Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Nytårsmenu

Af Mega Supporter jesperkbh | 12-12-2023 20:10 | 1369 visninger | 15 svar, hop til seneste
Jeg skal have gæster og overvejer at købe mad ude. Jeg syntes dog alle menuer jeg finder er meget ens, og vil gerne prøve noget andet en bisque,mørbrad og chokoladekage. Er der nogle der har set menuer der gør det anderledes i storkbh?
--
#1
Fc Junkies
Monster Nørd
12-12-2023 20:45

Rapporter til Admin
Hehe jeg kiggede lige, pænt meget det samme! Timms er en smule anderledes og med nogle andre ingredienser: https://timmvladimirskoekken.dk[...] Men ellers - bestil en af hver fra en af de gode kebabsteder på nørrebro, så får i alt muligt lækkert man måske ikke lige selv køber bl.a. lever eller hjerte
--
Mvh Fc Junkies
#2
gfunknown
Giga Nørd
13-12-2023 09:40

Rapporter til Admin
vi havde samme snak hjemme, endte med klassisk da det er flere år siden vi har fået det, og det er supernemt at lave. kartofler - grønlangkål - kålpølser - hamburgerryg - franske kartofler - brune kartofler. dessert risalamande med kirsebærsovs. forret er vi ikke til.
--
#3
the688
Guru
13-12-2023 09:49

Rapporter til Admin
Vi har flere gange (sammen med vennepar, børnefamilier) netop valgt de her "ud af huset" løsninger, og det har været super lækkert, selvom det nærmest altid er - præcis som du siger - stort set det samme. Plus vi forældre har haft meget mere tid til at være sammen, og meget mindre stress. De små unger er jo pisseligeglade, de har bare fået en omgang pasta og kødsovs med stjernekastere i, og fine "champagneglas" osv. Så har vi voksne bare fået fin og lækker mad, som godtnok ikke har været specielt "revolutionerende" - og så til gengæld gået all in på lækker håndplukket vin. I år skal vi være sammen med to nye par (vi kender dem, men vi har ikke holdt nytår med dem før) og her er der den store "madlavningsentreprise" igang, og jeg frygter det lidt. Jeg har til gengæld (som altid) fået betroet vin-indkøbene. Så win-win. Jeg skal ikke stå i køkkenet *og* jeg får lov at nørde vin :) Jeg kan sq ikke rigtigt anbefale noget i KBH, men jeg *kan* anbefale at tage det lidt roligt med menuen, fordi det ofte giver lidt mere overskud til selve samværet og hyggen.
--
"ORK SATME!"
#4
Jimstar
Junior Supporter
13-12-2023 10:06

Rapporter til Admin
Sidst vi holdte nytår havde vi kæmpe succes med at få en kok ud, som lavede maden til os før/mens gæsterne var her, præsenterede og serverede - det var virkelig fantastisk. Var så heldig jeg har en i min omgangskreds som ville gøre det til en fornuftig pris, ved ikke hvad det ellers vil koste, men det var virkelig alle pengene værd i dette tilfælde - vi skulle intet købe ind, lave eller noget, han stod for alt, vi skulle bare rydde af bordet når vi havde spist hovedret og selv tage desserten ud når vi ville have det.
--
Fractal R6 / I9 9900K / Aorus Ultra Z390 / Aorus 1080TI / G. Skill 3600MHz / 1TB 970 EVO / Corsair H150i / EVGA Supernova 850w / ASUS PG279Q 27" 1440p
#5
Processor
Juniorbruger
13-12-2023 10:27

Rapporter til Admin
forret : spareribs med fritter hovderet: hakkebøf med bløde løg, brune kartofler. dessert: hjemmelavet daim-is Hvis man er mere sulten efterfølgende, så er det ens egen skyld og så må man håbe på rester.
--
#6
chr.jensen
Nørd Aspirant
13-12-2023 10:37

Rapporter til Admin
#2 Er det en klassisk nytårs menu - nu spørger jeg bare af ren nysgerrighed. Jeg prøvede, for sjov, at spørge chatGPT om menuen og det var til stor success.
--
//Chr.jensen
--
Sidst redigeret 13-12-2023 10:38
#7
the688
Guru
13-12-2023 10:49

Rapporter til Admin
#6 - jeg tror det er meget klassisk "nytår" fx. i Sønderjylland, men måske ikke alle steder i landet. Det er i hvert fald en genkendelig menu, også i det nordtyske (og minder meget om en populær ret i Alsace, som også har stor indflydelse fra tysk, da det har været tysk i flere omgange i historien) Min kæreste følte sig i hvert fald "meget som hjemme i Synnejylland" da vi fik Choucroute på en restaurant dernede. ..de franske kartofler er måske lidt en lokal dansk "specialitet" :)
--
"ORK SATME!"
--
Sidst redigeret 13-12-2023 10:50
#8
chr.jensen
Nørd Aspirant
13-12-2023 10:57

Rapporter til Admin
#7 Det var meget sjovt, jeg er fra nordjylland men har aldrig hørt om den. Det var altid torsk. Franske kartofler går jo til næsten det hele, i hvert fald i December :)
--
//Chr.jensen
--
Sidst redigeret 13-12-2023 10:58
#9
the688
Guru
13-12-2023 11:03

Rapporter til Admin
#8 - same. Klassisk nordjysk nytårsmenu er vel hotdogs fra Fontænen! :) Jeg er ret ligeglad hvad jeg får at spise til nytår, så længe det er godt. Traditioner er fine, men kan ofte også blive begrænsninger. Hellere et godt eventyr, end noget jeg har fået 200 gange. Men det er stadig bare mad. Men heldigvis er vi jo forskellige. Lige til nytår synes jeg bare det skal være godt og ikke for tungt. Julemaden, til gengæld, skal ikke lige være Pad Thai eller Tortellini...
--
"ORK SATME!"
#10
chr.jensen
Nørd Aspirant
13-12-2023 11:13

Rapporter til Admin
#9 Jeg er 100% enig. Vi går nye veje hvert år hos os, dog med få gengangere. Vi har det sjovt med at lave maden, så det går alt sammen op i en højere enhed. Og du har ret, maden skal bare smage godt, så går det alt sammen.
--
//Chr.jensen
#11
7430
Ultra Nørd
13-12-2023 11:21

Rapporter til Admin
beef wellington, er favoritten nytår her med pommes fondant:p en god rejecoctail, og laks på nybagt franskbrød med div, og så en dessert i form af noget is /sorbet med frugt eller lign, og så selvf kransekagen, og els så bare chips dip alkohol og fest
--
jep jep
#12
gfunknown
Giga Nørd
13-12-2023 11:22

Rapporter til Admin
#6 Ja i Sønderjylland hvilket jeg ikke fik nævnt :-) Det er hvad jeg er vokset op med, og i år blev vi enige om at nytårs aften havde det med at skulle være som noget ophøjet og fyldt med overflod, hvilket vi egentlig ikke generelt er til. Så nu vil vi i stedet bare hygge os med noget mad der for os er tradition. Alt det med kok der kommer, indkøbe mad osv, så syntes jeg vi bruger samme tid i køkkenent da maden skal varmes og anrettes og stadig bæres ud. Så er den ret vi har valgt tidsmæssigt det samme. vi bruger grill og komfur, og kræver ingen specielt anretning andet end et par fine skåle mm. men hey, jeg er heller ikke helt ung mere :-)
--
#13
crankyrabbit
Superbruger
13-12-2023 14:22

Rapporter til Admin
Raclette og fondue alt kan klargøres dagen før og i løbet af formiddagen... Middagen bliver lidt længere så vind/vind..
--
I may be crazy But I'm not stupid.... No One Dies A Virgin - In The Very End Life Fucks Us All
#14
jbred
Monster Supporter
13-12-2023 14:32

Rapporter til Admin
Tror vi kører mega sushi menu i år og supplere op ved siden af med dessert+moms (ungerne kører deres eget menukort ved siden af, da alder er fra 3 til 17). En masse god vin til. Vi ender med 5 voksne og 8 unger, så det skal bare være nemt og hyggeligt. Alt det fissefornemme tager vi resten af året. #13 læste din vind/vind som blæsevejr/blæsevejr, så kunne da sidde på kontoret og grine lidt for mig selv.
--
Sidst redigeret 13-12-2023 14:34
#15
waskustobaskus
Mega Nørd
13-12-2023 19:25

Rapporter til Admin
Masser af kolde bajere, så kan jeg gå kold før 12 og slippe for at hører på alt det lort de skyder af hvor jeg bor:D
--

Opret svar til indlægget: Nytårsmenu

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning