Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Løn som freelance IT KonsulentAf Juniorbruger ebo92 | 20-03-2022 12:04 | 4440 visninger | 15 svar, hop til seneste
Hej med jer,
Jeg er blevet tilbudt et freelance job på 6 måneder, som freelance IT Konsulent, det er dog ikke noget jeg har prøvet før.
Det er primært almindelige support opgaver der skal hjælpes med, men hvad kan jeg kræve i løn?
Jeg er 29 år, har 9 års erfaring og er uddannet IT-Supporter. --
600 + moms i Timem er minimum.
Nu skriver du ikke hvilke opgaver du skal varetage, men som udvikler igennem konsulent bureau er det meget normalt at ligge på 800 kr/t
Jeg var selv oppe på 1800-2500 i timen som Senior Udvikler.
-- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Det kommer an på, hvordan kontrakten ser ud.
Bliver du reelt projekt-ansat, hvor du er ansat i selskabet og de sørger for skat mv.?
Eller er det et spørgsmål om, at du skal fakturere dem?
Der er væsentlig forskel på de to, i forhold til, hvad du skal tage.
Ved den sidste, skal du være opmærksom på, at du selv skal afregne skat, pension, forsikring og hvad hjertet ellers begærer af forpligtigelser.
Med andre ord, timeprisen er væsentlig højere end hvis du ansættes i firmaet. -- https://onsdagssnegl.dk[...]
"Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed" #2 det er via mit tidligere arbejde, de har en kunde som mangler en ekstra hånd. Det drejer sig om almindelige support opgaver, ikke noget vildt teknisk, men det er med start asap og de har kun mig at trække på. -- #3
Men det svarer ikke rigtig på, under hvilke forhold du bliver hyret ind?
Jeg tænker ikke, at #1 er helt ved siden af, hvis du ikke bliver ansat, men skal sende faktura.
Vær opmærksom på selskabsform du benytter, om nogen, i forhold til at at opkræve moms. -- https://onsdagssnegl.dk[...]
"Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed" Så vidt jeg ved er IT konsulent ikke en beskyttet titel, så det kan hvem som helst være. Så hvordan du skal aflønnes afhænger af hvordan du er ansat, hvad du kan, og hvad du skal lave.
Er du selvstændig IT konsulent, eller er du ansat af en virksomhed som IT konsulent? Hvis du er ansat som IT konsulent, kan forvente... well... din løn. Så er det din arbejdsgiver der sætter timelønnen overfor kunden. Det er ikke dig der får de fx. 600kr i timen som #1 er inde på i så fald.
We need more info. -- Handels stats: Samme bruger i 18 år. B/W liste score: +31/-0 #4 & 5
Planen er at jeg bliver sendt ud via min tidligere arbejdsplads og de udbetaler så min løn alt efter hvor mange timer jeg har været ved kunden. -- Jeg har 15 års erfaring med drift, arkutektur - og primært sikkerhed.
Jeg arbejder som selvstændig, hvor jeg fakturerer diverse konsulentbureauer (7n, SCR, prodata mv.) der finder kunder - min udfakturering per. time er i gns. 875 kr/time + moms. Dette er dog kun for længere forløb (6 måneder minimum). Konsulentforretningen lægger ca. 20% oveni, og det er så den pris kunden betaler.
Jeg har en del venner der arbejder på samme måde, og det virker til at være standard indenfor drift, udvikling og sikkerhed. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #7 +1. Nogenlunde det samme her.
Har dog aldrig oplevet at konsulentforretningerne tager 20%. Nærmere 10-12%. (Det er sådan set heller ikke mit problem, det er kunden der betaler). Jeg har været igennem Mind4It, Visma, Fujitsu Consulting og igennem et par engelske konsulenthuse også :)
#0 Tænker godt du kan forvente en fin timepris. Men du vil heller ikke skyde dig selv i foden og sætte den for højt. Måske du kan høre dem hvad de har af udlæg? --
#7 & 8 tak for svar. Jeg er som sagt ny i freelance og aner ikke meget om priserne, men jeg prøver at tage en snak med dem senere. :) -- Jeg følger lige med fra sidelinjen her.
Er der andre end #7 som arbejder som selvstændig inden for Cloud, Sikkerhed, Arkitektur, Projektledelse eller andre områder? #7 nævner diverse konsulentbureauer, men er der opgaver nok og kommer de typisk altid igennem disse, eller banker kunderne selv på døren? Har man typisk måneder imellem opgaver hvor man står uden indtægt?
Hvis #7 eller evt. andre har lyst til at dele lidt omkring økonomi ville det også være super. Hvor meget af jeres 160 timers arbejdsmåned fakturerer i typisk (Såfremt der er tale om en opgave på fuldtid). Hvor meget udbetaler i typisk til jer selv og hvor meget ligger i oveni til pension, feriepenge osv.
Jeg arbejder selv som seniorkonsulent inden for infrastrukturområdet og har egentlig leget lidt med tanken om at gå selvstændig men mangler overblikket vedrørende udgifter. Jeg sidder i dag i en fast stilling til en månedsløn på 65.000 kr + 4% Pension, så spørgsmålet er hvor meget jeg reelt ville få ud af det afhængig af øvrige udgifter, regnskab, skat osv. ;o -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Jeg byder lige ind, da jeg også arbejder selvstændigt/freelance.
Mit felt er udelukkende Azure og Microsoft365, samt lidt generel viden om applikationer samt infrastruktur.
Startede i Maj 2018, fik første lange fuldtidsopgave Juni 2018. Derefter har jeg hele tiden haft kunder.
Det kommer nok meget an på dine kompetencer. Som Cloud arkitekt får jeg nok 3-10 henvendelser pr. uge via LinkedIn.
Jeg har slået mig sammen med to andre, det giver en vis form for sikkerhed ifht. at vi alle hjælper hinanden med opgaver og projekter.
Vores timepris er 1300 ex. moms. Ved længere kontrakter falder timeprisen naturligvis. For 6mdr++ ender jeg nede i 900ish. -- Hvorfor skal GIN smage af Gran?!?! #10 Det gør jeg :)
Er der andre end #7 som arbejder som selvstændig inden for Cloud, Sikkerhed, Arkitektur, Projektledelse eller andre områder? #7 nævner diverse konsulentbureauer, men er der opgaver nok og kommer de typisk altid igennem disse, eller banker kunderne selv på døren? Har man typisk måneder imellem opgaver hvor man står uden indtægt?
Ja, jeg arbejder inden for cloud. Primært AWS på nuværende tidspunkt. Der er massere af opgaver og markedet inden for it (i hvert fald min oplevelse) er at der er rigtig hårdt brug for folk. Mit tip er at holde din linkedin opdateret, gode beskrivelser af tidligere opgaver med teknologier osv. Eventuelt få nogle certificeringer inden for områder du synes er spændende som også beviser din "kendskab".
Hvis #7 eller evt. andre har lyst til at dele lidt omkring økonomi ville det også være super. Hvor meget af jeres 160 timers arbejdsmåned fakturerer i typisk (Såfremt der er tale om en opgave på fuldtid). Hvor meget udbetaler i typisk til jer selv og hvor meget ligger i oveni til pension, feriepenge osv.
Det afhænger ret kraftigt af hvor mange arbejdsdage der er pr måned. Du kan eventuelt tjekke https://willerup.dk[...]
Gang antal dage med 7-8 timer og gang så med din timepris. (og husk eventuelt at tage højde for ferie, sygdom, etc). Jeg fakturerer i snit cirka 165 timer om måneden til 890kr i timen :)
Personligt udbetaler jeg omkring 50.000 til mig selv efter skat, udbetaler løn til min kæreste og gemmer én smule.
Jeg arbejder selv som seniorkonsulent inden for infrastrukturområdet og har egentlig leget lidt med tanken om at gå selvstændig men mangler overblikket vedrørende udgifter. Jeg sidder i dag i en fast stilling til en månedsløn på 65.000 kr + 4% Pension, så spørgsmålet er hvor meget jeg reelt ville få ud af det afhængig af øvrige udgifter, regnskab, skat osv. ;o
Det virker som om du har samme baggrund som mig - Jeg har dog udvikler baggrund og startede hos ét konsulenthus og var der i to år, på nogenlunde samme vilkår som dig. Det sidste år hos konsulenthuset sad jeg fast hos én kunde og så faktisk aldrig mine "rigtige" kollegaer (hvis det gir mening...). Derefter valgte jeg så at tage springet og har ikke fortrudt det ét sekundt. Jeg ved personligt at der er brug for infrastruktur folk - så jeg er 100% overbevist om at det i den grad ville kunne betale sig for dig, HVIS det er noget du tør springe dig ud i. Skat, løn, regnskab osv er det nemmeste af det hele. Trust me.
Regnskab + Moms = Dinero. Hvis du starter som enkeltmandsvirksomhed, har du i virkeligheden ikke revisionspligt... Men dinero er alle pengene værd og gør det ret nemt at bogføre ting.
Løn = Jeg bruger Salary. Fungerer upåklageligt med Dinero, når den laver lønkørsel laver den automatisk kladder til det i dinero, så når pengene bliver trukket er bogføringen mere eller mindre lavet...
B-Skat = Sæt overskud af virksomhed fornuftigt på din forskudsopgørelse, så beregner den hvor meget du cirka skal betale i B-skat af 10 rater om året (juni + december betaler man ikke b-skat). Og lav derefter PBS aftale så den selv overfører B-skat...
Ellers skriv hvis der er noget jeg kan hjælpe dig med / hvis der er noget der er uklart.
--
#11 og #12 - Tak! Virkelig fede svar at få :-)
Kan man virkelig tage så høje timepriser? 900 kr for længerevarende aftaler eller 1300 kr for kortvarige, er vi så ikke oppe i en pris som er tilsvarende et konsulenthus? Ville det så ikke være nemmere for dem at ringe til et dansk microsoft hus? Jeg arbejder i netværksbranchen og det er nogenlunde samme timepriser vi tager afhængig af hvilken type arbejde som skal udføres (Kompetenceniveau). Jeg forstillede mig at at man i hvert fald skulle ned omkring 800 kr/t for at være under de større konsulenthuse.
Jeg sidder i dag i et konsulenthus og har i min tid nok udført projekter hos +150 store eller mellemstore virksomheder, så jeg synes selv jeg har et ret stort netværk men er stadig bekymret for om de danske virksomheder har for stor tilknytning til konsulenthusene som jo uanset hvad skal levere hardware, serviceaftaler osv.
Normalt har virksomhederne stor tilknytning og tillid til de pågældende konsulenter og account managere de bruger i konsulenthusene, og ofte er processen omkring et projekt ret kompleks og starter allerede ved pre-sale/design hvortil det ofte giver mening at det er den samme konsulent som fortsætter når ordren er lagt og projektet startes.
Af samme årsag ved jeg der ikke er ret mange selvstændige i netværksbranchen og de få der er kender jeg desværre ikke.
Jeg ved ikke om virksomhederne er lige så tilknyttede eller afhængige af konsulenthusene inden for microsoft verdenen?
Hvis man kunne knække den og vidste at der var x antal kunder som stod i kø til sådan en timepris skulle jeg da ikke tænke to gange over det :-) -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #13 Jeg kender ikke til dit felt, kan kun snakke indenfor der hvor jeg leverer, men ja det kan man sagtens. Og jo det er tilsvarende konsulenthus priser, så det handler om at levere på minimum samme niveau som 'de' kan.
Det du lyder nervøs for er springet ud som selvstændig. Den frygt vil nok aldrig forsvinde uanset hvem der gør det. Det er noget nyt, nye mennesker, ny måde at lave forretning på. Der er mere ansvar, og mere pres på. Hvis man kan levere under det, er det det fedeste! Hvis man ikke kan, så findes der bedre muligheder som fastansat :) -- Hvorfor skal GIN smage af Gran?!?! Jeg arbejder med IT i teknisk salg og ligger på ca. 700/timen som fastansat, at du sætter en freelance barre dernede giver ingen mening.
Jeg har arbejdet som løsningsarkitekt i flere år og har en del erfaring med at hyre folk ind til opgaver. En sats på 800/900 i timen ville være være din minimal sats. Nogle af de store kunder og huse med stort forbrug for længere opgaver kan tvinge prisen ned, men det lyder ikke som om det er der du er henne. --
Systems Engineer, High Performance Computing.
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|