Hvis vi bestiller menuer ude er det alt et sted imellem 4-700kr til nytår
af ren interesse uden du behøves reklamere hvor i landet er dette, for det lyder vældig spændene
--
Vi har, med undtagelse af sidste år, bestilt mad udefra de sidste 10 år. Couvertprisen har ligget mellem 350-850 kr. Det billigste var ok til prisen, men det dyreste var for dyrt.
Til nytår er jeg ikke sikker på den slags mad ville være "tilstrækkeligt" for det selskab jeg plejer at holde nytår med. Og det er selvom vi alle elsker den slags og halvdelen er vegetarer.
--
Vanvittige sandwiches ligefrem?
--
Jeg tænker at tapas og charcuterie er super godt til en lun aften og en kølig Chablis. Men til nytår?
Personligt hænger tapas mig ud af halsen, fordi det bare føles så "it's been done to death" - det er bare en nem måde at slippe afsted med at lave en hel masse serieproduceret. Det giver mening fra køkkenets synspunkt, men som spise-gæst er jeg allerede klar til at takke nej hvis nogen inviterer mig ud på tapas.
Jeg elsker et godt "bræt" til min vin - om det så er "Jamon" eller gedeoste, eller paté, eller.. men for mig vil det altid være en "avec" - det er noget man lige kan få "til noget" - ikke et "måltid" i sig selv.
Men I behøver jo ikke ramme *alle* med jeres produkt. I skal bare ramme nogen. I kan næppe servere for 500.000 mennesker alligevel. Så go for it - nogen (der ikke er en halvgammel vinsnob som mig) vil sikkert elske det.
Vi har de seneste 5-6 år (pga børn både hos os selv, og hos det par vi oftest holder nytår med) bestilt mad udefra. Og det er virkeligt skønt, og har været enormt lækkert.
Budgettet har vi ikke sådan "en aftale om" - jeg tænker 400-800/voksen har været normen - og så kommer vinen ved siden af (..hvor jeg plejer at glemme at der er et egentligt budget, og gå lidt over bord :)
--
"ORK SATME!"
Vi har fået takeout de sidste 5-6 år til vel omkring 700-800 pr snude. Den slags man selv lave færdig, frem for bare at anrette.
Vi spiser ofte tapas hjemme sådan en lørdag aften, så vi er 'fans' men til nytår skulle der virkeligt hives et par kaniner op af hatten før det rammer nytårs-niveau. Dvs i løbet af året har vi allerede sortfodsskinke m.m. på skiven
Jeg kan lide tanken, fordi man slipper for selv at bruge tid på anretning og det er ikke sådan tid/temperaturfølsomt hvilket er fint når man også vil bruge tid på at holde fest.
Ticket bliver som sagt, at få det reelt op i nyårsliga, hvis det altså var mig der skulle bestille.
--
[email protected] Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|Asus TUF 3080ti|32GB DDR4|Samsung Pro 512GB NVME|CORSAIR AX 850W|Fractal Design R5|Asus PG279Q Jeg mener den hed en plovmand sidste år. Måske 600kr men der omkring.
Og jeg kan sagtens finde på at bestille charcuterie til nytår.
--
Småt men godt, tit der kl 19.30 der har man indtaget 4-6 bajer og 3-4 glas vin, så der kan man ikke smage en skid alligevel, så få gode oste (drop det der museterninger og 9 slags oste, det er til onsdag lørdag jorde kæresten dage), godt saltet røget kød, groft brød og en god hvidløgssmør. Der skal ikke så meget til. Dem man fester med er vigtigere end maden den dag. Vi har de sidste 10 år kørt kuvertpris på 3-400 kr med opvarmning af evnt køø/sovs, samt brød. Men nu vi også store børnefamilier så det skal bare være nemt, her en 2-4 unger pr par. Ungerne vælger selv om de er med på menu eller kører hjemmelavede lasagne/fritter/burger, spectret er bredt når der er fra 3 til 18 årige "unger"
--
"Dem man fester med er vigtigere end maden den dag"
Vise ord! <3
Men det er *altid* vigtigere hvem man sidder med, end hvad man spiser. Jeg har altid sagt at mit drømme-måltid starter med hvem der sidder rundt om bordet (..eller bålet)
(...hvilket nok er grunden til at jeg ikke bliver inviteret på the Off Menu Podcast ;)
--
"ORK SATME!"
--
Sidst redigeret 10-07-2024 13:57
brugte 700kr på sushi sidste år det var nu fint. året før 330kr for alle you can eat and drink, på kina buffet xD
--
PC1:Ryzen 3900x,64GB ram,4070TI, PC2:Ryzen 3600,64GB Ram,GTX970
Husk nu at sælge avance fremmende drikkelse.
--
De sidste par år har vi givet mellem 600-800,- pr. mand for maden.
--
Jeg synes ikke det lyder åndssvagt med godt surdejsbrød, tapasbord og ostebakke
Min eneste anke på take away til højtider i prisklassen over 500 kroner pr mand, er at jeg har følt mig kne**et hver gang.
Tag det med et gran salt, det er snart ti år siden jeg havde et velfungerende socialt liv - ikke desto mindre; vil I lave noget til afhentning/udbringning, så sørg for at mængde holder ifht. personer.
Jeg mindes med slem skuffelse en nytårsaften hvor mine gæster måtte lade fade vandre retur ved bordet, fordi leverandørerne skød helt ved siden af på den konto, trods en opskruet "nytårs-pris" på menuen.
Kvaliteten fejlede ikke noget, men det var satme pinligt at skulle bede folk sende blinis etc. counter clockwise om bordet.
Summasummarum; jeg ville ikke afskrækkes af en pris på 500 eller mere pr. hoved, men jeg handler kun samme sted én gang hvis ikke der er styr på kvalitet og mængde pr. person.
(I år bliver vi kun tre personer, så jeg kører Netto-stilen med hjemmestrikket tre-retters klassisk dvs. bøf, ost og kage)
--
Goats are better people
Det er sgu tidligt folk begynder at snakke nytårsmenu men med vejret pt kan jeg godt forstå hvis folk bliver forvirrede og tror vi befinder os i det sene efterår.
--
#13
Alle ved at vejret, udover aktivitetstilbud, seværdigheder, restauranter etc. er røv og nøgler året rundt i Varde.
Det forklarer at en meget stor andel af Danmarks indbyggere har bosat sig alle andre steder.
Men hey!
Rart at se dig igen, Anomynous!
--
Goats are better people
Max 200kr pr næste... Derfor vi altid selv laver maden:D
--
4-500 per pers ink drikkevare
--
jep jep
Laver selv maden da vi har talentfulde amatørkokke i familien og så koster det whatever, men alt for tidligt at tænke på en menu der ligger 5mdr. væk..
--
I may be crazy But I'm not stupid....
No One Dies A Virgin - In The Very End Life Fucks Us All
..omvendt kan man sige at et par forretningsdrivende der efterspørger forventninger til en menu i et prisleje der tiltaler majoriteten, ville være noget sent ude med et reality-check dagen før nytårsaften.
Jeg siger ikke at man er tvunget til at læse indlæg man har besluttet sig for at kommentere på, men det kunne spare tid hist og her.
--
Goats are better people
#14 Solen skinner altid på en vinder...!
--
Mange tak for alle gode svar! =)
Tanken for os, var at lave et alternativ til dem som ikke behøver det skal være "fancy" anretning til aften.
Men måske går mere op i at sidde og hygge om bordet, hvor man kan gå lidt til og fra uden det gør det store ved maden. vi har selv begge to unger, og syntes det rammer det kunde segment rigtig godt.
Grunden til, at vi er så tidligt ude er det er et logistisk helvede ifht den plads vi normalt arbejder på og så er konkurrence bare ben hård til nytårs menu. Så det er med få slået sit navn fast, så man bliver husket mellem jul og nytår.
Umiddelbart holder vores kalkulationer til en kuvert pris på 395,- pp inklusiv en dessert og kransekage.
Angående vin, har jeg en bekendt som importere afrikansk vin - som jeg tror vi kommer til at tilbyde til.
--
#20 Undgå oksemørbrad og hummer bisque hvis i vil huskes. Det tror jeg 80% har kørt med de sidste 5 år. Gab altså.
--
[email protected] Ghz|Noctua NH-D14|Asus Z170|Asus TUF 3080ti|32GB DDR4|Samsung Pro 512GB NVME|CORSAIR AX 850W|Fractal Design R5|Asus PG279Q "Undgå oksemørbrad og hummer bisque hvis i vil huskes"
Chefen der bestiller takeout nytårsaften har talt. Det bliver han helt sikkert husket for.
/s
--
--
Sidst redigeret 11-07-2024 10:47
#1 Uden for meget reklamering er det vidst sikker at sige vi ligger på fyn :)
#3 Ja, Vanvittige sandwich.
#4 Umiddelbart, så køber vi nogle gode råvare hjem. Så det ikke kommer til at være samme "aplevelse" ;) som det man kan købe nede i menu til 189 for 2 pax. Vi håber lidt at ramme ånden som du nævner længere nede, at selskabet er i fokus og man bare skal lave noget lækkert som gerne må være tempereret, så det smelter på tungen.
#21 Det er præcis det vi gerne vil udenom.
--
Mænd indretter sig på kvindernes krav, mænd vil have en reddi mørbrad, et godt stykke kød, evnt nappe ungernes når de hellere vil spise fritter. det meste nytårs pillemadder er ønsket af kvinderne, derfor napper mændende lige 2-3 bajer inden de skal spise, så sigt på kvindernes behovspyramide, mændende vil bare have fred nytårsaften, så at damen får sit ønske opfyldt med pyntemad, det er der pengene er.
--
#24 - Velkommen til 1978! :D
--
"ORK SATME!"
#25 alt med en spand humor :-) alt det der pinde plukke madder det napper jeg i de lande hvor de laver det bedst, de danske klat efterligninger er altid sjove, frankirg, italien, spanien med ordentlige råvare og ikke det netto indkøbte lager rester de disker op med. Samme med sushi, har du set hvad danskere kalder lækker sushi, med ristede løg, chilli mayo, agurk ot tun salat i. arr men vor herre til hest. Det eneste eksotiske er navnet på papkassen og spisepindene fra de såkaldte "exclusive" spisesteder om det så er tapas, sushi eller exclusive sandwiches.
--
Sidst redigeret 11-07-2024 16:11
et par hundrede kr per næse
men jeg er en simpel mand
jeg vil bare ha en stor tyk bøf, smukt stegt på ydersiden, næsten rå inden i, og så hvidløg og smør
(skal nok siges at jeg er røv ligeglad med nytårsaften generelt, men det er nemmere at finde et sted at købe en god bøf, til en god pris, i de dage)
--
Sidst redigeret 11-07-2024 23:29