Man plejer at sætte det på kabinet.
Pointen er jo at du skal have samme spændning som resten af hardwaren :)
--
Men hvad nu hvis kabinettet har én spænding og bundkortet en anden, når jeg sætter det i? Fatter intet mht. antistatisk elektricitet, så det er sikkert et dumt spørgsmål :)
--
#2: Hvad hvis du har en anden spændning efter at have sat armbåndet på en radiator, og dit bundkort har en anden spændning end det? - Same problem.
Når du tager bundkortet ud af posen, så "jorde" du det til dig og kabinettet.
Du skal ikke være så pokkers meget mere end forsigtig end det :)
- Hav ikke hardware liggende rundt omkring. Lig det på antistatiske poser (fås med til motherboards og grafikkort ect)
- Stå ikke på et gulvtæppe, træ eller sten/beton gulv og tag sokkerne af.
- Undgå løst tøj som gnider for meget på dig. Jeg bor for mig selv, jeg samler computere i undertøj.. men jaer, så længe du ikke danser rundt er der ikke den store frygt. Siger forhåbentligt sig selv at du ikke skal have uldsokker og tøj :D
- Normalt ville jeg sige at du skal røre en radiator eller kabinettet engang imellem for lige at udligne spændnings som kunne have været skabt. Nu har du et antistatisk armbånd på, så du rører det jo enlig konstant.. Gør det alligevel, who knows, måske virker dit armbånd ikke :P
- Pas på du ikke sveder ned i computeren hvis du bliver nemt nervøs!
- Når du holder på hardware, så hold de rigtige steder:
På siderne af printpladen, ikke for meget på selve pladen. Pas på du ikke bøjer noget, vær forsigtig.
--
de par gange jeg har samlet en computer har jeg aldrig brugt sådan en antistatisk rem, tror simpelthen ikke på det, rør du bare ved kabinettet eller en radiator inden du går i gang, og gi den gas.
--
- Dont hate the player, hate the game!
"Never argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience."
Jeg plejer bare at have en t-shirt på og ellers normalt tøj. Jeg lægger tingene på antistatiske poser og så sørger jeg for at arbejde på træ/flise/laminat gulv. Det har jeg gjort siden 1995 og de snart 50-60 PC'er jeg har samlet har jeg aldrig haft brug for en anti statisk rem til.
--
*Asus P9X79 Pro|Core i7 3930K|MSI GTX 780 3GB 3-Way-SLI|16GB 1600MHz CL8|Intel 330 SSD OS drive|CM690 nV.Ed.|Tt 1500w|27" PB278Q 2560x1440*
Har aldrig brugt rem. De er enormt upraktiske. Hvis du lige klapper en radiator med hånden, så er du afladet. Så skal du ellers bare gå i gang. Så er der ikke noget statisk elektricitet i din krop som skal skydes af, da radiatoren har jordforbindelse.
Hvis der er overgang i strømmen hos dig, og der er strøm til computeren, så lad være med at røre kabinet og radiator samtidig. Det kan godt gøre naller.
--
Nah.
#5 Anti-statiske poser virker KUN når de er inde i posen, det at lægge på PÅ posen er nok det værste du nogensinde kan gøre. Anti-statiske poser er nemlig ledene på ydre siden men ikke inder siden. ALDRIG, ALDRIG LÆG HARDWARE PÅ ANTISTATISK POSER!!!
--
I5 3570K 3.8 GHz|MSI GD-55 Z77|R9 280X|Corsair 8GB DDR3|Corsair 650W|Fractal Define R4|NZXT Blue|2.5 TB HDD(3x)|120 GB SSD|H100I|2xNoctua NF-F12|
Jeg har heller ikke haft brugt et antistatisk armbånd, fikst som det er, når jeg har samlet mine pc'er. Kan simpelthen ikke se nytten, medmindre du er omgivet af balloner, går i futter og har et gulvtæppe.
Et lille tap på kabinettet, så er den hjemme.
--
*(Foreveralone face)*
Ultimate goal: More bacon! And cola. Thats it. Oh, and Cocio. OOOH, and potato chips.
#7: Når man har gummistøvler på (inde i posen) og får strøm, så sker der ingenting.
Du vil sige til mig, at hvis jeg ligger gummistøvlerne på jorden og står på dem og for strøm igennem mig, så vil jeg pludselig få stød eller hvad?
Jeg skal have snakket med mine gamle lærere kan jeg godt høre!
--
#7 Hvorfor ikke?
Det er rigtigt, at ydersiden ikke beskytter hardwaren mod at blive ramt af en gnist/udladning, som hvis man havde lagt hardwaren inde i posen. Men det skader bestemt ikke at lægge noget på en ESD-pose. Tvært imod. Posen kan i nogle tilfælde fordele udladningen, så det ikke kun er 1 enkelt komponent, der tager skraldet. Jeg kan ikke rigtigt komme på noget eksempel på, at det skulle være værre at lægge noget på en ESD-pose frem for direkte på bordet el.lign.
--
Jeg holder bare en arm på kabinettet når jeg samler derved aflader du på kabinettet frem for bundkort.
Har hørt mange sagt man skal passe på med statisk elektricitet.
Men har aldrig hørt om nogle der har ædelagt noget ved statisk elektricitet
--
Kan vi ikke alle godt lige kalde det potentialeudligning i stedet for spændingsudligning? :D
Du skaber samme potentiale mellem dog og dit kabinet når du rører ved det.
#6
Det har sjældent noget med overgang at gøre. Mere at radiatoren og what ever du rører ved har 2 forskellige potentialer. Det giver gerne et lille kys i fingrene :)
Og jajaja, jeg flueknepper, men fuck it...
Men hvis du får små stød hver gang du lige snitter opvaskeren, ja, så kan der godt være overgang til stel på skidtet, eller mangel på jording, eller nogen få gange er polariteten omvendt.
There, I'm out! :D
Og #0
Glem nu det armbånd. Der sker intet hvis du bare lige sørger for at aflade dig selv og skabe samme potentiale som dit kabinet, så er den i vinkel!
--
#12 - Det er ikke et lille kys. Det er en konstant strøm der gør herre nas. Nok fordi installationen er meget gammel. Der står ikke et normalt telefonnummer på relæet. Der står bare Skjern-82, så man skal ringe til omstillingen for at komme igennem til elselskabet. Det bliver svært.
--
Nah.
Rør kabinettet tag hardware ud og montere det og hold på siderne af printkortet så du ikke røre ved komponenterne tag tøj på med så meget bomuld så muligt mere er der ikke i det. Radiatore har ikke altid jordforbindelse oftes i dag er rør lavet af plastik nogle gange med alu for at gøre dem hårde så de ikke bøjer.
#13 Vil stærkt anbefale dig at få en elektriker til at jorde din pc, evt selv lave en ledning fra kabinet til et jordspyd
--
Hold da op, folk gør det til en videnskab?
Undgå gulvtæpper og aflad dig ved en radiator. Det har ikke noget at sige om den er "jordforbundet"(hva end det betyder for en radiator o.O? ).
Om man bruger radiatoren, et solidt metalbord, stellet på sin motorcykel, en stor weber grill eller hvad man nu kan finde, er ligegyldigt. Det skal bare være noget af anseelig masse. Derfor ville jeg heller ikke gøre det ved et lille alu kabinet.
Den statiske elektricitet forsvinder som varmeenergi, da emnet man aflader sig ved fungerer som modstand.
Der er ikke mere i det. Og jeg har aldrig hørt om nogle specifikt der har skadet deres hardware med statisk elektricitet. Kun som noget "der kan ske". Det virker mere teoretisk end virkeligt i mine øjne.
/Arsukfjorden
--
#15
Det er ikke mere teoretisk, end at du kan finde billeder på google af sådanne skader (taget med elektronmikroskop).
--
Gæstebruger, opret dit eget login og få din egen signatur. #15
Det skal bare være noget af anseelig masse. Derfor ville jeg heller ikke gøre det ved et lille alu kabinet.
Masse og kapacitet har intet med hinanden at gøre.
Den statiske elektricitet forsvinder som varmeenergi, da emnet man aflader sig ved fungerer som modstand.
Nej. Afladningen har intet med modstanden i emnet at gøre. Det handler om kapacitet. Ved afladning af en kapacitor over i en anden (fra krop til jord) sker der en ladningsfordeling. Kapaciteten af det, du aflader i, skal være så tilpas meget større, at den resulterende spænding ved ladningsfordeling er så tilpas lav, at man kan betegne kroppens potentiale som værende nær nul.
En jording svarer til et punkt med 0V spæding og uendelig kapacitet. Hvis du vil aflade noget, gælder det netop om IKKE at have nogen modstand.
Der er ikke mere i det. Og jeg har aldrig hørt om nogle specifikt der har skadet deres hardware med statisk elektricitet. Kun som noget "der kan ske". Det virker mere teoretisk end virkeligt i mine øjne.
Jeg har på mit bord et panel med 24 stk brændte print liggende, fordi en person i produktionen har håndbåret det fra et bord til et andet uden ESD-sko, og da skaden er sandsyngligvis sket, da personen har lagt panelet fra sig på det sidste bord.
Jeg tror, du skal have læst lidt op på emnet, før du larmer løs på hol.dk.
"Der er ikke mere i det." - nemlig ja.
--
#15
Har du nogensinde hørt om periodiske fejl?
Mange af dem opstået pga. ESD fejl (statisk elektricitet), fordi samleren har grillet sine komponenter.
Og nej, man opdager det ikke. Det er ikke fordi der er behov for et rap over fingrene, som man oplever det om vinteren.
Den menneskelige krop kan indeholde mere end 20.000 volt, men væsentligt mindre er rigeligt til at ødelægge de små baner i henholdsvis ram, cpu eller mb chips.
--
Tråden her fortæller lidt mere om emnet og om, hvad statisk elektricitet er og hvordan man kan imødegå skader p.g.a. statisk elektricitet.
http://www.hardwareonline.dk[...]
--
For Thee I Mourn and Mourn Myself for Thee