Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Software til Home serverAf Bruger Aspirant Ridick2602 | 11-03-2015 12:38 | 1797 visninger | 12 svar, hop til seneste
Hej allesammen.
Jeg stillede for et par dage siden et spørgsmål angående et hardware build til en home server, og har nu besluttet mig for et build.
Nu står jeg så ved næste problem. Jeg skal have lavet et system hvor jeg har følgende kørende:
-En cloud server (privat alternativ til dropbox)
-bittorrent med RSS feed
-en subversion server som jeg kan bruge i netbeans og visual studio.
-media center sat til tv nr 1 hvor jeg har alt hentet fra bittorrent feeded.
-Plex så jeg kan streame til min chromecast i tv nr 2.
Mit problem er så at jeg ikke ved hvad jeg skal kører på systemet, hverken af OS eller af programmer til mine services. Det skal være nogenlunde til at gå til, og mange af de unix løsninger jeg har fundet virker umiddelbart meget indviklede.
Jeg overvejer derfor om jeg bare skal kører windows 8.1 med windows media center, ownCloud, utorrent, visualSVN og Plex. Er det en okay løsning, eller er det mange fordele ved at sætte sig ind i et unix system?
Til sidst har jeg også overvejet om jeg skal købe en tv-tuner med til computeren så jeg kan få tv signalet direkte i computeren og vise det igennem media centeret også, så jeg på den måde kan optage, samt har tv og mine film i samme media center. Vil det også kunne lade sig gøre med windows?
Jeg håber på lidt hjælp her, og alle foreslag til forskellige løsninger er meget velkomne :) --
Jeg kender det ikke selv, men har hørt meget godt om Amahi: https://www.amahi.org[...]
Måske det var noget der var værd at se nærmere på. -- Plex og bittorrent sync (cloud) kan vidst køre på linux og der kan du så installere et video afspilning program/medie center. Det var en mulighed. -- Hvis du skal have noget, der er let at gå til, og du intet kender til linux (eller unix) og du heller ikke har lyst til at bruge mange timer på at sætte dig ind i det, så er det nok ikke den vej, du skal gå.
Hvis du kan leve med de begrænsninger, der er, kan du vælge sådan noget som Synology (jeg ved godt du skriver du har valgt hardware). Det er linux-baseret, men med en UI til 95% af de gængse opgaver.
Alternativt kan du vælge en Windows, som du sikkert kender i forvejen. Jeg ved faktisk ikke om Windows Home Server stadig er et produkt, der bliver vedligeholdt.
Har du mod på *nix, så er der FreeNAS. Men jeg ved ikke hvordan FreeNAS har det med Plex mv.
Andre kommentarer:
- Brug Git istedet for SVN ;)
- Drop uTorrent.. De smider eftersigende en bitcoin miner med i købet. Installér qBittorrent istedet. (transmission hvis du vælg en linux maskine, Download Station for Synology)
Jeg har intet imod linux, men man skal være beredt på at kaste nogle timer efter at lære det og kunne bære at blive svinet til på IRC når man stiller et (for dem) dumt spørgsmål. -- MB: ASUS Z77 Sabertooth | CPU: i7 2600K | GPU: GTX 970 | RAM: 16GB 1866MHz | CASE: Silencio 550 | SSD: Samsung 840 Sidenote * Freenas er MEGET RAM hungry.. 8gb+ er fortrukket -- #3
Jeg vil meget gerne bygge noget selv i stedet for en færdig nas.
Jeg har kørt ubuntu et stykke tid, og kender godt linux. Eneste grund til at jeg er bange for at bruge det her, er at mange af løsningerne (som svn) er consol baserede. Jeg vil meget gerne have en svn med en gui for at gøre det nemmere.
FreeNas bliver det ikke, da det vist kræver FOR meget arbejde.
Indtil videre bliver jeg ved subversion, da det er det vi bruger på datamat udd.
Og jeg kigger helt sikkert på noget andet end utorrent så. Jeg har dog brugt det i en del år nu uden at opleve at det tog mine ressourcer.
Men eller måske ubuntu med XBMC? Jeg er bare ikke lige klar over om XBMC kan håndtere et tv signal også, samt optage fra det? -- #2
Jeg skal helt sikkert have kigget noget mere på bittorrent sunc. Det har jeg ikke hørt om før, men det ser meget interassant ud :) Men hvis det syncer alt imellem alle devices, så ligger alle filerne vel også lokalt på mobilen hvis jeg forbinder den, og ikke som i dropbox hvor jeg bare kan SE filerne, og så hente dem jeg har brug for? -- Ubuntu + LXC som de base system
Herefter opretter du bare containers til de services du nu engang vil installere.
Min DIY server kører Ubuntu og LXC og har sat en mirror LVM device op, som hver containers filsystem så oprettes direkte på
ps hvis det er så har jeg nogle ret opfattende "afskrivninger" af kommandoer til at opsætte et lille DIY LXC system -- #5: uTorrent har smidt ændringen i indenfor de sidste par uger (så vidt jeg ved).
XBMC (eller Kodi som det hedder nu), har også for nyligt fået understøttelse af tunere. Hvordan og hvor godt det virker, ved jeg ikke. Jeg brugte MythTV i sin tid, men kender heller ikke status på dette.
Mht. SVN UI, så forstår jeg ikke helt om det skal være en server, eller om du rent faktisk skal arbejde på maskinen... Hvis den bare skal agere server, er det jo på klientmaskinerne, der skal installere tortoiseSVN eller lign.
Hvis du ikke kan lide konsollen, så glem jeg sagde Git ;) Og langt hen ad vejen også linux som server.
Jeg har selv haft flere hjemmebyggede NAS/Servere. Jeg har brugt:
- Windows Home Server (første udgave)
- FreeNAS
- Amahi (Fedora + Web UI)
- Synology
Windows Home Server var.. tjaa. Jeg ville hellere have en 'rigtig' Windows Server.
FreeNAS var besværlig. Det var meget svært at finde fungerede software til det, jeg gerne ville.
Amahi er for langsomme til at skifte til de nyeste Fedora versioner. Som følge heraf kommer man til at køre med software i EOL. Deraf svinerne fra IRC.
Synology spiller bare. Hvis man er mest interesseret i at have noget, der virker og ikke gider rode, er det et godt valg. Vil man gerne selv, er det naturligvis ikke.
Uanset hvad du vælger, så køb en ordentlig RAID controller. Glem alt om JBOD, Greyhole og WHS's lagerløsning. De kører umådeligt langsomt. Endelig kan det anbefales at få mere end et netværksinterface, der understøtter Link Aggregation hvis du skal have det fulde ud af dine diske (dette gælder ikke hvis vi snakker en mini-nas med 1-2 diske) -- MB: ASUS Z77 Sabertooth | CPU: i7 2600K | GPU: GTX 970 | RAM: 16GB 1866MHz | CASE: Silencio 550 | SSD: Samsung 840 #7
Hvis du har lidt hjælp ville det være fantastisk, for jeg har ingen idé overhovedet om hvordan LXC virker, og hvordan man bruger containers (eller hvorfor)? kan jeg ikke bare installere de forskellige programmer på ubuntu normalt, som f.eks. xbmc, torrent client, bittorrent sync osv? -- #8
Det jeg har gjort med svn før er at have visualSVN kørende på en gammel kontorpc derhjemme. Så behøver jeg ikke nogen client på min pc, bare adressen til serveren. Sådan har jeg brugt det et stykke tid nu i hvert fald, og det har fungeret godt. Det eneste trælse ved den løsning er at jeg ikke kan oprette reps uden at skulle ind på kontor pc'en via remote control, og så lave det i svn server gui'en.
Jeg tror jeg undersøger XBMC lidt mere, og finder ud af om det kan hvad jeg vil have det til. Så må jeg jo undersøge det med SVN bagefter.
Angående hardware, så har jeg tænkt mig at købe dette bundkort med 2 NIC's. Dog går der nok noget tid får jeg får mere end 2 lagerdiske i systemet. -- #9
Du kan bruge LXC containers til at pakke dine services ind i små containere, som gør at du kan holde tingene adskilt, det er især en fordel hvis du vil bruge maskinen til mange forskellige ting.
Det har rigtig mange fordele og nogle af dem er:
Eksempelvis kan det gøre det nemmere at opgradere dele af dine ting, ud nødvendigvis at skulle opgradere hele systemet.
Det kan også gøre det nemmere hvis du skal installere flere web servere, da du bar NAT'er en anden port på yder siden.
Du kan oprette nye containere som "legepladser" uden at skulle være bange for at komme til at ødelægge andre ting du har brugt tid på at sætte op, hvis det går galt, sletter du containeren og starter forfra. Du kan også tage snapshots containers, så du kan vende tilbage til et bestemt punkt (det er LVM kommer ind i billedet) ligesom andre hypervisors.
Du kan også installere andet end Ubuntu i din containere, hvis du vil lege med andre Linux distro's
I princippet kan du også installere en LXC container, som kører KVM, hvis du vil have en "rigtig" hypervisor, hvis du eksempelvis vil installere virtuelle Windows maskiner.
LXC host maskine opsætning:
Guiden antager at system har 3 diske i dit system og Ubuntu er installeret på disk 1, de to andre bruges som storage til LXC containerne, i princippet burde du kunne installere Ubuntu på en USB nøgle hvis du kun har 2 diske til rådighed.
jeg har rettet lidt i tingene, inden jeg postede så jeg har ikke lige testet af, så skriv hvis du har problemer
1. Opdater systemet og installer mdadm (raid) og LXC
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade
sudo apt-get install mdadm lxc
sudo reboot
1.5 Bug work around
Link: https://bugs.launchpad.net[...]
1.6 Tilføj reload af iptables NAT regler
sudo touch post-up iptables-restore < /etc/lxc/nat.fw
sudo iptables-save > /etc/lxc/nat.fw
Tilføj: post-up iptables-restore < /etc/lxc/nat.fw til det primære interface i /etc/network/interfaces
2. Formater disk 1
sudo fdisk /dev/sda
Tryk følgende taster
m
p
<enter>
<enter>
<enter>
t
fd
w
3. Formater disk 2
sudo fdisk /dev/sdc
Tryk følgende taster
m
p
<enter>
<enter>
<enter>
t
fd
w
4. Opret mirrored device
sudo mdadm --create --verbose /dev/md0 --level=mirror --raid-devices=2 /dev/sda1 /dev/sdc1
5. Opret fysisk LVM volume
sudo pvcreate /dev/md0
Opret LVM volumne gruppe til LXC containers med navnet "containers"
sudo vgcreate containers /dev/md0
Oprettelse af LXC container og opsætning
1. Tilpas variabler
LXC_CONTAINER_NAME="mycontainer"
LXC_CONTAINER_IP="10.0.3.100"
LXC_CONTAINER_FQDN="$LXC_CONTAINER_NAME.example.com"
LXC_CONTAINER_AUTO_START="1"
LXC_CONTAINER_START_DELAY="5"
2. Opret container
sudo lxc-create -t ubuntu -n $LXC_CONTAINER_NAME -B lvm --lvname $LXC_CONTAINER_NAME --vgname containers --fstype ext4 --fssize 20G
Tilret container configuration
echo 'dhcp-host=$LXC_CONTAINER_NAME,$LXC_CONTAINER_IP' | sudo tee --append /etc/lxc/dnsmasq.conf > /dev/null
echo -e '\n# Autostart configuration' | sudo tee --append /var/lib/lxc/$LXC_CONTAINER_NAME/config > /dev/null
echo 'lxc.start.auto = "$LXC_CONTAINER_AUTO_START"' | sudo tee --append /var/lib/lxc/$LXC_CONTAINER_NAME/config > /dev/null
echo 'lxc.start.delay = "$LXC_CONTAINER_START_DELAY"' | sudo tee --append /var/lib/lxc/$LXC_CONTAINER_NAME/config > /dev/null
sudo service lxc-dnsmasq restart
sudo lxc-start -n $LXC_CONTAINER_NAME -d
3. Login og tilføj ny admin bruger
sshpass -p 'ubuntu' ssh -o StrictHostKeyChecking=no ubuntu@$LXC_CONTAINER_NAME
sudo adduser admin
sudo adduser admin sudo
exit
4. Fjern standard bruger og opdater system og installer nye standard pakker
ssh $LXC_CONTAINER_NAME
sudo userdel -r ubuntu
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade -y
sudo apt-get install -y software-properties-common nano git ntp ntpdate wget curl
sudo sed -i 's/127.0.1.1 $LXC_CONTAINER_NAME/$LXC_CONTAINER_IP $LXC_CONTAINER_NAME.example.com $LXC_CONTAINER_NAME/g' /etc/hosts -- Eksempel på et LAMP setup med Postfix via Gmail outbound gateway
(Hvor du selvfølgelig har sat en container op til hver service)
# Postfix (via Gmail)
sudo apt-get install DEBIAN_FRONTEND=noninteractive postfix mailutils libsasl2-2 ca-certificates libsasl2-modules
sudo postconf -e "relayhost=[smtp.gmail.com]:587"
sudo postconf -e "smtp_sasl_auth_enable=yes"
sudo postconf -e "smtp_sasl_password_maps=hash:/etc/postfix/sasl_passwd"
sudo postconf -e "smtp_sasl_security_options=noanonymous"
sudo postconf -e "smtp_tls_CAfile=/etc/postfix/cacert.pem"
sudo postconf -e "smtp_use_tls=yes"
sudo postconf -e "mynetworks=10.0.3.0/24 127.0.0.0/8 [::ffff:127.0.0.0]/104 [::1]/128"
sudo touch /etc/postfix/sasl_passwd
sudo echo '[smtp.gmail.com]:587 [email protected]:PASSWORD' | sudo tee --append /etc/postfix/sasl_passwd > /dev/null
sudo chmod 400 /etc/postfix/sasl_passwd
sudo postmap /etc/postfix/sasl_passwd
cat /etc/ssl/certs/Thawte_Premium_Server_CA.pem | sudo tee -a /etc/postfix/cacert.pem > /dev/null
sudo service postfix reload
echo "Test mail from postfix" | mail -s "Test Postfix" MYEAMIL
# MySQL
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade -y && sudo apt-get install -y nano ntp ntpdate mysql-server mysql-client mysql-common
mysql -uroot -p -h localhost
CREATE USER 'admin'@'%' IDENTIFIED BY 'MYPASSWORD';
GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'admin'@'%'
WITH GRANT OPTION;
exit
# uncomment bind-address
sudo nano /etc/mysql/my.cnf
sudo service mysql restart
# Apache
sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade -y && sudo DEBIAN_FRONTEND=noninteractive apt-get install -y nano ntp ntpdate postfix mailutils
sudo postconf -e "relayhost=POSTFIX GATEWAY SERVER"
sudo postconf -e "inet_interfaces=localhost"
sudo service postfix restart
echo "Test mail from postfix" | mail -s "Test Postfix" MYEAMIL
sudo apt-get install -y apache2 apache2-doc apache2-utils libapache2-mod-php5 php5 php5-common php5-gd php5-mysql php5-imap php5-cli php5-cgi php-pear php-auth php5-mcrypt mcrypt php5-imagick imagemagick php5-curl php5-intl php5-memcache php5-memcached php5-ming php5-ps php5-pspell php5-recode php5-snmp php5-sqlite php5-tidy php5-xmlrpc php5-xsl memcached snmp nano ntp ntpdate git
sudo apt-get install -y apache2-mpm-itk
sudo php5enmod mcrypt
--
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|