Det spænder jo ekstremt bredt, kommer an på hvad du interesserer dig for, tag IT-supporter hvis du kan lide at hjælpe mennesker med IT problemer og i det hele tage have med mennesker at gøre.
Tag Datamatiker hvis du kan lide at programmere.
Tag en kandidat hvis du er god til at sælge dig selv og kan lide det akademiske miljø, siden det er lidt mere diffust hvilke stillinger du kan besidde så du skal i højere grad overtale firmaer til at de har brug for dig..
Erhvervslivet vil have dygtige folk, og det er en del lettere at dygtiggøre sig i noget som du kan lide.
--
Du er altid velkommen til at sende en PM hvis jeg ikke ser din kommentar
It-produktudvikling er også en mulighed, hvis du har brug for noget mere håndgribeligt. Det er en uddannelse der kombinere design og datalogi, så man i sidste ende både kan kode lidt, men også er i stand til at udvikle et fysisk it-produkt som giver mening.
Jeg kender også nogle, som tog en bachelor i sociologi, men en kandidat i IT-ledelse og af hvad jeg har hørt, er der ikke mange fra deres studie, som havde svært ved at finde arbejde.
--
Gå ind under min profil og tjek alle mine opslag ud. brug et par timer på at læse op på alt
min profil handler kun om IT xD
--
.
Jeg kan kun snakke for datamatiker uddannelsen, men jeg tænker også det kommer an på hvorvidt du mest er til teori eller praksis. Jeg selv valgte datamatiker, da jeg i forbindelse med noget praktik, prøvede Datalogi studiet. Det fandt jeg ud at meget hurtigt var for teroretisk for mig, da jeg godt kan lide at have tingene i hånden.
Nu har jeg arbejdet de sidste 3 år og når man komme ud på den anden side, kan man i starten godt mærke lidt på lønnen at man ikke har en kandidat (who knew). Men allerede nu tjener jeg meget mere end hvad jeg havde forventet og har nemmere ved at finde job andre steder end hvis jeg lige var kommet ud med en kandidat. Den seneste måned har jeg fået 20 tilbud fra andre virksomheder, fordi vi er i en branche hvor der hele tiden mangler nye medarbejdere.
Så hvis du har en interesse for at programmere og godt kan lide det praktiske i forbindelse med undervisningen, så vil jeg 100% anbefale datamatikeruddannelsen.
Lige ef fif til sidst. Selvom man er klog på teori inden for programmering, så hjælper det ikke særlig meget hvis man ikke kan få det udført i praksis. Vi har fyret flere folk fra kandidaten, fordi de i bund og grund ikke kunne programmere ordentligt.
Håber du kan bruge det til noget :D
--
#1
Tag en kandidat hvis du er god til at sælge dig selv og kan lide det akademiske miljø, siden det er lidt mere diffust hvilke stillinger du kan besidde så du skal i højere grad overtale firmaer til at de har brug for dig..
Sikke da noget forfærdeligt vrøvl...
OP: Hvis du tænker på jobsikkerhed og løn, så er de lange uni uddannelser kongen i dansk it. Datalogi og Softwareingeniør specifikt. Alt andet er sekundært. Det er ikke unormalt at have en startløn på 45k, og det vælter ind på linked med jobtilbud.
Og nu kommer folk og siger: "Jamen jeg er kun it-supporter og jeg tjener 3 millioner og blah blah." Ja, nogen kan klare sig ganske fint uden de lange uddannelser, men for de fleste er de lange uddannelsee på uni, den mest direkte og nemmeste vej ind i IT branchen.
--
Hej,
Jeg har selv en gymnasiet + en kortere videregående it uddannelse i bagagen og har været en del år på arbejdsmarkedet. Jeg landede et godt første job som system administrator, hvilket jeg nok gjorde da jeg havde et godt studierelevant job i min studie. 4-8 år senere er tjener jeg pænt efter min mening og nyder mit job med it infrastruktur hvor jeg arbejder med cloud og Infrastructure as Code.
Jeg synes det er en fremragende idé at gå med IT branchen, det vælter sig jo ikke helt med jobs på de humaniske uddannelser, og som sociolog kunne det måske tænkes at der var mange offentlige jobs (evt. lav løn)?
Datamatiker - er en fin uddannelse som har meget fokus på programmering, 2,5 årig
It-teknolog - it netværk, it infrastruktur og lidt programmering, 2 årig
Jeg ved ikke meget om ITU, DTU eller KU, men jeg har indtryk af at hvis du kan lide hands-on/praktisk arbejde så er det ikke super nemt at klare sig igennem de studier.
Jeg vil mene at til at lande dit første job og få en god startløn, så er det klart at en bachelor eller kandidat er bedst, så får du måske en +40k i et graduate program og bliver så lært lidt op. Men generelt vil jeg sige at de i it branchen er allermest optaget af erfaring og skills, ikke om du har en en kandidat. Det er mest hvis du skal deltage i et graduate program.
De senere år er jeg blevet rigtig interesseret i at skrive god effektiv kode, og hvis jeg skulle gøre mit studie om ville jeg læse datalogi i stedet.
Personligt er jeg ikke super akademisk, så datalogi er for tungt og teoretisk for mig og ikke realistisk. Men det kunne være fedt!
Super hot topics med massere af jobs:
- cloud teknologi (azure, aws, GCP)
- DevOps
- Data science/mining og advanced analytics (vidst også kaldet Machine Learning, evt. noget AI)
- IT security (og evt. compliance)
--
Jeg har taget en uddannelse i erhvervsøkonomi og IT og har virkelig ikke fortrudt det (Cand.Merc.IT). Stort set alle fra min årgang fik job efter endt studie (+60).
Jeg synes også du skal spørge dig selv om hvad du kunne tænke dig at lave når du er færdig efter endt studie. Hvis du eksempelvis vil være selvstændig/freelance er det godt at kunne noget faktisk/håndgribelig håndværk som data science, programmering e.l. mere end det 'bløde' IT som jeg kan.
--