Der KAN være nogle problemer med at smide Windows eller Linux på sådan en kasse, da det er noget specielt designet HP-hardware, som kan give nogle driver problemer.
Så hellere, synes jeg, bygge en lille AMD-kasse med en Ryzen 3 i en lille kasse, som du kan smide hvad som helst på, uden at skulle tænke på driver issues eller andet firnurligt.
--
Jeg synes, at en signatur er unødvendig.
Køb en Raspberry Pi.
--
Don't feed the trolls.
#0 Jeg har haft gen8, 9 og 10 microservere fra HP, og jeg har aldrig oplevet problemer med hverken Linux eller Windows, som #1 ellers snakker om.
Overvej om 32GB ram er nok - også det lange løb.
Jeg er gået over til kun at køre virtuelt på den - ESXi på et SD-kort og sat det i det internet slot.
Den får plus fra min side.
Mvh Jonas
--
#0 nu siger du specielt server så vil jeg nok kigge brugt(der er mange penge at spare der) og IPMI.
--
--
Jakob/Zalasta
Har en gammel Gen7 microserver, flyttet hjem til de gamle, som stadig kører fint, har heller aldrig oplevet problemer med software. Jeg tør godt garantere du kan smide en standard windows 10, windows server eller tilsvarende på - trods #1 :)
Skulle også undre mig meget om de fleste linux distroer ikke også bare kørte på den uden videre opsætning. En ESXi tør jeg ikke svare på.. den har det med at være kræsen.. Måske HP stadig laver ISO'er der kan bruges OOTB.
Men MicroServer er en nem og billig måde at komme i gang med lidt server. Eneste ulempe ved Gen10 er at CPU ikke kan opgraderes og iLO mangler.
edit: Jeg ville personligt i stedet vælge X3418-modellen:
https://www.cpubenchmark.net[...]
Koster 700 kr mere ved compumail
--
Klik her for evig lykke: http://chipsguiden.dk[...]
Klik her for HOL Bladet: http://chipsguiden.dk[...]
--
Sidst redigeret 11-07-2019 13:35
Nu er HP's microservere hardware mæssigt noget beslægtigede med HP's normale serverplatforme som kører milliarder af server linux/windows installationer verden over - det ville være her jeg ville være mindst bekymret over hardware kompabilitet/driver issues ifh til bleeding edge desktop hardware
Der bliver lagt ret mange penge fra producenternes side for at f.eks linux kernen bare spiller max med den her type hardware
Jeg har selv en Gen8 kørende på 2. år og en Gen7 før den i 3år+ (hvor jeg vitterligt bare transplanterede den interne usb nøgle med mit linux OS over fra) -plug-n-play og den kørte videre
--
Linux, både privat og professionelt
Det er aldrig umuligt at trække et kabel, so stop whining
--
Sidst redigeret 11-07-2019 14:10
Jeg skal da vist stikke piben tilbage i bøtten på mig selv, og revurderer om min hukommelse tjener mig godt i denne omgang. Bare se helt og aldeles bort fra #1 :)
--
Jeg synes, at en signatur er unødvendig.
Man kan jo også købe en decideret NAS server, når behovet er fil-server?
--
Mvh Christian"Enhver mener, at hans kobber er guld."
--
Sidst redigeret 11-07-2019 20:30
Jeg må sige, som #8 er inde på, at det ikke giver pisse meget mening, hvis ikke du har mod på, og lyst til at rode med grej.
Et NAS i dag, er alligevel så udbygget og omfattende, uanset mærke, at det minder mere om en almindelig server, en "bare" NetworkAttachedStorage.
--
http://onsdagssnegl.dk[...]
"Held er noget, der indtræffer, når grundige forberedelser mødes med gunstig lejlighed" #7
Jeg har skam oplevet det samme engang, hvor vi på arbejde købte en lille HP server som vi så ville installere andet styresystem end server2012r2 - det slap vi ikke helt godt fra - bsod og meget andet. Da vi så installerede 2012r2 var der ingen problemer. Så jeg er helt med dig på din observation. :)
--
Sidst redigeret 12-07-2019 09:51