dækket af lønmodtagernes garantifond. Tror det hænger på pct delen man har af virksomheden uden jeg kan huske detaljerne.
--
Da jeg startede som selvstændig talte jeg med 5-6 forskellige banker. De er ret forsigtige. Jeg ved ikke om det er på grund af specifikke finanslove eller om det er pga den sidste krise. (Eller en blanding).
De ville alle se regnskaber på minimum to år - og det længste var faktisk helt op til 5 år.
Man er ikke sikker bare fordi man har en kontrakt på X antal måneder/timer.
Jeg ved ikke helt hvad #3 han snakker om. Der er ikke forskel på mængden de vil finansiere. Det er udelukkende noget med gearing osv.
--
En fast kunde masse er heller ikke nogen garanti.
Jeg referere bare til hvad jeg ved. De begrænsede til 60% det var ikke gearingen. Jeg tror man har vurderet at med maks 60% så er der langt til de får tæsk hvis det går galt. Mit var IKKE et realkredit men et banklån (af personlige årsager).
Gearingen er et hårdt loft hvor du får lov til at arbejde alvorligt for at få lov til at krydse det. (løn vs lånebeløb).
Mit hus skulle vurderes og de stoppede ved 60%, det var tilfældigvis nok til at jeg kunne klemme mig igennem, så det var fint for mig.
Men som sagt når i er flere og reelt set ikke har nogen historik, så bliver det svært og de vil se et sikkert indtjeningsgrundlag frem i tiden, nok fordi der ikke har været noget tidligere regnskab at støtte sig op ad.
--