Seneste forumindlæg
Køb / Salg
 * Uofficiel Black/White liste V3
Login / opret bruger

Forum \ Off Topic \ Hyggekrogen
Denne tråd er over 6 måneder gammel

Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?

Arbejde som tjener

Af Gæst Jobsøgende | 23-07-2022 19:03 | 1866 visninger | 16 svar, hop til seneste
Hej hol Jeg er på nuværende tidspunkt i gang med min bacheloruddannelse. Jeg kan se, at der er mange restauranter der søger tjenere. Lige pt. mangler jeg et studiejob og jeg har i den forbindelse overvejet om et deltidstjenerjob kunne være noget for mig. Det ideelle ville jo være at finde noget studierelevant, men bare det at have et arbejde med mulighed for en del timer ville være godt. Jer som har arbejdet i restaurationsbranchen, hvad er jeres erfaringer med det? Er det et hårdt job og er der mange sure kunder eller er det hyggeligt?
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#1
Freak13
Monsterbruger
23-07-2022 19:05

Rapporter til Admin
Begge dele. Det kan være møghårdt at stå op i rigtig mange timer, hvis køkkenet er væltet, gæsterne bliver sure etc. Omvendt så er det også en af de sjoveste tider jeg har haft, da vi var rigtig mange unge ansat, som tit havde noget socialt sammen i de år. Har aldrig fortrudt - Men omvendt, så går jeg heller aldrig tilbage til det fag igen :)
--
Ryzen 3950x | RTX 2080 TI | X570 Ultra | Corsair H150i PRO | 970 EVO 1TB | 2 x 8 TB Ironwolf HDD | 64 GB - 3600 MHZ | 3 x 27" Aorus IPS 1 ms 144 hz |
#2
sebastian192
Supporter
23-07-2022 19:07

Rapporter til Admin
Se om du kan finde et sted, hvor nogen på din egen alder er ansat - så kan det være det absolut fedeste job. Ja, det er hårdt og timerne kan være lange, men som studiejob er det fint :)
--
AMD Ryzen 7 5800x - GTX 970 - MSI B550-A PRO - Corsair Vengeance 32 GB RAM
#3
Ex-tjener
Gæst
23-07-2022 19:19

Rapporter til Admin
#1 og #2 hvor mange år siden er det i var der og hvilken type af beværtning taler vi om? De steder jeg har været har det været usle forhold. Bl.a i Tivoli. 12 timers vagter På egne ben fra første sekund incl at være bartenderJeg skulle selv investere i min "uniform" Dårligt lønnet og de tjenere der har været der længst får de bedste borde. Råbt og skreget af hvis man tabte noget eller lavede forket ordre etc. Det kan sikkert være rigtig fint andre steder men no fucking way om jeg nogensinde skal være tjener igen .
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#4
jensjens
Gæst
23-07-2022 19:36

Rapporter til Admin
Det er sådan med den branche at enten hader man det eller også elsker man det, du finder kun ud af det ved at prøve. Da jeg stod i køkken havde vi nogle unge mennesker inde som tjenere, og de arbejdede som regel 14 timer 6 dage om ugen det meste af sommeren (frivilligt ingen nogen hidser sig op) og jeg ved at de lavede omkring en ekstra månedsløn i drikkepenge i den tid.
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
#5
Hodja^
Nørd Aspirant
23-07-2022 20:10

Rapporter til Admin
Jeg havde i min elev tid os job som tjener på en cafe. Det var underbetalt, totalt stressende, utaknemligt, hårdt og generelt bare en hård måde at tjene penge på. :D Jeg fandt noget som gav mere, men på langt mindre stressende betingelser. Det fortryder jeg 0% - fordi jeg egentlig bare havde brug for et job der kunne supplere min elev løn, med maksimalt udbytte for minimal tid. Så for mig fungerede det ikke - og jeg tror mange af de smarte drenge/piger der oksede rundt og forsøgte at ligne nogle der havde totalt tjek på det - gjorde det fordi dem som kom der, så synes at de var ret cool :) Fred være med det, det var de osse, men jeg var pisse ligeglad - jeg skulle bare have nogle dollars til dagen og vejen.
--
#6
Homosapien
Supporter
23-07-2022 21:36

Rapporter til Admin
Sagt på en pæn måde, så er det ikke uden grund, at der i restaurationsbranchen er kronisk mangel på slav- øh jeg mener ansatte
--
Mumble server - sapien.dk:64738
#7
JonasM
Elitebruger
23-07-2022 21:45

Rapporter til Admin
Der er jobs, hvor alle burde have "værnepligt" i to-tre dage, så man vidste hvordan det er. Tjener, billetkontrolør og kassemedarbejder er tre af dem. Som andre skriver så kan jobs med kundeservice være fede, hvis man kan lide mennesker og har gode kolleger.
--
Sidst redigeret 23-07-2022 21:50
#8
Kinamanden
Mega Supporter
23-07-2022 21:59

Rapporter til Admin
Det er meget hårdt for ryggen af være tjener. det er mit input.
--
#9
Apexx512
Guru
23-07-2022 22:08

Rapporter til Admin
Jeg var tjener i '00erne, og har været i restaurationsbranchen i 7 år on/off, og har en ½ tjener uddannelser på hrs. Jeg ville 10 gange hellere arbejde som bartender selvom det er nat og lønnen ihvertfald ikke er højere, end at være i café som ufaglært tjener, fordi arbejdet med med bordbetjening og ordre modtagelse drejer sig om gastronomi og kundekontakt, hvilket er ret uinteressant når café mad er yderst sjældent noget som overgår jensens bøfhus, hvilket igen gør arbejdet med gæsterne trivielt kedeligt. Barternder i natklub eller lign. derimod er noget som giver oplevelser og skaber opmærksomhed omkring din person blandt dine studiekammerater. rettelse: Du står måske lidt på hælene når du tænker på din førte uges tid, men et lille fif er du kan hurtigt slå dine spørgsmål op på mobilens google, når du får noget kastet i hovedet du ikke lige kender. Og så bliver du altså heller ikke stillet i cocktail baren til at starte med, det tager de mere erfarne sig af. Held og lykke med det.
--
|hp omen desktop-11700k-rtx2070s/acer x34/corsair k70-dark core-mm1000| Projekt Baldurs Gate III
--
Sidst redigeret 23-07-2022 22:13
#10
sebastian192
Supporter
23-07-2022 22:10

Rapporter til Admin
#3 Gør det stadig. Har gjort det i 5+ år nu. Vi får betalt sko og uniform. Jeg har under 9 timers vagter, og har smadret flere ting end jeg kan huske. Kom engang til at bestille 4 desserter for meget - så var der bare dessert til køkkenpersonalet. Jeg er aldrig blevet råbt ad eller lignende. Vi lærer nye ansatte op på 1-3 vagter. Det er en af de større steder i landet - mere vil jeg ikke fortælle. #0 Jeg ville kun gøre det som studiejob.
--
AMD Ryzen 7 5800x - GTX 970 - MSI B550-A PRO - Corsair Vengeance 32 GB RAM
#11
Trump
Ny på siden
24-07-2022 10:25

Rapporter til Admin
Bor du i en by hvor Restaurant Bone´s er repræsenteret, kan jeg varmt anbefale dette som studiejob. Der er styr på de basale ting, som gør det til en god oplevelse som medarbejder.
--
#12
Wind83
Juniorbruger
24-07-2022 23:08

Rapporter til Admin
Har prøvet at lege tjener et halvstorts sted i en større by og aldrig igen... Kedeligt og trivielt arbejde og kunderne forventer næsten altid at få en michelin oplevelse selvom der kun serveres cowboy toast og kold kaffe... Ved siden af mit faste arbejde er jeg pt bartender på en lille lokal bæverding og det kan varmt anbefales! Lønnen er ikke noget at råbe hurra for, men arbejdet er nemt, kunderne er hyggelige og du har ikke en chef til at pruste dig i nakken hele tiden. Og hvis du gider arbejde weekender er der også fis` i det, har jeg hørt... :D
--
#13
ToFFo
Guru
25-07-2022 08:31

Rapporter til Admin
Det kommer vist meget an på hvor man er ansat... Jeg har arbejdet som tjener en uge på hotel/restaurant og det er et af de værste jobs jeg nogensinde har haft. Jeg er ikke uddannet tjener. Folk skælder ud over de mindste ting. Jeg troede aldrig jeg skulle have skæld ud for ikke at være vin-ekspert. Det forventer kunderne. Det man sælger, skal man vide ALT om. Det er bare sværere IRL end over telefonen i kundeservice for man kan ikke stå og google det mens man snakker. Det er, (igen, alt efter hvor man arbejder) både fysisk og psykisk hårdt arbejde til en lav løn og jeg vil bestemt ikke anbefale det. Det kan sikkert også være godt arbejde, hvis man er det rigtige sted.
--
Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0. Stats sidst opdateret d. 01/09-2021
#14
thechillum
Giga Supporter
25-07-2022 09:30

Rapporter til Admin
Hvis du vælger at tage et smut forbi restaurationsbranchen, så vil jeg anbefale du går efter et af de steder som har den gastronomiske højeste standard. Din arbejdsdag vil blive præget af tre elementer. - Køkkenet/medarbejderne/stemningen <- Typisk steder der har styr på deres lort, har en langt højere morale og bedre arbejdsmiljø. Der er mindre sygdom og derfor mindre pres på ekstra vagter og tiggende chefer som truer med død og ødelæggelse. (Som studerende har du næsten gratis fagforening, sørg for at være medlem, du kan møde virkelig retarderet køkkenchefer som tror vi stadig lever i 00érne - her kan du med fagforening få hjælp hvis det sejler og endda også en check med i hånden hvis det er helt galt) - Kunderne <- Typisk steder der har styr på deres lort, har gladere kunder som igen præger din arbejdstid ekstremt meget. - Dig selv <- Du bliver et resultat af dine kollegaer og dine kunder, derfor ved at tage et godt/bedre sted, vil du også opleve din arbejdstid være langt bedre og mere værdifuld. Hold dig væk fra steder som lever af engangskunder med mad du ikke engang selv ville betale for, det bliver en lorte oplevelse for alle! Der er mange dårlige steder og der er mange gode, men det kan bestemt godt være et fedt/sjovt/hyggeligt job at være tjener som studiejob.
--
#15
Freak13
Monsterbruger
25-07-2022 10:07

Rapporter til Admin
#14 - Jeg er enig langt hen af vejen. Dog har finere steder ligeså trælse kunder som de andre. Det er bare på et andet niveau. Hvis du arbejder på den lokale restaurant, så forventer folk ikke nødvendigvis kendskab til alt i hele verden. Arbejder man de fine steder, så falder der brænde ned, hvis du ikke lige fortæller hvilken drue vinen kommer fra :)
--
Ryzen 3950x | RTX 2080 TI | X570 Ultra | Corsair H150i PRO | 970 EVO 1TB | 2 x 8 TB Ironwolf HDD | 64 GB - 3600 MHZ | 3 x 27" Aorus IPS 1 ms 144 hz |
#16
thechillum
Giga Supporter
25-07-2022 10:18

Rapporter til Admin
#15 - Helt korrekt, jeg antager at #0 er en værdigfuld medarbejder som sætter sig ind i menu kortet og dermed også vinene m.m. Det er bestemt ikke en jungle at finde rundt i, jeg har selv arbejdet i mange år i branchen og på trods af jeg er ekstrem dårlig til netop vin, så har jeg læst op om det basale og så har jeg taget nogle af favoritterne og virkelig lært dem at kende. smag, dyrkning, historie osv.
--

Opret svar til indlægget: Arbejde som tjener

Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.

Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.

Opret bruger | Login
NYHEDSBREV
Afstemning


ANNONCE