Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
Apple investerer 6,3 milliarder i DanmarkAf Mega Nørd Slettetbruger21 | 23-02-2015 11:12 | 4941 visninger | 97 svar, hop til seneste
IT-giganten åbner et nyt datacenter i Viborg i sin største, europæiske investering nogen sinde.
Læs mere her:
http://www.business.dk[...] --
slettet
Super cool. Gad vide hvad der lige gør Viborg så attraktivt rent arbejdskraftmæssigt (ud over at det ligger i vores dejlige danmark)?
Men, det her er jo genialt:
"overskudsvarme fra udstyret i selve bygningen føres videre til det lokale varmesystem, så energien kan opvarme boliger i området. " -- 1% af verdens befolkning ejer 50% af verdens værdier. 20% ejer 94,5%. #gørnoget http://tiny.cc[...] Så vidt jeg ved så skal datacenteret ligge ved Foulum nær Viborg (nær forskningcenteret). Jeg ved at Apple har været i kontakt med biogas-anlægget som er en del af forskningcenteret mht til grøn strøm.
Jeg håber at sådan et datacenter vil gøre at der kommer bedre bus forbindelser mellem Foulum og Viborg. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. http://www.version2.dk[...]
De skal hookes op til fjernevarme nettet. det er sku meget cool de gør det.
Men gadvide om NSA så får nemmere adgang til vores data end i de har i forvejen i Danmark? -- Der er godt nok lidt forvirring om hvornår det skal stå færdigt.. I artiklen i #0 står der 2017..
Det gjorde der også på TV2 Beep - men der stod så samtidig at det ville tage ca. 10 år at bygge..
Så nu har de ændret det til at der skal stå færdigt i 2026.. -- "På intet tidspunkt kommer jeg med min personlige holdning til pistacienødder uden skal.." #4 Det lød også meget urealistisk med 2017, taget m2, i betragtning, samt den omfattende neutrale bygning.. -- Happy wife, Happy life! Det er mega fedt. Men hvordan skaber det hundredevis af arbejdspladser?
Jeg er med på, at det er stort. Virkelig stort. Men når jeg tænker hundredevis af arbejdspladser tænker jeg måske 300 ansatte eller mere. Kræver det virkelig så mange mennesker? Jeg går ikke ud fra serverne skal skiftes/repareres hele tiden :P -- Nu uden signatur :O # 5 I den pressemeddele fra Viborg kommune som version2.dk linker til står der: "Fra 2016 til 2026 etablerer Apple et nyt mega-datacenter i Foulum"..
Det læser jeg som om de begynder at bygge i 2016 og er færdige i 2026.!!
#6 - Tror heller ikke de kan nå at blive færdige til 2017..
Nu påstår TV2 Beep at de Arbejdet på det nye center vil først begynde i 2017 og så først stå færdigt i 2016. -- "På intet tidspunkt kommer jeg med min personlige holdning til pistacienødder uden skal.." lidt mere info:
http://www.computerworld.dk[...] -- Core i7-3970X Extreme @5,0 Ghz|Asrock X79 Extreme|16GB Gskill Quad 2400Mhz CL9|2x ASUS STRIX GTX 980|500GB Samsung SSD|27" Samsung SA950 120Hz Synes da det lyder mega fedt, de har valgt Danmark.
Det giver forhåbentligvis noget positiv omtale, som måske kan bruges til andre lign. projekter.
#8
What? :o) 2026 eller? -- i7 4930K 4.55 GHz | 32 GB Corsair Dom. Plat. @ 2200 MHz |
MSI GTX 980 SLI | Asus Sabertooth X79 | H100i P/P #10 Tja hvis man skal tro pressemeddelesen fra Viborg kommune står der: "Fra 2016 til 2026 etablerer Apple et nyt mega-datacenter i Foulum"..
Det læser jeg som om de begynder at bygge i 2016 og er færdige i 2026.!!
Det vil også passe godt med en anlægsperiode på ca. 10 år - som flere medier taler om.. -- "På intet tidspunkt kommer jeg med min personlige holdning til pistacienødder uden skal.." #7
Det er formodentlig under byggeperioden det vil skabe så mange job.
Derefter er det næppe helt dette antal. Serverne skal naturligvis vedligeholdes og der vil være support på dem, men det kræver ikke så mange mand.
---
Tror ikke på det tager 10 år at bygge sådan noget, synes 2017 lyder realistisk. -- Not working is defined as your PC being reduced to a slab of molten metal and plastic. If thats not the case, be more specific! Selvfølgelig vælger de Danmark, der behøver man jo ikke betale skat. -- Centret forventes at stå klar i 2017 og vil mindst være i drift frem til 2026.
Fremgår da rimeligt tydeligt: http://beep.tv2.dk[...]
-- #14 - ja nu står det sådan på beep.. Tidligere stod der "Arbejdet på centret vil først begynde i 2017 og stå færdig i 2016" og tidligere endnu "Investeringen i centret der vil stå færdig i 2017 - andlægsfasen vil tage ca. 10 år"..
Men ja ifølge apple vil det stå færdig i 2017.. -- "På intet tidspunkt kommer jeg med min personlige holdning til pistacienødder uden skal.." #15 Tænkte nok det var redigeret ind :-) -- #13 Men tænk på at der betales skat af 6,9 milliarder kr for at få det bygget, samtidig med at der betales skat af lønnninger osv.. så mon ikke de overlever.. tænk nu på at de selskaber som ikke betaler skat, de laver stadig arbejdspladser i Danmark, så det er ikke så slemt, som din socialdemokratiske holdning gerne vil have det skal være..
iflg epn :
Kommunen kalder investeringen for den største udenlandske anlægsinvestering i dansk jord nogensinde, når projektet bliver påbegyndt til næste år og strækker sig frem mod 2026.
http://finans.dk[...] -- - Dont hate the player, hate the game!
"Never argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience." Var planen det skulle have ligget i Polen så de kunne bruge billig arbejdskraft til at bygge det... Men så fandt de ud af Polakkerne allerede var heroppe i Danmark og lave billigt arbejde, så kunne det lige så godt bygges her... :P -- Life's a bitch, cause' if it were a slut it'd be easy #7 jeg gætter på der er mange flere job-funktioner end bare at holde servere kørende ;)
F.eks: sikkerhed/vagter, rengøring, mad, vvs, vicevært-funktioner, kontor-administration. Der er sikkert mange flere -- Rengøring alene kommer nok til at give en del arbejdspladser. Konstant.
Centeret bliver på 166.000 kvm, så pænt stort -- Apple Robot's -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #19 - Sikkerhed kan hyres hos fx G4S eller Securitas som patruljerer i området, og kommer ved alarm.
Ansatte kan tage madpakke med, hvis de alligevel bare skal sidde og glo på en skærm og gå ud og skifte en server, hvis en står af. Rengøring burde der ikke være meget af... De vælter jo ikke rundt inde i server-rummene med mudder under gummistøvlerne. Der er sandsynligvis konstant overtryk hvor serverne står, for at holde støv og snavs ude. Så man skal ikke have rengøringsfolk til at gå og tørre støv af derinde. Der kommer nok ikke nogen derind sådan uden videre. Det kan også hyres i eksterne virksomheder, som gør rent fx en gang om ugen eller to.
Kontor/administration? Det er en serverpark. Den kunne ligeså godt stå under jorden, eller i østersøen for den sags skyld. Det er jo ikke fordi der kommer folk væltende forbi hele tiden. Løn kan sagtens outsources til fx Danløn. Selvom jeg er sikker på Apple allerede har det in-house, for ansatte i Danmark.
VVS hyrer de forhåbentlig udefra. De laver sgu nok ikke en stab af arbejdere, der kun reparerer vandrør fordi lokummener bliver skidt i smadder hele tiden, af de nørder der holder øje med serverne :P
Serverne står nok i aflåste rum hvor folk aldrig går ind med mindre der er noget galt. Eftersom det er Apple, skal man sikkert have en støvdragt på bare for at stå udenfor og kigge ind til serverne.
Selvfølgelig giver det nogle arbejdspladser. Men tror ikke det bliver vanvittigt mange. -- Nu uden signatur :O #22
En Apple serverpark, hvor der kun kommer en patrulje engang imellem? Mon dog. Der vil være vagter 24/7.
Apple hvor folk skal tage madpakke med? Nej, vel?
Der står stedet skal tage sig af driften af de 2 ting - mon ikke det bliver mere end bare vedligehold af en serverpark. Det vil jeg da tro.
VVS-folk får de næppe brug for in-house. Elektrikere vil derimod være et godt bud.
... Men jo, hvis man ville, kunne man da helt sikkert outsource næsten alt.. Men det er Apple. Jeg tvivler. -- #23 - men flere hundrede? Og hvorfor så meget sikkerhed 24/7? Det er en serverpark, ikke en guldsmed. Der er garanteret alarmer over det hele. Det skulle undre mig hvis der gik vagter rundt, døgnet rundt, for at være sikre på, at der ikke kommer et par tyveknægte og river en hel rack server ud i deres bil, i ly af mørket, uden at aktivere en eneste alarm :D
Tror ikke det er det, der er mest videresalg i, på det sorte marked. Men man ved jo aldrig xD
Det er Apple. Du har nok ret alligevel :P -- Nu uden signatur :O #23
Hvis den serverpark bliver en vital del af deres Cloud business, så tager de næppe chancer :P ?
-- #25 - Præcis! Hellere for mange end for få! Der kommer til at være 2 teknikere for hvert rackskab!! -- Nu uden signatur :O Fedt, en masse grøn energi og et par danske arbejdspladser, men de benytter stadig underleverandører, der er kraftigt associeret med børnearbejde og "selvmordsopfordrende" forhold, så Apple skal i min verden bare gå væk og lide en pinefuld død. -- saiot:"der er ikke noget der heder overpris der er kun noget der heder dumme pasoner den pris som 2 kan blive enige er den ratige pris." Der vil være masser af VVS arbejde i sådan en serverpark. Hvis i bare kigger på Google's datacenter i norge. Det kræver enorm køling til sådan en serverpark. Mange rør der skal vedligeholdes og efterses hele tiden. -- "Vi investerer 6.3 MILLIARDER i denne vigtige bygning!"
"Fedt.. hva med sikkerhed?"
"Nåh, vi får da bare Børge fra det lokale vagtselskab til at trille forbi en gang i mellem"
:D -- Melder mig klar, som maler ! :D -- PC Mini ITX
i5 4570 - H81 asrock - Noctua LH9i
V550s Gold - Elite 130 - Sandisk Ultra plus.
8GB 1866 mhz Fury - Gigabyte 4GB 760 OC Silence. #30 haha. ja god tjans der -- Hvilken hardware kommer de monstro til at bruge i en sådan kæmpe serverpakke?
- Nogen bud? :) -- Slettet jfr GDPRSlettet jfr GDPR Altså... en 190.000m2 serverpark er ikke småting... det bliver som nævnt et af *verdens* største datacentre... dette er f.eks en 100.000m2 bygning: http://world.honda.com[...] apples datacenter bliver alt fra 50% till 100% større(!) ...hvis i tror der bare er ansat 3 gutter i kedeldragter som kigger på et par overvågningskærme engang i mellem; det er et mega kompleks... der skal rigtigt mange i fuldtidsarbejde for at køre drift på det 24/7.
#27 Mon ikke du selv skal hive nogle komponenter ud af maskinen hvis du skal gå og være moraliserende på den front, uden hykleri? -- Fun: 3770K, Asus Z77-ITX, 780Ti SC, 8GB CL8, NCASE M1 #193, 840 Evo 500GB, ST45SF Gold, DELL 30" U3011
Work: MBPro Retina + ASUS N55SF #32 http://www.atozs.in[...] ? xD ...ej for nogle år siden brugte de Dell PowerEdge og HP Proliant i en af deres serverparks... tror bare de køber det mest drift+kost-effektive hardware. Men hvad fanden, de har jo råd til at købe både Dell og HP hvis det skulle være dét. -- Fun: 3770K, Asus Z77-ITX, 780Ti SC, 8GB CL8, NCASE M1 #193, 840 Evo 500GB, ST45SF Gold, DELL 30" U3011
Work: MBPro Retina + ASUS N55SF Ikke til at vide om de sparer penge på hardwaren eller ej.. de har jo råd til at fyre den af ;)
Men ellers bruger mange datacentre vel gerne halvbillige harddiske, gør dem redundant/clonet (mega RAID) så intet kan gå galt, og så bare udskifter dem løbende efter behov
Jeg ved google kører et ret effektivt system med konstante udskiftninger. De ved ca. hvor længe en harddisk med konstant fuld knald på lever
ps. jeg er ikke ekspert på området ;)
Men det er spændende.. gad godt se hvordan de bygger det center -- Det, der faktisk interesserer mig mere, er, hvordan Apple vil få nok båndbredde ind til serverparken.
Hvis de vil hoste alt muligt streaming-TV/film osv og en masse musik, så er forholdet mellem den krævede båndbredde af deres netforbindelse og CPU-kraft en lidt anden end andre datacentre, hvor man hoster en masse stort computing (Amazon f.eks.).
Gad vide, hvor der skal graves fiber ned til at trække så uhyre meget båndbredde? Hmmm. -- #36 jeg ved det ikke, men gætter på at det er en af grundende til at vælge en by i det jydske. Det er tættere på de direkte monster-linier til/fra USA. Correct me if I'm wrong
Hvordan de får mega speed til resten af verden må guderne vide -- Når Apple nu vil lægge sådanne datacenter her i Danmark, så kan interesserede jo finde en masse info og billeder omkring hvilke folk som bruges på disse, og hvor de kommer fra, og hvad der er i de bygninger som bygges idag. Google har masser af info omkring deres data center, så man behøver ikke spekulere i G4S eller andet og lokale vvs'r for at danne sig et billede.
Google har en masse info her, til dem som måske skal arbejde der om nogle år ;)
http://www.google.com[...]
og lidt om internet backbone's
http://www.cablemap.info[...]
-- Stod det til mig så lod Apple være med at bygge deres datacenter I Danmark, de betaler alligevel ikke en skid i skat...
Lorte uetiske firma. -- #39 1. Firma opretter datacenter og skaber 300 jobs. Disse personer får pludselig løn som skaber merforbrug og øger omsætningen for alle led i kæden. Staten får en masse penge ind via øget moms og afgifter samt personskatter. Firmaet betaler ikke firmaskat, hvilket er en relativt lille del af deres samlede bidrag.
2. Firma opretter ikke datacenter og de personer som eller ville være blevet ansat står uden job og skal derfor forsørges af det offentlige.
Hvad er bedst??
Prøv at spørg rundt omkring i Californien om det er en god idé at have en Apple "lejr".
Off-topic: Sjovt som alle er himmelhenrykte over sølle 6,3 milliarder i investeringer og 300 jobs bare fordi det er Apple der ligger dem. Men når LA fremstiller en plan om en øget beskæftigelse på 124.000 så kalder folk dem fantaster og andet sjovt... Den sidste er godt nok ikke født endnu. -- Giv mig dit hardware, og jeg løber med det! #40 At Apple ikke slår sig ned i landet ? Det er jo ikke kontanthjælps Lone Apple ansætter til at passe på centeret vel, men derimod uddannet arbejdskraft. De 300 personer får så et job hos andre arbejdsgivere som konkurrere på lige vilkår (betaler skat). - er du helt væk ?
Jeg forstår godt at Viborg er glade, for hele området er i afvikling alligevel, men nationalt set får vi intet ud af det.
Jeg formoder heller ikke at den offentlige del af infrastrukturen der skal til for at levere energien er helt billig, jeg så hellere kapacitet/tiden fra offentlig side brugt på etiske firmaere og projekter. -- #41
Ja, i disse dage hænger jobs jo på træerne.. eller vent..
Selvfølge er det godt at få et stort internationalt firmaet til Danmark. -- Det er mega godt for DK på sigt
Det vil tiltrække flere andre større virksomheder -- #41 Nej men du er vist. Det er muligt det ikke hjælper "kontanthjælps Lone" men det kan være det hjælper hendes mand. Eller en anden som ellers var på offentlig forsørgelse. Ved at disse personer nu ikke er på offentlig forsørgelse er der et større råderum for personer som kontanthjælps lone.
"De 300 personer får så et job hos andre arbejdsgivere som konkurrere på lige vilkår (betaler skat)". Nå ja, det gør de da. For alle kan bare få arbejde hele tiden.. eller...
Der er kun 1 ting der betyder noget hvis Danmark skal klare sig bedre og det er at der skal oprettes flere arbejdspladser. Og det er kun virksomheder der kan skabe arbejdespladser. Og jeg ser hellere at en såkaldt "uetisk" arbejdsplads laver nogle jobs, da det stadigvæk er bedre for DK end at der ikke bliver skabt nogle jobs.
Du lever vist lidt i en venstreorienteret drømmeverden hvor hvis man bare mener det rigtige så popper de ting man gerne vil ha bare op af jorden...
Desuden er det faktuelt forkert at sige Google ikke betaler skat i DK, da de rent faktisk betaler skat. Dog kun en promille af deres umiddelbare reelle omsætning da de flytter en stor del af deres omsætning til Irland.
Men de gør intet ulovligt, det er udelukkende dig og ligesindende der har ondt i røven. I skulle hellere brokke jer over de snotsvage politikkere fra primært venstrefløjen som har skabt et skattesystem der er så elendigt at der findes tonsvis af faldgruber og myndighederne ikke engang selv kan finde ud af at navigere rundt i det.
Men selvfølgelig hellere gå efter virksomheden, de er jo onde... -- Giv mig dit hardware, og jeg løber med det! Hvis man tror at Apple er det eneste verdens-firma der har en bette skatte-finte i f.eks Irland, så er man lidt tumpet -- #44 Hov sidder og blander to artikler sammen. Får også skrevet Google. Så sjovt nok samme fidus de benytter sig af så stadig relevant.
Men ser stadig ikke set store problem i det. Hellere arbejde end intet arbejde. -- Giv mig dit hardware, og jeg løber med det! #43 Pas på.. nu modsiger du #41's snæversynethed.. -- - Dont hate the player, hate the game!
"Never argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience." #41
At Apple ikke slår sig ned i landet ? Det er jo ikke kontanthjælps Lone Apple ansætter til at passe på centeret vel, men derimod uddannet arbejdskraft. De 300 personer får så et job hos andre arbejdsgivere som konkurrere på lige vilkår (betaler skat). - er du helt væk ?Jeg forstår godt at Viborg er glade, for hele området er i afvikling alligevel, men nationalt set får vi intet ud af det.
Så datacentret kommer til at køre uden rengøring, vinduespudsere, køkkenpersonale, affaldshåndtering, transport af ting til/fra centret, forefaldende byggearbejde som kræver arbejdsmænd, sekretærer, receptionister, vagtpersonale (døgnet rundt), posthåndtering, intern affaldshåndtering, græsslåning, beskæring af træer i området, vejarbejde, taxakørsel osv osv alle mulige jobs, som kræver ingen eller ret kort oplæring eller en læreplads?
Hertil kommer det faste personale, og håndværkere til at vedligeholde det 160.000 m2 store kompleks, der bliver bud efter elektrikere, elinstallatører mv, nok alle sammen indsourcet via lokale håndværksmestre, som får mulighed for at tage folk i lære eller have flere svende.
Der skal bruges folk lokalt til at overvåge centret og skifte komponenter. Der skal uddannet personale til at fejlsøge og optimere. Der bliver brug for flere folk med uddannelser bag sig også.
Der bliver brug for MANGE folk - også kontanthjælps-Lone, hvis man kan få hende op af sofaen.
Al erfaring siger, at jo mere efterspørgsel, der kommer efter arbejdskraft, jo større er chancen for, at der opstår lærepladser til ufaglærte eller ufaglærte jobs med i købet..
Så får vi intet ud af det nationalt? Jeg tror vist, det er dig, der er sådan lidt væk (eller blank?) -- #48 Helt enig. At nogle tror beskatning gør underværker, så har man vist en forskruet syn på indtægt og pengenes formåen til at skabe vækst. SKAT gør kun kommunen stærkere i at udvide og dække visse vedligeholdelses krav men på lang sigt vil der alligevel være flere afgiftspligtige områder, så SKAT bliver det mindste vi bekymrer os om, når vi skal betale for hospitals forsikringer,læger og pleje og velfærd og danske afgifter som bliver lagt oveni, når kommunerne skærper service områderne.
Så, at den virksomhed rykker ind på danske områder kan kun blive et stort plus for Danmark og en forøgelse af velfærd og måske tiltrække flere veluddannede folk til landet (teknikere er jo også fagfolk), og det kan ikke gå for hurtigt, selvom de først mener det er helt klart i 2026.
Man skal huske at flere danskere er blevet for sløve, da kommunal forsørgelse dækker bredt nu, og selv de polske og romanere som kommer herop og kan tage jobs, så gør det jo på fair play, de gør simpelthen arbejdet bedre og hurtigere, da forventningerne til det er små i danskere, så de gider bare ikke. Deres fester, søvn og tv udsendelser og social liv er vigtigere end at møde op og gøre en indsats.
-- #49 Jeg talte engang med et bestyrelsesmedlem for en af de største virksomheder i Danmark angående beskatning. Han sagde direkte "Virksomhedsskatten er jo ikke problemet - Problemet er ikke at betale skat af de penge, man har tjent - Problemet er at TJENE dem."
Det har jeg tit tænkt over. Det handler ikke om, om staten tager 15% eller 25% af overskuddet, når virksomhederne skal vælge land at udvide i - det handler om, hvorvidt virksomheden tror, de kan få investeringen til at give et tilpas stort afkast. Og i det regnskab tæller energibeskatning, lønudgifter, og andre skatter og afgifter langt højere end virksomhedsskatten.
Hvis der er nem adgang til kvalificeret personale, god infrastruktur, stabile politiske forhold (se bare de virksomheder, som har brændt nallerne i Rusland lige pt), effektive arbejdsgange i bureaukratiet, lav korruption, tillid mellem mennesker osv, som Danmark er rigtigt gode til, så er det attraktivt at drive virksomhed her. Og hvis vi kunne få lavet miljø-afgifter om til miljø-krav i stedet, så hjælper vi også virksomhederne på vej :) -- #50 sagde det. Danmark er gang på gang blandt det bedste lande at starte virksomhed i. -- ITX:
i7 4770k
Gigabyte 780
Bitfenix Prodigy Når vi nu ved at firma'er "køber" politiker til at føre deres politik, hvilken politik vil Apple så indføre i vores samfund?
Eller er der stadig en masser der mener at politiker er til for folkets skyld?
Jeg er i hvert fald ikke særlig begejstret over at Apple vil smide en del af deres firma i Danmark.
Giver job, lad os nu se. Giver penge til statskassen, lad os nu se.
Mine bekymringer er hvilken agenda Apple har ved at åbne noget her i Danmark når de sagtens kunne finde bedre steder på jorden at gøre dette.
Alle de arbejdspladser man mener dette vil skaffe tror jeg dog bliver automaseret i det omfang det er muligt og det er ikke småting man kan automassere i dag.
Der er noget er lugter ved at dette her.
Jeg tillader mig at være skeptisk indtil andet er bevist.
-- #52 det bliver meget mere attraktivt for andre virksomheder at placere sig/noget i DK
Det vil skabe vækst og udvikling
Der er intet der lugter. Danmark har en god central position på kortet, er et godt velfungerende land, og er jævnt godt fremme på IT-området
De skal jo vælge et land. Hvorfor betyder valget af netop vores land at der er noget der stikker under?
Fortæl hvilket land der ville egne sig bedre, og hvorfor? -- #44 Først og fremmest så vil jeg godt lige sige at min politiske observans er højreorienteret ;-)
De virksomheder som betyder noget for Danmark, det er de små og mellemstore virksomheder.
Nestlé: https://www.youtube.com[...] opkøber og lukker danske virksomheder... Hyg jer med jeres Ice tea og Smarties, betaler ingen skat og ingen ansatte i Danmark
Danmark lever af de små og mellemstore DANSKE virksomheder, ikke intl. koncerner som Apple, Nestle, Google, Microsoft, you-name-it ... -- #51 Jaaa sandt nok. At starte. Men det er gang på gang påvist at det ikke nødvendigvis også gælder for at DRIVE virksomhed.
Og hvor positivt det end er at det er nemt at starte en virksomhed så trækker det kraftigt ned hvis virksomhederne ikke kan overleve grundet kontinuerlige bureaukratiske byrder..
http://www.ivaerksaetteren.dk[...]
http://www.business.dk[...]
Selv i de "positive" artikler er der hvad jeg vil kalde kraftigt negative ting som antyder at det ikke er sådan et skønmaleri som nogen forestiller sig:
http://borsen.dk[...] -- Giv mig dit hardware, og jeg løber med det! #55 Dit første link siger, at administrationsbyrden er (oplevet) stor. Men den siger ikke noget om, hvorvidt det er værre i udlandet.
Dit andet link indeholder en del historier om, hvorfor man skal starte virksomhed i udlandet. Eksempelvis smykkeproducenten, der lægger sig i Indonesien. Man kan nok godt gætte sig til, hvorfor et erhverv der er "manpower"-tungt har fordel af at ligge i et lavlønsland. Og hvis det går galt, så er investeringen lav. Det er nok svært for et højlønsland som Danmark at konkurrere med.
Et andet eksempel fra kilden er Thorborg, der opfordrer folk til at starte virksomhed i Brasilien. Der får man "kys på kinden og en stor pose penge".. Det kan jeg personligt skrive under på hvorfor (efter flere måneders udstationering i landet): Bureukratiet er så intenst og arbejdsmoralen så hjernevridende lav, at alt går i snegletempo. Man skal være glad, hvis sneglen ikke er i bakgear pågældende dag.
Mange virksomheder flytter hjem fra Indonesien og Kina mv. Det er muligt, at opstartsvirksomheder kan komme nemt igang, fordi lønnen er lav, investeringerne er små, og man ikke bliver ramt af de store kontrol/bureaukrati-instanser, når man som lillebitte virksomhed kan glide under radaren. Men når virksomheden vokser, så rammer man panden mod muren af intens bureaukrati (eller rette: korrupte lokale politikere, der pludselig får øjnene op for, at her er der en virksomhed, som man kan suge penge ud af).
Når virksomheden bliver tilpas stor til, at den tegner større kontrakter med andre virksomheder om leveringer, så bliver det pludseligt en HEL anden historie at ligge i et land som Indonesien, hvor man ikke kan stole en tøddel på infrastrukturen. Og det kan knække halsen på virksomheden.
Jeg tror mest, at det er en dårlig undskyldning at pege fingre af det danske bureaukrati, når det går galt. Når virksomheder klarer sig godt i Danmark, så elsker ejerne at klappe sig selv på skulderen og tage æren for det. Når det går skidt - ja så er det det fæle, dumme danske bureaukrati, der tog livet af virksomheden.
Really? Fordi man skulle have en revisor til at se på reglerne for afskrivninger, så døde virksomheden? Var det alt, der skulle til?
Det er sådan ret klynkebetonet det, der reelt kommer frem af klager fra iværksættere, der er gået på røveren ;-) -- #56 har du drevet virksomhed før? -- #57 Har du drevet virksomhed i udlandet? I så fald: Hvilke og i hvilke sektorer?
(Ad hominem argumenter kan kun besvares med samme). -- #53 Nu er det ikke så meget "hvilket land jeg syntes vil være bedre" der er mine bekymringer men igen hvilken agenda Apple har for at ligge sig i Danmark og hvilken indflydelse de gerne vil have på vores politiker og samfund.
At tro at Apple gør dette her for at styrke Danmark og arbejdsmarkedet vil jeg mene er naivt.
6 milliarder er for Apple hvad en 50kr er for os andre og vi ser jo igen og igen hvordan pengene ryger op ad men meget sjælden ned igen til folket nemmelig pga. automasering. Det er jo derfor at der bliver færre og færre multimilladære og flere og flere fattige. De holder på pengene. -- #59
#53 Nu er det ikke så meget "hvilket land jeg syntes vil være bedre" der er mine bekymringer men igen hvilken agenda Apple har for at ligge sig i Danmark og hvilken indflydelse de gerne vil have på vores politiker og samfund.At tro at Apple gør dette her for at styrke Danmark og arbejdsmarkedet vil jeg mene er naivt.
Jeg tror ikke, Apple ønsker at påvirke dansk politik eller samfund på nogen måde. Hvilken interesse skulle de have i det? Danmark kan da rende og hoppe, hvis du spørger Apple.
6 milliarder er for Apple hvad en 50kr er for os andre og vi ser jo igen og igen hvordan pengene ryger op ad men meget sjælden ned igen til folket nemmelig pga. automasering. Det er jo derfor at der bliver færre og færre multimilladære og flere og flere fattige. De holder på pengene.
Så skal vi da være glade for, at der bliver lagt arbejde i et land med meget strikse regler omkring løn og arbejdsforhold. Hvis pengene røg til polen, så ville en endnu større del af pengene gå i "de riges" lommer.
Apple har regnet ud, at de kan få mest ud af pengene ved at lægge deres center i Danmark. Hvis de kunne få en bedre aftale i Polen, så havde lagt det dér.
Nogle af de ting, som Danmark kan tilbyde, er f.eks. kvalificeret arbejdskraft, infrastruktur osv. Og den geografiske placering er interessant ifm. strømkablerne til Norske vandkraftværker.
Apple ønsker kun en ting, og det er at tjene penge. Og for at tjene flere penge har de regnet ud, at det vil være godt at brande sig som en "miljøbevidst" virksomhed. Dér er Danmark meget interessant pga vores aggressive miljøpolitik og ekspertise på "grøn strøm"-området. Vi har verdens mest komplekse og mest "grønne" strømforsyning. Det vil Apple gerne være en del af for at kunne prale med det.
Summa sumarum: Det giver arbejdspladser i Danmark på danske betingelser, og Apple får lov til at klæde sig i lånte fjer her i landet. Og så er det godt (eller i hvert fald mindst-skidt) for miljøet at centeret kommer til at bruge grøn strøm. Win/Win/Win. -- #59
Men du har en ret skæv vinkel på det..
Apple gør det SELVFØLGELIG ikke for "at styrke Danmark og arbejdsmarkedet". Men det følger automatisk med! Vækst, udvikling, andre virksomheder vil blive tiltrukket
"6 milliarder er for Apple hvad en 50kr er for os andre"
Og derfor betyder 6 milliarder mindre?
PS: de 6 milliarder synes jeg faktisk ikke er det vigtige her
#60
"Apple ønsker kun en ting, og det er at tjene penge. Og for at tjene flere penge har de regnet ud, at det vil være godt at brande sig som en "miljøbevidst" virksomhed"
Du forveksler vist "de tjener kassen" med "de vil kun have penge"..
Apple's "ånd" er og har altid været at lave de bedste produkter de kan. Penge har aldrig være målet alene.
Opskriften på success er: Tro, brænd for og fokusér 100% på det du laver, så kommer resten gerne nemt -- kan sige så meget,det er ikke hallerne der tager tid,men resten,hallerne er nok alle færdige på 1år --
OVERCLOCK
Det er lige mig
#60 #61 Ville virkelig ønske jeg kunne være lige så optimistisk som jer men det sker bare ikke før jeg ser jeres udtaleser om dette emne ske i den virkelige verden som jeg jo så tvivler utroligt meget på.
Men håber da i har ret, dog håber jeg også at i idet mindste overvejer muligheden for at de ting i mener der kommer til at ske ved at Apple ligger et firma her ikke kommer til at ske da intet er sikkert før det er sket.
Hvis Apples ånd var at lave de bedste produkter de kan hvorfor holder produkterne så ikke i 20 år eller mere da dette faktisk er muligt. Nok fordi der ikke er penge i at lave bæredygtige produkter der ikke går i stykker og derfor ligesom alle andre producenter er de tvunget til at deres ting går i stykker og samtidigt søger for at det bliver svære og svære at "reparere" dem så vi bliver tvunget til at købe nyt. (Et side spor jeg lige skulle af med) -- #56 Ja den er oplevet stor. Givertvis fordi det er tilfældet.
Jeg synes du fejer kraftigt let hen over det danske bureaukrati og istedet for at fokuserer på at vi kunne gøre det bedre, så udelukkende fokuserer på at det er værre i andre lande. Ja kender udemærket godt til tempoet i Brasilien, døjer med det dagligt og bander og svovler min chef et sted hen hvor der lugter fælt for at spilde tiden i landet.
Men hvis vi igen ser på billedet i DK kan konklusionen ikke være andet end at vi bare ikke er så gode som vi tit går rundt og tror.
Lidt eksempler:
Misvisende overskift fra DR: http://www.dr.dk[...]
De siger at ud af 200 virksomheder som har outsourcet produktionen er der 1/5 del der flytter produktionen hjem igen. Hvis DK var så pissegodt ville det vel være 3/4-dele eller 4/5-dele.
Udemærket eksempel: http://politiken.dk[...]
Det udstiller ganske fint at der er rigtig mange gode ting, primært vores uddannelses og videns-niveau men også infrastruktur.
Men alt i alt kan det stadig for rigtig mange godt svare sig at rykke arbejdspladserne ud. Ellers ville vi jo ikke se den himmelflugt vi ser.
http://politiken.dk[...]
14.000 jobs.. hvert år...
Så kan man ikke lade være med at grine når folk jubler over sølle 300...
"Really? Fordi man skulle have en revisor til at se på reglerne for afskrivninger, så døde virksomheden? Var det alt, der skulle til?Det er sådan ret klynkebetonet det, der reelt kommer frem af klager fra iværksættere, der er gået på røveren ;-) "
Du er vist også godt over der er andre ting end lige skatteregler at tage hensyn til. F.eks. er nogen af de meget omtalte miljøreglerne. Det kan hurtigt overbebyrde en lille virksomhed. Hvorfor skal en virksomhed der ikke generer affald betale for affaldssortering?
http://www.tv2fyn.dk[...]
De kan "slippe" med 1200,- årligt.. Hurra. For ingenting.
-- Giv mig dit hardware, og jeg løber med det! #61 Det er 100% med formål at lave penge. Ellers havde de et KÆMPE forklaringsproblem overfor deres investorer. Alt andet er en flot drøm, men intet andet end det. -- 2600K|Maximus IV Extreme-Z|16GB Ram
Gainward780GTX@GLH|XL2410T|U28D590D
Samsung840 EVO 250GB|CorsairGT 120GB
2xSamsung840 EVO 128GB|4x2TB&4x4TB #65 ja ok, Apple har selvfølgelig investorer, advokater og folk ansat der kun tænker på penge
Men det er ikke der udgangspunktet ligger. Det ligger i det gode produkt
De er jo som små skøre børn der er besatte af det de laver.. bruger månedsvis på at udtænke hvordan indmaden i en macbook skal være, selvom de færreste nogensinde ser den del, og de valg garanteret koster endnu mere at producere
Det er hvad man i gammel tale kalder "stolthed i sit håndværk" -- 20-40 IT job: http://ekstrabladet.dk[...]
#66
Det er hvad man i gammel tale kalder "stolthed i sit håndværk" - det findes ikke i IT branchen -- #66 Ha ha, du er virkelig faldet for deres marketing. Men lev du bare i drømmen. -- 2600K|Maximus IV Extreme-Z|16GB Ram
Gainward780GTX@GLH|XL2410T|U28D590D
Samsung840 EVO 250GB|CorsairGT 120GB
2xSamsung840 EVO 128GB|4x2TB&4x4TB #54 Det er ikke helt korrekt, Nestle har 3 Nespresso butikker med ansatte som betaler skat af deres løn og de lønnes i Danmark, så noget falder der af til SKAT der. Men hovedselskabet har som sådan ingen positiv omsætning som mange andre men det er jo kun skat du snakker om, tænk du hellere på de folk som de sætter i arbejde og andre som tjener på deres tilstedeværelse.
#67 Man behøver vel ikke tro alt man læser? og følger du op med lidt læsning på andre datacenter løsninger, så vidste du meget mere end det du læser på EB som nok ikke just er kloge menneskers foretrukne kilde for noget korrekt journalistik. Og måske er det ikke kun IT folk der tænkes på, når de taler om mange arbejdspladser?
-- #63 Hm... jeg har da en Mac Plus fra 1985 der stadig virker... den er 30 år gammel... og en Powerbook 140 fra 1991... den er 24 år gammel og virker også... Men jo hardware var også noget andet dengang. Dog virker min superseje ThinkPad 701 (med butterfly keyboard) ikke længere... hmm. -- Fun: 3770K, Asus Z77-ITX, 780Ti SC, 8GB CL8, NCASE M1 #193, 840 Evo 500GB, ST45SF Gold, DELL 30" U3011
Work: MBPro Retina + ASUS N55SF #63
Hvis Apples ånd var at lave de bedste produkter de kan hvorfor holder produkterne så ikke i 20 år?
Det ved jeg heller ikke om de gør eller ej? Gør du? ;)
De har ry for at holde sig ganske godt
Men udviklingen er jo ret hurtig generelt. Så en hvilkensomhelst computer er knap så brugbar efter nogle år. Ihvertfald hvis man vil køre nyere spil, ultraHD whatever osv. -- #63 Dårligt argument. Du kan ikke tale om produktet ikke holder 20 år, når det største problem er at det er forældet. Produktet kan sagtens (ligesom #70 også viser) sagtens virke fint, men hvis det teknologisk er forældet så er det irrelevant.
Det burde du som bruger på hol da kunne forstå.
En plov med en hest spændt foran virker også fint idag, men en traktor gør det bare 1000% gange bedre.
Et piskeris virker også fint, men de fleste tager alligevel elpiskeren i brug når der skal laves flødeskum.
Og jeg gætter på vi er enige om at der er ekstremt stor forskel på et produkt der ikke virker mere eller et produkter der er forældet?
Apples produkter er (i nogens øjne under alle omstændigheder) de bedste i deres samtid. Men teknologien udvikles hele tiden og ligeledes gør produkterne. -- Giv mig dit hardware, og jeg løber med det! Der er i ikke tale om 300 jobs, men derimod 300 Jobs. Data centret er i virkeligheden et biotech laboratorium der frem mod 2026 skal producere 300 kloner af Steve Jobs. -- C:\DOS
C:\DOS\RUN
RUN DOS\RUN #69 Jeg ved godt at EB ikke er IT medie... Men de kan godt finde ud af at kontakte Prosa for at høre hvad de mener. Prosa har i øvrigt også selv skrevet noget her: https://www.prosa.dk[...]
Men her er et link til et andet medie: http://fortune.com[...]
Det kræver jo ikke de vilde "it specialist" job for at drifte hardware....
Jeg har hørt et radio medie sige at det der "300 job tal", det kun er på en periode over 10 år (ikke nødvendigvis 300 i job på samme tid), dvs højst sandsynligt er det nok i forbindelse med etableringen af datacenteret, så Viborgs borgmester burde komme ned fra den "sky" han flyver på når han siger tusindvis af job.
Apple er jo ikke et IT firma på samme måde som eksempelvis IBM, CSC som har drift, kontor, udvikling og alt muligt i landet.
Men forhåbenlig får de lokale el, vvs installatørere, håndværkere osv får lidt mere at lave i forbindelse med etableringen og at Apples "grønne" profile måske gør at Vestas eller Siemens Wind Power får ordre på lidt flere møller :-) -- #55 tja, jeg driver selv 2 virksomheder og min kone 1. Jeg er super tilfreds med bureaukratiet i DK, da det er super effektivt. Næsten alt foregår digitalt, SKAT (moms) klares super nemt og der er masser af gratis rådgivning at hente hos myndighederne, der er mere interesserede i at hjælpe ens virksomhed med at overholde gældende lovgivning end de er i at straffe virksomhederne ihjel for ikke at have forstået alle detaljer korrekt. Så jeg har kun gode erfaringer med at drive virksomhed i DK :) Og så er selskabsskatten lav. -- ITX:
i7 4770k
Gigabyte 780
Bitfenix Prodigy #72 Jeg mener på ingen måde man kan sammenligne hardware der blev lavet for 15+ år side med det hardware der bliver lavet i dag, især hvis man også
sammenligner med hvad du fik med af information om det produkt du havde
købet.
Eks. https://www.youtube.com[...]
I dag gør producenterne hvad de kan få at deres ting skal være skrøbelige
og har let ved at gå i stykker for hvorfor skulle man ellers købe nyt.
Det med at hardwareren vil være forældet er rigtigt men det er ikke et
problem man ikke ville kunne løse med den teknologiske viden vi har i
dag (især hvis vi ikke have kapitalismen til at sænke udviklingen). Tror
du ikke at de processor vi læser om i dag og som snart udkommer
allerrede er en glemt fortid hos Intels udviklings team? De er allerrede
i gang med at udvikle den processor vi først kommer til at høre om ca
5-10år inde i fremtiden da det meste af det der bliver udviklet i første
omgang er tiltænkt militæret da de har kapital (via skatter, bøder osv
fra statskassen) til at betale. Samtidigt med at det heller ikke er
umulig at lave software der vil understøtte alle de behov vi måtte have
ved at gøre det muligt selv at lave plugins så man konstant kan udvide
med de funktioner og understøttelser af hardware der burde blive behov
for (f.eks opensource). Dette er faktisk muligt men de vil aldrig gøre
det da der ikke er penge i det. Ingen ville jo have behov for at
opdatere da alle ens behov var opfyldt. Selv i spille og film branchen
ville man kunne udvikle hardware og software der gjorde grafikken så
realistisk at du ikke kunne se forskel på det eller virkeligheden. Men
hvis de ikke laver begrænsninger, hvis de ikke holder udviklingen
tilbage, hvis de ikke søger for at deres produkter ikke opfylder alle
ens behov (Eks. Hvorfor ikke lade det være op til forbrugeren om f.eks
tap 2 gange på skærm for at tænde skal være en mulighed eller ej. ) for
så vil folk ikke skulle opgradere og hvis folk ikke skal opgradere så
bliver der ikke solgt noget. Ingen salg ingen penge.
Vi lever i en tid hvor vi køber og smider væk køber og smider væk. Hvis det er at
lave kvalitets produkter der er fremtidssikret så har jeg misforstået
noget.
Dette er ikke bæredygtigt på noget som helt plan udover profit, ergo firmaer tænker kun på profit.
I'm out. -- #76
"I dag gør producenterne hvad de kan få at deres ting skal være skrøbelige og har let ved at gå i stykker for hvorfor skulle man ellers købe nyt."
Helt sort snak! Og du ved det godt.. håber jeg da ;)
Tror du at f.eks Acer bevidst laver skrøbeligt lort, for så er de sikre på at kunden så spurter ud og køber et nyt Acer produkt igen?
Nej, kunden ville nok kigge mod andre producenter ik? -- #76
Den eneste måde det giver lidt mening.. er hvis man kigger på den absurd lave pris f.eks TV-skærme har fået. Det er NØDT til at være billigt elektronik der er indeni, og derfor lever det sjældent længe
Men grunden til dét er... At folk vil have alt så skide billigt nu. Folk vil helst købe 1 kg hakket oksekød for 3 kr. Skide være med kvaliteten -- #77 - Det er delvist rigtigt. De køber jo ikke det ringeste lort nødvendigvis. Men de køber gerne noget lort og bygger det så skrøbeligt at det ikke holder længe. Eller også bygger de det bare, så det ikke har så lang levetid. Fx i Macbooks er der HDD kablerne. De er så fucking skrøbelige man fatter det ikke. De kan let gå i stykker ud af det blå faktisk. Men fortæller ens mac HVAD der er galt? Nej, den siger bare "Du kan ikke boote fordi... reasons" og når man så vil reinstall "Du kan ikke reinstall fordi... Reasons!"
Så skal man installere på en anden maskine, og se at ens harddisk intet fejler, men kan ikke få den til at virke i ens egen macbook. Nyt HDD kabel. Kunne den ikke bare have sagt læse/skrive fejl? I stedet for at sige "Something went wrong" og så ikke gå videre. Det er pisse irriterende!!
Med Samsung TV, blandt andre, har de en dårlig vane med at placere kondensatorer tæt på varmelegmer så de ikke holder så længe. Så købes der også dele, specialfremstillet, som ikke er lette at skaffe i små mængder, så produkterne ikke lige så let kan repareres. For så at være HELT sikre på det er noget totalt lort at arbejde med, så limer de lortet fast til printet...
Design er dyrt. Men det sælger! -- Nu uden signatur :O #79 men du glemmer også den pointe jeg påpegede før.. at kunden så nok FLYGTER fra den producent
Lort er jo ikke ligefrem noget der lokker en til at købe det samme sted igen -- #80 - Forskellige folk har forskellige præferencer. Uanset hvor mange Apple eller PC reparationer/problemer der kommer, så vil folk alligevel købe det. Jeg har selv et Samsung TV, selvom jeg ved de ikke ligefrem holder fantastisk. Men sådan er det med forbrugerelektronik. Det er ikke meningen det skal holde for evigt. I hvert fald ikke fra producenternes side...
Fx kan en iPhone ejer være nok så træt af en iPhone 4S men køber en 5S uden tøven, fordi det er iPhone. Men det er jo en anden snak :) -- Nu uden signatur :O #81 ja, men jeg tror edderrødma ikke de bevidst gør produktet dårligt for at sælge mere ;) Does not compute
Jeg tror de fleste producenter prøver at lave noget nogenlunde holdbart (nogle er dygtigere til det end andre haha). Men pris og kvalitet hænger jo godt sammen, som regel
Producenterne vil vel gerne være populære og have trofaste kunder. Det får de da ikke hvis de laver lort i lagkagen
Mon ikke Samsung får strammet gevaldigt op efter Kondensator-Gate der? ;)
Ja måske er folk forskellige.. når jeg skal købe noget, checker jeg nettet tyndt for historier/reviews. Og går en stor bue udenom produkter der lader til at faile. For det meste -- #83 yes kender godt historien/teorien/idéen/konspirationen
Men den er umulig i globale moderne tider, hvis ikke alle de mange mange (!) producenter har lavet en tophemmelig aftale om alle at lave produkter der failer efter kort/bestemt tid
Og det har de med stor sikkerhed ikke
Og hvorfor sku de? De vil da alle helst ses som et solidt navn og "blive så store som Apple" -- #84 - Hvis TV holdt 10 år i gennemsnit, så ville der ikke være meget salg i branchen. Heldigvis er telefoner meget skrøbelige, og i rivende udvikling, så her skifter folk ofte. -- Nu uden signatur :O #85
TV er da også i konstant rivende udvikling?
Et 10 år gammelt TV er nada værd i dag. Ene og alene pga. udviklingen, på flere planer. Ikke pga. fejl i TV'et -- Det samme med telefoner
Jeg kan ikke bruge mine gamle telefoner til en ski' i dag (samler på dem). Men de virker da allesammen fint -- #84 Du burde læse op på de sager der har været indenfor området ang. karteldannelse i de senere år.
Indvidere vil du få stort udbytte af at kigge nærmere på det arbejde der foregår i EU,s konkurrencekommission under ledelse af Margrete Vestager.
Man kan jo hævde at apples beviste valg af ikke at gøre det let for forbrugeren ikke at skifte batteri i f.eks iphone og ipods er et bevidst forsøg på at begrænse et produkts levetid. Sony gør det i deres vandtætte xperia serie hvor man kan argumentere for at det giver lidt bedre mening. -- Fun car racing: Wreckfest http://store.steampowered.com[...]
Remember wipEout? Formula fusion http://www.r8games.com[...] #88 nu er jeg bare nysgerrig.. mener du også at månelandingen i 1969 var fup, at 9/11 var et inside-job og at regeringen putter små mængder metadon i mælk for at holde befolkningen under kontrol?
:D -- #86 - Du kan ikke sammenligne TV med telefoner. En telefon bruger du til at surfe på nettet med og være på sociale medier samt finde viden på. Nåja og så kontakte folk direkte. Det er de færreste der gør disse ting via deres TV, da det bare skal stå og vise et billede. En telefon bliver også fragtet langt mere og er derfor udsat for meget mere, så de går oftere i stykker ved fysisk overlast, plus de indeholder batterier som ikke altid er ligetil at skifte. Et tv står bare... Jeg bruger ikke SMART funktionerne i mit tv til en skid. Det kunne ligeså godt have været et billigt et. Jeg har haft både det billigste og det dyreste, og jeg synes slet ikke forskellen i det vigtigste (for mig), billedkvalitet svinger ret meget mellem TV til hhv. 5.000 og 20.000kr. Dertil vil jeg vove at påstå at levetiden er den samme på komponenterne. Men igen, det er en anden snak :P -- Nu uden signatur :O Der er helt sikkert noget fishy spekulation i planned obsolence... Især glødepærer er en smoking gun i den sammenhæng... Men det hænger i høj grad også sammen med masseproduktion, lave profitmarginener og langt større udvikling og udskiftning (meget af hvilken måske heller ikke er strengt nødvendig). Men hold lige for øje at et køleskab i 50'erne kostede op til flere månedslønne... Man købte dengang sådan noget på afbetaling - og det var typisk samlet i hånden på en lokal fabrik. Hvis du gav ca 70000,- for et håndsamlet køleskab i dag... Så tror jeg også du kunne forvente at det holdt længere end kinamodellen fra Elgiganten. Det samme med møbler - dem fik man lavet hods en snedker - og man købte dem for livet - prisen derefter. -- Fun: 3770K, Asus Z77-ITX, 780Ti SC, 8GB CL8, NCASE M1 #193, 840 Evo 500GB, ST45SF Gold, DELL 30" U3011
Work: MBPro Retina + ASUS N55SF Ja. det hele handler om den rivende udvikling (og forældelse), og kvaliteten af komponenterne når nu folk vil have tingene så billigt som muligt
Der er nødt til at være discount komponenter i, hvis prisen skal være lav
Det er absurd latterlig utopi at sige alle producenter i hele verden sku have lavet en hemmelig kartel-aftale sammen om at lave dårlige produkter. lol! -- #92 Der er også produkter, hvor det er kunderne, der driver "planned obsolescence".
Eksempelvis kan man købe en støvsuger til 300 kr og en til 2.000. Folk, der køber den absolut billigste ved sandsynligvis godt, at den ikke holder 10-20 år, men skal bare lige bruge en støvsuger i enten kort tid eller "til sommerhuset".
Det samme gælder møbler fra Ikea. Mange (f.eks. studerende) flytter måske ofte og køber de billige møbler i Ikea/Biva/Ilva fordi de ved, at om få år, så skal man nok flytte eller man skal indrette sig anderledes, og så ryger møblerne bare ud. Dvs man køber møblerne vel vidende, at "det bare lige er midlertidige møbler indtil jeg finder en anden stil" eller lignende. Der må altså være kvalitetsforskel på en seng til 10.000 kr og en Ikea-seng til 500 kr. Det må folk have indset inden købet.
Jeg tror en del forveksler rigtig "planned obsolescence", altså en bevidst gøren produkterne ringere end de kunne have været lavet (til samme pris) for at tvinge forbrugerne til erstatningskøb, med produkter hvor man har valgt billige komponenter for at bringe prisen ned på produktet. -- #93 den sidste sætning: præcis ;) -- Når vi nu er ved emnet.
Så forstår jeg ikke den nye artikel på DR.dk som påstår vi ingen penge får i statskassen ud af deres IT indkøb fra østen?
http://www.dr.dk[...]
Så vidt jeg ved skal der betales told og moms af de IT produkter som importeres fra udlandet , præcis som vi skal når vi køber udenfor EU, så selvom der ikke er en mellemhandler/grossist som køber varen hjem, så er der klart penge på vej til statskassen i form at afgifter på alt det udstyr, og skulle de flytte det fra en udenlandsk afdeling i USA eller anden ikke EU land, så skal der jo stadig betales told og moms, da varen flyttes indenfor Danmark's grænser.
Eller er der nogen som ved mere og er der huller som Apple kan udnytte og slippe for told/moms af de varer som købes i ikke EU lande?
-- #84 + flere af dine svar.
Du argumenterer for at Apple kun tænker på at bygge det bedst mulige, og ingen interesse har i at deres produkter skulle forældes tidligere end nødvendigt:
#61 Gill Bates: Apple's "ånd" er og har altid været at lave de bedste produkter de kan. Penge har aldrig være målet alene.
#66 Gill Bates: bruger månedsvis på at udtænke hvordan indmaden i en macbook skal være, selvom de færreste nogensinde ser den del, og de valg garanteret koster endnu mere at producereDet er hvad man i gammel tale kalder "stolthed i sit håndværk"
Hvis man sammenholder det med en troværdig kilde, der har hands-on erfaring med Apples produkter, sætter det dit postulat i position, hvor anvendelsen af komponenter i en tvilvsom kvalitet ikke giver mening i forhold til dine udtalelser.
# 79 ToFFo: Eller også bygger de det bare, så det ikke har så lang levetid. Fx i Macbooks er der HDD kablerne. De er så fucking skrøbelige man fatter det ikke. De kan let gå i stykker ud af det blå faktisk. Men fortæller ens mac HVAD der er galt? Nej, den siger bare "Du kan ikke boote fordi...
reasons" og når man så vil reinstall "Du kan ikke reinstall fordi...
Reasons!"
Altså: Du postulere at Apple bruge alt deres energi , samt gør mere end man kan forvente for at producere verdens bedste hardware. Hvorfor jeg undres over at de anvender komponenter af så tvilvsom kvalitet? (jeg vil gerne komme med det postulat at det ikke er pga. prisen på komponenten)
Kan du selv se at der er en modsætning mellem det du siger og det der er fakta? Eller er den osteklokke du lever i for massiv?
Medgiver gerne at Apple var og stadig er en af de mest innovative og brugermindede virksomheder der er indenfor hardware. Deres kvalitet og gennemførte design er generalt også helt i top.
Det interessante i denne sammenhæng syntes jeg er (udover danske arbejdspladser) at Apple syntes at begynde at satse på en mere bæredygtig model, som jeg mener de startede for år tilbage, de havde på daværende tidspunkt fået massiv kritik fra Greenpeace, da de var blandt dem med mest skadelige sundhedsskadelig elektonik i deres produkter. De begyndte dengang at arbejde proaktivt for at løse det problem. Og jeg syntes de med dette tiltag går endnu mere i den retning, hvilket vil være glædeligt. -- Fun car racing: Wreckfest http://store.steampowered.com[...]
Remember wipEout? Formula fusion http://www.r8games.com[...]
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 424 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 11%
|