Alt efter hvor du har dit aktiedepot, så kan det være at de automatisk indberetter. Svært at svare på når du ikke har skrevet hvor det er.
Og procenten, og hvordan det foregår, afhænger af landet aktien er fra. Så svært at svare på når du ikke nævner landet :-)
--
Du skal betale 27% af gevinsten i aktieskat op til 56.500 kr. (dobbelt hvis gift).
Hvis ikke det indberettes automatisk til skat, skal du i gang med ISIN numre osv. for at indberette dit køb og solg.
--
#3 Den danske del er nem nok, men alt efter landet, så trækker de "for meget", og man skal så søge om refusion...
--
Tak for jeres input! Jeg mener også jeg havde hørt noget med de 27% op til 56k. Derefter 41-42% så vidt jeg forstår.
Jeg har min portfolio stående i Nordnet. Der er tale om amerikanske akiter.
--
Hvis det elles er den danske afdeling i Nordnet du er i, så indberetter de automatisk til skat når du sælger og køb aktier. Det har har ingen betydning om de er dansk, tyske, japansk eller amerikanske aktier, det sker automatisk.
Dog som altid skader det ikke at tjekke en årsopgørelse hver år for fejl og mangler.........
--
AMD 7 3700X | Nzxt Kraken x62 | Msi Trio RTX 3060 ti | 16GB 3200mhz G.skill | 1TB Corsair MP510 | Asus crosshair vi x370 | Acer 27" LED 144hz IPS
--
Sidst redigeret 11-06-2021 18:24
#4
Det er jo kun ved udbytte. Det er vist ikke det OP spørger ind til.
@OP
Er det skat ifm med salg/køb af værdipapirer har det sted du har dit depot pligt til at oplyse det til skat (hvis du har dit depot i et dansk firma). Skat vurderer så hvor meget du skal betale i skat baseret på den grænse der er for 27/42 procent.
Sælger du aktier købt før 2006 skal du selv skrive hvad købsprisen har været i din forskuds og årsopgørelse.
Det er altid en god ide at kontrollere det automatisk indberettede.
--
#4
Som #7 er inde på, så er de udenlandske selskaber (og danske for den sags skyld) forpligtet til at tilbageholde en procent-del. I DK er det 27%, mener at USA er 15%. Men det er KUN ved udbytte.
Ved gevinst/tab ved salg, skal man selv indberette overskuddet eller underskuddet, hvis din "aktierhandler" (nordnet osv.) ikke gør det automatisk. Jeg ved, at f.eks. Degiro tidligere ikke har gjort det automatisk, om det stadig er tilfældet, ved jeg ikke.
--
#7 & 8
Spørgsmålet ligger egentlig mest på om det er noget jeg aktivt skal gøre selv. Jeg kan forstå at de danske aktier (købt gennem nordnet) automatisk bliver indberettet til skat, men jeg ved ikke om det samme gælder for mine amerikanske.
Tak for svar 8)
--
Hvis du skriver præcist hvilke aktier det er og hvilken børs de er noteret på så kan vi give dig et mere præcist svar. Det jeg gør er at ændre min forskudsopgørelse så jeg betaler skatten forud, i stedet for at få et "skattesmæk" året efter. Så hvis du ved du har en fortjeneste på 30000 i udlandet, så set det ind i din opgørelse så er der da betalt skat af det :)
--
#11 Jeg har nu solgt for lidt Six Flags aktier på Nordnet som mit første salg, og havde egentlig regnet med at skatteandelen af min gevinst ville blive tilbageholdt, men det er ikke sket, altså jeg kan investere hele salgsbeløbet igen med det samme. Skal alle udenlandske aktier selv manuelt skrives ind i min forskudsopgørelse?
--
Der bliver aldrig tilbageholdt skat ved køb, heller ikke på danske aktier :)
Der bliver heller ikke automatisk betalt skat af din gevinst, det eneste Nordnet siger til SKAT er at du har en gevinst på så og så meget og så skal du selv sørge for at betale det :)
--
Sidst redigeret 21-06-2021 21:59
#13 Okay, så det er kun ved udbytte aktier at udbyttet automatisk bliver modregnet skat?
--
#15 Perfekt.. Okay, lige et sidste spørgsmål. Forstår jeg korrekt når jeg antager at hele ens gevinst sidst på året skal ses som en stor pulje? Altså hvis jeg sælger en dansk aktie med en fortjeneste på 10.000 kr, og senere en amerikansk aktie med fortjeneste på 20.000 kr, så skal jeg indberette 30.000 kr I fortjeneste i rubrik 66? Der er ingen forskel på om det er handlet på amerikansk eller dansk marked, vel?
--
Korrekt, og hvis du har solgt med et tab kan disse modregnes også, så hvis du har fortjeneste på 10.000 og vil af med en aktie som du har tabt 10.000 på, så kan du sælge den og så skal du ikke betale skat.
--
#17 Super, så giver det mening, så det slet ikke som en samle pulje før, og syntes det lød uoverskueligt. Benytter du Nordnet? Hvordan holder du styr på købs og salgspris, og eventuel gevinst og tab? Det er vel bare at modregne salgsprisen fra købsprisen, men på Nordnet er det ikke bare lige til at finde ud af hvor meget man købte den oprindelige aktie for.
--
Hvís du går ind i transaktioner, så kan du se dine handler og handelskurser. Jeg bruger ikke Nordnet længere, så jeg ved ikke om der er en smartere måde :)
--
Alt efter hvor/hvordan du handler, så er det forskelligt.
fx har du en aktiespare konto, så bliver du beskattet ud fra lagerprincippet. Har du et normalt aktiedepot, så er du højst sandsynligt først beskattet ved salg.
Saxo og Nordnet indberetter automatisk. De fleste danske banker tænker jeg også ordner det for dig. :)
Ud fra din første beskrivelse (læste ikke alle de kommentar du har fået), så er det ikke muligt at give et godt svar. :)
--
Sidst redigeret 22-06-2021 13:36
Hvis du solpreme eller andre har spørgsmål vedrørende skat, er I meget velkommen til at stille dem.
Jeg arbejder til dagligt med skat og især værdipapirer og finansielle kontrakter.
--
#16 Som det nævnes, så indberetter Nordnet det hele for dig - med visse undtagelser, som f.eks handel på et 'ikke reguleret marked' OTC aktier mv. - men det er nok ikke så relevant for dig. Så læn dig tilbage og lad Nordnet indberette.
Det er dog værd at have et estimat på årets resultat omkring årsskiftet når/hvis du realiserer gevinster for over 55tkr da skattesatsen herunder kun er 27% mod 42%. Som #17 er inde på kan du trække realiserede tab fra og derved holde dig under.
--
#22 Tak :) Hvilke datoer er vigtige at kende, hvis man vil optimere sin skatteafgift? Tænker i forhold til realisering af aktier som der er tab på, som du selv er inde på.
--
Indkomståret er udeleligt. Det betyder, at man opgøre gevinst/tab fra den 1. januar til den 31. december. Du skal derfor vide slutningen af december, hvor meget gevinst/tab du har haft.
Som flere nævner betaler man 27 % af de første 56.500 kr. (og det dobbelte hvis du er gift og sambeskattet).
Hvis du har et tab vil dette tab kunne udnyttes i senere indkomstår, så du mister det ikke.
Danske pengeinstitutter og Nordnet indberetter det hele til Skattestyrelsen, så her skal du ikke frygte selv, at skulle gøre dette. Hvis du anvender Digero, Plus500 eller en anden broker, har du selv ansvaret for at indberette.
Skattestyrelsen skal have opgørelse over dine handler senest den 1. juli i det efterfølgende indkomstår. Hvis de ikke modtager denne opgørelse, vil du ikke kunne trække tab fra og skal stadig beskattes af gevinsten, så det er utrolig vigtigt, at du husker dette.
Hvis du ikke har en udvidet selvangivelse, skal du selvangive inden 1. maj og ved udvidet selvangivelse er oplysningsfristen den 1. juli.
Du kan eventuelt læse mere her:
https://skat.dk[...]
Cozco
--
#3
Wtf. Det er jo landevejsrøveri. Utroligt at folk finder sig i det.
Jeg kan efterhånden bedre forstå, hvorfor folk flytter til Schweiz eller Monaco.
--
Defendi rem publicam adulescens, non deseram senex.
--
Sidst redigeret 23-06-2021 11:44
#18 Hvis du f.eks. har købt en aktie over flere gange til forskellige kurser, så vil du i dit depot kunne se en GAK kurs. Det er gennemsnittet af hvad du har betalt. Hvis du sælger hele din beholdning i din aktie er det GAK kurs'en du skal sammenligne med i forhold til at regne din gevinst/tab ud.
Hvis du derimod sælger af flere omgange er det lidt mere indviklet at regne den specifikke fortjeneste/tab ud, men det fungerer ud fra "first in, first out" princippet.
--
Sidst redigeret 23-06-2021 12:22
#26 Dette er ikke helt korrekt og så dog. Det er rigtigt, at der gælder et FIFO princip. Dette finder dog stort set kun anvendelse, såfremt en del af dine aktier er købt før 2006 og skattefrie.
Lad os tage nogle eksempler.
Køb af 100 skattefrie aktier (2005)
Køb af 100 skattepligtige aktier (2006)
Ved et salg, sælges de skattefrie aktier altid først, og der vil derfor ikke skulle ske beskatning af de første 100 stk.
Hvis der købes 100 aktier i kurs 100 og 100 aktier til kurs 200, har man købt 200 aktier til kurs 150. Ved et salg af 100 aktier til kurs 150, vil der være en fortjeneste på 0 kr., da det er gennemsnitskursen, der skal anvendes.
Håber ovenstående giver mening.
--
#27 Der er intet forkert i hvad jeg skriver medmindre du blander de skaffefrie aktier ind, men det er nok de færreste der har dem og er kun med til at forvirre nye investorer.
--
#27 Du mener det er omvendt i forhold til aktie til aktie kontra gennemsnitsmetoden? Hvis det er tilfældet kan jeg fornemme at jeg selv er blevet vildledt i sin tid og beklager rigtig meget hvis det er sandheden. :)
--
Gennemsnitsmetoden anvendes for alle aktier købt efter 2005 :)
--
Javel. Jeg har så gået i anden tro i knap 10 år.. Tak for oplysningen.. :)
--