Denne tråd er over 6 måneder gammel
Er du sikker på, at du har noget relevant at tilføje?
IT teknolog vs IT SupporterAf Gæst Stef | 25-04-2018 12:44 | 5833 visninger | 28 svar, hop til seneste
Jeg har står i den situation, at jeg er færdig med min HF om et par måneder. Jeg har derfor tænkt på om jeg skulle søge ind på den en videregående uddannelse og IT teknolog lyder spændende. Jeg har forgæves prøvet at få en læreplads, som IT supporter, da jeg også har grundforløbet. Er der nogen herinde, som har erfaringer og kan sige hvilken uddannelse, der stiller en bedst? --
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
Det afhænger jo helt af hvad det er du gerne vil arbejde med når du er færdig? -- i7 4790K|Noctua NH-D15|ASUS Z97-WS|16GB Kingston 1866mhz|2x970 ASUS STRIX|160GB Intel SSD|240GB Corsair SSD|500GB EVO SSD|3TB Seagate|750W CM IT-Teknolog er meget bredt. Jeg er selv på sidste semester som IT-Teknolog på elektroniklinjen. Det eneste IT vi har haft er C og Python programmering, almen brug og opsætning af Raspberry Pi.
Ikke noget med at konfigurere PC'er, det er forbeholdt IT-Supporter, og det kan enhver jo lære hjemmefra alligevel.
IT-Teknolog med elektronik er meget elektroniklære, IOT, forretningsviden og metoder.
Der findes også en netværksretning hvor jeg går, som læner sig mere opad typisk IT-Supporter. -- MSI Gaming 5 Z97 | Xeon E3-1230 v3 | 12GB DDR3 1600MHz | GTX 1060 3GB Vigtigst er, at finde ud af hvad du vil arbejde med inden for IT. Er det netværk/infrastruktur, udvikling af software, vedligehold af servere, support? Derefter kan du finde en relevant uddannelse. -- #2 Ikke noget med at konfigurere PC'er, det er forbeholdt IT-Supporter, og det kan enhver jo lære hjemmefra alligevel.
Du har en meget snævert syn på hvad en person med en IT-supporter uddannelse laver, samt hvordan uddannelsen foregår. Det jo ikke fordi 16 årige "Mikkel" som lige er blevet færdig med folkeskolen, tænker at han f.eks. skal sætte sig derhjemme og begynde at studere Cisco's kursus materiale.
Det du i øvrigt beskriver er nok mere en kontorservicetekniker, men selv der arbejder du med udstyr og laver opsætninger de færreste mennesker gør med deres privat elektronik. -- [email protected] --
Sidst redigeret 25-04-2018 13:55 Har du Mat B? Så kig på datamatiker.. :)
Jeg har selv taget HF, derefter IT-supporter som jeg nu blev uddannet som for godt 3-4 år siden. Jeg er dog i gang med Mat B over nettet (har kun C fra min HF) da jeg vil starte på datamatiker :) -- Data tekniker er overbygning til it supporter.
Det er mere udvikling af it systemet i en virksomhed, hvor it support vedligeholder det systemet. -- Jeg er uddannet IT-Teknolog (elektronikteknolog).
Udannelsen er delt i enten netværk eller elektronik.
Du forsøger at sammenligne en ungdomsuddannelse med en vidregående uddannelse, og det kan man i virkeligheden ikke.
Jeg er i dag ansat som ingeniør, efter at have været et par tekniker/teknolog stillinger forbi. Jeg har ligeledes taget et par diplomfag på aften og fjernstudie for at gøre mig mere attraktiv til de ingeniør stillinger jeg i virkeligheden gerne ville sigte efter. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Hvad med Datalogi eller IT-ingeniør?
Langt flere penge og muligheder. -- #8
Teknologer har mange gange mulighed for at specialisere sig i en niche-gruppe og være en gylden medarbejder for især små og mellemstore virksomheder.
Det gælder bare om at vise hvad man kan og fortælle virksomhederne om det. Der bliver ikke uddannet mange teknologer så mange virksomheder ved slet ikke de eksisterer. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #9
Det tror du ikke datalog eller ingeniør kan?
Der er bare mange flere muligheder med en lang IT uddannelse, og statistisk set også MEGET bedre løn. Hvis man har mod på det, så hvorfor nøjes? Man kan ramme et arbejdsmarked der SKRIGER efter dataloger og har gjort det de sidste 10 år. -- #10
Selvfølgelig, det ene udelukker ikke det andet.
Lønmæssigt er der ikke nødvindigvis ret stor forskel - hvis nogen. Jeg arbejder jo også selv i branchen.
Elektronik uddannede er også særdeles eftertragtede i tiden. Det åbner også ofte op for en masse jobs med spændende rejse-aktivitet, hvis man altså har lyst.
Min pointe er bare, at jeg synes du undersælger teknolog-uddannelsen. Jeg er som sagt selv teknolog og ansat som ingeniør, så selvfølgelig skal jeg "forsvare" den lidt. Mit komponent-kendskab og viden om RF/SP er meget højere end mine kollegaer der er elektronikingeniører. De kan så bare nogle andre ting, men vi arbejder super godt sammen. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #11
Jeg undersælger den ikke. Det er bare en helt anden liga end dem på uni. Den varer også kun 2 år? Så der er selvfølgelig stor forskel. Mange vil nok også gå den vej, hvis de ikke har mod på matematikken eller de mange år på uni.
> Lønmæssigt er der ikke nødvindigvis ret stor forskel - hvis nogen. Jeg arbejder jo også selv i branchen.
Ifølge Prosa er der over 10k forskel i startløn. Det er da til at tage og føle på.
https://www.prosa.dk[...] -- #12 Det er min erfaring at løn hænger sammen med jobbet, jeg er uddannet IT-supporter, men har haft stillinger hvor jeg arbejdede med sundheds IT og Linux, for et privat firma - det gav virkelig godt. -- [email protected] #12
Dårlig lønstatistik. Teknologer er oftest under TL eller IDA. Tjek evt deres løn statisk hvis du kender nogle der er medlem. Jeg kan kigge senere.
Det er et udmærket niveau af matematik på teknologen. En del signalprocessing med bla laplace, fouirier og komplekse tal. Ved os arbejder teknologerne med fysik på højt niveau.
Som #13 siger følger lønnen jobbet. Hos os starter elektronik-teknologer og elektronikteknikere på noget mere end hvad Prosa siger. -- Du skal ikke gå så meget op i hvad udannelsen er i dag kan du blive færdig udannet datateknikker uden nogen form for pratisk arbejde via, "skolepratik" det har latterligtgjort udannelsen lidt. For som virkshomed har du ingen garanti for de faglige kompetencer. det jeg oplever er virksomhederne går meget mere op hvad du kan, end hvad du har lært i et til tider forældet skole miljø som ikke følger med nutiden og den udvikling der er,
Det lyder nok lidt hårdt, men hvis du ikke er dygtig har du stører chancer for at tjene flere penge ved at tage en lang udannelse, Men hvis du er dygtigt så kan du hvis du er villig til at arbejde dig op, få den samme løn og de samme arbejdsopgaver -- "Always bear in mind that your own resolution to succeed, is more important than any other one thing." --
Sidst redigeret 25-04-2018 19:52 #11 Underviser man i RF på teknolog-uddannelserne?! -- Sidst redigeret 26-04-2018 01:00 #2
Den ku jeg sku ikke lade være med at grine lidt over.
"Det eneste IT vi har haft er C og Python programmering, almen brug og opsætning af Raspberry Pi.Ikke noget med at konfigurere PC'er, det er forbeholdt IT-Supporter, og det kan enhver jo lære hjemmefra alligevel."
Nu kan du jo sagtens lære både C og Python hjemmefra, samt at opsætte en pi.
Generelt kan du lære de fleste digitale uddannelser hjemmefra hvis du kan sætte tiden og viljen af til det. -- i7 6900k ,CM Silent Pro 850W
32GB HyperX Fury 2400MHz, thermaltake core p3
2xAsus Strix 1080 SLI, Crucial MX300 1tb ssd
ASUS Strix X99, Windows 10 #16
Selvfølgelig, det er svært at udvikle og forstå elektronik uden at vide noget om RF.
Jeg kan dog kun tale for elektronik-teknologerne, jeg ville undres hvis de underviste det til de der har specialiseret sig i netværk. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. Jeg er uddannet IT-teknolog, men tog også overbygningen "Produktudvikling og teknisk integration" (professions bachelor). Jeg gik på netværkslinjen på IT-teknologen, og jeg synes faktisk det var en rigtig god uddannelse hvor jeg lærte en hel del. Desværre var overbygningen latterlig elendig der på ingen måde var IT-relevant, men der er vist kommet en anden nu der handler om IT-sikkerhed.
Jeg blev færdig i januar og sidder nu som altmuligmand i en IT-afdeling (itsupport / it system administration). -- IT-teknolog (netværk) er perfekt, hvis du gerne ville læse til IT-Supporter men ikke kan finde en læreplads.
Når du er færdig, så kan du besidde (næsten) de samme stillinger. Det eneste punkt, hvor du kommer til at falde bagefter IT-Supporteren er på netværksområdet - det står dig så frit at læse i din fritid, hvis lysten og interessen er der.
Har selv læst til IT-teknolog og startede efterfølgende i en Service Desk stilling, hvor jeg rykkede videre efter ét år. Nu sidder jeg som SCCM administrator og har bestemt ikke fortrudt mit valg.
De fleste fra min klasse kan fortælle en lignende historie. -- #14
Det er meget muligt. Hvorfor linker du ikke til noget, så vi kan få syn for sagen?
Lønnen følger ikke jobbet. Det er bare et tomt udsagn. Enkelte personer arbejder sig op, men du kan jo ikke rådgive en karriere ud fra anekdotisk bevisføring. Det er lidt som at sige man ikke behøver at gå i skole fordi Bill Gates droppede ud af collage -- Jeg er uddannet IT-supporter og er i dag ansat som IT-ansvarlig/systemadministrator i en virksomhed med 300 brugere. Vi har al hosting in-house og jeg er ansvarlig for drift, vedligeholdelse, indkøb og supportteamet m.m.
Umiddelbart kommer det jo meget an på hvilken virksomhed du ender i og hvilket ansvar du påtager dig/bliver påduttet, men alting er jo forskelligt. I sidste ende kan du ende samme steder med begge uddannelser, jeg tror dog at IT-teknologen har noget mere netværk, end man har grundlæggende som IT-supporter, men man kan jo altid selv videreuddanne sig.
Held og lykke med jagten på en elevplads, der er intet andet råd end at du aldrig må give op og så sørg for at kunne dit materiale og udvid din horisont så du altid ved mere til næste gang du er til samtale. -- Sidst redigeret 26-04-2018 08:47 #22 Det er ikke helt korrekt. Har selv været gennem begge uddannelser og som IT-Supporter bliver du kørt igennem academy versionen af CCNA - det gør man bestemt ikke på IT-Teknologen. Jeg var virkelig skuffet over den meget mangelfulde netværksundervisning på den uddannelse. -- #18 Jeg kender både diplom- og civil ingeniører der ikke ved hvad et smith chart er, så til giv mig min skepsis. Hvor meget matematik får man som teknolog, jeg vil mene at der skal en del til at lave RF. -- #24, der er ingen der forhindre dig i at læse videre under uddannelsen ;) Tit det jeg høre fra folk der er skuffet, det er ikke forbudt at læse ud over. På IT-teknolog burde der være rigelig tid. Har lige færdiggjort IT-sikkerhed, normeret til 140 timer på 30 timer med fint resultat.
#0, hvis du ikke kan finde praktikplads er IT-teknolog et fint bud. I dag ville jeg nok tage den, fremfor IT-supporter - med mindre man er heldig at komme i en super lækker virksomhed med stor læring :) -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #17 Helt enig, fik måske ikke formuleret mig helt rigtigt. Jeg er skuffet over IT-Teknologen og vil nok ikke anbefale den til nogen. Men jeg synes bare slet ikke at IT-supporter er en godt alternativ heller, så hellere gå hele vejen og tage enten Datamatiker eller Datatekniker.. -- MSI Gaming 5 Z97 | Xeon E3-1230 v3 | 12GB DDR3 1600MHz | GTX 1060 3GB #27
Det kommer vel an på hvad man vil arbejde med ? .. Vil man arbejde i en service desk og hjælpe folk er IT-supporter oplagt. Hvis du gerne vil arbejde med mere netværks delen bag i firmaet, så er Datatekniker oplagt. Og hvis man går op i penge, så er Datatekniker self mere oplagt en IT-supporter.
Det handler mere om hvad man vil i sidste ende. Der er mange der arbejder i butik, selvom lønnen ikke er specialt god (Har vi set med andre tråde herinde), men de er glade for at arbejde med mennesker og vejlede i fx tøj som de måske går meget op i.
#0
Du skal gøre op med dig selv, hvad du vil kunne lide at arbejde med 37+ timer om ugen. Der er ikke noget værre end at tage en lang uddannelse og så skulle gå på et arbejde der slet ikke er noget for en. Jeg personligt er slet ikke interesseret i programmering, så derfor ville jeg ikke gå efter en uddannelse hvor programmering er en stor del. -- Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur.
Grundet øget spam aktivitet fra gæstebrugere, er det desværre ikke længere muligt, at oprette svar som gæst.
Hvis du ønsker at deltage i debatten, skal du oprette en brugerprofil.
Opret bruger | Login
|
Du skal være logget ind for at tilmelde dig nyhedsbrev.
Hvilken udbyder har du til internet? 425 personer har stemt - Mit energiselskab (Ewii f.eks) 12%
|