Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Linux på sløv bærbar? Hardwqrekrav..Af Ultrabruger Jokri | 02-01-2008 18:39 | 1714 visninger | 10 svar, hop til seneste
Jeg er igang med et studie, der har fået mig til at indse at en blærbar er. om ikke en direkte nødvendighed, så ihvefrtfald rigtig smart. Men det er mig så inderligt imod at ofre de formuer en blærbar koster, og derfor søger jeg efter alternativer. En god ven har en rigtig lækker lille sag af en IBM til salg, som bare er for langsom med xp Pro på, til mit temperament.
Men så var det jo at jeg faldt over bla en ganske imponerende demo af den grafiske brugerflade på en Ubuntu version, hvor den i mine øjne søndertævede Vistas Aero noget så lesterligt. Men hvordan ser det ud med hardwarekravene til de forskellige Linuxudgaver? Vi taler her om en halvgammel bærbar, med en 2xxMHz Pentium (dog i Xeon udgave, tror jeg det hed), og altså derfor med lidt ekstra kræfter. Kan sådan en, med omkring 200mb ram (alternativt 512, da det kan tilkøbes) slæbe en Linux distro fornuftigt? Maskinen skal udelukkende bruges til kontorarbejde, og måske en smule musik en gang i mellem. --
Det burde ikke være noget problem. Har dog ikke prøvet så lave specs, men har kørt Ubuntu uden problemer på en Pentium III 600mhz med 256mb ram. Det eneste var at det tog et pænt stykke tid at boote. -- Giv mig dit hardware, og jeg løber med det! Takker i to:-) Jeg vil lige prøve at kigge forbi linuxsiden, og læse lidt om det hele:-)
Screenshottene ser helt fornuftige ud, og jeg tjekkede også lige Debian supportlisten, og der nævnes den lille T600 også flere gange. Altså sku jeg jo være klar, hvad råd og vejledning angår. Herligt for en totalt noob som mig, hvad Linux angår altså;-) -- Hvis du kan undvære den blærede brugerflade, men stadig vil have en nem installation, kan du prøve Xubuntu.
Den er mindre ressourcekrævende. -- http://tjens.dk[...]
Her kan du let formattere dine indkøbslister, så de vises pænt i trådene her på HOL jeg vil også anbefale Xubuntu
som #4 skriver, nem installation og ikke så resourcekrævende.
den grafiske brugerflade (XFCE) er enkelt men pænt at se på... og så kræver det ikke de store kræfter... ville være helt oplagt at benytte på din maskine
hvis du vælger en anden linux "distribution" end Xubuntu (f.eks. Debian), så prøv om du kan vælge "XFCE" når du installerer... i stedet for "KDE" eller "GNOME" (navne på 2 andre populære brugerflader)
lad os høre hvordan det kører, når du har fået det installeret :)
sådan nogle gamle maskiner kan man sagtens bruge til at skrive dokumenter på, håndtere emails, gå på nettet, m.m.
jeg undrer mig tit over, at folk bruger flere tusinde kroner på en splinterny, når maskinen udelukkende skal bruges til ovenstående formål. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #4 & 5 Takker for ekstra input. Er som sagt fuldstændig noob hvad Linux angår, så det er rart med lidt råd fra folk der ved hvad de taler om:-) Jeg husker at smide besked når det bliver prøvet.
Er helt enig med dig #5, i at det er underligt at folk ofrer mange penge på noget, hvis behovet er så begrænset. Men ikke desto mindre har jeg forsøgt at drøfte ideen med et par andre nørder i dag, og ingen af dem gad ofre så megen interesse på samtalen, at jeg fandt det besværet værd. Når folk begynder at sidde og tjekke mails, ell se ud af vinduet, ved man ligesom at en gammel og lille bærbar, ikke er noget der kildrer noget som helst hos en moderne nørd. Personligt synes jeg det er eddersmart. Brugt får man ikke megen pc for under 3-4k, og nye koster jo fra lige under 3. Den her er en rigtig pæn lille maskine, i tip top stand, og koster langt under en tusse. Så græder man heller ikke helt så højlydt hvis noget går galt en dag;-) -- Debian med xfce virker ummildbart ideelt. Og lad nu for guds skyld være med at installerer alle mulige services på den (bare en 'clean' install uden desktop environment og så xfce med synaptic, smid så diverse programmer på). Det er meget muligt at du vil kunne køre gnome tilfredsstillende, og måske oven i købet compiz UDEN at du installerer grafikkortproducentens driver.
Da det er en intel CPU der sidder i den så installer powertop og kør det som root. Det vil finde ting der kan optimeres så du får længere batteritid. Lad det køre et par timer imens du bruger den på batteriet!
http://www.lesswatts.org[...] (findes muligvis i din pakkemanager, hvilket er at foretrække) -- P5N-E SLI [email protected] (8x350) (venter på quad 45nm)
HyperX PC2-6400 @ 466mhz 5-5-5-15 tRC20 T1 (divider: 3:4)
Asus 7600GS (passivt) #7 Jeg så forløberen til compiz (beryl) igår, og var virkelig imponeret. Hvis den bette pc kan klare det, skal det på bare for kicks. Men ellers overlever jeg da, no worries:)
Powertop er da en genial opfindelse. Jeg lurede lige på dit link, og fandt især behag i at den rent faktisk skriver hvad man skal gøre, og ikke mindst hvordan ;-)
Inden jeg hoppede i seng i nat, hentede jeg dels Debian som anbefalet, og så Ubuntu for at prøve det på den stationære. Sidstnævnte sku jeg sføli lige prøve at boote på, og blev afsindig imponeret, da den som det første, dels fandt mit lydkort, men også installerede mit tastatur så jeg med det samme kunne bruge lydstyrkeregulering og jeg ved ikke hvad. Noget helt andet end sidst jeg prøvede med Linux, og hurtigt derefter opgav. Ram- og cpuforbrug var, brugerflade og udstyr taget i betragtning, også top$, idet den holdt sig pænt under 200mb, selv med tekstbehandlingen åben.
Derfor skal jeg ha tjekket Whine o.lign. ud, så jeg kan få luret på hvor god understøttelsen af spil er. Linux begynder at nærme sig noget der kunne interessere mig, meget endda. -- wine/cedega fatter efterhånden en del spil, men desværrer ikke helt nok til at man kan vinke 100% farvel til windows (alt efter hvad man spiller selvf.)
Q1/2/3*/4, doom3, Unreal T. kører nativt @ linux, CoD/GTA/steam kører fint @ wine (har dog aldrig fået hl2 til at virke, men ved at andre har).
Men man er jo heldigvis ikke den eneste med det problem så man kan komme langt med google, wineHQ's gamedatabase og linux hjemmesider :)
* brug ioquake istedet, meget bedre -- .-->
:¦ http://jb.wx3.dk[...]
:¦ http://www.debian.org[...]
:¦ http://www.euroloser.dk[...]
:¦
:¦ e4300 1.8 @ 3.2x / 8800GT sli
'--> #9 Javel jo:-) Skulle netop til at se mig lidt omkring, så jeg fik styr på mulighederne. Jeg er godt klar over at ikke alt fungerer endnu, men man kunne vel også leve med at have en Windows liggende, til de tilfælde hvor den er gal.
Ihvertfald synes jeg at Linux er kommet så langt, at jeg vil give det en chance for at tage over, så jeg kan slippe lidt af min irritation over MS's varer. Lidt kedeligt at det jo nok kniber gevaldigt med dx10 spil;-) --
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|