Måske er det bare mig som er lettere paranoid, men har flere gange læst om at man mistænker teflon for at være kræftfremkaldende. Af den grund har jeg to af af disse (en stor, ene lille):
https://www.imerco.dk[...]
--
Ryzen 5700x | 16 GB RAM 3200 MHz
ASUS STRIX B550-F | PNY 480 GB SSD | Kingston NV2 NVMe - 1TB
ASRock Rx 6800 XT 16 GB | NZXT C850 | Corsair H115i #1 Det er ikke for sjov vi hører så meget om PFAS, så jeg synes nu ikke du er paranoid. Jeg har af samme årsag udelukkende støbejernspander og rustfri stålgryder. Jeg endnu ikke har brændt noget fast på panderne, som ikke var nemt at skrubbe af igen under lidt varmt vand.
--
Ryzen 5600x | 32 GB RAM 3200 MHz
Gigabyte B550 Aorus Elite | Samsung 870 500 GB
Gigabyte RX5700 Gaming OC 8 GB | NZXT C750 | BeQuiet Purebase DX500
Hvis den holdte godt så er Jamie Oliver vel fin at købe igen den er på tilbud i kop og kande
28cm til 249
Jeg går selv efter fiskers når de er på tilbud, kan man osse købe dem til 299
jeg ved scanpan har 5 års garanti, hvis der belægning slipper, har deres fad og fået byttet det mange gange gemmen årene.
Er blevet anbefalet onyx cookware pander .
--
Greenpan Barcelone - de bedste stegepander jeg har haft!
https://coop.dk[...]
Og anmeldelserne fra brugerne tyder på det samme :-)
--
Mvh
Fc Junkies Købte 3 styk lækre Onyx pander pga gode anmeldelser i test og bruger anmeldelser.
Pisse dyre pander, som er 0 kr værd!
Hold dig væk og ikke stol på anmeldelser af ONYX pander. De er meget tynde og ved bare mellem varme buer panden, så alt fedtstof osv ligger sig i cirkel rundt i kanten.
Jeg har her efter købt en Fiskars All Steel med en dejlig tyk bund, og den er rigtig god - dog også til den tunge side.
--
Hvis du skal have med slip-let (som egentligt er noget skrald), så er disse pander (findes i flere størrelser) ganske fornuftige til prisen:
https://www.bilka.dk[...]
--
http://xlinx.dk[...] i7 2600K, 16GB PC3-12800, GA-Z68XP-UD4 R1, GTX 560Ti HAWK, 250GB 840 EVO
--
Sidst redigeret 02-11-2023 12:14
Du kan godt få "non-stick" pander i dag som er uden PFAS (som bestemt bør undgås!)
De hedder typisk noget med "keramisk non-stick".
Det "bedste" er helt klart ren stål eller støbejern men det kræver lidt omtanke og (meget) lidt forberedelse af dem. Og så er de tunge.
Man kan ødelægge alle pander - og oftest fyrer de fleste bare op på max, og smider panden på. Det har ingen pander godt af. Man har måske færre bekymringer om det, hvis panden har kostet 299,- istedet for 1399,-
Passer du på en god pande (støbejern/stål fx) så holder den hele livet, og er mere eller mindre lige så "non-stick" som en non-stick pande. Den skal bare bruges (og rengøres) rigtigt.
Der er også forskel på hvilken type mad du laver. Nogle pander er supergode til "store bøffer" men er så mindre gode til f.eks fisk og andre "lette retter". Der findes masser af online-guides derude.
Overvej at købe pander som også kan gå i ovnen - der er en del ting som er praktiske ved at have en pande du lige kan fyre i ovnen ved 200 grader uden at den smelter :)
--
"ORK SATME!"
De Buyer kulstof/mineral
https://www.google.com[...]
--
I may be crazy But I'm not stupid....
No One Dies A Virgin - In The Very End Life Fucks Us All
--
Sidst redigeret 02-11-2023 12:39
Køb pander i rustfrit stål.
Så har du pander resten af livet.
Alt det slip-let-skrammel der bliver pushet i alt fra Netto til de dyre butikker er noget ...skrammel.
Selv fandt jeg et par stykker i den lokale genbrugs til 50 kroner stykket.
--
Man kan få ganske udmærkede keramiske pander til en god pris engang imellem.
Jeg er enig i at man skal holde sig fra teflon (jeg har haft adskillige jamie oliverpander og er nu blevet klogere!) og er nu gået den keramiske vej.
Sidst fandt jeg en 24cm OG 28cm pandesæt i rustfri stål udvendigt og keramisk belægning indvendigt til blot 500kr i imerco.
Jeg tænkte der måtte være en catch af en slags ved dem men her efter 2 år og meget flittig brug, da er de i hvert fald rigtig rigtig fine endnu.
Men hold dig fra greenpan barcelona. Det er også en keramisk pande men sjældent har jeg oplevet en pande blive så skæv så hurtigt. Belægningen gav også hurtigt op, så de bliver aldrig købt igen.
--
AMD 6900XT reference, 5800x, Asus Strix B550-F wifi, 32GB 3600Mhz c16, Fractal Design Define 7, 860w Fractal Design platinium, Sabrent Rocket 4 2TB
Jeg har også hørt godt om dem #8 omtaler, sådan en køber jeg næste gang.
Lige nu har vi keramiske pander. Synes de er ok, men jeg synes ikke de er helt så slip-let som man kunne ønske sig.
--
#1 det har jeg også hørt fra flere kilder i løbet af de sidste par år
jeg har selv en stålpande og en støbejern.
hvis man gør det rigtigt ift at "season" den, som det hedder på engelsk (ved ikke hvad det kaldes på dansk) hvor man "bager" den i ovnen indsmurt i et meget tyndt lag fedt, og husker at bruge fedt til stegning, så fungerer det glimrende
jeg kan lave æg og alt muligt i min uden problemer.
Jeg har bare en støbejernspande fra ikea
til gengæld vejer den så meget at konen ikke gider bruge den. :D
stålpanden dur ikk til æg, til gengæld, så vi har en teflon pande alligevel :/
--
#5
Onyx er en kopi-vare produceret i Kina.
Konceptet er taget fra Hexclad og den danske importør og sælger bryster sig af at have udviklet dem selv, uanset at de tidligere selv har udtalt at det er importeret fra kina i en lokal avis tidligere xD
"I oktober 2019 blev sortimentet udvidet med stegepander og gryder fra Onyx Cookware, der er selskabets eget mærke og bliver produceret i Kina."
https://www.sn.dk[...]
Man kan generelt ikke stole på kvaliteten af kopi-varer, og da slet ikke når virksomheden direkte lyver ved at påstå de har udviklet noget som helst selv xD
--
Jeg har 3 forskellige pander, samt 2 slags wok. 2 teflon, 1 jarn´, en tynd wok og en tykkert. Min far var slagter og kok, min mor var smørrebrødsjomfru. så jeg fik alt for mange råd med fra begge lejre. Så slap af og køb det der virker for dig. Op i røven med alt det jorden er flad teflon vi dør om lidt. Knallert os, tlf ved kuglerne, stråling, radon, bare rolig du skal nok dø før den tid du havde forestillet dig.
--
Helt alm rustfri stålpander.. naturligt antisstick, og du kan nærmest ikke ødelægge dem, lækker stegeskorpe på alt du laver, og tåler ovn op t il temperaturer mange ovne slet ikke kan nå.
Bruger selv med dem, og de er fantastiske. Der findes flere mærker, men mine er fra gastrotools.
Går aldrig tilbage til teflon, mineral og hvad de ellers lover af syntetiske belægninger, der ikke holder alligevel.
Obs. tjek for induktion hvis det er, ikke alle er naturligt fungerende på induktion.
--
Ryzen 5800X - Artic LiqFreez 2 280mm
GigaByte X570S UD - 32gb Corsair 3200mhz
Asus TUF RTX 4070ti - Kingston KC3000 2TB
Køb en pande i emaljeret støbejern, til alt det der skal steges ved høje temperaturer, fx
https://www.gastrotools.dk[...]
Og så en pande i rustfrit stål til alt det andet. Læg mærke til at ikke alt rustfrit stål er ens, og nogen har lavere indhold af fx nikkel og andre tungmetaller end andre.
Med den kombination slipper du for det meste skadelige kemi.
--
#17 Bruger også en blue diamont, og regner med at købe en ny hver 2-3 år, når de bliver vind og skæve som alle andre pander. En god ting er at man ikke får teflon i sin omelet.
--
https://www.bilka.dk[...]
fik 3 af dem i julegave, super fine.
ellers har jeg Thomas rode hybrid, ONYX laver dem også. de er super men lidt dyre også.
--
AMD 3700X/6900xt Jeg bruger dem der hedder CS+ fra Scanpan. Har pande, wok og sautepande derfra. Er rigtig godt tilfreds, de ser stadig ud som nye. Kan tåle metalredskaber.
https://www.imerco.dk[...]
--
#4 Har selv 2 af de der Barcelona pro pander eller hvad de nu end hedder, og er rimelig skuffede over dem. De virkede ok den første måneds tid og dernæst synes jeg allerede belægningen begynder at være lort. Mine gamle Jamie Oliver pander holdte længere og bedre.
--